TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#4651 Re: TENIS

Post by shake69 »

[quote="Beno"]igra basic k´o veliki :-D[/quot
Da, da, Mirza se dobro spremio. Korolev je bivsi Top 50 i ovako razbiti takvog igraca znaci da Mirza napada prvu titulu u karijeri na jednom challengeru, u to sam uvjeren. Steta sto u polufinalu ide na Becka ili Marchenka mada ni tu nije bez izgleda da ode do kraja. Danas 3 break sanse i sve iskoristene a na svoj servis izgubljene 2-3 lopte. Bravo, Mirza! :bih:
Last edited by shake69 on 12/03/2012 17:44, edited 2 times in total.
nellington

#4652 Re: TENIS

Post by nellington »

Koroljov sigurno nije očekivao baš ovakav meč, ali šta ću mu ja :D
Mustang1

#4653 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Gotovo je i Novakovo ! 8-)

Image
Beno

#4654 Re: TENIS

Post by Beno »

danas na drugom forumu procitah da ce setkic dobiti dzumhura, raja navalila u kladionicu na njeg i evo pogodise :)
Mr.Penguin

#4655 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

Beno wrote:danas na drugom forumu procitah da ce setkic dobiti dzumhura, raja navalila u kladionicu na njeg i evo pogodise :)
Nas turnir je sumljiv :) to se namjesti da neki nas na kraju dobije
shake69

#4656 Re: TENIS

Post by shake69 »

Beno wrote:danas na drugom forumu procitah da ce setkic dobiti dzumhura, raja navalila u kladionicu na njeg i evo pogodise :)
Nesto ne vjerujem da tako mlad i perspektivan igrac moze biti dio kladionicarske mafije!? Setkic je na ovoj podlozi bio favorit i da sam se kladio-na njega bih stavio novac!
Mustang1

#4657 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Kad je poceo turnir jebote sta sutite :D :oops: Normalno da je nastimano i prosle godine je bilo :D
Beno

#4658 Re: TENIS

Post by Beno »

.
Last edited by Beno on 23/05/2018 22:49, edited 1 time in total.
Morales

#4659 Re: TENIS

Post by Morales »

jel moze Gorcic uzet ovog Ceha danas? :D
Mustang1

#4660 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Nema tu moze ne moze .. Gdje nam je onaj izvor od prosle godine :D Arma ? Nemoj me tjerat da moram cesljat po googlu i trazit :D
Mustang1

#4661 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Nisam siguran ali cini mi se da ce Gorcic izgubiti a Basic dobiti..Eh sad trebaju jos 3 para imal sta onako bezveze kvote 1.01 moze :D
Morales

#4662 Re: TENIS

Post by Morales »

Bubalo1 wrote:Nisam siguran ali cini mi se da ce Gorcic izgubiti a Basic dobiti..Eh sad trebaju jos 3 para imal sta onako bezveze kvote 1.01 moze :D
Pada kvota na Gorcica 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#4663 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Bubalo1 wrote:Nisam siguran ali cini mi se da ce Gorcic izgubiti a Basic dobiti..Eh sad trebaju jos 3 para imal sta onako bezveze kvote 1.01 moze :D
Gdje si dig'o kredit, da idem i ja? :mrgreen:
Mustang1

#4664 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Intesa .. Uvalio sam se u crveno na kartici 8-) I prosle godine sam i isplatilo se :D ..samo sto je onda bio sigurniji izvor sad moram ovako sam cesljat i ispitivat ljude :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4665 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Bubalo1 wrote:Intesa .. Uvalio sam se u crveno na kartici 8-) I prosle godine sam i isplatilo se :D ..samo sto je onda bio sigurniji izvor sad moram ovako sam cesljat i ispitivat ljude :D
Ti k'o CIA :mrgreen: za pogresne informacije hapsana.
Ma ja ionako ne mogu nista pogoditi, pusem i na hladno, cak i ako je sigurna informacija, ja kad bi natrp'o, to bi palo. Zato gledam sa sigurne razdaljine.
Prosle godine ja dos'o da natrpam na Amera i onaj kreten u lutriji kaze ne moze, previse odigranih kombinacija, i ja dodam rukomet Hrvatsku i naravno, padnem :x za finu cifru su me zavrnuli :oops:
Mustang1

#4666 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Ma jebe ovo sto mora 5 .. Prosle godine je u lutriji moglo 3 ali ne ulazim ja tamo vise u kladionicu .. Prosle godine mi po pola sata kucala listic .. ne zna zena otkucat zvala nekoga da pita kako to ide :D
Probat cemo ovako pa sta bude :D
Mertl,Basic,Djokovic,Federrer,Nadal
Ja mislio ovo tema o kladionici a ono o tenisu .. Hajd nema veze :D
shake69

#4667 Re: TENIS

Post by shake69 »

David u IW prvo pokazao da on treba biti Top 10 a ne zalutali Tipsarevic a sinoc je okrenuo i Tsongu. Kakav majstor. Sad neka pripremi bicepse Rafa, tesko da ce biti u 'straight sets'. Idemo, David!
Leopold_IV

#4668 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ma David Nalbandina je valjda jedini covjek van top 4 koji kada ga ide moze na istom turniru nanizati Djokovica, Nadala, Federera...bez ikakvih problema. Njegov talent je neupitan samo je problem njegov fokus na tenis. voli covjek brza auta (vozio je i par relija), voli pecanje, cuganje, žene....pravi teniski boem. Ali kada se uozbilji može dobiti bilo koga.

Veliki Roger je ušao u turnir bolestan, i zadnja 2 meca dobija na iskustvo u situaciji kad bi velika vecina igraca predala mec i bez izlaska na teren. Nadam se da ce imati snage dobiti Delpa (mada ce biti izuzetno tesko) i da ce biti dovoljno fit da dobije pobjednika Nadal/Nalbandian.....

ukoliko dodje u finale mislim da ce dobiti Djokovica za kojeg ne sumnjam da ce doci do finala....

IW po meni najbolji turnir Masters 1000 serije, ubjedljivo.
Mr.Penguin

#4669 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

Leopold_IV wrote:Ma David Nalbandina je valjda jedini covjek van top 4 koji kada ga ide moze na istom turniru nanizati Djokovica, Nadala, Federera...bez ikakvih problema. Njegov talent je neupitan samo je problem njegov fokus na tenis. voli covjek brza auta (vozio je i par relija), voli pecanje, cuganje, žene....pravi teniski boem. Ali kada se uozbilji može dobiti bilo koga.

Veliki Roger je ušao u turnir bolestan, i zadnja 2 meca dobija na iskustvo u situaciji kad bi velika vecina igraca predala mec i bez izlaska na teren. Nadam se da ce imati snage dobiti Delpa (mada ce biti izuzetno tesko) i da ce biti dovoljno fit da dobije pobjednika Nadal/Nalbandian.....

ukoliko dodje u finale mislim da ce dobiti Djokovica za kojeg ne sumnjam da ce doci do finala....

Zar je usao bolestan?
shake69

#4670 Re: TENIS

Post by shake69 »

Mr.Penguin wrote:
Leopold_IV wrote:Ma David Nalbandina je valjda jedini covjek van top 4 koji kada ga ide moze na istom turniru nanizati Djokovica, Nadala, Federera...bez ikakvih problema. Njegov talent je neupitan samo je problem njegov fokus na tenis. voli covjek brza auta (vozio je i par relija), voli pecanje, cuganje, žene....pravi teniski boem. Ali kada se uozbilji može dobiti bilo koga.

Zar je usao bolestan?
Pa, pisalo se nasiroko o nekom stomacnom virusu zbog kojeg je predalo puno tenisera (i teniserki) u IW meceve, a to nije zaobislo ni Roger koji je fasovao samo neku blazu varijantu koja sigurno ostavi traga na organizam. Ne vjerujem da bi Belluci ikada mu mogao otkinuti set kao sinoc da nije bilo toga.
Mr.Penguin

#4671 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

Fina informacija :-D
Leopold_IV

#4672 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Mr.Penguin wrote:Fina informacija :-D
Samo je nemoj koristiti na način da kontriraš NAJVEĆEG na kladionici jer i kad je bolestan dovoljno je dobar da izbaci bilo koga :-D

Danas je Simon podcjenjen protiv Isnera, -3,5 su stavili hendikep na njega a mislim da ce biti cista 2 na Simona...

Samo je veliko pitanje koliko Nalbandian može protiv Nadala.
Pogledao sam sve meceve Nadala i odavno (od US Opena) nije igrao na ovako visokom nivou tako da male šanse dajem Nalbandianu ali bi volio da se to dogodi.

Djokovic i Almagro...bilo bi veliko cudo da Almagro uzme i set protiv Djoxa. Upravo onakva igra Almagra je idealna za Djokovica tako da mislim da ce Djokovic proci u 2 (relativno) lagana seta.

I kao šećer na kraju Fedex- Delpo. Ovo ocekujem da ce biti pravi teniski rat. Sigurno nece biti lagano kao u Australiji ili Rotterdamu jer se već u Dubaiu vidjelo kako brzo Delpo diže igru i koliko je opasan. Da je Fedex potpuno zdrav šanse bi bile 80:20 za njega, ali ovako (na Delpotrovoj omiljenoj podlozi) dajem Fedexu ipak malu prednost 55:45.

Teniske poslastice slijede :D :D :D

p.s igra li iko od vas onaj Draw challenge masters turnira? Trenutno sam 69 od 21 'iljadu i kusur njih tako da nije lose... :mrgreen:
Mr.Penguin

#4673 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

Leopold_IV wrote:
Mr.Penguin wrote:Fina informacija :-D
Samo je nemoj koristiti na način da kontriraš NAJVEĆEG na kladionici jer i kad je bolestan dovoljno je dobar da izbaci bilo koga :-D

Danas je Simon podcjenjen protiv Isnera, -3,5 su stavili hendikep na njega a mislim da ce biti cista 2 na Simona...

Samo je veliko pitanje koliko Nalbandian može protiv Nadala.
Pogledao sam sve meceve Nadala i odavno (od US Opena) nije igrao na ovako visokom nivou tako da male šanse dajem Nalbandianu ali bi volio da se to dogodi.

Djokovic i Almagro...bilo bi veliko cudo da Almagro uzme i set protiv Djoxa. Upravo onakva igra Almagra je idealna za Djokovica tako da mislim da ce Djokovic proci u 2 (relativno) lagana seta.

I kao šećer na kraju Fedex- Delpo. Ovo ocekujem da ce biti pravi teniski rat. Sigurno nece biti lagano kao u Australiji ili Rotterdamu jer se već u Dubaiu vidjelo kako brzo Delpo diže igru i koliko je opasan. Da je Fedex potpuno zdrav šanse bi bile 80:20 za njega, ali ovako (na Delpotrovoj omiljenoj podlozi) dajem Fedexu ipak malu prednost 55:45.

Teniske poslastice slijede :D :D :D

p.s igra li iko od vas onaj Draw challenge masters turnira? Trenutno sam 69 od 21 'iljadu i kusur njih tako da nije lose... :mrgreen:
Protiv Raonica je igrao gusto iako nisam gledao ali po rezultatu tako izgleda,
Del Potro dobro igra, 3 puta su se vec susreli u ovoj sezoni, zadnji put (pocetak marta) je bilo vrlo gusto sa 7-6,7-6 pa tako sutra igram na Del Potra.
Mr.Penguin

#4674 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

p.s igra li iko od vas onaj Draw challenge masters turnira? Trenutno sam 69 od 21 'iljadu i kusur njih tako da nije lose...

Gdje se to igra?
necko_hz

#4675 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Majstor ostaje majstor i to ti je. Tsongi u prvom setu sve ulazilo, bio agresivniji, Nalby malo više griješio, bio pasivniji i nesigurniji u udarcima, što je na kraju rezultiralo gubitkom prvog seta.
U drugom je Tsonga strašno servirao, ali je i David bio prisebniji na svoj servis sve do 7 gejma drugog seta, kada je Jo napravio brejk. Onda ide parada brejkova Nalby pravi re-break za 4-4, a onda opet gubi svoj servis, kao i Tsonga u sljedećem gejmu. David zatim uzima dva gejma uzastopno i osvaja drugi set. Treba istaći da je majstor spasio jednu meč loptu na Tsongin servis. U trećem setu je zaigrao još sigurnije i agresivnije. Diktirao je tempo poena i preuzimao inicijativu, te tako zakazao 1/4 finale sa Nadalom. Odličan meč u najavi.

Nadal odlično igra, zaista odlično i po svemu prikazanom prvi je favorit turnira. Odlično se kreče, forhend i bekend slušaju jako dobro, podloga je savršeno kombatibilna njegovom stilu igre, spin itekako dolazi do izražaja, a i samopouzdanje je na nivou. Ono što je bitno za njega je da diktira tempo u poenima koliko god je u mogučnosti, da svojim slice servisima gura protivnika u stranu i otvara sebi teren, te na taj način lakše osvaja poene, bez puno trošenja. Međutim, sada ima prvi pravi ispit. Ide na megdan Nalbandianu, čovjeku koji u svakom meču pokazuje svu ljepotu tenisa i jednostavno očarava jednostavnošću svoje igre. Očekuje nas dobar meč u kojem su sve karte otvorene.

Federer je nezainteresovano ušao u meč. Maltene sve duže razmjene je dobijao Bellucci, Roger je previše griješio, nije imao konstantnost u udarcima, što je Bellucci sjajno iskoristio, prije svega odličnim servisima na svojim servis gejmovima nije dozvolio Rogeru da išta ozbiljnije napravi, a onda pametnom igrom na servis Rogera napravio 2 brejka i odveo prvi set u svoju korist.
U drugom i trećem setu smo gledali pravog Rogera. Ušao je u ritam, odlično riternirao, servis je fantastično funkcionisao, bekend puno stabilniji, forhend kao što smo i navikli - fenomenalan, tako da nije dozvolio Tomasu da napravi iznenađenje. Još jednom je pokazao strašnu mentalnu snagu u trećem setu kod rezultata 4-4 i 0-30, kada se u stilu velikog Samprasa, sa četiri odlična prva servisa izvukao iz neugodne situacije.

Nisam gledao Delpa, tako da ne mogu dati komentar, ali ima se ćemu nadati protiv Rogera. Mora imati dobar postotak prvog servisa, prije svega, a zatim i diktirati tempo u poenima. Svaku kraću lopticu mora napadati, jer u dužim razmjenama Roger će ga ubijati varijacijama svojih udaraca. Očekujem dobar meč i još jednu pobjedu Rogera.

Novak ima problema. Previše oscilira a to se definitivno ne smije dešavati u predstojećim mečevima. Izgubio je fokus, previše griješi, a te padove i oscilacije u igri svaki ozbiljniji igrać će iskoristiti. Mora nešto uraditi po tom pitanju. Pod uslovom da dođe do finala, a tamo ga bude čekao Nadal, nakon dugo vremena Nadal će biti favorit. Rafa mora iskoristiti ovaj momentum Novakovog blagog pada u igri i okrenuti stvari u svoju korist. Vidjećemo da li će uspjeti u tome.

Almagro je momački odradio Berdycha i tako mu se revanširao za poraz na AO-u. Pobjeda je još slađa zbog nesportskog poteza Berdycha na pomenutom turniru, tako da je Nikolas pokazao da, kada hoće, može biti itekako opasan. Večeras bi mogli gledati dobar meč, što zavisi i od Almagra, ali i većim dijelom od Novaka. Nole ako bude onaj pravi, gledaćemo 2 lagana seta i šetnju u polufinale.

Isner vs Simon. Server protiv odličnog riternera. Očekujem pobjedu Simona, mada su šanse podjednake. Ipak će Isner servisom praviti razliku, pa vidjećemo kako će to izgledati. Sve je moguće, tu nema izrazitog favorita.
Zaredat' će on njih u IW- u i Miamiu, kao onomad u Parisu i Madridu. :dance: :D
Post Reply