a ti si izgleda jedan od vodecih mudrosera ovdje. ne bi me cudilo da je i tvoja rezervna domovina istocno od tvoje 'ludo ponosne glave'!Lud i ponosan wrote:@shake69
Nemas ti pojma sa tenisom i sjasi sa ove teme. Forumi politicke prirode i seratorske tematike se nalaze na drugoj lokaciji
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#3326 Re: TENIS
- irvinx1
#3327 Re: TENIS
shake69 wrote:
nesto mi tesko povjerovati u ovo, ali hajde neka bude. Nije lijepo radovati se tudjoj nesreci, ali neka je i Djoko vise sjahao s tim nizom.Nije to igrac za neke rekorde i dominaciju jer je tenis u nekoj jebenoj krizi kad taj lik mlati sve.Zao mi je samo da Delpo i David, njegov sunarodnjak nisu top, ne bi Srbijanac vidio pola titula sto je osvojio. Oni koji prate tenis duze od 'Djoko ere', znaju sta govorim.
-
exSarajlija
#3328 Re: TENIS
nole obara stalno rekorde iako eto nije covjek za to. pa prosle sedmice je oborio jedan upravo vezan za masters turnire a to je 5 masters titula u istoj godini sto nikome do sada nije poslo za reketom. a ima ih jos 2 ove godine i na oba ima dobre sanse ako bude zdrav (sangaj i pariz). bilo se pisalo da je nole ispod 50 najboljih tenisera svih vremena a nole je vec sada (na nekoj sredini karijere) po svim faktorima (period proveden kao br1, broj GS, broj ostalih vaznih titula - zavrsnih sampionata mastersa i olimpijskih medalja) u samom vrhu te vjecne liste, po necemu medju 15-20 najboljih a po necemu i medju 4-5 najboljihj svih vremena.
elem... nole je u karijeri predao 10 meceva mislim. od cega je predao recimo i mec u svom prvom ATP finalu u umagu pri vodstvu u TB prvog seta. predao je i pri vodstvu 2-1 u setovima davidenku u DC-u kada je nakon 2-0 i mislim 3-0 u trecem setu osjetio mucninu. predao je jos neke meceve pri neizvjesnom ili nerjesenom rezultatu tako da price kako kad mune ide on preda ne stoje. koliko je puta preokrenuo izgubljene meceve ne treba ni pominjati. evo na ovom turniru protiv monfilsa. ove godine protiv mareja u rimu i fogninija na nekom mastersu. preokrenuo je protiv rafe i feda nakon izgubljenih prvih setova na IW i majami mastersima. preokrenuo je izgubljen mec spasivsi mislim 2 mec lopte prosle godine u polufinalu USO protiv feda.
to su neke cinjenice kao sto je cinjenica da je nole imao velike probleme sa ramenom i da nije mogao da servira. to se vidjelo i cijeli turnir i ko je pratio njegove meceve mogao je to da vidi i cak i da nasluti ovakav rasplet u finalu.
na kraju godine cu malo sazeti utiske o godini i rakordima i o tome gdje je nole u odnosu na vjecitu listu u pojedinim kategorijama i u cjelini.
elem... nole je u karijeri predao 10 meceva mislim. od cega je predao recimo i mec u svom prvom ATP finalu u umagu pri vodstvu u TB prvog seta. predao je i pri vodstvu 2-1 u setovima davidenku u DC-u kada je nakon 2-0 i mislim 3-0 u trecem setu osjetio mucninu. predao je jos neke meceve pri neizvjesnom ili nerjesenom rezultatu tako da price kako kad mune ide on preda ne stoje. koliko je puta preokrenuo izgubljene meceve ne treba ni pominjati. evo na ovom turniru protiv monfilsa. ove godine protiv mareja u rimu i fogninija na nekom mastersu. preokrenuo je protiv rafe i feda nakon izgubljenih prvih setova na IW i majami mastersima. preokrenuo je izgubljen mec spasivsi mislim 2 mec lopte prosle godine u polufinalu USO protiv feda.
to su neke cinjenice kao sto je cinjenica da je nole imao velike probleme sa ramenom i da nije mogao da servira. to se vidjelo i cijeli turnir i ko je pratio njegove meceve mogao je to da vidi i cak i da nasluti ovakav rasplet u finalu.
na kraju godine cu malo sazeti utiske o godini i rakordima i o tome gdje je nole u odnosu na vjecitu listu u pojedinim kategorijama i u cjelini.
- veljaca
#3329 Re: TENIS
Jedna lasta ne cini proljece .....
Jos ovi novi sampioni trebaju da se dokazuju da budu na nivou jednog Samprasa ili Rogera Federera
.....
Jos ovi novi sampioni trebaju da se dokazuju da budu na nivou jednog Samprasa ili Rogera Federera
-
radostan dan
#3330 Re: TENIS
A to praćenje u tvom slučaju počinje od..?shake69 wrote:nesto mi tesko povjerovati u ovo, ali hajde neka bude. Nije lijepo radovati se tudjoj nesreci, ali neka je i Djoko vise sjahao s tim nizom.Nije to igrac za neke rekorde i dominaciju jer je tenis u nekoj jebenoj krizi kad taj lik mlati sve.Zao mi je samo da Delpo i David, njegov sunarodnjak nisu top, ne bi Srbijanac vidio pola titula sto je osvojio. Oni koji prate tenis duze od 'Djoko ere', znaju sta govorim.vox-populi wrote:Grijesis,BiH-x wrote:Pa svi na ovom forumu koji navijaju za njega to rade upravo zbog nacionalnosti (nemoj molim te o tome kako bi navijali za njega i da je iz Burkine Faso, svi znamo da to nije istina), ne znam sto vas onda toliko cudi sto ima i obrnutih slucajeva...pogotovo kada dolazi iz neprijateljske zemlje kao sto je Srbija.
Niti navijam za Novaka zato sto je Srbin niti smatram Srbiju neprijateljskom zemljom.
Navijam za Novaka jer igra fenomenalan tenis i u sportu vidim samo sport, u muzici samo muziku.
Pratio sam nekada i Federera i navijao za njega. Sigurno zato sto je Svicarac
- vox-populi
#3331 Re: TENIS
Dok je igrao kako treba, i jos vaznije, ponasao se kako treba, navijao sam za njega. Mrsko mi je sada da trazim po youtube-u neke njegove press konferencije kada je vec poceo da tone, svi su mu bili krivi osim njega. Eh zbog toga je Pederer.ultima_palabra wrote:Čuj navijao za Federera, a sad ga zoveš PedereromNije sramota navijati i za nekoga ko nije broj 1
Nadala nikada nisam gotivio, ali bar je gospodin i kada izgubi.
A gledaj, ja u tenisu navijam za najbolje, nije to fudbal ili kosarka pa da se drzim jednog tima. Valjda imam pravo na to.
- vox-populi
#3332 Re: TENIS
Jarane hajd se ti malo provjeri. Mislim da zdravstveno osiguranje pokriva i psihijatra. Mozda ces poslije tretmana uspjeti da izadjes iz te matrice navija za Srbina --> mora biti Srbin --> rezervna domovina mu je Srbija.shake69 wrote: a ti si izgleda jedan od vodecih mudrosera ovdje. ne bi me cudilo da je i tvoja rezervna domovina istocno od tvoje 'ludo ponosne glave'!
- ultima_palabra
#3333 Re: TENIS
Ma imaš pravo, što da ne... mada mi je malo čudno toliko po forumima braniti nekoga za koga navijaš par mjesecivox-populi wrote:Dok je igrao kako treba, i jos vaznije, ponasao se kako treba, navijao sam za njega. Mrsko mi je sada da trazim po youtube-u neke njegove press konferencije kada je vec poceo da tone, svi su mu bili krivi osim njega. Eh zbog toga je Pederer.ultima_palabra wrote:Čuj navijao za Federera, a sad ga zoveš PedereromNije sramota navijati i za nekoga ko nije broj 1
Nadala nikada nisam gotivio, ali bar je gospodin i kada izgubi.
A gledaj, ja u tenisu navijam za najbolje, nije to fudbal ili kosarka pa da se drzim jednog tima. Valjda imam pravo na to.
A što se tiče izjava, niko nije cvjećka... Roger ponajmanje, ali imao je i Novak svakakvih izjava u mladosti.
-
exSarajlija
#3334 Re: TENIS
veliki je uspjeh i doci u top10 u tenisu u nekom trenutku. jos veci zavrsiti u top10 neku godinu. ali biti u top10 najboljih svih vremena je nesto ogromno. evo malo pa pogledaj razne teniske rekorde: http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_records
iznenadit ces se koliko je nole vec dubok trag ostavio u istoriji ovoga sporta a tek je dostigao svoj zenit dok su njegovi najveci konkurenti taj zenit vec presli (fed odavno a i rafa ce poceti da usporava).
samo neke stvari:
nole je u vrhu svih listi po procentu pobjeda i u karijeri i u sezoni i na grenslemovima i na pojedinacnim gs. u 5 je po mastersima a fali mu jedan da stigne samprasa, za koju sedmicu (3 sedmice) ce biti u top15 po drzanju br1 (od svega 25 igraca kojima je to poslo za reketom uopste) a vjerovatno ce zavrsiti godinu kao br1 cime se samo 15ak igraca mogu pohvaliti. jedan je od 20 koji su osvajali zavrsni sampionat a osvojio je i olimpijsku medalju. vec sada je u samom vrhu po osvojenim mastersima, razlicitim mastersima i broju razlicitih masters finala i ima veliku sansu da bude jedini koji je kompletirao svih 9 mastersa, ima za sada 6 osvojenih i 8 razlicitih finala. cak je i po broju osvojenih gs turnira u 20 najboljih svih vremena vec sada. u vrhu je i po broju gs polufinala i uzastopnih polufinala a do kraja karijere ima sansu da bude jedan od rijetkih sa sva 4 gs (za sada samo fed, rafa i agasi).
iznenadit ces se koliko je nole vec dubok trag ostavio u istoriji ovoga sporta a tek je dostigao svoj zenit dok su njegovi najveci konkurenti taj zenit vec presli (fed odavno a i rafa ce poceti da usporava).
samo neke stvari:
nole je u vrhu svih listi po procentu pobjeda i u karijeri i u sezoni i na grenslemovima i na pojedinacnim gs. u 5 je po mastersima a fali mu jedan da stigne samprasa, za koju sedmicu (3 sedmice) ce biti u top15 po drzanju br1 (od svega 25 igraca kojima je to poslo za reketom uopste) a vjerovatno ce zavrsiti godinu kao br1 cime se samo 15ak igraca mogu pohvaliti. jedan je od 20 koji su osvajali zavrsni sampionat a osvojio je i olimpijsku medalju. vec sada je u samom vrhu po osvojenim mastersima, razlicitim mastersima i broju razlicitih masters finala i ima veliku sansu da bude jedini koji je kompletirao svih 9 mastersa, ima za sada 6 osvojenih i 8 razlicitih finala. cak je i po broju osvojenih gs turnira u 20 najboljih svih vremena vec sada. u vrhu je i po broju gs polufinala i uzastopnih polufinala a do kraja karijere ima sansu da bude jedan od rijetkih sa sva 4 gs (za sada samo fed, rafa i agasi).
-
exSarajlija
#3335 Re: TENIS
ah da, No1e nije trenutno samo najbolji teniser na svijetu nego i najdominantniji sportista planete.
i samo ga je povreda ramena onemogucila da osvoji i desetu titulu a 6. masters u ovoj godini....
a medju uspjehe zaboravih reci i da je jedan od rijetkih koji je predvodio svoju zemlju do DC titule sa 7 singl pobjeda i ni jednim porazom.
i samo ga je povreda ramena onemogucila da osvoji i desetu titulu a 6. masters u ovoj godini....
a medju uspjehe zaboravih reci i da je jedan od rijetkih koji je predvodio svoju zemlju do DC titule sa 7 singl pobjeda i ni jednim porazom.
- vox-populi
#3336 Re: TENIS
Jebiga, odusevio me igromultima_palabra wrote: Ma imaš pravo, što da ne... mada mi je malo čudno toliko po forumima braniti nekoga za koga navijaš par mjeseciAl ne bi valjalo ni da su svi isti
![]()
A što se tiče izjava, niko nije cvjećka... Roger ponajmanje, ali imao je i Novak svakakvih izjava u mladosti.
Imao je i Novak izjava, u mladosti. A Federer u starosti, tu je razlika. No nebitno. Cekamo USO.
-
romanovero
#3337 Re: TENIS
hajd nam samo ovo malo objasni, rebrake-a tiexSarajlija wrote:ah da, No1e nije trenutno samo najbolji teniser na svijetu nego i najdominantniji sportista planete.
- irvinx1
#3338 Re: TENIS
Objasnit cu ti ja... Novak je najbolji sportista svijeta u 2011. ytd.romanovero wrote:hajd nam samo ovo malo objasni, rebrake-a tiexSarajlija wrote:ah da, No1e nije trenutno samo najbolji teniser na svijetu nego i najdominantniji sportista planete.
- irvinx1
#3339 Re: TENIS
Gle jednu stvar. Roger kaze neke stvari koje su mu na srcu, nije bas neki gubitnik, ali i kod nas ( a pogotovo u Srbiji) se to preuvelicava, pa ispada da govori samo lose o pojedinim igracima.vox-populi wrote:Jebiga, odusevio me igromultima_palabra wrote: Ma imaš pravo, što da ne... mada mi je malo čudno toliko po forumima braniti nekoga za koga navijaš par mjeseciAl ne bi valjalo ni da su svi isti
![]()
A što se tiče izjava, niko nije cvjećka... Roger ponajmanje, ali imao je i Novak svakakvih izjava u mladosti..
Imao je i Novak izjava, u mladosti. A Federer u starosti, tu je razlika. No nebitno. Cekamo USO.
Sa druge strane, Nadal je korektan u izjavama. Ali ima prgavih momenata sa njegove strane. Sta vise, mislim da je veci "sore looser" od Rogera.
-
exSarajlija
#3340 Re: TENIS
pa daj navedi koji je to sportista u ovoj godini dominantniji od noleta?
nole pobjedjuje u preko 96% meceva! osvoji gotove sve na cemu se pojavi. koji to jos sportista toliko dominira u svojoj disciplini ove godine? ko je toliko dominantan a pogotovo u nekom jakom i popularnom sportu kao sto je tenis?
nole pobjedjuje u preko 96% meceva! osvoji gotove sve na cemu se pojavi. koji to jos sportista toliko dominira u svojoj disciplini ove godine? ko je toliko dominantan a pogotovo u nekom jakom i popularnom sportu kao sto je tenis?
- shake69
#3343 Re: TENIS
pa ja , za saplemenika si cijelim srcem i to je jedini razlog navijanja, a za Dzeku, bivseg sugradjanina si jos i posprdan!exSarajlija wrote:da nije dzeko?
- irvinx1
#3344 Re: TENIS
A volimo da preuvelicavamo Dzeku
Ne fakat, Nole je najbolji u 2011. ytd. end of story
@Ultima
Nagrdano pitanje: Koliko Roger ima titula najboljeg sportiste ma kraju godine?
@Ultima
Nagrdano pitanje: Koliko Roger ima titula najboljeg sportiste ma kraju godine?
- ultima_palabra
#3345 Re: TENIS
Ne znam, 3-4... inače mi je bezveze to, najbolji sportista nije mjerljiva kategorija.
- just principe
#3346 Re: TENIS
exSarajlija wrote:pa daj navedi koji je to sportista u ovoj godini dominantniji od noleta?
a da ti za promjenu pocnes pratiti jos neki sport osim tenisa
sta hocu da kazem...Ako Djokovic osvoji i USopen moze se naci u toj konkurenciji, a ako ne tesko
dalje, koliko si upoznat sa plivanjem, amerikanac Lochte na svjetskom prvenstvu ove godine pokupio sva zlata uz nekoliko rekorda
dalje, sad ce svjetsko prvenstvo u atletici...Bolt nek postavi jos jedan svjetski rekord eto ti najboljeg sportiste
Kolektivne sportove nece spominjati mada i tu ima nekoliko kandidata
Znaci tek je proslo pola godina ti si nama ovdje referat postavio zasto bi Djokovic trebao da bude najbolji
i da, mani se sprdanja sa Dzekom
-
exSarajlija
#3347 Re: TENIS
namjerno sam uzeo taj primjer. jer je dzekson najbolji bosanski sportista . i na njega se masovno svrsava dok se noletu spocitava da je niko jer su eto fed i pit napravili vise!? pa nole je vec sada u 15-20 najboljih tenisera svih vremena i u ovoj godini je za sada najbolji teniser ali i sportista planete. zar je to malo? ako osvoji jos jedan GS bi i definitivno bio u 15 najboljih po svim kategegorijama a sa ukupnih 6 i u 10 najboljih svih vremena.
pa zamislite da je dzekson najbolji sportista planete.. ili bar fudbaler... ili bar u 10 najboljih fudbalera sadasnjice ... a da ne pricamo u istoriji fudbala!
kako bi se vama cinilo da na pomen velicine dzeke neko odgovori... eh sta je on prema peleu i maradoni (mada ima dosta boljih sportista sa ovih podrucja od dzeke pa i u fudbalu a da ne pominjemo sada i kosarku, odbojku, rukomet, vaterpolo, tenis, skijanje i druge manje ili pojedinacne sportove kao neke discipline u atletici, plivanju, streljastvu ili boxu i drugim borilackim sportovima)???
gluposti.... zar nole mora biti najbolji sportista svih vremena (sto bi definitivno i bio ako bi nadmasio fedove uspjehe jer je fed medju najboljim sportistima u istoriji, mada je tesko porediti razlicite sportove i razlicite ere) da bi mu se priznao uspjeh??
pa zamislite da je dzekson najbolji sportista planete.. ili bar fudbaler... ili bar u 10 najboljih fudbalera sadasnjice ... a da ne pricamo u istoriji fudbala!
kako bi se vama cinilo da na pomen velicine dzeke neko odgovori... eh sta je on prema peleu i maradoni (mada ima dosta boljih sportista sa ovih podrucja od dzeke pa i u fudbalu a da ne pominjemo sada i kosarku, odbojku, rukomet, vaterpolo, tenis, skijanje i druge manje ili pojedinacne sportove kao neke discipline u atletici, plivanju, streljastvu ili boxu i drugim borilackim sportovima)???
gluposti.... zar nole mora biti najbolji sportista svih vremena (sto bi definitivno i bio ako bi nadmasio fedove uspjehe jer je fed medju najboljim sportistima u istoriji, mada je tesko porediti razlicite sportove i razlicite ere) da bi mu se priznao uspjeh??
- shake69
#3348 Re: TENIS
tvrdim da bi sve bilo drugacije da nama taj drug nije exSarajlija. pa nam to jos rekao to u nick-u, grdne rane, sto bi rekli kod nas u Sanskom Mostu!just principe wrote:exSarajlija wrote:pa daj navedi koji je to sportista u ovoj godini dominantniji od noleta?
a da ti za promjenu pocnes pratiti jos neki sport osim tenisasasvim sigurno pratis tenis zbog tenisa, ali nebitno
![]()
sta hocu da kazem...Ako Djokovic osvoji i USopen moze se naci u toj konkurenciji, a ako ne tesko3GS su preduslov, jbo Masterse
![]()
dalje, koliko si upoznat sa plivanjem, amerikanac Lochte na svjetskom prvenstvu ove godine pokupio sva zlata uz nekoliko rekorda![]()
dalje, sad ce svjetsko prvenstvo u atletici...Bolt nek postavi jos jedan svjetski rekord eto ti najboljeg sportiste![]()
Kolektivne sportove nece spominjati mada i tu ima nekoliko kandidata
Znaci tek je proslo pola godina ti si nama ovdje referat postavio zasto bi Djokovic trebao da bude najbolji
i da, mani se sprdanja sa Dzekom
-
smijesni_ste
#3349 Re: TENIS
Možda Nowitzki kad bi uzeo sa Njemačkom evropsko prvenstvo sad
..ali šanse su mu stvarno male
Ali realno Djokovic jeste najdominantniji ove godine....najbolji omjer pobjeda i poraza u godini...9 titula (2 grand slam-a do sad)...pa taj neki rekord u vezi sa mastersima...i, jako važno, uspio je i sa repkom da pobijedi na kraju....kud ćeš više....svakako nema Olimpijade ove godine...treba biti objektivan
Ali realno Djokovic jeste najdominantniji ove godine....najbolji omjer pobjeda i poraza u godini...9 titula (2 grand slam-a do sad)...pa taj neki rekord u vezi sa mastersima...i, jako važno, uspio je i sa repkom da pobijedi na kraju....kud ćeš više....svakako nema Olimpijade ove godine...treba biti objektivan
- irvinx1
#3350 Re: TENIS
@Principe
zato se i kaze ytd. :kafa
zato se i kaze ytd. :kafa