TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1301 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Vala je jadno nipodaštavati ovakav uspjeh reprezentacije Srbije, ali je jadno i od onih koji isti nabijaju na nos nekome, i to u takmičenju i sportu kojem ne znaju ni pravila :-)
Prošle godine kad sam pisao o Davis Cupu svi me izignorisaše :D

Forget je uradio sve onako kako sam i mislio, sav tok je bio predvidljiv do zadnjeg meča i onda je Llodra sa svojih 30 godina podbacio kao nikada :-? Teren je prespor za njegovu igru, ali onakakv nastup u 5.meču je nedopustiv... lagane voleje je slao u mrežu, igrač za kojeg se smatra da je najbolji na svijetu u igri na mreži.

Što se tiče Srbije, ekipa koja ima Top 5 igrače i u singlu i u dublu je uvijek kandidat za naslov, samo treba drugi igrač da proradi i to se i desilo... Tipsa je spasio izgubljen meč protiv Češke, Troicki osvojio odlučujući poen u finalu i to je to. Čestitke igračima i ljubiteljima tenisa u Srbiji.

BTW, Kazahstan je derno Švicu 5-0 i izbacio je u euroafričku grupu :oops:
Chivas1

#1302 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Meni se cini da je Troicki pred Llodru treniro sa Zimonjicem i Tipsarevicem na mrezi :D prebacivo je Llodru kako god zamisli
radostan dan

#1303 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Naizgled nelogična odluka da 5. meč igra Lodra, mđt., Forže je igra na kartu da Lorda nije izgubio ni jedan meč u Dejvis kupu. A otkud Obradoviću ideja da igra Troicki, koji je tremaroš, umjesto Tiparevića, ne znam zna li i on.
U slučaju povoljnog žreba, i dogodine mogu u finale, obzirom na njihove godine i iskustvo koje sada imaju.
ultima_palabra

#1304 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:Naizgled nelogična odluka da 5. meč igra Lodra, mđt., Forže je igra na kartu da Lorda nije izgubio ni jedan meč u Dejvis kupu. A otkud Obradoviću ideja da igra Troicki, koji je tremaroš, umjesto Tiparevića, ne znam zna li i on.
U slučaju povoljnog žreba, i dogodine mogu u finale, obzirom na njihove godine i iskustvo koje sada imaju.
Meni je prije meča bilo logično da igra Llodra, bio je u dobroj formi, igrao polufinale Pariza, u Davis Cupu je tukao Verdasca i Monaca... Simon je u lošoj formi, ali imao je 5-0 skor sa Troickim, možda im je trebao neko kao on da natjera Troickog da odigra puno udaraca i da se unervozi... ali lako je biti general poslije bitke.
A Obradović nije smio rizikovati da Tipsarević ponovi onakav meč kao protiv Monfilsa.

Srbija igra sa Indijom kući prvi meč, tako da su već sigurno u 1/4 finalu.
romanovero

#1305 Re: TENIS

Post by romanovero »

llodra :run:
mig

#1306 Re: TENIS

Post by mig »

.
Last edited by mig on 28/02/2012 19:17, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1307 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Mika :cry: Žao mi je što će sad biti upamćen kao kloc i luzer, a čovjek igra estetski perfektno, onakav tenis kakav se igrao prije 20-30 godina...
radostan dan

#1308 Re: TENIS

Post by radostan dan »

I meni je žao Lodre, dobar teniser, pravi sportista, dingospo u odnosu na mnoge hašišare u današnjem tenisu. Neko mora da izgubi, neko mora da ima loš dan. Isto bih osjećao i da je zadnji meč izgubio Monfis, ima šmeka taj igrač.
Al Congu ne mogu nikako.
Ninoz

#1309 Re: TENIS

Post by Ninoz »

Prodajem teniski reket povoljno, javite se na pm .
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1310 Re: TENIS

Post by grunt »

:D
iceman ze

#1311 Re: TENIS

Post by iceman ze »

Gdje u Sarajevu imaju zatvoreni teniski tereni. Cuo sam da je nekad bilo u Zetri. Pocetnik sam u ovom sportu, i treba mi mala pomoc.....thx.... :-)
zimzelen

#1312 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Trkaza koka s Mallorce u ozbiljnim problemima s rastrcanim i razigranim Ferrerom. Samo potvrda da se Carobnjak iz Basela, ako ne vec u junu vraca na No.1 onda u julu, sigurno!
cappy_tempo

#1313 Re: TENIS

Post by cappy_tempo »

iceman ze wrote:Gdje u Sarajevu imaju zatvoreni teniski tereni. Cuo sam da je nekad bilo u Zetri. Pocetnik sam u ovom sportu, i treba mi mala pomoc.....thx.... :-)
ima i sad u zetri,ali van zetre vise nema.sad je led na njima,a inace su fuj od terena bili.
zimzelen

#1314 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Ferrer razbio Trkacu kokos na Australian Openu 6:4,6:2,6:3. Prsti perje na sve strane! Sta je sve stigao ferrer, to je za nepovjerovati. Neke lopte ne bi uspio stici ni Fedex. Neka nam sada Misicavi kaze da su problemi bili s koljenima. Takav poraz na jednom GS on nije imao nikada i sada je pozicija No.1 otvorena za Carobnjaka iz Basela.
A Ono htjelo cetiri Grand slams u nizu! :lol:
ultima_palabra

#1315 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

zimzelen wrote:Ferrer razbio Trkacu kokos na Australian Openu 6:4,6:2,6:3. Prsti perje na sve strane! Sta je sve stigao ferrer, to je za nepovjerovati. Neke lopte ne bi uspio stici ni Fedex. Neka nam sada Misicavi kaze da su problemi bili s koljenima. Takav poraz na jednom GS on nije imao nikada i sada je pozicija No.1 otvorena za Carobnjaka iz Basela.
Samo komplekaš se može radovati nečijoj povredi/bolesti :-) Treba čovjeku odati priznanje što je izdržao meč do kraja :thumbup:
zimzelen

#1316 Re: TENIS

Post by zimzelen »

ultima_palabra wrote:
zimzelen wrote:Ferrer razbio Trkacu kokos na Australian Openu 6:4,6:2,6:3. Prsti perje na sve strane! Sta je sve stigao ferrer, to je za nepovjerovati. Neke lopte ne bi uspio stici ni Fedex. Neka nam sada Misicavi kaze da su problemi bili s koljenima. Takav poraz na jednom GS on nije imao nikada i sada je pozicija No.1 otvorena za Carobnjaka iz Basela.
Samo komplekaš se može radovati nečijoj povredi/bolesti :-) Treba čovjeku odati priznanje što je izdržao meč do kraja :thumbup:
Samo ti , takav glupko, moze takvo sto reci, a da nije ni pogledao mec. Covjek je stizao skoro sve zivo, ali je imao s druge strane covjeka koji je igrao skoro iznad svojih mogucnosti, i to sva tri seta. Nadal, i ako je imao problema, kako je rekao, oni nisu bili zbog tegoba s koljenom, (tada ne bi bio blesav i nastavio igrati, sto je pokazao prosle godine na AO) igrao je na vrlo visokom nivou i mozda bi pobijedio svakoga, izuzev prve cetvorke na ATP i listi i onako goropadnog Ferrera, sto govori o njemu kakav je borac i kad nije 100% spreman. Zato ne lupaj decko, pogledaj bar kratki pregled meca, kako je Trkaca koka igrao dobro, ali mu se nije dalo. Uostalo i press conference Nadala nakon meca, indikativan je. Okanite se spike da Trkaci samo gubi kad je povrijedjen. David ga je razbio kao dijete zvecku, i sam mu je cestitao, ne umanjujuci pobjedu cistu kao suza.
ultima_palabra

#1317 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

zimzelen wrote:
ultima_palabra wrote:
Samo ti , takav glupko, moze takvo sto reci, a da nije ni pogledao mec. Covjek je stizao skoro sve zivo, ali je imao s druge strane covjeka koji je igrao skoro iznad svojih mogucnosti, i to sva tri seta. Nadal, i ako je imao problema, kako je rekao, oni nisu bili zbog tegoba s koljenom, (tada ne bi bio blesav i nastavio igrati, sto je pokazao prosle godine na AO) igrao je na vrlo visokom nivou i mozda bi pobijedio svakoga, izuzev prve cetvorke na ATP i listi i onako goropadnog Ferrera, sto govori o njemu kakav je borac i kad nije 100% spreman. Zato ne lupaj decko, pogledaj bar kratki pregled meca, kako je Trkaca koka igrao dobro, ali mu se nije dalo. Uostalo i press conference Nadala nakon meca, indikativan je. Okanite se spike da Trkaci samo gubi kad je povrijedjen. David ga je razbio kao dijete zvecku, i sam mu je cestitao, ne umanjujuci pobjedu cistu kao suza.
Šta je, jesam te potrefio :lol: Žalosno je da neko ko ima više od 15 godina (ako imaš uopšte) koristi takvo rezonovanje i te glupave nadimke. Ko govori o koljenima, čovjek je povrijedio zadnju ložu... da nije igrao sa zemljakom i prijateljem sigurno bi predao. Povrede su dio sporta i pišu se pobjede protiv povrijeđenih, ali mora se primijetiti nešto što je očito... sam rezultat u usporedbi sa njihovim dosadašnjim mečevima govori da nešto nije u redu.
zimzelen

#1318 Re: TENIS

Post by zimzelen »

A Ono htjelo cetiri Grand slams u nizu! :lol:[/quote]
Samo komplekaš se može radovati nečijoj povredi/bolesti :-) Treba čovjeku odati priznanje što je izdržao meč do kraja :thumbup:[/quote]
Samo ti , takav glupko, moze takvo sto reci, a da nije ni pogledao mec. Covjek je stizao skoro sve zivo, ali je imao s druge strane covjeka koji je igrao skoro iznad svojih mogucnosti, i to sva tri seta. Nadal, i ako je imao problema, kako je rekao, oni nisu bili zbog tegoba s koljenom, (tada ne bi bio blesav i nastavio igrati, sto je pokazao prosle godine na AO) igrao je na vrlo visokom nivou i mozda bi pobijedio svakoga, izuzev prve cetvorke na ATP i listi i onako goropadnog Ferrera, sto govori o njemu kakav je borac i kad nije 100% spreman. Zato ne lupaj decko, pogledaj bar kratki pregled meca, kako je Trkaca koka igrao dobro, ali mu se nije dalo. Uostalo i press conference Nadala nakon meca, indikativan je. Okanite se spike da Trkaci samo gubi kad je povrijedjen. David ga je razbio kao dijete zvecku, i sam mu je cestitao, ne umanjujuci pobjedu cistu kao suza.[/quote]
Šta je, jesam te potrefio :lol: Žalosno je da neko ko ima više od 15 godina (ako imaš uopšte) koristi takvo rezonovanje i te glupave nadimke. Ko govori o koljenima, čovjek je povrijedio zadnju ložu... da nije igrao sa zemljakom i prijateljem sigurno bi predao. Povrede su dio sporta i pišu se pobjede protiv povrijeđenih, ali mora se primijetiti nešto što je očito... sam rezultat u usporedbi sa njihovim dosadašnjim mečevima govori da nešto nije u redu.[/quote]
Ti bi trebao, bar da pogledas mec i onda dijelis lekcije, jer se ovdje ponasas kao sveznalica kojoj sujeta ne dopusta da ista prihvati sto ne konvenira njegvoim stavovima i pogleda. To je djetinje, drago tenisko dijete. osim toga, mogao bi i na casove logike, jer ti nemam sta drugo preporuciti. procitaj jos jednom sta ispadne ispod tvojih prstiju na tastaturi. Niti si gledao mec, niti pogledao izvjestaje s AO i atpworld.com, tako da ne znam sta bi ti covjek rekao!
ultima_palabra

#1319 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Iz kojih pouzdanih izvora znaš da nisam gledao meč, pa čak ni čitao izvještaje? :lol: Nisam skontao da me neko prati jutros...
A tenisko dijete je onaj koji koristi izraze "trkaća kokoš" za jednog od najboljih tenisera svih vremena i čiji je prvi komentar na ovogodišnji AO radost zbog poraza povrijeđenog igrača. Što se tiče mog teniskog znanja, to ti mogu potvrditi drugi forumaši. Sigurno me nećeš vidjeti da pišem postove tipa: OMG čarobnjak iz Basela??11, WTF trkaća kokoš sa Mallorce11111, br1 tralala tralala" :-)
zimzelen

#1320 Re: TENIS

Post by zimzelen »

ultima_palabra wrote:Iz kojih pouzdanih izvora znaš da nisam gledao meč, pa čak ni čitao izvještaje? :lol: Nisam skontao da me neko prati jutros...
A tenisko dijete je onaj koji koristi izraze "trkaća kokoš" za jednog od najboljih tenisera svih vremena i čiji je prvi komentar na ovogodišnji AO radost zbog poraza povrijeđenog igrača. Što se tiče mog teniskog znanja, to ti mogu potvrditi drugi forumaši. Sigurno me nećeš vidjeti da pišem postove tipa: OMG čarobnjak iz Basela??11, WTF trkaća kokoš sa Mallorce11111, br1 tralala tralala" :-)
Ti mi licis na onog junaka Bore Kontica ('Godine koje su pojeli lavovi') na linijama opsade Sarajeva, koji na pitanje 'reportera' paljanske TV 'je li stvarno istina da Srbe bacaju lavovima u logorima u Sarajevu', odgovara: '100%, tako ljudi pricaju'. Da si gledao mec, procitao izvjestaje, ne bi se toliko nalupao, uprkos tvom 'goplemom teniskom zdanju', kako sam sebe castis! Pa, uzdravlje ti, teniski sveznalice! :lol:
ultima_palabra

#1321 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

zimzelen wrote:
ultima_palabra wrote:Iz kojih pouzdanih izvora znaš da nisam gledao meč, pa čak ni čitao izvještaje? :lol: Nisam skontao da me neko prati jutros...
Ti mi licis na onog junaka Bore Kontica ('Godine koje su pojeli lavovi') na linijama opsade Sarajeva, koji na pitanje 'reportera' paljanske TV 'je li stvarno istina da Srbe bacaju lavovima u logorima u Sarajevu', odgovara: '100%, tako ljudi pricaju'. Da si gledao mec, procitao izvjestaje, ne bi se toliko nalupao, uprkos tvom 'goplemom teniskom zdanju', kako sam sebe castis! Pa, uzdravlje ti, teniski sveznalice! :lol:
Pa nadao sam se da ću nešto o meču saznati iz tvojih postova... ali okruži ti kao kiša oko Kragujevca, a ništa o tenisu ne čusmo :roll:
Svako dobro.
irvinx1

#1322 Re: TENIS

Post by irvinx1 »

Jao, evo opet rasprava :lol:
Iako po inerciji zimzelen ima vise ukusa (cim ne navija za Nadala) ultima je u pravu...fakat je nesto cudno bilo s Nadalom.
Dobro rece komentator sa ES: "sam je kumovao tom" Dakle, nema tu nasladjivanja. Da Nadal igra drugaciji tenis mozda bi ga povrede mimoisle. Ali onda ne bi nista ni uzeo od titula.
Korektno je sto je zavrsio mec, ali nekorektno je sto je pola meca proveo pricajuci sa stricem.
ultima_palabra

#1323 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Odgovoriću na drugoj temi, da ne razvodnimo priču ;-)
Tijana_NS

#1324 Re: TENIS

Post by Tijana_NS »

Problemi su bili sa preponom, valjda , ne sa kolenom ,

Nadal je pravio bolne grimase tokom citavog meca, to se nije nikako mogle ne-videti...
Tijana_NS

#1325 Re: TENIS

Post by Tijana_NS »

OMG,

" trkaca kokos " :-)

I to kakva kokos ... citavih 9 GSlamova :-)

Odvali carobnjaka iz Bazela na svakom GS susretu ...
Post Reply