Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
riko-ga

#6876 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

cyprus wrote:riko-ga, stiglo finale Kupa :-D . Evo ti još jednom pravila:
48. Finalni susret u SA-X Kupu se odigrava tako što se u ponudu stavlja samo jedan par, kome finalisti pogađaju slijedećih 10 kategorija: konačan rezultat, rezultat 1. poluvremena, zbroj golova, strijelac prvog gola, strijelac bilo kojeg gola, minuta bilo kog gola (npr. 1-10 ili 11-20 ili 21-30...), broj kornera, broj žutih kartona, prvi žuti karton i prvi izmjenjeni igrač (sve ove kategorije važe za regularni tok utakmice iz ponude), a svaki pogodak označava jedan postignuti gol, dok u slučaju nerješenog rezultata, finalisti postavljaju 5 igrača iz te utakmice, gdje se gleda koliko njih je provelo čitavu utakmicu na terenu, a pobjednik je onaj takmičar koji na svoju listu uvrsti više takvih igrača. U slučaju da i tad bude nerješeno, pobjednik je onaj takmičar koji je prvi stavio svoje prognoze. Moguće je podudaranje maksimalno tri prognoze u regularnom toku utakmice
Ako ti šta nije jasno, slobodno pitaj, da ne bude zabuna poslije. Sve postavljene prognoze se odnose isključivo na regularni tok od 90. minuta (ništa produžeci)

Piše u pravilima, ali da izdvojim: ovih 5 igrača dole, pogađaš one za koje misliš da će ostat svih 90 minuta u igri.

OK.Imam pravo postaviti svoju prognozu do 5 min prije pocetka utakmice.Jeli tako.

EDIT: Jos nesto imam li i koliko pravo poklopiti tvoji igraca u penalima.Ovo pitam jer sam i sam zelio staviti dva golmana. :D
elSaik

#6877 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

3 prognoze, kao i uvijek. Što će reći, možeš 2 golmana, ako imaš najviše još jedno poklapanje. ;-)
riko-ga

#6878 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

elSaik wrote:3 prognoze, kao i uvijek. Što će reći, možeš 2 golmana, ako imaš najviše još jedno poklapanje. ;-)

ok
cyprus

#6879 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga wrote:EDIT: Jos nesto imam li i koliko pravo poklopiti tvoji igraca u penalima.Ovo pitam jer sam i sam zelio staviti dva golmana. :D
Imaš pravo poklopiti sve igrače na penalima :wink:
cyprus

#6880 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga wrote:OK.Imam pravo postaviti svoju prognozu do 5 min prije pocetka utakmice.Jeli tako.
Imaš, al zakasni samo minut i kup je moj :D
cyprus

#6881 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Još nešto, prognoze ti smiju biti kontradiktorne. Npr. odigraš rezultat 1:0, a staviš zbroj golova 3...
elSaik

#6882 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:
riko-ga wrote:EDIT: Jos nesto imam li i koliko pravo poklopiti tvoji igraca u penalima.Ovo pitam jer sam i sam zelio staviti dva golmana. :D
To nema smisla, drug. :mrgreen: Poklopiš penale koje svakako igraš samo ako bude neriješeno i onda završi - neriješeno.
cyprus

#6883 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:
cyprus wrote:
To nema smisla, drug. :mrgreen: Poklopiš penale koje svakako igraš samo ako bude neriješeno i onda završi - neriješeno.
Ima ima :D
48. Finalni susret u SA-X Kupu se odigrava tako što se u ponudu stavlja samo jedan par, kome finalisti pogađaju slijedećih 10 kategorija: konačan rezultat, rezultat 1. poluvremena, zbroj golova, strijelac prvog gola, strijelac bilo kojeg gola, minuta bilo kog gola (npr. 1-10 ili 11-20 ili 21-30...), broj kornera, broj žutih kartona, prvi žuti karton i prvi izmjenjeni igrač (sve ove kategorije važe za regularni tok utakmice iz ponude), a svaki pogodak označava jedan postignuti gol, dok u slučaju nerješenog rezultata, finalisti postavljaju 5 igrača iz te utakmice, gdje se gleda koliko njih je provelo čitavu utakmicu na terenu, a pobjednik je onaj takmičar koji na svoju listu uvrsti više takvih igrača. U slučaju da i tad bude nerješeno, pobjednik je onaj takmičar koji je prvi stavio svoje prognoze. Moguće je podudaranje maksimalno tri prognoze u regularnom toku utakmice
Meni ne smeta, nek poklapa 8-)
madtv

#6884 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

upravo sam ja na ovaj nacin ispao iz kupa...

bilo 0:0 nakon svega
elSaik

#6885 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ne žalim se ja na to. Žalim se na dozvolu da se poklope svi penali protivnika. Mogućnosću poklapanja svih 5 penala gubi se smisao penala, jer ako poklopiš sve nema smisla da se uopšte uzimaju u razmatranje jer će sigurno biti neriješeno nakon njih. Onda ih slobodno možeš i ukinuti, suvišni su. ;-)
riko-ga

#6886 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Da se razumijemo necu poklopiti ni jedan rezultat ni igraca.Pitao sam cisto da znam a i prije postavljanja sam smatrao staviti dva golmana jer su logicno oni najsigurniji za 90 min.Medjutim sad necu poklopiti ni jedan.Nezelim da na taj nacin uzmem KUP.Samo prognoze necu postavljati do pred samu utakmicu.Ionako sam izgubijo ako i nakon penala ostane nerjeseno je je cyprus prvi postavijo prognozu.

Samo da pitam kad ce biti postavljena utakmica baraza i hoce li na njoj biti penala.Hvala.
cyprus

#6887 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga wrote:Da se razumijemo necu poklopiti ni jedan rezultat ni igraca.Pitao sam cisto da znam a i prije postavljanja sam smatrao staviti dva golmana jer su logicno oni najsigurniji za 90 min.Medjutim sad necu poklopiti ni jedan.Nezelim da na taj nacin uzmem KUP.Samo prognoze necu postavljati do pred samu utakmicu.Ionako sam izgubijo ako i nakon penala ostane nerjeseno je je cyprus prvi postavijo prognozu.

Samo da pitam kad ce biti postavljena utakmica baraza i hoce li na njoj biti penala.Hvala.
Baraž mislim da ide u srijedu. I možete odigrati i ono po +2 +5 (produžetke i penale), mada sumnjam da ćete ponovit rezultat 3:2, ali eto, za svaki slučaj :)

A što se tiče našeg duela, slobodno ti poklopi koliko hoćeš penala. Kako rekoh nije nikakav problem i mislim da je sasvim logično da igraš golmane. Ali kako hoćeš :)
cyprus

#6888 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Ne žalim se ja na to. Žalim se na dozvolu da se poklope svi penali protivnika. Mogućnosću poklapanja svih 5 penala gubi se smisao penala, jer ako poklopiš sve nema smisla da se uopšte uzimaju u razmatranje jer će sigurno biti neriješeno nakon njih. Onda ih slobodno možeš i ukinuti, suvišni su. ;-)
Onaj koji prepiše sve parove ne može ni teoretski pobjedit na penalima, i mislim da to ima smisla itekako
elSaik

#6889 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Nema drug. Isto kao da si dozvolio da neko sve parove prepiše. Nema potrebe igrati. Ali dobro. Neka bude po tvom, svakako ne mogu da doguram do finala kupa. ;-)
cyprus

#6890 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Zahvaljujući tačnoj prognozi rezultata prvog poluvremena, riko-ga vodi 1:0

:(
riko-ga

#6891 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

cyprus wrote:Zahvaljujući tačnoj prognozi rezultata prvog poluvremena, riko-ga vodi 1:0

:(

:dance:
riko-ga

#6892 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Finale SA-X Kupa

cyprus - riko-ga 0:2

KUP KUP KUP JE NASSSSSS Image

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
cyprus

#6893 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Ah sranje :(

Ništa, evo ovim našim štrumfovima malo utjehe jer im pravi Kup ode u Banja Luku :D :oops:

Šala, riku naravno čestitke i svaka čast :) Prvi cvjataš sa Kupom u svojim vitrinama. :)

Pih, jebemu, poražen sam u vlastitoj igri :( :P :oops:
riko-ga

#6894 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

cyprus wrote:Ah sranje :(

Ništa, evo ovim našim štrumfovima malo utjehe jer im pravi Kup ode u Banja Luku :D :oops:

Šala, riku naravno čestitke i svaka čast :) Prvi cvjataš sa Kupom u svojim vitrinama. :)

Pih, jebemu, poražen sam u vlastitoj igri :( :P :oops:

Hvala.Malo i srece nisi imao.Mislim da je falilo 15-20 sekundi da drugi gol padne u 71 min sa tim bi u tom trenutku izjedacijo.Ale eto malo srece i nas da pogleda.Jos da je izboriti prvu ligu i bila bi to sezona za pamcenje...........
cyprus

#6895 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga wrote:Hvala.Malo i srece nisi imao.Mislim da je falilo 15-20 sekundi da drugi gol padne u 71 min sa tim bi u tom trenutku izjedacijo.Ale eto malo srece i nas da pogleda.Jos da je izboriti prvu ligu i bila bi to sezona za pamcenje...........
Znam, da je Milito zabio 20 sekundi kasnije, bio bi to gol za mene. Tih 20 sekundi sam proklinjo sve dok nisam skonto da ti pogađaš u zbroj golova... tada sam spozno da nije to toliko bitno i da je stvarno gotovo :(

A gledaću da sutra postavim parove za srijedu, pošto me neće bit skoro čitavu sljedeću sedmicu...
elSaik

#6896 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

riko-ga wrote:Finale SA-X Kupa

cyprus - riko-ga 0:2

KUP KUP KUP JE NASSSSSS Image

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
DOMINACIJA!
kurty

#6897 Re: Sa-x liga, komentari

Post by kurty »

riko, brate

DOMINACIJA

jah jah...
lerdi

#6898 Re: Sa-x liga, komentari

Post by lerdi »

Kipre nek si ga pustio. Sevap je poslje srijede :lol:
elSaik

#6899 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Jedno pitanje, cypi, šta da je neko stavio Milito i kod oba gola i kod prvog gola, jel' se to računa kao 2 pogotka?
riko-ga

#6900 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

elSaik wrote:Jedno pitanje, cypi, šta da je neko stavio Milito i kod oba gola i kod prvog gola, jel' se to računa kao 2 pogotka?
Da.Ja ga stavio i predomislim se..Ali dobro je zavrsilo :-D
Post Reply