TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
exSarajlija
#4176 Re: TENIS
samo iznosim cinjenice....
a upravo je obraratno od toga sto pricas.
nole je imao mozda i najbolju sezonu ikada (fedova iz 2006 je jedino bolja ali samo trofejnija i to za razliku koliko je 1 masterskup jaci od mastersa, ne i nadmocnija o cemu su mnogi dali svoj sud, a upravo zbog toga koga je nole imao prekoputa tokom sezone). i ja gotovo da nisam ni pisao ovdje cijele godin,. cijelo vrijeme dominacije. a kada se nole istrosio neprekidnom dominacijom i konacno izgubio..... pocela su omalozavanja ovdje i prozivanja i noleta ali gle cuda i mene. samo dovodim stvari na svoje mjesto. pa zar je toliko nenormalno izgubiti mec... cak i ako si br1? samo podsjecam sta je taj covjek dosada napravio i da ima puno pravo da bude i istrosen dugim nizom uspjeha i zasicen tenisom, nakon svega sta je prosao.
nole je imao mozda i najbolju sezonu ikada (fedova iz 2006 je jedino bolja ali samo trofejnija i to za razliku koliko je 1 masterskup jaci od mastersa, ne i nadmocnija o cemu su mnogi dali svoj sud, a upravo zbog toga koga je nole imao prekoputa tokom sezone). i ja gotovo da nisam ni pisao ovdje cijele godin,. cijelo vrijeme dominacije. a kada se nole istrosio neprekidnom dominacijom i konacno izgubio..... pocela su omalozavanja ovdje i prozivanja i noleta ali gle cuda i mene. samo dovodim stvari na svoje mjesto. pa zar je toliko nenormalno izgubiti mec... cak i ako si br1? samo podsjecam sta je taj covjek dosada napravio i da ima puno pravo da bude i istrosen dugim nizom uspjeha i zasicen tenisom, nakon svega sta je prosao.
-
exSarajlija
#4177 Re: TENIS
naravno... za vas je i delic veci... ebat ga.. objektivnost na mjestu.
kao sto na hr diskusijama je goran jos uvjek veci ... nakon izbijanja svih opipljivih argumenata.. a ono zbog karizme. koju jelte ovaj ima a nole kao nece nikada. i naravno zbog drugih umjetnickih dojmova i kojekakvih nemjerljivih subjektivnih nazovi cinjenica.
kao sto na hr diskusijama je goran jos uvjek veci ... nakon izbijanja svih opipljivih argumenata.. a ono zbog karizme. koju jelte ovaj ima a nole kao nece nikada. i naravno zbog drugih umjetnickih dojmova i kojekakvih nemjerljivih subjektivnih nazovi cinjenica.
Last edited by exSarajlija on 26/11/2011 21:17, edited 1 time in total.
- necko_hz
#4178 Re: TENIS
Eto, i haj ti raspravljaj sa ovim djetetom !
Nema argumenata i odma' druga priča ! 
-
exSarajlija
#4179 Re: TENIS
al su vam argumenti... upm
niko ziv ne mjesa gs prije i poslije open ere. ali ako je potrebno da se umanji noletov uspjeh... moze i to.
ajd.... dat ce djeko gol pa ce biti dernek i docek
.
niko ziv ne mjesa gs prije i poslije open ere. ali ako je potrebno da se umanji noletov uspjeh... moze i to.
ajd.... dat ce djeko gol pa ce biti dernek i docek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4180 Re: TENIS
Istrosio se za jednu sezonu?! Je li to alibi za iducu sezonu?! Niko ne spori da je Nole odlican teniser, nego sto si ti dosadan ko malo dijete:''Nole, Nole, Nole...bla, bla, bla''exSarajlija wrote:samo iznosim cinjenice....
A vidim pocinje i prica o ugrozenosti...jadan i ti i Nole
Nema pravo da bude istrosen, treba da sezonu zavrsi u stilu. Sampion sezonu zavrsava sampionski, a on izbjegava Federera kad je vidio Rafinu sudbinu.
Nije nenormalno izgubiti mec, ali nije ni normalno doci na zavrsni masters i kukati o povredama. Predaj i pici na oporavak.
- necko_hz
#4181 Re: TENIS
Jes', mi umanjujemo Noletov uspjeh
i imamo velike koristi od toga !
Ti igrači su talentom bili daleko bolji od dosta današnjih iz TOP 10, a sa takvim talentom bili bi dominatni u ovom periodu ! Nisu oni krivi što su igrali u to vrijeme !
Inače, moraš malo uključiti klikere, ovakve teme su kompleksnije, ne gleda se površno na njih !
I iskreno, hebe mi se za Džeku. Za sebe igra, ne za mene !
Ti igrači su talentom bili daleko bolji od dosta današnjih iz TOP 10, a sa takvim talentom bili bi dominatni u ovom periodu ! Nisu oni krivi što su igrali u to vrijeme !
Inače, moraš malo uključiti klikere, ovakve teme su kompleksnije, ne gleda se površno na njih !
I iskreno, hebe mi se za Džeku. Za sebe igra, ne za mene !
- just principe
#4182 Re: TENIS
ostavi se ti Dzeka jesil cuo i mrs na srpske forumeexSarajlija wrote:al su vam argumenti... upm
ajd.... dat ce djeko gol pa ce biti dernek i docek ;).
-
JKG
#4183 Re: TENIS
Od koga Ti branis Novaka? Ko je rekao da je nenormalno izgubiti?exSarajlija wrote:samo iznosim cinjenice....
Ti omalovazavas sportiste iz BiH i to je u redu?
Izbrisi ovo Sarajlija iz nick-a, svakako si ex, i lijepo Te molim da otvoris temu samo o Noletu!
Kako ce se takva masina istrositi za jednu sezonu? U najboljim je godinama, o cemu pricas?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4184 Re: TENIS
Kakve veze ima Dzeko sa tenisom?! Da mu bar znas napisati prezime.... 
- necko_hz
#4185 Re: TENIS
Čuj zasićen tenisom nakon jedne dominantne sezone. Pa prije će Federer Novaka ispratiti u penziju nego ovaj njega, ako ovako nastavi !
Ne može se sve gridnerštinom, đaba ! 
- irvinx1
#4186 Re: TENIS
Posto u nekim postovima nailazim da je Novakova sezona najbolja ikada, evo jednog odlicnog komentara sa B92 sa kojim se itekako slazem. (Doduse, ja mislim da je Federova 2004. u mnogim elemntima jaca od 2006., ali ljudi isticu 2006., pa neka bude)
"Bravo Roger!!! Osvrt na "najbolju" sezonu ikada...
1. Novak je ovu godinu završio sa skorom W/L 70/6, Federer je 2006. godinu završio sa 92/5. (21 meč više, 21 više šansa da zabeleži poraz - pa mu nije otkazalo telo na kraju).
2. Novak je uzeo 10 titula, Federer je te godine uzeo 12 titula.
3. I Novak i Roger su osvojili po 3 Grend Slema, ali Federer i jedno Grend Slem finale više.
4. Jedna od četiri stavke gde je Novak bolji - uzeo je 5 Masters Titula, naspram Federerovih 4 Masters Titule, ali i tu može da se kaže da je Roger bolji jer je osvojio i Masters Cup, dok je Nole na kraju godine izduvana lopta. Sjajna sezona - slažem se, najbolja - nikako!"
(Marko, 26. novembar 2011 21:24)
Ja tu nemam sta da dodam ili da oduzmem.
All credits to Marko!
1. Novak je ovu godinu završio sa skorom W/L 70/6, Federer je 2006. godinu završio sa 92/5. (21 meč više, 21 više šansa da zabeleži poraz - pa mu nije otkazalo telo na kraju).
3. I Novak i Roger su osvojili po 3 Grend Slema, ali Federer i jedno Grend Slem finale više.
4. Jedna od četiri stavke gde je Novak bolji - uzeo je 5 Masters Titula, naspram Federerovih 4 Masters Titule, ali i tu može da se kaže da je Roger bolji jer je osvojio i Masters Cup, dok je Nole na kraju godine izduvana lopta. Sjajna sezona - slažem se, najbolja - nikako!"
All credits to Marko!
- shake69
#4187 Re: TENIS
irvinx1 wrote:Posto u nekim postovima nailazim da je Novakova sezona najbolja ikada, evo jednog odlicnog komentara sa B92 sa kojim se itekako slazem. (Doduse, ja mislim da je Federova 2004. u mnogim elemntima jaca od 2006., ali ljudi isticu 2006., pa neka bude)
Marku se nema sta dodati, ali 'bivsi' ce i njemu mahanu naci! 'Bivsi', idi ziv bio otvori o covjeku poseban topic pa do miline mu se divi povazdan a nas postedi, tako ti 'bivseg' i 'sadasnjeg ' zivota!
All credits to Marko!
- shake69
#4188 Re: TENIS
irvinx1 wrote:Posto u nekim postovima nailazim da je Novakova sezona najbolja ikada, evo jednog odlicnog komentara sa B92 sa kojim se itekako slazem. (Doduse, ja mislim da je Federova 2004. u mnogim elemntima jaca od 2006., ali ljudi isticu 2006., pa neka bude)
All credits to Marko!
- necko_hz
#4189 Re: TENIS
Protuargument za Rogerovu sjajnu 2006. i općenito godine njegove dominacije je "loša" konkurencija !
Odličan post koji objašnjava mnogo toga, ali neki jednostavno ne mogu ili ne žele to da vide i da se pomire sa tim.
Roger Federer me podsjeća na Zinedina Zidana !
I ovaj drugi je sa 34 godine bacao Brazilce, Špance, Portugalce, Italijane itd, što i Federer u poznim igračkim godinama radi glavnim konkurentima ! Fascinantno je da je on sa 30 godina na kraju sezone svježiji od Novaka(24), Nadala(25) i Murraya (24).
RF = GOAT !
Tsonga dobio Berdycha 6:3 7:5 i sutra će igrati sa Federerom ! Roger je apsolutni favorit, ali neće se smjeti opuštati, jer ako Tsonga opusti ruku svašta se može desiti ! Mada, mislim da Federer lagano uzima sa 2:0, no eto vidjećemo !
Nadam se dobrom meču !
Odličan post koji objašnjava mnogo toga, ali neki jednostavno ne mogu ili ne žele to da vide i da se pomire sa tim.
Roger Federer me podsjeća na Zinedina Zidana !
RF = GOAT !
Tsonga dobio Berdycha 6:3 7:5 i sutra će igrati sa Federerom ! Roger je apsolutni favorit, ali neće se smjeti opuštati, jer ako Tsonga opusti ruku svašta se može desiti ! Mada, mislim da Federer lagano uzima sa 2:0, no eto vidjećemo !
Nadam se dobrom meču !
-
Ledenko
#4190 Re: TENIS
Naš Džumhur će iduće sezone ući u prvih 100. U finalu singla preslušao Bjelicu 6:1 6:1, a osvojio je i dubl sa Šetkićem.

NIKO KAO DAMIR S JUGA

NIKO KAO DAMIR S JUGA
-
odsutraopetultra
#4191 Re: TENIS
Armine pretjera ti malo sa prvih 100,valja sad na challenger-e preci,futures-e je odlicno odradio....nek bude u 150 na kraju sljedece godine puna saka brade.
-
exSarajlija
#4192 Re: TENIS
pa ja sam stalno i pisao da je fedova 2006 rezultatski jedina bolja sezona od noletove 2011.
i samo ta i samo rezultatski.
svi strucni se slazu da je noletova igra iz ove sezone nesto jos nevidjeno.
-
exSarajlija
#4193 Re: TENIS
i koja glupost reci da neko ne moze biti zasicen tenisom.
No1etu je to posao kao sto i svako od vas ima svoj posao. i poslije toliko igranja, trofeja i pobjeda normalno je da se covjek zasití i zeli zasluzeni odmor. sto ne znaci da se nece spremiti za sljedecu sezonu.
sasvim logican slijed stvari. covjek igrao ko zmaj. obezbjedio br1 mjesecima unazad sa par hiljada poena prednosti nad rafom i jos par hiljada nad fedom i marejem. zamorio se i jos uz to i ozljedio. sasvim je ocekivano i normalno da nece zapeti poslije sa treninzima i jos vise se zamarati i rizikovati vecu povredu radi samo 1 turnira pred zavrsetak sezone i pauzu. nego je dosao da odradi i ode na zasluzen odmor. a dogodine u nove borbe.
No1etu je to posao kao sto i svako od vas ima svoj posao. i poslije toliko igranja, trofeja i pobjeda normalno je da se covjek zasití i zeli zasluzeni odmor. sto ne znaci da se nece spremiti za sljedecu sezonu.
sasvim logican slijed stvari. covjek igrao ko zmaj. obezbjedio br1 mjesecima unazad sa par hiljada poena prednosti nad rafom i jos par hiljada nad fedom i marejem. zamorio se i jos uz to i ozljedio. sasvim je ocekivano i normalno da nece zapeti poslije sa treninzima i jos vise se zamarati i rizikovati vecu povredu radi samo 1 turnira pred zavrsetak sezone i pauzu. nego je dosao da odradi i ode na zasluzen odmor. a dogodine u nove borbe.
Last edited by exSarajlija on 27/11/2011 12:06, edited 2 times in total.
-
exSarajlija
#4194 Re: TENIS
i ovu sezonu je obiljezio nole u ne samo nasim nego i svjetskim razmjerama. i dok sam ja ocekivao da nole bude dominantan ove ili idice godine (naravno ne i ovako dominantan) prijatno iznanedjenje je svakako tipsin proboj u top10 gdje i zavrsava godinu.
sto se tice sezone kao sezone po meni je ona 2008 bila bar jednako dobra za srpski tenis... tako da nije sve pocelo ove godine.
te godine su se ana i jeca smjenjivale na 1. i 2. mjestu. 2. teniserke u top2!!! jeca proglasena najboljom teniserkom godine koju je zavrsila kao br1. ana zavrsila kao br5 a nole br3 sa samo 10p iza feda (po novom sistemu bodovanja koji favorizuje titule bi bio par stotina poena ispred jer je imao jace trofeje). ana i nole osvojili po gs u singlu a ana i jeca igrali po jos finale. nole osvojio zavrsni masters + jos 2 mastersa a cure su imale pregrst velikih turnira. imali smo konstantno 3 predstavnika u polufinalima grendslemova. ziki zavrsio godinu kao najbolji dubl igrac planete. osvojio zavrsni masters i vimbldon u dublu kao i ozi u mixu. janko bio dosta zapazen namucio je i feda na oziju... troicki u najavi.
iskreno ta 2008 ni po cemu nije zaostajala za ovom godinom bar sto se uspjesnosti za srpski tenis tice. to je bila godina naseg tenisa iako je ova noletova godina.
...'
a i prije ovog teniskog buma je bila jelena dokic pa prije nje boba i seles.
sto se tice sezone kao sezone po meni je ona 2008 bila bar jednako dobra za srpski tenis... tako da nije sve pocelo ove godine.
te godine su se ana i jeca smjenjivale na 1. i 2. mjestu. 2. teniserke u top2!!! jeca proglasena najboljom teniserkom godine koju je zavrsila kao br1. ana zavrsila kao br5 a nole br3 sa samo 10p iza feda (po novom sistemu bodovanja koji favorizuje titule bi bio par stotina poena ispred jer je imao jace trofeje). ana i nole osvojili po gs u singlu a ana i jeca igrali po jos finale. nole osvojio zavrsni masters + jos 2 mastersa a cure su imale pregrst velikih turnira. imali smo konstantno 3 predstavnika u polufinalima grendslemova. ziki zavrsio godinu kao najbolji dubl igrac planete. osvojio zavrsni masters i vimbldon u dublu kao i ozi u mixu. janko bio dosta zapazen namucio je i feda na oziju... troicki u najavi.
iskreno ta 2008 ni po cemu nije zaostajala za ovom godinom bar sto se uspjesnosti za srpski tenis tice. to je bila godina naseg tenisa iako je ova noletova godina.
...'
a i prije ovog teniskog buma je bila jelena dokic pa prije nje boba i seles.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4195 Re: TENIS
Dzumhur je kralj! 
- shake69
#4196 Re: TENIS
Najvrednije kod tog momka, ali i Mirze Basica je da su 100% bosanski, doamci proizvod! Kako? Pa, niko od njih nije isao u kamp Bolletieria, Pilica, Piatti ili neku drugu bjelosvjetsku akademiju. Njihovi roditelji i treneri su 'step by step' gradili karijeru i pokazalo se uspjesno cak iz male zemljice Bosne. naravno, za ulazak u odabrano drustvo Top 100 sigurno ce trebati vise, ali obojica su vec pobjedjivala challenger igrace ove godine i mislim da ce naredne nastaviti s napretkom na ATP listi. Svaka cast!Tomahawk11 wrote:Dzumhur je kralj!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4197 Re: TENIS
Bojim se da za nesto vise nece biti dovoljna ta roditeljska ljubav. Ovo sto su momci do sada uradili (obzirom na uslove) je odlicno! Ako im se pruzi prilika da uce od velikih, mogli bi puno napraviti.shake69 wrote:Najvrednije kod tog momka, ali i Mirze Basica je da su 100% bosanski, doamci proizvod! Kako? Pa, niko od njih nije isao u kamp Bolletieria, Pilica, Piatti ili neku drugu bjelosvjetsku akademiju. Njihovi roditelji i treneri su 'step by step' gradili karijeru i pokazalo se uspjesno cak iz male zemljice Bosne. naravno, za ulazak u odabrano drustvo Top 100 sigurno ce trebati vise, ali obojica su vec pobjedjivala challenger igrace ove godine i mislim da ce naredne nastaviti s napretkom na ATP listi. Svaka cast!Tomahawk11 wrote:Dzumhur je kralj!
-
odsutraopetultra
#4198 Re: TENIS
Ovogdisnja Novakova sezona, i pored neslavnog kraja, ce biti upamcena kao velika ili cak velincanstvena. Gdje joj je mjesto na tabeli velikih sezona od kada je osnovan ATP. Zavisi sto je osnova za uporedjivanje. Po broju osvojenih mastersa je prvi, po broju osvojenih GS-ov dijeli drugo mjesto...exSarajlija wrote:pa ja sam stalno i pisao da je fedova 2006 rezultatski jedina bolja sezona od noletove 2011.
Ja cu kao osnovu za uporedjivanje uzeti odnos dobijenih i izgublejnih meceva. Novakova je tek osmi igrac kome je poslo za rukom da dobije vise od 90% meceva u sezoni. Rodzer je imao tri takve sezone, Borg i Konors 4 a Lendl nevjerovatnih 5. To pokazuje koliko je Lendl bio veliki igrac. Interesantno je da mnogi veliki sampioni nemaju ni jednu takvu sezonu. Medju njima su Edberg, Beker, Vilander, ali, sto posebno iznenadjuje, i Nadal i Sampras.
Smo trojica igraca su uspjeli da dobiju vise od 95% meceva. Mekinro 96.47% (1984), Konors 96.12% (1974) i Federer 95.26% (2005). Novak je dugo bio na putu da udje u to najelitnije drustvo, pa cak i da predje Mekinroa.
Djokovic dijeli 10 i 11 mjesto sa Borgom. Interesantno je da Lendl ima tri sezone (1982,1985 i 1986) bolje od ove Djokoviceve a Federer tri sezone (2004-2005) bolje od najbolje Ledlove. To je jos jedno svjedocanstvo koliko je Federer bio dominantan u svoje vrijeme.
preuzeto sa sportklub.info foruma
-
exSarajlija
#4199 Re: TENIS
gluposti
uspjeh se mjeri osvajanjem najvecih trofeja a ne pobjedama na malim turnirima.
po trofejima je noletova 2011 odmah iza fedove 2006. po igri i bolja.
3 gs titule + sf
5 masters titula + f
+ atp500 i atp 250 titule
....
fed je 2006 imao 3 gs i 4 mastersa ali i masters kup sto ga po velikim titulama svrstava malo ispred noleta. imao je i sva 4 finala na gs i vise malih titula. sve druge sezone pa i fedove 2004 i 2007 su losije od ove noletove i rezultatski i trofejski i bodovno (ukoliko bi se prevele na novi bodovni sistem). PRIJE SVEGA TREBA VIDJETI KO JE SVE OSVOJIO PO 3 GS U JEDNOJ SEZONI. poslije da li je bila olimpijada te godine i kako je tu prosao. pa onda masterskup i broj mastersa. pa tek onda ove sitnije turnire. i poslije te procente pobjeda (nije isto osvojiti velike turnire /gs, olimpijade, dc, masterskupove i masterse/ i neke male gdje i nema neke konkurencije. prije se igralo puno vise malih turnira dok je nole recimo ove godine odigrao samo bg od malih turnira i samo dubai i bazel od ovih malko vecih iz serije 500).
po procentima pobjeda je nole recimo u top 8 na svim gs turnirima pojedinacno (i uopste u pobjedama na svim turnirima) u istoriji. a po trofejima i nije bas, narocito ne na rg-u. vise bih volio da ima par gs titula vise a da je na tim listama losije plasiran.
uspjeh se mjeri osvajanjem najvecih trofeja a ne pobjedama na malim turnirima.
po trofejima je noletova 2011 odmah iza fedove 2006. po igri i bolja.
3 gs titule + sf
5 masters titula + f
+ atp500 i atp 250 titule
....
fed je 2006 imao 3 gs i 4 mastersa ali i masters kup sto ga po velikim titulama svrstava malo ispred noleta. imao je i sva 4 finala na gs i vise malih titula. sve druge sezone pa i fedove 2004 i 2007 su losije od ove noletove i rezultatski i trofejski i bodovno (ukoliko bi se prevele na novi bodovni sistem). PRIJE SVEGA TREBA VIDJETI KO JE SVE OSVOJIO PO 3 GS U JEDNOJ SEZONI. poslije da li je bila olimpijada te godine i kako je tu prosao. pa onda masterskup i broj mastersa. pa tek onda ove sitnije turnire. i poslije te procente pobjeda (nije isto osvojiti velike turnire /gs, olimpijade, dc, masterskupove i masterse/ i neke male gdje i nema neke konkurencije. prije se igralo puno vise malih turnira dok je nole recimo ove godine odigrao samo bg od malih turnira i samo dubai i bazel od ovih malko vecih iz serije 500).
po procentima pobjeda je nole recimo u top 8 na svim gs turnirima pojedinacno (i uopste u pobjedama na svim turnirima) u istoriji. a po trofejima i nije bas, narocito ne na rg-u. vise bih volio da ima par gs titula vise a da je na tim listama losije plasiran.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4200 Re: TENIS
Koje su sanse da Tsonga napravi probleme Federeru veceras? Roger ga je nalupao par zadnjih puta, ali sumnjam da ce Tsonga pasti samo tako. Rogeru podloga savrseno odgovara. Tsongin problem je drugi set, opadne mu procenat servisa, puno vise grijesi.
Kad se se sabere i oduzme, blizi je Federer pobjedi.
Kad se se sabere i oduzme, blizi je Federer pobjedi.