Sobno biciklo...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Plavo-bijeli

#1 Sobno biciklo...

Post by Plavo-bijeli »

Pošto imam problema i sa kičmom i koljenima neurolog mi je savjetovao da se bavim biciklizmom ..
Odlučio sam da kupim neko sobno biciklo...
Tražio sam po oglasima bilo je nekih dobrih(a jeftinih) i brzo su se prodali. Ima i onih skupih , a loših, a takvi me ne zanimaju :D

Našao sam ovu stranicu http://www.wolfbikes.info/artikli.asp?m ... pdm=TREBIC. Radnja im je blizu ,pa i meni odgovara. Koje bi vi preporučili do 400 km sobno biciklo od tih u ponudi. To najjeftinije mi se nešto ne sviđa, još mu je mal ekran , pa taj nebi..

ima li još možda neka stranica sa tim biciklima u sarajevu ?
kontam ovih dana otici i do intersporta, kolko se kod njih vrte cijene ?

hvala unaprijed

nebi bilo loše da preporučite kolko bi trebao dnevno voziti taj bicikl. Ja sam mislio prvu sedmicu 20 minuta svaki dan, pa onda svake 1 il 2 sedmice povećavati dužinu "treninga" 5 minuta.
BSn

#2 Re: Sobno biciklo...

Post by BSn »

Kaze doktor (na nekoj tv-emisiji nekad) da su korisne samo vjezbe od 40 do 60 minuta, a da je sve ispod gubljenje vremena, a preko izaziva kontra-efekat.

I jos nesto, mojne kupovat sobni bicikl, ako nisi u stanju da sam sebe psihicki natjeras da gledas sat vremena u zid i pedalas. :D

Plus: bolje ti je povecavati otpor nego vrijeme, a drzati se redovnog treninga. Mislim da imas i turtoriale negdje po netu.

A koji da kupis, to nek neko drugi odgovori. :)
Plavo-bijeli

#3 Re: Sobno biciklo...

Post by Plavo-bijeli »

BSn wrote:Kaze doktor (na nekoj tv-emisiji nekad) da su korisne samo vjezbe od 40 do 60 minuta, a da je sve ispod gubljenje vremena, a preko izaziva kontra-efekat.

I jos nesto, mojne kupovat sobni bicikl, ako nisi u stanju da sam sebe psihicki natjeras da gledas sat vremena u zid i pedalas. :D

Plus: bolje ti je povecavati otpor nego vrijeme, a drzati se redovnog treninga. Mislim da imas i turtoriale negdje po netu.

A koji da kupis, to nek neko drugi odgovori. :)
aha hvala.. ma mogu ja 40 minuta izgurat ... ako nista stavicu ga pored prozora , pa će mi ljepši pogled bit... kad mogu izdržat čitav čas slusajuci "gluposti" na elektronici i na slicnim predmetima mogu i na biciklu :-)
vazi

#4 Re: Sobno biciklo...

Post by vazi »

od sobnih bicikla ljekari kazu da je najkompletniji elipticki bicikl

Image

Image
Plavo-bijeli

#5 Re: Sobno biciklo...

Post by Plavo-bijeli »

Autobus

#6 Re: Sobno biciklo...

Post by Autobus »

1. Sobno biciklo je dobra stvar.
2. 8 brzina je sasvim dovoljno za svakog čovjeka. Imaš ih i po 300 KM - do 110 Kg. U Intersportu.
3. Motivacija je veoma bitna, nemoj kupovati biciklo, ako nemaš veliku volju za radom. Postat će ti ukras.
4. Način vježbanja je veoma bitan. HIIT možeš raditi savršeno sa kućnim biciklom. Googlelaj HIIT.
5. Ako si fizički neaktivan već dugo vremena, vozi 15 minuta na najmanjoj brzini sa punom koncentracijom.
6. Sedmično povećavaj za 5 minuta, dok ne dođes do 45 minuta.
7. Povećaj težinu nakon 45 minuta vožnje na najmanjoj brzini.
8. Vježbaj ujutro.
9. Sretno
kojeime

#7 Re: Sobno biciklo...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 19:14, edited 1 time in total.
Plavo-bijeli

#8 Re: Sobno biciklo...

Post by Plavo-bijeli »

Autobus wrote:1. Sobno biciklo je dobra stvar.
2. 8 brzina je sasvim dovoljno za svakog čovjeka. Imaš ih i po 300 KM - do 110 Kg. U Intersportu.
3. Motivacija je veoma bitna, nemoj kupovati biciklo, ako nemaš veliku volju za radom. Postat će ti ukras.
4. Način vježbanja je veoma bitan. HIIT možeš raditi savršeno sa kućnim biciklom. Googlelaj HIIT.
5. Ako si fizički neaktivan već dugo vremena, vozi 15 minuta na najmanjoj brzini sa punom koncentracijom.
6. Sedmično povećavaj za 5 minuta, dok ne dođes do 45 minuta.
7. Povećaj težinu nakon 45 minuta vožnje na najmanjoj brzini.
8. Vježbaj ujutro.
9. Sretno
jel isto sve i sa ovim elipticnim :)?
Plavo-bijeli

#9 Re: Sobno biciklo...

Post by Plavo-bijeli »

kojeime wrote:U Intersportu imas sobne bicikle i "obicne" i elipticne sa pocetnom cijenom prilicno niskom. Pocinju od oko 250KM, pa idu i do preko 1000.

Kakav je kvalitet ne znam jer to je Intersportova robna marka (Energetics), nije neka "prava" firma kojoj je to posao, da pravi bicikle. To ti je ono naruce od nekoga da napravi za njih pa samo stave svoje ime. To nekada zna biti i dobro, recimo neka poznata firma napravi genericki uredjaj pristojnog kvaliteta, pa na njega neka "lijeva" firma stavi naljepnicu i tako dobijes pristojan uredjaj jeftinije nego da je ta poznata firma koja ga je u stvari napravila stvai svoje ime. To je poznata stvar bila, recimo filmove za fotoaparate su prodavale robne kuce pod svojim imenom a proizvodili su ih Kodak, Fuji i ostali giganti. Pa pod imenom "XY Company" dobijes Kodak film upola jeftinije nego da je prodan pod imenom Kodak.

Sa druge strane mozes naici na pravi skart.

Ali kod kucnog bicikla za 250 do 300KM ne mozes pogrijesiti, za te pare da ga napravi Specialized ne bi bio nista bolji. A kada otopli daj 400KM za jeftini cestovni Specialized ili Shwinn ili slicno i idi biciklom na posao umjesto autom ili tramvajem. E to ti je onda full service :)

Imas i drugu varijantu. Kupis obicni, cestovni bicikl i kupis dodatak koji ga pretvara u sobni. Pa kada je toplo vozis po cesti, a kada je zima "vozis" u sobi. Tako da ne kupujes 2 bicikla i sobni i cestovni. Jedina mana tog dodatka je da je skup, skuplji je od jeftinog sobnog bicilka.
kakva li je onda ova marka capriolo sto prodaju ove bicikle :-) malo jes mozda glupo , ali eto.. kao mali non stop sam vozo bicikl ... i jednog dana me pokupi kombi i odtad vise nikad nisam ... vjerovatno sad nebi ni znao kako treba vozit :-) oticu sutra poslije fizikalnih :cry: do mercatora i pogledat kakve oni sve imaju... pa na rate ganjat :-)

sad imam motiva, kako ce tek bit nakon 1 puta kad crknem :lol:
kojeime

#10 Re: Sobno biciklo...

Post by kojeime »

.
vazi

#11 Re: Sobno biciklo...

Post by vazi »

kojeime wrote:
Ja bih sebi traku za trcanje da mogu trcati po minusima, nije problem u misicima. Imam plocice na stomaku, uradili trbusnjaci posao, ali ne vide se ispod sala :). Problem mi je prostor, mali stan.
ja sam sebi kupila traku za trcanje ali bih voljela da sam elipticki bicikl, kompletniji je puno.

@plavo-bijeli, a sta mislis da odes u prodavnicu i oprobas bar 5-10 minuta oba bicikla, pa koji ti se ucini efikasnijim za tebe njega uzmes?
kojeime

#12 Re: Sobno biciklo...

Post by kojeime »

.
daxon

#13 Re: Sobno biciklo...

Post by daxon »

Image

Onima koji ovo kupe u 99 % slučajeva na kraju služi kao vješalica (i to skupa) :D
znam pouzdano
vazi

#14 Re: Sobno biciklo...

Post by vazi »

@daxon, isto je i sa obicnim sobnim biciklom kod onih nekih "lijencina" :D

steta sto nemate prodaju polovnih sprava (i svega ostalog) online :)

to najcesce prodaju pojedinci, znaci kupis bicikl, probas jednu zimu, vidis nije to to, a ti oglas i prodas ga, kupis sebi traku, pet mjeseci i prodas i sve tako :D

npr:

http://www.leboncoin.fr/sports_hobbies/ ... +eliptique
leo karan

#15 Re: Sobno biciklo...

Post by leo karan »

imas u UNIS-u na malti sve ove sprave
bombašica

#16 Re: Sobno biciklo...

Post by bombašica »

Hm, da malo oživimo temu...treba mi sobno biciklo, polovno, do 200KM? Imate li šta za preporučiti?
Baal

#17 Re: Sobno biciklo...

Post by Baal »

Zna li neko postoji li servis ili majstor za sobna bicikla u gradu? Pokusao sam solo da otvorim i popravim, ali je kvar iznad mojih majstorskih sposobnosti :)
Inace, sobno biciklo je extra stvar. Sat pedalanja uz TV, film ili seriju proleti...
Blajze

#18 Re: Sobno biciklo...

Post by Blajze »

http://www.pik.ba/artikal/12965590/kucn ... nergetics/

Provjereno mi drug prodaje kućno biciklo. Ukoliko nekog zanimaju slike ili eventualno da dodje da vidi može se ili meni obratit ili na ovaj profil
General_Jackson

#19 Re: Sobno biciklo...

Post by General_Jackson »

J.balo vas biciklo, ne kaže se to biciklo nego taj bicikl, pa jeste li vi ljudi ikakav pravopis učili u školama? :-x
Post Reply