Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#6851 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Vječna tabela 1.Sa-x lige
Image
Oj mi lošeg prosjeka :sad:
campa_xxx

#6852 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Image
A hajde ti ovo slozi po prosjeku pa da vidimo kako izgleda...
Lakat Jebić

#6853 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

Image
sto je upitnik pored mene?
cyprus

#6854 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

danTe i riko-ga igrate baraž već u srijedu (ne znam kad bih vas poslije stavio). Znam da parovi nisu neki, ali bolje ne može. Ipak, mislim da se 10-tak solidnih može probrat. Igraće se i revanš, a u prvoj utakmici je domaćin -danTe-, a onaj ko se ne pojavi u bilo kojoj utakmici baraža, gubi isti i ide u 2. ligu.
Last edited by cyprus on 18/05/2010 00:01, edited 1 time in total.
van Basten

#6855 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

izgleda da se formirala velika petorka lige :D
elSaik

#6856 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

@campa_xxx - imaš to b/u, to je prosjek osvojenih bodova po utakmici. Ubacit ću i prosjek bodova po sezoni, samo što mi je to pomalo nezgodno na toj tabeli gore jer ima igrača koji su igrali onu "veliku ligu" sa 17 takmičara.

@Lakat - upitnik je jer kod tebe ima "greška u sistemu". Naime, na ovoj tabeli imaš 92 bodova, a na tabeli koja uključuje samo lige koje su igrane sa 12 igrača (znači bez one jedne sa 17) imaš, uz isti broj sezona, manji broj bodova.

Namjeravam ovo koji dan napraviti arhiv sa-x lige sa svim rezultatima, pa će i tabele biti detaljnije. Napravit ću i jednu i za cvajtu. Jbg, pomalo je nezgodno zbog te vanredne sezone, a i zbog činjenice da smo pravila u vezi bodovanja nedolaska igrača mijenjali, pa je nekada neriješen rezultat protiv igrača koji nije odigrao prognoze značilo automatski 3 boda, dok danas znači samo 1 bod, a nedolazak se nekada kažnjavao oduzimanjem bodova, a sad, pak, ne itd itsl. Ali, bit će to dobro, skontam već nešto. :)
elSaik

#6857 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten wrote:izgleda da se formirala velika petorka lige :D
Da, s tim da je upitno koliko se velika petorka može zvati velikom petorkom, jer su kod nas svi u par bodova na tabelama. Eto, sad je Montoya izvukao drugu titulu, pa se on po tom kriteriju ističe. Također, njega lično smatram za najboljeg igrača. Jedini je sa 2 trofeja (ne znam kako stvari stoje u kupu, i da li ima neko priliku da to takmičenje osvoji po drugi put). S tim da ni aby nije mnogo lošiji. :-D Podatak na koji sam ja lično ponosan je što smo jedino cyprus i ja od prvog kola tu. Šta više, mislim da je moj prvi post 2. post ove teme, a cyprusove 3. 8-) :)
cyprus

#6858 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:...(ne znam kako stvari stoje u kupu, i da li ima neko priliku da to takmičenje osvoji po drugi put)...
:D :D

moja malenkost
riko-ga

#6859 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

cyprus wrote:
elSaik wrote:...(ne znam kako stvari stoje u kupu, i da li ima neko priliku da to takmičenje osvoji po drugi put)...

moja malenkost

To znaci da je zagarantovana "senzacija".Ili prvi igrac sa drugim osvojenim KUP-om ili prvi put cvajtas uzima KUP.Hmmmm bice biceeee
elSaik

#6860 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:

moja malenkost
K'o ova slova, tako mi Sarajevo izgleda kad ga posmatram sa prve pozicije. :mrgreen: Kao nešto se nadzire... GO RIKO GO!
cyprus

#6861 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Podsjećam danTea ako čita ovo, da ako danas ne odigra svoje parove za baraž definitivno ispada iz 1. lige.
elSaik

#6862 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Oj pravila. :-) Možda je lik u bolnici, možda je na putu, možda nema kompjutera dva-tri dana, možda mu djevojka ne da, pa je depresivan i otkačio se od čitavog svijeta... :-)
van Basten

#6863 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

a da ga na pp podsjetite?
elSaik

#6864 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten wrote:a da ga na pp podsjetite?
Jesam, još jutros. Nije odgovorio. Zasad. :)
cyprus

#6865 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:
van Basten wrote:a da ga na pp podsjetite?
Jesam, još jutros. Nije odgovorio. Zasad. :)
Jebiga, poslo mu i ja :D . Ako se ne pojavi, ja ne vidim drugog rješenja nego da riko-ga ulazi umjesto njega u 1. ligu.
elSaik

#6866 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Zašto? Pogledaš šta je riko ga odigrao, registruješ susret i onda revanš. Isto kao što bismo i u Ligi uradili.
riko-ga

#6867 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Sto se mene tice moze kako god se odlucite.Uostalom ima i za cetvrtak mislim cetiri para.Zar se u ligi nije desavalo da neko odigra samo jedan par.Znaci kako god se odluci ja cu postovati odluku.

A trenutno vodim 0:1 i ovaj gol u gostima puno mi znaci :D
cyprus

#6868 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:Zašto? Pogledaš šta je riko ga odigrao, registruješ susret i onda revanš. Isto kao što bismo i u Ligi uradili.
Hm, mislio sam da piše u pravilniku ovo da ako se neko ne pojavi, automatski ispada. No, sad pregledah i vidjeh da ne piše ništa o tome :? .

Znači, biće ipak tako kako ti kažeš. Ako se i ne pojavi danas, -danTe- će imat priliku da se popravi u revanšu...
riko-ga

#6869 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

Tek sad skonta da nema parova iz ponude za cetvrtak.Znaci danas je kraj prve tekme :-D
elSaik

#6870 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:
elSaik wrote:Zašto? Pogledaš šta je riko ga odigrao, registruješ susret i onda revanš. Isto kao što bismo i u Ligi uradili.
Hm, mislio sam da piše u pravilniku ovo da ako se neko ne pojavi, automatski ispada. No, sad pregledah i vidjeh da ne piše ništa o tome :? .

Znači, biće ipak tako kako ti kažeš. Ako se i ne pojavi danas, -danTe- će imat priliku da se popravi u revanšu...
8-)

Ne znam, ti si posljednji čačkao po pravilima. :P Uglavnom, i da jeste pisalo nema smisla da jedna pravila važe za regularno prvenstvo a druga za doigravanje, tako da je registracija postignutog rezultata bez obzira na nepojavljivanje igrača jedino pošteno rješenje. :)
-danTe-

#6871 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

joj hebo vas termin ovaj,ja reko nista do vikenda,nisam ni obracao paznju :mrgreen: :mrgreen:
i hvala mnogo elsaiku i cyprusu na porukama,jer da ne poslase ne bi ni stavio prognoze...doduse Bog zna sta sam odigrao, ali koliko sam vidio nista nije pocelo od onoga...halalite ako je sta eventualno pocelo,ali cini mi se da se prve igraju u 17:00...nek mi je Bog na pomoci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
shalla

#6872 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Samo da se tuspasim da sam živ, imao sam teško razdoblje na poslu a i privatno što me je koštalo ispadanja ali jebaji ga, life goes on. Sad se bezze moram opet prošetati drugom ligom :mrgreen:
cyprus

#6873 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

shaqqa wrote:Samo da se tuspasim da sam živ, imao sam teško razdoblje na poslu a i privatno što me je koštalo ispadanja ali jebaji ga, life goes on. Sad se bezze moram opet prošetati drugom ligom :mrgreen:
Drago nam je da nas nisi zaposve napustio :) , i nadam se da će se ti problemi ili šta već riješit uskoro :)
cyprus

#6874 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

-danTe- wrote:joj hebo vas termin ovaj,ja reko nista do vikenda,nisam ni obracao paznju :mrgreen: :mrgreen:
i hvala mnogo elsaiku i cyprusu na porukama,jer da ne poslase ne bi ni stavio prognoze...doduse Bog zna sta sam odigrao, ali koliko sam vidio nista nije pocelo od onoga...halalite ako je sta eventualno pocelo,ali cini mi se da se prve igraju u 17:00...nek mi je Bog na pomoci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Samo da znaš, revanš ti je vjerovatno sljedeće srijede (ako bude išta na ponudi :D )
cyprus

#6875 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

riko-ga, stiglo finale Kupa :-D . Evo ti još jednom pravila:
48. Finalni susret u SA-X Kupu se odigrava tako što se u ponudu stavlja samo jedan par, kome finalisti pogađaju slijedećih 10 kategorija: konačan rezultat, rezultat 1. poluvremena, zbroj golova, strijelac prvog gola, strijelac bilo kojeg gola, minuta bilo kog gola (npr. 1-10 ili 11-20 ili 21-30...), broj kornera, broj žutih kartona, prvi žuti karton i prvi izmjenjeni igrač (sve ove kategorije važe za regularni tok utakmice iz ponude), a svaki pogodak označava jedan postignuti gol, dok u slučaju nerješenog rezultata, finalisti postavljaju 5 igrača iz te utakmice, gdje se gleda koliko njih je provelo čitavu utakmicu na terenu, a pobjednik je onaj takmičar koji na svoju listu uvrsti više takvih igrača. U slučaju da i tad bude nerješeno, pobjednik je onaj takmičar koji je prvi stavio svoje prognoze. Moguće je podudaranje maksimalno tri prognoze u regularnom toku utakmice
Ako ti šta nije jasno, slobodno pitaj, da ne bude zabuna poslije. Sve postavljene prognoze se odnose isključivo na regularni tok od 90. minuta (ništa produžeci)

Piše u pravilima, ali da izdvojim: ovih 5 igrača dole, pogađaš one za koje misliš da će ostat svih 90 minuta u igri.
Post Reply