TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
perfect_guy

#17976 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

Blek Stena wrote:Vidim predade Dodig na 0:5 u 3 setu.... :lol:
nimalo ofirno
senturk

#17977 Re: TENIS

Post by senturk »

perfect_guy wrote:
Blek Stena wrote:Vidim predade Dodig na 0:5 u 3 setu.... :lol:
nimalo ofirno
Cak se i na dnevnik.hr ibrete zbog ovoga. Mislim,14 mec da je predao u karijeri,jebo majku ja bi sa slomljenom nogom i rukom izdrzao jos 5 min i cestitao covjeku.
Mustang1

#17978 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Ovoga treba suspendovati zbog onakvog ponasanja a ne Mariu zbog jebenog maila. Da se ukazao u onom trenutku kada je predao ispred Monaca ovaj bi ga pojeo zivog :D
Vodis sa breakom drugi set trebas dobiti mec ti izgubis sve nakon toga :D
perfect_guy

#17979 Re: TENIS

Post by perfect_guy »

damir se kao nešto koprca
Leopold_IV

#17980 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

perfect_guy wrote:damir se kao nešto koprca
Iskoprcao se do kraja :-D
Sad Nadal neka se sekira, traži snimke mečeva itd...
sjedi 1

#17981 Re: TENIS

Post by sjedi 1 »

Damir Džumhur je ubjedljivo najveća enigma u prvih 100
nema me tamo

#17982 Re: TENIS

Post by nema me tamo »

Leopold_IV wrote:
perfect_guy wrote:damir se kao nešto koprca
Iskoprcao se do kraja :-D
Sad Nadal neka se sekira, traži snimke mečeva itd...

hahaha evo samo što nije :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#17983 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Federer - Del Potro....

A Dzumi sa Nadalom.... :thumbup:
ultima_palabra

#17984 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Mayer je popriličan skalp, s obzirom u kakvoj je formi bio Damir. Lijepo će biti gledati ga protiv još jednog velikana.
shake69

#17985 Re: TENIS

Post by shake69 »

Gledao i ne mogu da vjerujem, iako sam Damirov navijac, bezbeli, kako je onako kompetitivan igrac kao Mayer izgubio mec? Strasan igrac koji je bio na pragu Top 20, ima dobrih skalpova, Fedexa i mnoge drzao na lopticu od match point a sinoc je ocigledno podcijenio Sarajliju koji jeste odigrao vrlo konstantno drugi i treci set, ali fakat ne bih 1 KM sinoc stavio na njega. Kako god, daj nam jos Matadorov skalp Damire i dosta je od tebe! :izet:
Fajcion

#17986 Re: TENIS

Post by Fajcion »

Nindža Džumhur :izet:
Leopold_IV

#17987 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote:Gledao i ne mogu da vjerujem, iako sam Damirov navijac, bezbeli, kako je onako kompetitivan igrac kao Mayer izgubio mec? Strasan igrac koji je bio na pragu Top 20, ima dobrih skalpova, Fedexa i mnoge drzao na lopticu od match point a sinoc je ocigledno podcijenio Sarajliju koji jeste odigrao vrlo konstantno drugi i treci set, ali fakat ne bih 1 KM sinoc stavio na njega. Kako god, daj nam jos Matadorov skalp Damire i dosta je od tebe! :izet:
Mislim da mu je Nadal u Miamiju jedna od najtežih kombinacija na koje može naletiti...
5 gameova bi bilo sasvim OK.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17988 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:Gledao i ne mogu da vjerujem, iako sam Damirov navijac, bezbeli, kako je onako kompetitivan igrac kao Mayer izgubio mec? Strasan igrac koji je bio na pragu Top 20, ima dobrih skalpova, Fedexa i mnoge drzao na lopticu od match point a sinoc je ocigledno podcijenio Sarajliju koji jeste odigrao vrlo konstantno drugi i treci set, ali fakat ne bih 1 KM sinoc stavio na njega. Kako god, daj nam jos Matadorov skalp Damire i dosta je od tebe! :izet:
E, onda bi bas mogao reket o klin :-D
Al sumnjam....cisto sumnjam, prosto ne vjerujem....
sjedi 1

#17989 Re: TENIS

Post by sjedi 1 »

Tomahawk11 wrote:
E, onda bi bas mogao reket o klin :-D
Al sumnjam....cisto sumnjam, prosto ne vjerujem....
Ništa me od njega ne može iznenaditi,niti da ga dobije niti da provoza biciklo,totalno nepredvidiv igrač
Tomahawk11
Globalni moderator

#17990 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Slazem se, pokazao je da moze pobijediti boljeg tenisera (puno bolje plasiranog), ali i izgubiti od totalnog anonimusa.
I pogotovo padovi i usponi.....jedan set dobije glat, onda dva jos lakse izgubi....psiholoski momenti koje je tesko objasniti.
A evo pokazao je i da se zna vratiti....
sjedi 1

#17991 Re: TENIS

Post by sjedi 1 »

Tomahawk11 wrote:Slazem se, pokazao je da moze pobijediti boljeg tenisera (puno bolje plasiranog), ali i izgubiti od totalnog anonimusa.
I pogotovo padovi i usponi.....jedan set dobije glat, onda dva jos lakse izgubi....psiholoski momenti koje je tesko objasniti.
Ma nije samo u pitanju psihološki momenat,mora poraditi na strpljenju tokom samog poena
Previše brzo i često bez izrađene situacije nastoji osvojiti poen vinerom i tako srlja iz greške u grešku
Fali njemu dobar i iskudan trener ali jbga to košta
Tomahawk11
Globalni moderator

#17992 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

sjedi 1 wrote:
Tomahawk11 wrote:Slazem se, pokazao je da moze pobijediti boljeg tenisera (puno bolje plasiranog), ali i izgubiti od totalnog anonimusa.
Ma nije samo u pitanju psihološki momenat,mora poraditi na strpljenju tokom samog poena
Previše brzo i često bez izrađene situacije nastoji osvojiti poen vinerom i tako srlja iz greške u grešku
Fali njemu dobar i iskudan trener ali jbga to košta
Da, to sam i ja primjetio. Trci pred rudu.
Hm, trener....da je pametan, lovu sto zaradi da ulozi....isplatilo bi mu se, definitivno.
sjedi 1

#17993 Re: TENIS

Post by sjedi 1 »

Federer otkazao Majami,navodno je u pitanju virus
Blek Stena

#17994 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Steta za Federera......
Evo jedan potez njemu u cast 8)
Samprotivsviju

#17995 Re: TENIS

Post by Samprotivsviju »

Jaooo ja je rukama ne bih uhvatio :lol: :lol:

Dzumhur Nadal

Hmmm...mislim da ce Dzumhur vise patnje imati na svoj servis nego Nadalov...Nadal je fenomenalan returner a Dzmhurova je jedna od najvecih mana upravo servis

Mislim da ce ovo za Dzumhura biti jedinstvrn mec, Nadal je jedinstven u svakom pogledu, mislim da Dzumhur nije jos imao priliku igrati protiv top spinnera kao sto je Nadal...gdje bi mogo imati velike probleme i more neiznudjih gresaka..predvidjam poene na duze razmjene, nadal nije puncher da rjesava poene brzo...jedan od najboljih ako i ne najbolji defanzivac svih vremena

Sad ako Damir misli ovdje nesto ozbiljno napraviti...mora skratiti poene, vise rizikovati...gadjati winnere

Opet Nadal nije jos onaj stari, mada na zadjem mu turniru nemam sta prigovoriti igrao je dobro..ispao u plufinalu protiv Djokovica, jos nije to to...ali na dobrom je putu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17996 Re: TENIS

Post by konektovan »

Blek Stena wrote:Steta za Federera......
Evo jedan potez njemu u cast 8)
Svaka cast za ovo, al' ipak je Federer, najljepse i najbolje poene osvojio, upravo, protiv vaseg pulena, onako egzibiciono, k'o ovaj fol sto je nole napravio. Sjecas se onih poena izmedju nona, sta reci, kakvu posluku porati?! :mrgreen:

Al' ovo je impresivno, mora se priznati. :thumbup:
Mustang1

#17997 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Moze se Nadal dobiti. Samo je pitanje hoce li kod Damira biti ona njegova luda glava ili normalna :D
ultima_palabra

#17998 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Nije Nadal returner u smislu da ce napraviti puno vinera iz returna.

Svakako Damiru nece biti lako igrati protiv top spina, ali Miami je prilicno mrtav teren... u IW bi bilo puno teze.
Samprotivsviju

#17999 Re: TENIS

Post by Samprotivsviju »

ultima_palabra wrote:Nije Nadal returner u smislu da ce napraviti puno vinera iz returna.

Svakako Damiru nece biti lako igrati protiv top spina, ali Miami je prilicno mrtav teren... u IW bi bilo puno teze.
Naravo da nece, ali kad ti neko vrati servis dovoljno duboko automatski u vecini slucajeva diktira tempom ostatak poena, a obzirom da protiv Nadala moras igrati agresivno po svaku cijenu ovo ce biti izuzetno tesko

Nadal sam po sebi je drugaciji od mnogih...pocev od toga da je ljevak sa dominantnim forhendom(mada me zadnji mec naveo na dvojbu o dominantnijoj strani, ali eto hajmo reci forhend), sto znaci da Damir nece moci kao kod svih predhodnih meceva servirati na istu bekhend stranu, pored toga morati ce daleko vise paraleli bekhendom igrati nego uobicajeno.Kao i cinjenica da Nadal zna stajati 2 do 3 metra iza osnovne...pa pored njegove brzine dodatno otezava pravljenje winnera

Nadalov servis je opet specifican...ne toliko brz kao kod vecine igraca, malo asova, ali sa jako puno spina...te ga je jako tesko vratiti

Damiru kalo god ce biti tesko, ovo ce biti pravi test za njegov bekhend i servis i psihu...jel Nadal ne dozvoljava ni 1 lagan poen
Fajcion

#18000 Re: TENIS

Post by Fajcion »

Damir protiv Nadala i njegovog stila igre ima slabu bilo kakvu šansu da budemo realni, međutim to nije više isti Rafa tako da bi ovo donekle mogao biti zanimljiv meč.
Post Reply