Bogme i danas. kako je Feliciana Lopeza, vrlo cvrstog na servisu dobio u dvije male prilike koje mu se ukazale govori da ce biti velike bitke za pehar u Dubaiju. Repriza, vjerovatno finala iz Rotterdama u polufinalu (Delpo) a u drugoj strani Djoko i Murray. Arapi imaju itekako sta da gledaju ovih dana!Leopold_IV wrote:Roger impresivan danas...mislim da ima tenis za povratak na no.1...
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#4576 Re: TENIS
- erik2
#4577 Re: TENIS
Roger je genije, on uvijek ima najbolji tenis, ali mislim da je u dobi kad je smanjio broj odricanja i da hoće malo više od života, a naravno i djeca su tu i to je logičan slijed kad ti tenis nije baš sve u votažiLeopold_IV wrote:Roger impresivan danas...mislim da ima tenis za povratak na no.1...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4578 Re: TENIS
Murray je upravo silovao Djokovica. 
- veljaca
#4579 Re: TENIS
Murray pobijedi .... Ovaj put mu se nije uspio izvuci Novak, kao na zadnjem GS u Australiji ....
Mogla bi biti interesantna ova sezona, ako se Murray probudi ....
Mogla bi biti interesantna ova sezona, ako se Murray probudi ....
- shake69
#4580 Re: TENIS
Murray je jedini igrac, uz Rogera koji Djoku moze pobijediti, cini mi se, ako izuzmemo Rafu koji ce se tesko oporaviti od 0:7 u posljednjih 13 mjeseci, iako je Srbijanac vec pokazao niz slabosti u Dubaiju. Ne treba zaboraviti da Skot ima 5:3 u posljednjih osam meceva s Djokom sto je znakovito. S ovakvom igrom Roger ce morati , ako prodje Delpo, igrati na najvisoj razini da podigne pehar u nedjelju!leet wrote:Murray je upravo silovao Djokovica.
- necko_hz
#4581 Re: TENIS
Murray je, poslije Rogera najtalentovaniji igrač u TOP 10, ali uvijek ga je kočila glava i pogrešan stil igre koji je tokom karijere preferirao. Međutim, imenovanjem Lendla za trenera, neke stvari su se konačno promijenile. Igra puno ravnije i agresivnije, a rezultati su vidljivi. On je opasniji po Novaka, od Nadala, može igrati duže razmjene, može miksati, može se braniti, a može i napadati. Sve je stvar glave i samopouzdanja, a Lendl je tu da popravi to, što će vjerujem i uraditi. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4583 Re: TENIS
E Del Potra mazge, im'o je 5-0 i 6-2 u ovom drugom TB 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4584 Re: TENIS
Odigrao je Delpo dosta dobar mec, krenuo je dosta dobro i u tie breaku, ali...kompleksileet wrote:E Del Potra mazge, im'o je 5-0 i 6-2 u ovom drugom TB
Ima u Rogeru jos kuveta
- ultima_palabra
#4585 Re: TENIS
Mislim da Murray neće napredovati dok ne počne igrati agresivno i protiv slabijih protivnika... on recimo na meč protiv Berrera ili Cipolle gleda kao na nešto što se mora odraditi, a ne kao priliku da prakticira ofanzivnu igru i podari publici spektakl. Onda dođe meč protiv nekoga iz top 3 i on igra agresivno ali jednostavno ne može tu igru držati 3 ili 4 sata.necko_hz wrote:Murray je, poslije Rogera najtalentovaniji igrač u TOP 10, ali uvijek ga je kočila glava i pogrešan stil igre koji je tokom karijere preferirao. Međutim, imenovanjem Lendla za trenera, neke stvari su se konačno promijenile. Igra puno ravnije i agresivnije, a rezultati su vidljivi. On je opasniji po Novaka, od Nadala, može igrati duže razmjene, može miksati, može se braniti, a može i napadati. Sve je stvar glave i samopouzdanja, a Lendl je tu da popravi to, što će vjerujem i uraditi.
Danas je servirao prilično dobro i to je napravilo razliku u odnosu na ne tako dobrog Noleta... mada onaj gem kad je servirao za meč pokazuje da mentalno još tu nije sve kako treba.
Murray-Federer je okršaj koji nismo dugo gledali i zanima me kako će to ići... Roger se danas odlično kretao i defanzivom je slomio Del Potra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4586 Re: TENIS
Evo ova lutkica na SK upravo pita, Murray - Federer 8-6.
- ultima_palabra
#4587 Re: TENIS
Pa Murray je njemu obično najteži protivnik poslije Nadala... pošto je u pitanju 500 turnir a ne GS, mislim da Murray može do pobjede.Tomahawk11 wrote:Evo ova lutkica na SK upravo pita, Murray - Federer 8-6.
- necko_hz
#4588 Re: TENIS
To je problem koji imaju i on i Nadal. Nemaju karakter ofanzivca, pa se osjećaju sigurno kada igraju mrtve udarce i kada su u svojoj defanzivnoj baseline zoni. Mogu odigrati ofanzivno jedan dio meča, ali nemaju konstantu u tome. Eh sada, za Andya mislim da može to promijeniti i definitivno će morati poraditi na tome, prije svega promijeniti pristup takvim mečevima, pa tek onda ostalo. Lendl je ono što mu je trebalo i ne sumnjam da će učiniti ono što se od njega i očekuje.
Odličan meč dvojice majstora i velika šteta što nije otišao u treći set.
Delpo se nosio sa Rogerom koliko je mogao, igrao je sa više samopouzdanja i na šampionski način spašavao brejk lopte. Imao je nekoliko odličnih vinera, sjajno se kretao i šteta po njega je to što je morao naletiti na Rogera, jer rijetko ko se može izboriti sa varijacijama dotičnog, naročito kada je ovako nabrijan.
Federer nastavlja dokazivati da nije za staro gvožđe, te da se na njega uvijek mora ozbiljno računati. Onako se vratiti poslije 6-2 u tb-u i privesti meč kraju mogu samo istinski šampioni i velemajstori ove igre. Opet je Federer dosta miksao, ali i imao nekoliko netipičnih grešaka, naročito na brejk loptama. Realizacija je morala biti bolja i to je nešto što mora popraviti u predstojećem meču sa Murrayom. Biće to jedno strašno finale u kojem će slaviti Federer (pretpostavljam).
Delpo ima igru, psihu, samopouzdanje, anticipaciju i fizičku spremu za povratak u TOP 5. Svakako da svoju šansu može tražiti i u Miamiju i IW-u i da može otići daleko na tim turnirima, naročito ako u žrijebu izbjegne Federera.
Sve u svemu, nema razloga biti nezadovoljan, izgubio je od Federera, jednog od najboljih ikad, a igra koju je pružio svakako ulijeva nadu. Samo neka nastavi ovako i rezultati sigurno neće izostati.
Delpo se nosio sa Rogerom koliko je mogao, igrao je sa više samopouzdanja i na šampionski način spašavao brejk lopte. Imao je nekoliko odličnih vinera, sjajno se kretao i šteta po njega je to što je morao naletiti na Rogera, jer rijetko ko se može izboriti sa varijacijama dotičnog, naročito kada je ovako nabrijan.
Federer nastavlja dokazivati da nije za staro gvožđe, te da se na njega uvijek mora ozbiljno računati. Onako se vratiti poslije 6-2 u tb-u i privesti meč kraju mogu samo istinski šampioni i velemajstori ove igre. Opet je Federer dosta miksao, ali i imao nekoliko netipičnih grešaka, naročito na brejk loptama. Realizacija je morala biti bolja i to je nešto što mora popraviti u predstojećem meču sa Murrayom. Biće to jedno strašno finale u kojem će slaviti Federer (pretpostavljam).
Delpo ima igru, psihu, samopouzdanje, anticipaciju i fizičku spremu za povratak u TOP 5. Svakako da svoju šansu može tražiti i u Miamiju i IW-u i da može otići daleko na tim turnirima, naročito ako u žrijebu izbjegne Federera.
Sve u svemu, nema razloga biti nezadovoljan, izgubio je od Federera, jednog od najboljih ikad, a igra koju je pružio svakako ulijeva nadu. Samo neka nastavi ovako i rezultati sigurno neće izostati.
- shake69
#4589 Re: TENIS
I ja mislim da ce IW i Miami biti puno neizvjesniji nego narednih godina. 'Velika cetvorka' s Ferrerom, koji u Americi uvijek igra vrlo solidno na betonu i Delpo donijet ce jako zanimljivu zavrsnicu. Ne znam zasto neki podcjenjuju Dubai kad je rijec o seriji 500 i koja ce, danas recimo kostati 320 poena Djoku (pada na 12810, ako se ne varam) sto vec daje vecu draz nastavku sezone u borbi za No.1. Ako Nadal podigne u Americi nivo igre i nesto osvoji na racun Srbijanca bit ce vrlo zanimljivo. Murray bi mogao biti glavna prijetnja, s je li Lendl nesto uradio i na psihi i ofanzivnijoj igri, vidjet cemo vec sutra. Dobije li Federera, a po meni je favorit bar jedan iz serije masters u SAD bit ce njegov.necko_hz wrote:To je problem koji imaju i on i Nadal. Nemaju karakter ofanzivca, pa se osjećaju sigurno kada igraju mrtve udarce i kada su u svojoj defanzivnoj baseline zoni. Mogu odigrati ofanzivno jedan dio meča, ali nemaju konstantu u tome. Eh sada, za Andya mislim da može to promijeniti i definitivno će morati poraditi na tome, prije svega promijeniti pristup takvim mečevima, pa tek onda ostalo. Lendl je ono što mu je trebalo i ne sumnjam da će učiniti ono što se od njega i očekuje.
- necko_hz
#4590 Re: TENIS
Biće sigurno zanimljivo. Istina je da je beton sporiji nego prethodnih godina, ali itekako će se imati šta vidjeti, naročito kada uzmemo u obzir apetite prve četvorke i njihova očekivanja za ovu sezonu.
Ja sam mišljenja da Delpo može ugroziti Novaka ili Nadala. Ima igru za njih, samo je u pitanju fizička sprema i samopouzdanje. Mora opustiti ruku, mora igrati onako kako zna, baš kao što je to radio danas protiv Rogera, mada vidi se da i dalje postoji taj određeni strah kao glavni razlog zašto ne udara forhende svom snagom, onako kako je to radio prije povrede. Također, ne znam kako će tijelo reagovati na ovako paklen tempo, jer IW će mu biti 4. turnir zaredom. Vidjećemo, nadam se da će otići što dalje i da će ga povrede zaobići. On je definitivno igrač za TOP 5.
Dubai je tradicionalno turnir sa jakim imenima, a naročito je to bio ove godine kada smo u 1/4 finalu imali gotovo sve nosioce (osim Fisha), međutim, očekivali smo svi puno zanimljivije i neizvjesnije mečeve, tako da smo jednim dijelom i razočarani, jer igrači nisu ispunili naša očekivanja. Današnji meč Delpa i Rogera je svakako izvukao ovu sedmicu i definitivno je najbolji meč na turniru. Nadam se da će finale biti još neizvjesnije i zanimljivije.
Veće šanse dajem Federeru, jer mu je meč protiv Delpa omogučio da uđe u ritam i osjeti udarce . Protiv Andya će igra biti sigurno na još većem nivou, jer i on sam svjestan da neće smjeti puno griješiti, protiv ovako opasnog i nimalo bezazlenog Murraya. Ne bi me čudilo da Roger dobije u 2 seta, jer mislim da Andy neće neku ekstra razliku praviti servisom, jer takve servise je Roger uvijek znao kontrolisati i razbiti ritam protivniku. Vidjećemo, ništa nije isključeno. Samo se nadam dobrom meču i ništa više.
PS: Nalbandian osvaja Miami i IW.

Ja sam mišljenja da Delpo može ugroziti Novaka ili Nadala. Ima igru za njih, samo je u pitanju fizička sprema i samopouzdanje. Mora opustiti ruku, mora igrati onako kako zna, baš kao što je to radio danas protiv Rogera, mada vidi se da i dalje postoji taj određeni strah kao glavni razlog zašto ne udara forhende svom snagom, onako kako je to radio prije povrede. Također, ne znam kako će tijelo reagovati na ovako paklen tempo, jer IW će mu biti 4. turnir zaredom. Vidjećemo, nadam se da će otići što dalje i da će ga povrede zaobići. On je definitivno igrač za TOP 5.
Dubai je tradicionalno turnir sa jakim imenima, a naročito je to bio ove godine kada smo u 1/4 finalu imali gotovo sve nosioce (osim Fisha), međutim, očekivali smo svi puno zanimljivije i neizvjesnije mečeve, tako da smo jednim dijelom i razočarani, jer igrači nisu ispunili naša očekivanja. Današnji meč Delpa i Rogera je svakako izvukao ovu sedmicu i definitivno je najbolji meč na turniru. Nadam se da će finale biti još neizvjesnije i zanimljivije.
Veće šanse dajem Federeru, jer mu je meč protiv Delpa omogučio da uđe u ritam i osjeti udarce . Protiv Andya će igra biti sigurno na još većem nivou, jer i on sam svjestan da neće smjeti puno griješiti, protiv ovako opasnog i nimalo bezazlenog Murraya. Ne bi me čudilo da Roger dobije u 2 seta, jer mislim da Andy neće neku ekstra razliku praviti servisom, jer takve servise je Roger uvijek znao kontrolisati i razbiti ritam protivniku. Vidjećemo, ništa nije isključeno. Samo se nadam dobrom meču i ništa više.
PS: Nalbandian osvaja Miami i IW.
- ultima_palabra
#4591 Re: TENIS
Andy je danas fantastično servirao protiv najboljeg reternera na svijetu... ako bude tako radio i sutra, Rogeru će nanijeti još više štete. Mada se kod njega nikad ne zna, slab procenat prvog i loš drugi servis obično ponište učinak koji ostvari prvim servisom.
- necko_hz
#4592 Re: TENIS
Federer je oduvijek znao kontrolisati snagu protivničkih udaraca i preuzimati inicijativu pomoću njih. Servisi poput Andyevih njemu i nisu neki problem, tačnije, oduvijek je znao izaći na kraj sa takvim. Mada, ko zna ?! Dosta zavisi i od postotka Andyevog prvog servisa i od Rogerovog riterna istovremeno, a ista je situacija i na drugoj strani. Murray izuzetno dobro riternira, a Roger fantastično servira. Njegov drugi servis je fantastičan ove sedmice.
Ono što me najviše interesuje je to hoće li Andy imati daMu da krene otvorenog garda na Federera, ili će po običaju slati mrtve lopte ?! Priželjkujem ovo prvo, ali ako mu je stalo do titule, bolje mu je da to ne radi.
Ono što me najviše interesuje je to hoće li Andy imati daMu da krene otvorenog garda na Federera, ili će po običaju slati mrtve lopte ?! Priželjkujem ovo prvo, ali ako mu je stalo do titule, bolje mu je da to ne radi.
- veljaca
#4593 Re: TENIS
71 osvojeni turnir .... Svaka cast .... Vratio se kralj FEDERER ....
Za ove koji vise prate tenis:
1. Koji od trenutno aktivnih igraca ima poslije Federera najvise osvojenih turnira i koliko ?
2. Koji teniser ( prva 3 ) su najvise u karijeri osvojili trrnira ?
Hvala na odgovorima ....
1. Koji od trenutno aktivnih igraca ima poslije Federera najvise osvojenih turnira i koliko ?
Hvala na odgovorima ....
- shake69
#4595 Re: TENIS
Federeru je ovaj danas 72-i po redu!veljaca wrote:71 osvojeni turnir .... Svaka cast .... Vratio se kralj FEDERER ....![]()
Hvala na odgovorima ....
1. Nadal, 46
2. Connors, lend i McEnroe
- veljaca
#4596 Re: TENIS
Hvala na odgovoru ....shake69 wrote:Federeru je ovaj danas 72-i po redu!veljaca wrote:71 osvojeni turnir .... Svaka cast .... Vratio se kralj FEDERER ....![]()
Hvala na odgovorima ....
1. Nadal, 46
Skontao sam i ja da je 72. ali posto steka forum - nisam uspio ispraviti ...
Znas li koliko su oni osvojili ( Connors, lend i McEnroe ) ?
- shake69
#4597 Re: TENIS
veljaca wrote:Hvala na odgovoru ....shake69 wrote:Federeru je ovaj danas 72-i po redu!veljaca wrote:71 osvojeni turnir .... Svaka cast .... Vratio se kralj FEDERER ....![]()
Hvala na odgovorima ....
1. Nadal, 46
Skontao sam i ja da je 72. ali posto steka forum - nisam uspio ispraviti ...
Znas li koliko su oni osvojili ( Connors, lend i McEnroe ) ?
- Leopold_IV
#4599 Re: TENIS
Ovih 13.130 poena Djokovica je sa odbijenim bodovima iz Dubai-ja od prosle godine, tako da ce od ponedeljka biti na 13.310...ali svejedno se razlika topi i nekako imam osjecaj da ce carobnjak (RF) ponovo poslije US Opena zasjesti na br. jedan...gdje mu je uostalom i mjesto.necko_hz wrote: I ja mislim da ce IW i Miami biti puno neizvjesniji nego narednih godina. 'Velika cetvorka' s Ferrerom, koji u Americi uvijek igra vrlo solidno na betonu i Delpo donijet ce jako zanimljivu zavrsnicu. Ne znam zasto neki podcjenjuju Dubai kad je rijec o seriji 500 i koja ce, danas recimo kostati 320 poena Djoku (pada na 12810, ako se ne varam) sto vec daje vecu draz nastavku sezone u borbi za No.1. Ako Nadal podigne u Americi nivo igre i nesto osvoji na racun Srbijanca bit ce vrlo zanimljivo. Murray bi mogao biti glavna prijetnja, s je li Lendl nesto uradio i na psihi i ofanzivnijoj igri, vidjet cemo vec sutra. Dobije li Federera, a po meni je favorit bar jedan iz serije masters u SAD bit ce njegov.
- shake69
#4600 Re: TENIS
Koliko znam ne skidaju se bodovi sedmicu unaprijed nego u ponedjeljak ujutro nakon zavrsenog turnira gdje branis bodove. Mozda je Novak, nemam vremena da gledam, 'namirio' nekim drugim poenom ili nastupom za DC u posljednje 52 sedmice, ali nebitno.Poslije IW i Miami ce biti znatno jasnije hoce li biti skoro neizvjesnosti oko teniskog trona. Ovako do avgusta nista, ako se ne desi bas nesto nepredvidjeno mimo teniskog terena.Leopold_IV wrote:Ovih 13.130 poena Djokovica je sa odbijenim bodovima iz Dubai-ja od prosle godine, tako da ce od ponedeljka biti na 13.310...ali svejedno se razlika topi i nekako imam osjecaj da ce carobnjak (RF) ponovo poslije US Opena zasjesti na br. jedan...gdje mu je uostalom i mjesto.necko_hz wrote: I ja mislim da ce IW i Miami biti puno neizvjesniji nego narednih godina. 'Velika cetvorka' s Ferrerom, koji u Americi uvijek igra vrlo solidno na betonu i Delpo donijet ce jako zanimljivu zavrsnicu. Ne znam zasto neki podcjenjuju Dubai kad je rijec o seriji 500 i koja ce, danas recimo kostati 320 poena Djoku (pada na 12810, ako se ne varam) sto vec daje vecu draz nastavku sezone u borbi za No.1. Ako Nadal podigne u Americi nivo igre i nesto osvoji na racun Srbijanca bit ce vrlo zanimljivo. Murray bi mogao biti glavna prijetnja, s je li Lendl nesto uradio i na psihi i ofanzivnijoj igri, vidjet cemo vec sutra. Dobije li Federera, a po meni je favorit bar jedan iz serije masters u SAD bit ce njegov.