TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
necko_hz

#22651 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tomahawk11 wrote:Ferrer je uvijek bio borac, ne vidim da je nešto bolji bio nego ranije.
Nema to veze borbenim mentalitetom, već kvalitetom. Ferrer je sa 30+ bio kvalitetniji igrač nego ranije, što potvrđuju ostvareni rezultati, ali i mečevi za one koji su ih gledali.
Tomahawk11 wrote:Rafa je bio dominantniji na RG kao mlađi, nemoj zezati.
Sve ok, samo ti meni to dokaži ako možeš. Kako i na koji način? Statistički, igrački? Bekend nikada nije bolje udarao, koliko gemova je izgubio na putu do titule, koji RG je odigrao bolje i zbog čega?
Tomahawk11 wrote:Rekao bih, prije izuzeci nego pravilo. Još uvijek, možda je ovo samo početak, vidjećemo.
Izuzetak može biti jedan, a ja sam ih naveo više. Ako ih je više, onda je to pravilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22652 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Pa 10 sezona (sa izuzetkom one jedne kad je povrijeđen nastupio) je mlatio sve na RG i sad je jedna sezona bolja od tih 10?! To za Rafu.
Poslije toga opet pad, opet se mora oporavljati.
Izuzetak i jeste jedan, Roger. Čovjek traje, uprkos tome što su mu mnogi okačili reket o klin ima 6-7 sezona.
I to kako traje, pravi šampion. Kome je to još uspjelo? Pusti ti to odlično igraju. Nije ni blizu ovog.
necko_hz

#22653 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Pa evo, ja te pitam kada je i koji Roland Garros odigrao dominantnije i bolje nego prošle godine? Potkrijepi to sa statističkog i igračkog gledišta, pa ti ja bez problema dam svoju stranu viđenja i obrazložim zašto je Rafin RG 2017 bio najdominantniji od svih.

Miješaš kruške i jabuke. Tražio si da ti navedem igrače koji su igrali SVOJ najbolji tenis u 30+ godinama i dobio si ih nekoliko. Ako ih je nekoliko, onda to nije izuzetak već pravilo. Pravilo je u tom aspektu da igračima godine ne predstavljaju problem kao ranije, jer se granica pomjerila. A oni su dokaz da je to tačno.

To što si rekao za Federera, iako tačno, nema veze sa onim što ti ja pokušavam objasniti, kao niti sa onim što si me pitao u prvom redu.
ultima_palabra

#22654 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

2008. je najdominantnija. Federeru je dao 4 gema, Noletu 10-tak.
necko_hz

#22655 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Nije, čak i ako tako gledaš. Federer i Novak su mu kombinovano uzeli 16 gemova, Thiem i Wawrinka 13.
red evil

#22656 Re: TENIS

Post by red evil »

Lako je izdominirati kad nemaš dostojnog protivnika :mrgreen: , do finala jedino Agut i Thiem bili dostojni a i Agut ništa posebno. Paire, Haase, Bashilashvili, Busta (predao u 2. setu) nisu dostojni protivnici. 2013 imao Fogninija ,Nishikorija, Wawrinku, Đokovića i Ferrera, nerealno je očekivati da tu izdominira kao prošle godine, svi u dosta boljoj formi, igrački daleko jači nego sve i jedan igrač prošle godine, izuzev Thiema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22657 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:Pa evo, ja te pitam kada je i koji Roland Garros odigrao dominantnije i bolje nego prošle godine? Potkrijepi to sa statističkog i igračkog gledišta, pa ti ja bez problema dam svoju stranu viđenja i obrazložim zašto je Rafin RG 2017 bio najdominantniji od svih.

Miješaš kruške i jabuke. Tražio si da ti navedem igrače koji su igrali SVOJ najbolji tenis u 30+ godinama i dobio si ih nekoliko. Ako ih je nekoliko, onda to nije izuzetak već pravilo. Pravilo je u tom aspektu da igračima godine ne predstavljaju problem kao ranije, jer se granica pomjerila. A oni su dokaz da je to tačno.

To što si rekao za Federera, iako tačno, nema veze sa onim što ti ja pokušavam objasniti, kao niti sa onim što si me pitao u prvom redu.
OK, fino si to obrazložio, možemo li jedan dio računa fakturisati mladim teniserima?
necko_hz

#22658 Re: TENIS

Post by necko_hz »

red evil wrote:Lako je izdominirati kad nemaš dostojnog protivnika :mrgreen: , do finala jedino Agut i Thiem bili dostojni a i Agut ništa posebno. Paire, Haase, Bashilashvili, Busta (predao u 2. setu) nisu dostojni protivnici. 2013 imao Fogninija ,Nishikorija, Wawrinku, Đokovića i Ferrera, nerealno je očekivati da tu izdominira kao prošle godine, svi u dosta boljoj formi, igrački daleko jači nego sve i jedan igrač prošle godine, izuzev Thiema.
Misliš ko Federeru 2004-2007? :mrgreen:

Protivnici su jedno, nivo igre je drugo. Mogu naći veliki broj Federerovih žrijebova iz Prime godina koji su sami po sebi bili smiješni, no kao takvi ne mogu osporiti nivo na kojem je Roger igrao.

Tako je i sa prošlogodišnjim Rafinim izdanjem na Roland Garrosu. Statistički, igrački, ne može mu se naći mana. Brutalna defanziva, brutalna ofanziva, konstantna dubina sa oba krila, bekend duge i skraćene dijagonale, forhend paralela, servis, ritern, pasing, ukratko, turnir odigran bez mane.

Wawrinka u finalu lupao kao lud, nije ga mogao probiti, Thiem, koji je drugi najbolji šljakaš trenutno, uspio osvojiti sedam gemova. O čemu pričamo?

No, da ne idemo daleko od poente, ono što hoću da kažem je jasno: Sama činjenica da je Rafa sa 31. godinom na leđima odigrao dva brutalna Grand slam turnira i osvojio ih, potvrđuju da ih godine ne spriječavaju da igraju svoj najbolji tenis.
Tomahawk11 wrote:OK, fino si to obrazložio, možemo li jedan dio računa fakturisati mladim teniserima?
Konkretno, na šta misliš?
red evil

#22659 Re: TENIS

Post by red evil »

necko_hz wrote:
red evil wrote:Lako je izdominirati kad nemaš dostojnog protivnika :mrgreen: , do finala jedino Agut i Thiem bili dostojni a i Agut ništa posebno. Paire, Haase, Bashilashvili, Busta (predao u 2. setu) nisu dostojni protivnici. 2013 imao Fogninija ,Nishikorija, Wawrinku, Đokovića i Ferrera, nerealno je očekivati da tu izdominira kao prošle godine, svi u dosta boljoj formi, igrački daleko jači nego sve i jedan igrač prošle godine, izuzev Thiema.
Misliš ko Federeru 2004-2007? :mrgreen:

Protivnici su jedno, nivo igre je drugo. Mogu naći veliki broj Federerovih žrijebova iz Prime godina koji su sami po sebi bili smiješni, no kao takvi ne mogu osporiti nivo na kojem je Roger igrao.

Tako je i sa prošlogodišnjim Rafinim izdanjem na Roland Garrosu. Statistički, igrački, ne može mu se naći mana. Brutalna defanziva, brutalna ofanziva, konstantna dubina sa oba krila, bekend duge i skraćene dijagonale, forhend paralela, servis, ritern, pasing, ukratko, turnir odigran bez mane.

Wawrinka u finalu lupao kao lud, nije ga mogao probiti, Thiem, koji je drugi najbolji šljakaš trenutno, uspio osvojiti sedam gemova. O čemu pričamo?

No, da ne idemo daleko od poente, ono što hoću da kažem je jasno: Sama činjenica da je Rafa sa 31. godinom na leđima odigrao dva brutalna Grand slam turnira i osvojio ih, potvrđuju da ih godine ne spriječavaju da igraju svoj najbolji tenis.
Sa zadnjim se slažem, vijek trajanja tenisera je dosta produžen. Čak i u kasnim 30-im mogu igrati odlične partije.

Ne bih rekao da je ono Rafin najbolji tenis, na nivo igre uticaja imaju i igrači, može on izgledati brutalno protiv Bashilashvilija jer on ne zna da pritisne igrača, da izvuće ono najbolje. Malo ga napadneš on puca. Dok Fognini to zna, naravno kad mu se igra što nije često, zna kako da odgovori na dubinu udaraca protivnika ili kako da to spriječi to jest smanji malo uticaj. Nadal je sad zreliji i dosta bolje koristi sve svoje mogućnosti, ofanzivniji je nego ranije, pogotovo sa bh strane. Po meni nije bolji sad nego ranije ali jeste pametniji. :D
cevapcinica

#22660 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

necko_hz wrote:

To sada ne znači da godine nemaju nikakav utjecaj na igrača, naravno da imaju, a kakav ili koliki, to je pravo pitanje. Za mene tu nema dileme kada je o Federeru riječ, jer jedino što su mu godine uskratile jeste mogućnost da igra više turnira u kontinuitetu. No, one koje igra, igra u fizički besprijekornom izdanju, što je i nebrojeno puta pokazao.

Još manje je mjerodavan Federer, jer ovako iz glave mogu navesti 10 mečeva gdje su se njegovi navijači ponašali ko zadnja stoka na tribinama, radovanjem i aplaudiranjem protivničkim greškama i čime sve ne. Pa samo kad se sjetim meča protiv Kyrgiosa prošle godine, muka mi bude :-)

Zar ne shvatas da je u tome poenta svega napisanog na ovu temu. Fizicka sprema sportiste se ne gleda na dijelove sezone koju se od njega ocekuje da igra vec se odnosi na cijelu sezonu. To je kao da kazes da npr. Totti nije imao problema sa godinama jer je u onih desetak minuta koje bi usao bio jako borben i mogao trcati kou u najboljim godinama ili da neki stariji biciklista kaze eto ja sam kao u najboljim godinama odvezao prvu etapu Tour:a a onda morao odmarati do zadnje.

Opet te pitam, ako je Federer u istoj fizickoj formi kao i prije desetak godina, sto "ne igra" cijeli kalendar?
Odgovor na to pitanje je odgovor na ono sto ti zbog nekog razloga imas poteskoca da shvatis i povezes.
Sta je nemogucnost igranja u kontinuitetu starijih igraca nego smanjena fizicka sposobnost zbog starije dobi?
Sta tu nije jasno?

Sto se tice komentara oko navijanja, kada je Federer juce onako burno protestvovao zbog navijanja?
Federer nije spomenut a ti odmah moras "kontrirati" nerazumljivim spominjanjem "njegovih navijaca".
Kakve veze Federer kada je Del Potro taj koji je spomenut zbog njegovog glasnog prigovaranja na navijanje a znamo kako navijaju njegovi Gaucosi?
Da je Federer taj koji je prigovarao, to sto si napisao bi bilo mjerodavno, ovako je bez ikakve veze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22661 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:
Konkretno, na šta misliš?
To da nema dovoljno kvaliteta, da nisu dovoljno konkurentni da potisnu staru gardu.
necko_hz

#22662 Re: TENIS

Post by necko_hz »

cevapcinica wrote:Zar ne shvatas da je u tome poenta svega napisanog na ovu temu. Fizicka sprema sportiste se ne gleda na dijelove sezone koju se od njega ocekuje da igra vec se odnosi na cijelu sezonu. To je kao da kazes da npr. Totti nije imao problema sa godinama jer je u onih desetak minuta koje bi usao bio jako borben i mogao trcati kou u najboljim godinama ili da neki stariji biciklista kaze eto ja sam kao u najboljim godinama odvezao prvu etapu Tour:a a onda morao odmarati do zadnje.

Opet te pitam, ako je Federer u istoj fizickoj formi kao i prije desetak godina, sto "ne igra" cijeli kalendar?
Odgovor na to pitanje je odgovor na ono sto ti zbog nekog razloga imas poteskoca da shvatis i povezes.
Sta je nemogucnost igranja u kontinuitetu starijih igraca nego smanjena fizicka sposobnost zbog starije dobi?
Sta tu nije jasno?
S tobom definitivno ne vrijedi raspravljati, jer ti fakat očigledne stvari ne kontaš.

Ako su godine utjecale da Federer mora promijeniti raspored turnira i igrati manji broj istih godišnje, a jesu, nisu utjecale i na njegovu fizičku spremu i svježinu na turnirima koje odabere da igra. Zašto? Zato što ima dovoljno vremena da odmori tijelo i potpuno spreman dočeka turnire koje je tempirao da igra.

A dokaza za to imaš u velikom broju turnira koje je Federer odigrao prošle godine (AO, Miami i IW 'back to back', Wimbledon itd). Stvar je vrlo jednostavna, da Federer ima probleme sa fizičkom spremom u tim mečevima pokazalo bi se to na egzekuciji njegovih udaraca, pokazalo bi se na lošem kretanju, pokazalo bi se na lošijoj defanzivi, pokazalo bi se na isrcpljenosti. Ukratko, pokazalo bi se na njegovoj igri. No, ne pokazuje se.

Ukratko, izađi iz 1996. godine i vrati se u 2018. Dobrodošao, starosna granica se pomjerila, a igrači ne završavaju karijere ulaskom u 30-tu godinu, već su, kao što vidiš i na primjeru samog Federera, u stanju biti fizičke mašine i u 37oj. Ne očekujem da to shvatiš, previše si tvrdoglav i mentalno zastario.
cevapcinica wrote:Sto se tice komentara oko navijanja, kada je Federer juce onako burno protestvovao zbog navijanja?
Federer nije spomenut a ti odmah moras "kontrirati" nerazumljivim spominjanjem "njegovih navijaca".
Kakve veze Federer kada je Del Potro taj koji je spomenut zbog njegovog glasnog prigovaranja na navijanje a znamo kako navijaju njegovi Gaucosi?Da je Federer taj koji je prigovarao, to sto si napisao bi bilo mjerodavno, ovako je bez ikakve veze.
Naravno da ih moram spominjati, jer su svojim primitivnim i antisportskim ponašanjem više puta dokazali da su najveća stoka na teniskim stadionima.
necko_hz

#22663 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tomahawk11 wrote:To da nema dovoljno kvaliteta, da nisu dovoljno konkurentni da potisnu staru gardu.
Ljestvica je podignuta visoko, može im se spočitavati da nisu dovoljno dobri, ali teško ih se može kriviti za to. Ipak je ovo era sa tri najbolja igrača u Open eri.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22664 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:
Tomahawk11 wrote:To da nema dovoljno kvaliteta, da nisu dovoljno konkurentni da potisnu staru gardu.
Ljestvica je podignuta visoko, može im se spočitavati da nisu dovoljno dobri, ali teško ih se može kriviti za to. Ipak je ovo era sa tri najbolja igrača u Open eri.
:thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22665 Re: TENIS

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:
necko_hz wrote:
:thumbup:
4 igraca, molim. :mrgreen: Delpo :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#22666 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Realno, prekratko traje i nevoljko priznajem da je tu Murray ispred njega.
Rekoh, da je više igrao, sigurno bi bio tu.
cevapcinica

#22667 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

red evil wrote:
Sa zadnjim se slažem, vijek trajanja tenisera je dosta produžen. Čak i u kasnim 30-im mogu igrati odlične partije.

Ne bih rekao da je ono Rafin najbolji tenis, na nivo igre uticaja imaju i igrači, može on izgledati brutalno protiv Bashilashvilija jer on ne zna da pritisne igrača, da izvuće ono najbolje. Malo ga napadneš on puca. Dok Fognini to zna, naravno kad mu se igra što nije često, zna kako da odgovori na dubinu udaraca protivnika ili kako da to spriječi to jest smanji malo uticaj. Nadal je sad zreliji i dosta bolje koristi sve svoje mogućnosti, ofanzivniji je nego ranije, pogotovo sa bh strane. Po meni nije bolji sad nego ranije ali jeste pametniji. :D
Naravno da je vijek produzen ali ne u tolikoj mjeri da se moze odigrati cijela sezona bez ikakvih problema i da se dosta povreda moze sanirati onako usput.

Tesko je reci da je npr. Rafa sada bolji nego ranije kada sada srece realno slabije protivnike, ako govorimo iskljucivo o zemljanoj podlozi. Sto se tice betona i zemlje onda ta teorija postaje jos klimavija jer se moze porediti sa starom musterijom Federerom koji ga je tollm cijele prosle sezone redovno dobijao.
necko_hz

#22668 Re: TENIS

Post by necko_hz »

red evil wrote:Sa zadnjim se slažem, vijek trajanja tenisera je dosta produžen. Čak i u kasnim 30-im mogu igrati odlične partije.
Naravno da jeste, imaš toliko dokaza da je to tako. U prvom redu evo ti Nadala i njegovog French Opena 2017. Lik je imao 31. godinu, a odigrao onakav turnir. Mimo toga je igrao finale AO-a, a kasnije osvojio i US Open. Naravno, i za njega se godinama govorilo 'neće biti ništa od Rafe u 30-tim godinama'. :mrgreen:
red evil wrote:Ne bih rekao da je ono Rafin najbolji tenis, na nivo igre uticaja imaju i igrači, može on izgledati brutalno protiv Bashilashvilija jer on ne zna da pritisne igrača, da izvuće ono najbolje. Malo ga napadneš on puca. Dok Fognini to zna, naravno kad mu se igra što nije često, zna kako da odgovori na dubinu udaraca protivnika ili kako da to spriječi to jest smanji malo uticaj. Nadal je sad zreliji i dosta bolje koristi sve svoje mogućnosti, ofanzivniji je nego ranije, pogotovo sa bh strane. Po meni nije bolji sad nego ranije ali jeste pametniji.
Nemaju, nivo ostaje nivo. To je isto ko da kažeš da je Federerov tenis u finalu AO 2006 bio loš jer je igrao protiv Baghdatisa u finalu. Nemoj da se zaje*avamo. :mrgreen:

Rafa je imao i smiješnije žrijebove od prošlogodišnjeg na RG-u, ali to nije poenta onoga što zovemo nivo igre. To se najbolje vidjelo u mečevima protiv Thiema u polufinalu, te Wawrinke u finalu.
cevapcinica

#22669 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

necko_hz wrote: S tobom definitivno ne vrijedi raspravljati, jer ti fakat očigledne stvari ne kontaš.

Ako su godine utjecale da Federer mora promijeniti raspored turnira i igrati manji broj istih godišnje, a jesu, nisu utjecale i na njegovu fizičku spremu i svježinu na turnirima koje odabere da igra. Zašto? Zato što ima dovoljno vremena da odmori tijelo i potpuno spreman dočeka turnire koje je tempirao da igra.

A dokaza za to imaš u velikom broju turnira koje je Federer odigrao prošle godine (AO, Miami i IW 'back to back', Wimbledon itd). Stvar je vrlo jednostavna, da Federer ima probleme sa fizičkom spremom u tim mečevima pokazalo bi se to na egzekuciji njegovih udaraca, pokazalo bi se na lošem kretanju, pokazalo bi se na lošijoj defanzivi, pokazalo bi se na isrcpljenosti. Ukratko, pokazalo bi se na njegovoj igri. No, ne pokazuje se.

Ukratko, izađi iz 1996. godine i vrati se u 2018. Dobrodošao, starosna granica se pomjerila, a igrači ne završavaju karijere ulaskom u 30-tu godinu, već su, kao što vidiš i na primjeru samog Federera, u stanju biti fizičke mašine i u 37oj. Ne očekujem da to shvatiš, previše si tvrdoglav i mentalno zastario.
cevapcinica wrote:Sto se tice komentara oko navijanja, kada je Federer juce onako burno protestvovao zbog navijanja?
Kakve veze Federer kada je Del Potro taj koji je spomenut zbog njegovog glasnog prigovaranja na navijanje a znamo kako navijaju njegovi Gaucosi?Da je Federer taj koji je prigovarao, to sto si napisao bi bilo mjerodavno, ovako je bez ikakve veze.
Naravno da ih moram spominjati, jer su svojim primitivnim i antisportskim ponašanjem više puta dokazali da su najveća stoka na teniskim stadionima.
Drago mi ja da ti nisi tvrdoglav pa neces da odogovoris na jednostavno pitanje vec diskusiju vodis na pogresan kolosjek.

Zar ne mozes jednostavno reci da za tebe pojam fizicke spreme ne podrazumijeva izdrzljivost i da je to razlog da se ne mozemo sloziti. Ja nigdje nisam napisao da Federer nije vrhunski spreman sportista, ali ti to neprestano potenciras jer moras biti u pravu.

Kada ti to nije dovoljnö moras, spominjati ”mentalnu zastarjelost”, da ja trebam izaci iz 1996:e (sto bas ta godina, jesi se tada rodio).

Onda na kraju, u tipicnom balkanskom maniru, raspalis sa generalizacijom o navijacima koja nema nikakve veze sa prethodno napisanim.

Ako te vrijedanje mentalno zadovoljava eto slobodno raspali prije nego sto odes u teretanu. Ja se necu naljutiti. :-D
necko_hz

#22670 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Diskusija sa tobom je, što se mene tiče, apsolvirana. Sve ono o čemu ti govoriš, Federer demantuje svakim svojim mečom u kojima pokazuje koliko mu godine i biologija predstavljaju minoran faktor u egzekuciji i kvalitetu udaraca, izdržljivosti u razmjenama, eksplozivnosti na riternu i ostalim segmentima na osnovu kojih se može zaključiti da li igrač ima fizičkih problema ili ne. Kada naučiš pročitati napisano i onda postaviti pravo pitanje na osnovu toga, dobit ćeš odgovor.

Zaključci poput ovoga ispod
Fizicka sprema sportiste se ne gleda na dijelove sezone koju se od njega ocekuje da igra vec se odnosi na cijelu sezonu.
gdje ispade da bi Federer trebao rovariti ko Thiem čitave sezone da bi imao status 'fizičke zvijeri' najbolji su primjer tvoje limitiranosti da shvatiš ono o čemu je riječ. Znači, zbog toga što Federer mora igrati manje turnira nego prije, upitno je njegovo fizičko stanje i na turnirima koje odluči igrati. :-)
cevapcinica wrote:Onda na kraju, u tipicnom balkanskom maniru, raspalis sa generalizacijom o navijacima koja nema nikakve veze sa prethodno napisanim.
Ako nisi jedan od mnogobrojnih RFtardova koji aplaudiraju na protivničke greške i uzvikuju u toku poena, nemaš se šta vrijeđati. Ako jesi, onda . . istina nije vrijeđanje :mrgreen:
red evil

#22671 Re: TENIS

Post by red evil »

necko_hz wrote:
red evil wrote:Ne bih rekao da je ono Rafin najbolji tenis, na nivo igre uticaja imaju i igrači, može on izgledati brutalno protiv Bashilashvilija jer on ne zna da pritisne igrača, da izvuće ono najbolje. Malo ga napadneš on puca. Dok Fognini to zna, naravno kad mu se igra što nije često, zna kako da odgovori na dubinu udaraca protivnika ili kako da to spriječi to jest smanji malo uticaj. Nadal je sad zreliji i dosta bolje koristi sve svoje mogućnosti, ofanzivniji je nego ranije, pogotovo sa bh strane. Po meni nije bolji sad nego ranije ali jeste pametniji.
Nemaju, nivo ostaje nivo. To je isto ko da kažeš da je Federerov tenis u finalu AO 2006 bio loš jer je igrao protiv Baghdatisa u finalu. Nemoj da se zaje*avamo. :mrgreen:

Rafa je imao i smiješnije žrijebove od prošlogodišnjeg na RG-u, ali to nije poenta onoga što zovemo nivo igre. To se najbolje vidjelo u mečevima protiv Thiema u polufinalu, te Wawrinke u finalu.
Nije isti nivo npr protiv Fogninija (kojem se igra - jbg ovo se mora napomenuti kad je Fognini u pitanju) i npr protiv Buste, Fogninijev najbolji tenis je ispred Bustinog i Fognini bi dosta većih problema napravio. :D

Marcos je dosta ozbiljniji igrač od Bashilashvilija, Paire, Buste a pritom na šljaci je dosta teže praviti iznenađenje. Neosporavajući Nadalov RG, koji je bio odličan ali nije njegov tenis tu bio najbolje testiran jer nisu bili dostojni protivnici. Prošlogodišnji RG je bio odličan ali po meni tu nije igrao najbolji tenis, konkretno mislim da nije bolji igrač sad nego što je bio prije 4-5 godina.
necko_hz

#22672 Re: TENIS

Post by necko_hz »

red evil wrote:Nije isti nivo npr protiv Fogninija (kojem se igra - jbg ovo se mora napomenuti kad je Fognini u pitanju) i npr protiv Buste, Fogninijev najbolji tenis je ispred Bustinog i Fognini bi dosta većih problema napravio.

Marcos je dosta ozbiljniji igrač od Bashilashvilija, Paire, Buste a pritom na šljaci je dosta teže praviti iznenađenje. Neosporavajući Nadalov RG, koji je bio odličan ali nije njegov tenis tu bio najbolje testiran jer nisu bili dostojni protivnici. Prošlogodišnji RG je bio odličan ali po meni tu nije igrao najbolji tenis, konkretno mislim da nije bolji igrač sad nego što je bio prije 4-5 godina.
:lol:

Daj ba, Uno. :mrgreen:

Znamo ko je šta je Marcos i znamo da je smiješno da taj u bilo kojoj galaksiji bude Grand slam finalista. I znamo da bez obzira što je Marcos Baghdatis u pitanju, ne možemo zbog toga osporavati Rogerov nivo.

I da, jes Baghdatis ozbiljniji od Bashilasvilija, Pairea, Buste, ali nije od Wawrinke i Thiema, koji su dobili svoje porcije u finalu.

Bolji tenis od onoga koji je Rafa igrao prošle godine na RG-u, ne može igrati, jer mu je maksimalno dobro funkcionisao svaki segment. To je isto kao da Rafin nivo sa RG-a 2008. godine osporavaš jer je pobijeđivao Devildera i Nieminena. :lol: A to što je raznio Đokovića i Federera u finalu, nije bitno. :mrgreen: Ko što prošle godine nije bilo bitno što su Wawrinka i Thiem skupljali gemove, jer se Rafa nije dokazo protiv Fabia moćnog. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22673 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Felix Auger idući broj 1
commendatore

#22674 Re: TENIS

Post by commendatore »

Cuj nema dostojnog protivnika a Chung, Danijel T ehhhh
necko_hz

#22675 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Gornja polovina

Image

Donja polovina

Image
Post Reply