TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#4601 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote: Koliko znam ne skidaju se bodovi sedmicu unaprijed nego u ponedjeljak ujutro nakon zavrsenog turnira gdje branis bodove. Mozda je Novak, nemam vremena da gledam, 'namirio' nekim drugim poenom ili nastupom za DC u posljednje 52 sedmice, ali nebitno.Poslije IW i Miami ce biti znatno jasnije hoce li biti skoro neizvjesnosti oko teniskog trona. Ovako do avgusta nista, ako se ne desi bas nesto nepredvidjeno mimo teniskog terena.
Da, u pravu si, inace je praksa da se bodovi skidaju ili dodaju u ovisnosti od plasmana nakon turnira.
Buduci da je doslo do odredjenih promjena u ATP kalendaru (ubacivanje Davis Cup sedmice), ovaj put su ti bodovi skinuti prije pocetka turnira.
Bas danas sam provjerio i Djokovic je na 13.310 kako sam i napisao...
Leopold_IV

#4602 IW - Zrijeb

Post by Leopold_IV »

Izasao IW zrijeb...
Od "velike cetvorke" najtezi žrijeb je zapao Federera sa 3 igraca koja su u opakoj formi:
Delpo, Ferrer i Raonic

Neugodni igraci u Djokovicevom dijelu: Berdych, Almagro, Gasquet
Nadal: samo Tsonga
Murray (najbolje prosao): Isner, Fish

Isti je raspored prva 4 nositelja polufinala kao AO, Djox - Murray i Fedex - Nadal...

Javite vaša razmišljanja i probajte onaj Draw Challange na ATP WorldTour stranici pod istim nickovima pa da vidimo da li je neko od ove ekipe dovoljno dobar da uzme kakvu nagradu...

Ideeeeemooo ROGER !!!!
shake69

#4603 Re: IW - Zrijeb

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Izasao IW zrijeb...
Od "velike cetvorke" najtezi žrijeb je zapao Federera sa 3 igraca koja su u opakoj formi:
Delpo, Ferrer i Raonic

Neugodni igraci u Djokovicevom dijelu: Berdych, Almagro, Gasquet
Nadal: samo Tsonga
Murray (najbolje prosao): Isner, Fish

Isti je raspored prva 4 nositelja polufinala kao AO, Djox - Murray i Fedex - Nadal...

Javite vaša razmišljanja i probajte onaj Draw Challange na ATP WorldTour stranici pod istim nickovima pa da vidimo da li je neko od ove ekipe dovoljno dobar da uzme kakvu nagradu...

Ideeeeemooo ROGER !!!!
Jutros vidio main draw. Roger je cesto preko trnja morao do finala a ovaj Nadal je pretekao i Djoku po sreci u zrijebu u posljednje vrijeme. Pa ni taj Tsonga na onako sporom betonu IW je slaba prijetnja Spanjolcu. Ako sam dobro zapamtio Crnogorac s kanadskim pasosem ceka u trecem kolu Federera, potom Svicarac ide na Delpo pa Ferrer. Veliko iskusenje i tu ce jedino biti iskri, po meni i vrlo neizvjesnih meceva. Ostali se nece puno namuciti kako vidim do 1/2.
CSKA

#4604 Re: TENIS

Post by CSKA »

Bice lijep turnir.Nadala opalila zesca sreca,bolje odmah da ga presele u polufinale.Stavili na B92 naslov za Novaka lak zreb.Kada sam vidio,rekoh sta je ovdje lako.Ipak vjerujem da Novak ulazi u finale.
Leopold_IV

#4605 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

CSKA wrote:Bice lijep turnir.Nadala opalila zesca sreca,bolje odmah da ga presele u polufinale.Stavili na B92 naslov za Novaka lak zreb.Kada sam vidio,rekoh sta je ovdje lako.Ipak vjerujem da Novak ulazi u finale.
Nekako mislim da ga Murray opet izbacuje u polufinalu sto je u prijevodu 640 bodova manje na kontu...

Imam nekakav osjecaj da bi Delpo (ukoliko ga ne sustigne umor zbog previse turnira) mogao otici do kraja.
ali svakako je moj favorit RF (pogotovo u slucaju da Tsonga ili neko drugi izbaci Nadala).
Tenis nikad bolji, a IW je ionako najaci turnir izuzev 4 GS-a...poslastica.

Ide novi rezim spavanja narednih 3 sedmice....
Leopold_IV

#4606 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

p.s da li iko osim SportKluba (kojeg nemam) prenosi IW ?

BN ili neka druga televizija dostupna na HS,Moja TV?
radostan dan

#4607 Re: IW - Zrijeb

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:
Možemo li se i mi uključiti, ovi što tek prošle godine otkriše čari teniskog sporta, ili važi samo za istinske poznavaoce?
Jameka

#4608 Re: TENIS

Post by Jameka »

Tobias cao. :dance:
Bravo Amere! :bih:
poostar

#4609 Re: TENIS

Post by poostar »

Gledacemo i naseg Amera Delica u 1. rundi IW. Upravo je pobjedio Tobiasa Kamkea u posljednjoj rundi kvalifikacija

:bih: :bih:
Mustang1

#4610 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Sa kim ce igrat .. Mrsko mi traziti sada raspored :D
perfect_guy

#4611 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

Bubalo1 wrote:Sa kim ce igrat .. Mrsko mi traziti sada raspored :D
sad sam gledao na rezultati.com, nisu ga još uglavili
Mustang1

#4612 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Evo gledao i ja na stranici turnira i nema .. prije su bili brojeve na kraju linije kvalifikacijske i brojevi pored igraca na glavnom turniru i moglo se odmah znati ko ce sa kim ..
ultima_palabra

#4613 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Amer će igrati sa Izraelcem Dudijem Selom, i nije neka pljačka s obzirom da je ovaj dohvatio polufinale Delray Beacha prošle hefte. Ali obojica igraju sličan stil, pa kom opanci kom obojci :)

Pobjednik će igrati protiv Simona u 2.kolu.
ultima_palabra

#4614 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ljubo se oprašta nakon Monte Carla :( Baš iznenada... najbolji bh.teniser kojeg nikad nismo imali.
Leopold_IV

#4615 Re: IW - Zrijeb

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:
Leopold_IV wrote:
Možemo li se i mi uključiti, ovi što tek prošle godine otkriše čari teniskog sporta, ili važi samo za istinske poznavaoce?
:D samo opleti
Leopold_IV

#4616 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Ljubo se oprašta nakon Monte Carla :( Baš iznenada... najbolji bh.teniser kojeg nikad nismo imali.
:( bas mi je zao, ali mozda je tako i bolje umjesto da ga kojekakvi klinci šamaraju u prvim kolima...
Zaista veliki igrač i prije svega dobar čovjek, jedan od najomiljenijih igraca na Touru u svakom slucaju. Oprosti se časno ljubo i naravno ponovi uspjeh sa IW od prije 2 godine...
shake69

#4617 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Ljubo se oprašta nakon Monte Carla :( Baš iznenada... najbolji bh.teniser kojeg nikad nismo imali.
:( bas mi je zao, ali mozda je tako i bolje umjesto da ga kojekakvi klinci šamaraju u prvim kolima...
Zaista veliki igrač i prije svega dobar čovjek, jedan od najomiljenijih igraca na Touru u svakom slucaju. Oprosti se časno ljubo i naravno ponovi uspjeh sa IW od prije 2 godine...
Poslije Rotterdama meni je to bio logican potez. nema tu vise ni volje ni zelje a covjek samo govori o obitelji. pa, hajde k njoj, pobogu. Fakat je lik privrzen zeni i djeci a ovako ce bar u miru moci trositi preko 7-8 miliona dolara na racunu (racunam da je bar 3 dao poreznoj upravi Monte-Carla i Hrvatskoj (na pocetku karijere)).Sretno mu bilo, ali mu nikad necu oprostiti da ama bas nikad nije upotrijebio neku emociju o Bosni, zemlji gdje se rodio, stradanju rodnog grada Banja Luke, bar sapatnistvu s bivsim zemljacima kojima hladno poruci u Zetri"Znate, ja cu ostatak zivota zivjeti u zagrebu'! kako god, sretno mu dao je tenisu puno!
shake69

#4618 Re: TENIS

Post by shake69 »

Emilly5 wrote:Tobias cao. :dance:
Bravo Amere! :bih:
:thumbup: Lijep uspjeh a jos bi bio veci proci u drugo kolo pa da se roviti Simon, recimo povrijedi jer je njegove izmjene tesko izdrzati! :-D Dudi Sela? Amer je Izraelca dobio u sretnija vremena glatko u dva seta (hard outdoor), U Los Angelesu, mislim, ali je poslije zijanio na ch. Nije bez sanse, ali taj sicusni Dudi ima vrlo pristojan return i jednorucni backhand kojeg ozbiljni igraci svrstavaju medju Top 10 svijeta. Obojica su u formi, a mozda nas nekad i pomazi sreca. :bih:
Romanista 101%

#4619 Re: TENIS

Post by Romanista 101% »

Ljubo je najveci gospodin medju teniserima i veliki covjek. Uzivaj u penziji!

Sretno i nasem Ameru u prvom kolu IW.
ultima_palabra

#4620 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Opraštam Ameru nebranjenje titule u Sarajevu, sad kada je dohvatio glavni žrijeb Indian Wellsa :-D
radostan dan

#4621 Re: IW - Zrijeb

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:
radostan dan wrote:
Leopold_IV wrote:
:D samo opleti
Eto me, čim skontam sva pravila.
just principe

#4622 Re: TENIS

Post by just principe »

kad igra Amer da gledam mec :bih:
ultima_palabra

#4623 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

just principe wrote:kad igra Amer da gledam mec :bih:
Večeras, četvrti meč na terenu 8... program počinje od 20h. Nažalost, nema nikakvih prijenosa do subote tako da ćemo Amera moći gledati jedino ako pobijedi Selu večeras :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4624 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Opraštam Ameru nebranjenje titule u Sarajevu, sad kada je dohvatio glavni žrijeb Indian Wellsa :-D
Isplatilo se :D Da je ovog Dudija kako uzeti.
Leopold_IV

#4625 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:
just principe wrote:kad igra Amer da gledam mec :bih:
Večeras, četvrti meč na terenu 8... program počinje od 20h. Nažalost, nema nikakvih prijenosa do subote tako da ćemo Amera moći gledati jedino ako pobijedi Selu večeras :roll:
Moguce je da bude prijenos na nekoj od kladionica, npr Bet 365.com..
Ali ima realno dobre šanse za prolazak dalje. Mogao mu je naletiti Nalbandian.
Post Reply