Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke
S druge strane, Federer smatra Đokovića ipak malo nižim rangom... kao mlad je Nole imao dug jezik, nekulturna familija, predavao mečeve na svakom koraku... jednostavno ga ne smatra teniskom elitom i zato mrzi gubiti od njega.
Jednostavno Roger je stara škola kao i dosta ljubitelja tenisa i ne sviđa mu se da #1 udara u prsa kao King Kong, ili da pleše nakon pobjede Nema to veze sa porazima, uostalom međusobni skor je 14-10 za Feda.
radostan dan wrote:Ne prije 10 nego prije 4 godine. Nije on nepismen da ne može da prepozna ko će mu biti prijetnja, zvao se on Nadal ili Đoković.
Ovdje niko ne raspravlja ko je najveći ( Sampras ili Rodžer), nego ko je trenutno najbolji.
Od činjenice da se okreće novi list u udžbeniku zvanom - teniska istorija, ne možeš pobjeći.
Ja govorim o kontinuitetu igre unazad 10 godina .....
E, sada, da li ce Djokovic moci da izdrzi ovako 2-3 godine ili svih 10- godina - bumo vidjel ....
Dobro si napisao - TRENUTNO - jer gledajuci sta su sve dali ( Federer, Nadal, Djokovic ) tenisu - niko pametan ne moze njih porediti .... Roger - No1 (unazad 10-tak godina ) ....
Kada neko od ove dvojice osvoji ono sto je osvojio Roger - onda svaka cast .... Ali to je SBBKBB ....
ultima_palabra wrote:Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke
S druge strane, Federer smatra Đokovića ipak malo nižim rangom... kao mlad je Nole imao dug jezik, nekulturna familija, predavao mečeve na svakom koraku... jednostavno ga ne smatra teniskom elitom i zato mrzi gubiti od njega.
Jednostavno Roger je stara škola kao i dosta ljubitelja tenisa i ne sviđa mu se da #1 udara u prsa kao King Kong, ili da pleše nakon pobjede Nema to veze sa porazima, uostalom međusobni skor je 14-10 za Feda.
ultima_palabra wrote:Ima tu nešto još malo dublje od toga... Federera je Nadal ubijao na svim podlogama, skor 17-8... pa opet imaju međusobno poštovanje, sve najbolje jedan o drugom, familije im razmjenjuju poklone i božićne čestitke
I jos me zanima taj "dugi jezik"? Od Đokovića sam čuo riječi poštovanja kad je Federer u pitanju, a sličan odnos ima i sa Rafom, samo još dublji (privatno). Umjeren u izjavama, izuzetno kulturan i vaspitan, a slično je i sa familijom. Ne znam otkud tebi takav stav? Zbog par izleta njegovog oca?
Eh Ultima, preĆera ga i ti...
Sta je to stara skola? Derati se na sudiju, psovati, lomiti rekete? To su nekada radili i najveci u teniskom sportu, a danas toga skoro da i nema. Jel' to stara skola, ili prastara, ili imas neku drugu kategoriju?
Da se razumijemo, ja Federera volim i zbog njega sam tenis i zavolio, ali Đoković jeste teniska elita, sviđalo se to njemu ili ne. Veliki su veliki i u porazu i u pobjedi, tako da neke izjave Rogera su fakat odvratne.
I jos me zanima taj "dugi jezik"? Od Đokovića sam čuo riječi poštovanja kad je Federer u pitanju, a sličan odnos ima i sa Rafom, samo još dublji (privatno). Umjeren u izjavama, izuzetno kulturan i vaspitan, a slično je i sa familijom. Ne znam otkud tebi takav stav? Zbog par izleta njegovog oca?
A sto se tice predaje meceva... Ne pratis tenis od juce, tako da vrlo dobro znas za njegove zdravstvene probleme (urođene), koje je evo donekle sanirao... I opet kazem, koliko je to meceva predao zbog lose igre i nervoze? Jer mu se nadigao da to uradi?
I za razliku od Federera, Novak ima neki sarm i harizmu, te ga sa te strane postujem i cijenim. Federer mi je previse robotizovan, bas kao i Rafa. Ali je doktor za tenis, tu nema nikakve dileme, najveci od najvecih. Ali, sa privatne strane mi nije nesto privlacan.
Ma ne govorim ja to kao svoj stav, pokušavam se staviti u Federerovu kožu Roger je snob, bez daljnjeg... i to je neko moje mišljenje šta njemu smeta kod Noleta. Pa Dijana je nakon AO 2008 izjavila "kralj je mrtav, živio kralj" Takve stvari se ne zaboravljaju, pogotovo kad poslije toga imaš 7-8 prilika da im tu izjavu natrljaš na nos.
Novak je prije meča u Davis Cupu 2006. izjavio kako će meč biti težak test za Rogera... rezultat 63 62 63 Pa nakon četvrtfinala RG 2006 protiv Rafe kada je predao nakon 64 64 izjavio kako je kontrolisao meč Kad su Rafu pitali za to, on je samo zbunjeno odgovorio: "sure he did"
Meni je Nole ok, zaista Nabacio je i on sada tu kulturnu masku koju imaju svi najveći teniseri, ali nekad ipak malo proviri balkanština iz njega... ima purista koji to ne vole.
E to nisam nikad opravdavao, pa ni sad. Sramota. Pogotovu kad znam o kakvom se novinaru i navijacu Novaka radi.
Nakon tog kurcenja bi ga trebalo malo izubijati, cisto da zna da nije Atila.
E to nisam nikad opravdavao, pa ni sad. Sramota. Pogotovu kad znam o kakvom se novinaru i navijacu Novaka radi.
Nakon tog kurcenja bi ga trebalo malo izubijati, cisto da zna da nije Atila.
Hoćemo li malo prognoza?
Stvarno mislim da je moguće dobiti Nadala 6 puta u toku godine.
Ali dobiti 6 puta Nadala u toku godine u 6 finala, e to ne vjerujem, čak šta više, smatram da je to nemoguće.
Brat mi se kladio na Novaka, i ja mislim da bi trebao dobiti Nadala. Ali ipak jedan podatak ne ide u prilog takvom ishodu: Novak ga je pobjedio 5 puta zaredom i to u finalima. Pa da je i Kubot u pitanju bilo bi previse a ne Nadal.
Će vidimo!
Po meni: Novak - Nadal = 60% - 40%
Maja_XXX wrote:Brat mi se kladio na Novaka, i ja mislim da bi trebao dobiti Nadala. Ali ipak jedan podatak ne ide u prilog takvom ishodu: Novak ga je pobjedio 5 puta zaredom i to u finalima. Pa da je i Kubot u pitanju bilo bi previse a ne Nadal.
Će vidimo!
Po meni: Novak - Nadal = 60% - 40%
Gledao sam danas tiket na Novaka i to 3-0 .
Uplatio ga lik koji je u subotu uzeo nešto love na meč Rodž-Nov 2:3, tačan rezultat i one fore - dobija prvi, dobija drugi set itd.
Pitam ga - jesi normalan (baš ovo što ti pišeš za Kubota), kaže - ko ga j.be, kad je bal nek je bal.
Lud i ponosan wrote:Ne vidim da Rafa moze dobiti ovako raspolozenog Novaka. Igra prosto fantasticno!
Inace, iako sam navijac Đokovića, ovaj spiker na ES mi ide pravo na zivce. Lijepi SportKlub sa Viskovicem, a moze proci i b92.
jos bi ovi na eurosporti trebali biti u najmanju ruku neeuforicni, ipak je to Eurosport svugdje isti samo sinhronizovan
predomislio sam se, bice ipak 3-1, ovaj Nadal je klocina zesca, sto nije bio slucaj prije mozda pola godine ili godinu ali Djokovic ga je napravio time