Šalu na stranu,ja bi da ide na glasanje da li da se poništi ponuda za srijedu,ovo mi se nimalo ne đasvi
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- abondanzieri
#5376 Re: Sa-x liga, komentari
Ma ja sam tada uzeo u obzir da se grčevito boriš za opstanak,pa sam da ti izađem u susret nastupio sa kombinovanim sastavom
Šalu na stranu,ja bi da ide na glasanje da li da se poništi ponuda za srijedu,ovo mi se nimalo ne đasvi
- shalla
#5377 Re: Sa-x liga, komentari
Jbg, ja sam to isto govorio par puta da prebrzo igramo, života mi izgubila mi se draž igreabondanzieri wrote:Ma ja sam tada uzeo u obzir da se grčevito boriš za opstanak,pa sam da ti izađem u susret nastupio sa kombinovanim sastavom![]()
Ne znam, hajmo sad završiti ovako kako je Cyprus planirao ali da od sljedeće sezone igramo laganijim tempom?
- mrtva kokoš
#5378 Re: Sa-x liga, komentari
pozurite sa izglasavanjem da se dzaba ne razmisljam sa postavljanjem rezultata 
- abondanzieri
#5379 Re: Sa-x liga, komentari
Biće da je tako najbolje,pogotovo zato što je Admir već postavio svoje prognozeshaqqa wrote: Ne znam, hajmo sad završiti ovako kako je Cyprus planirao ali da od sljedeće sezone igramo laganijim tempom?
voting aborted
- cyprus
#5380 Re: Sa-x liga, komentari
Glasanje može...
Ja glasam PROTIV odgode, jer mi se nimalo ne sviđa igranje oko Nove Godine (da ne spominjem da mi odmah iza Nove nastupaju ispiti, pa ko će uz taj belaj i ovo pratit
, a ko zna kakvih planova za te praznike imaju i ostali takmičari)
Ja glasam PROTIV odgode, jer mi se nimalo ne sviđa igranje oko Nove Godine (da ne spominjem da mi odmah iza Nove nastupaju ispiti, pa ko će uz taj belaj i ovo pratit
- abondanzieri
#5381 Re: Sa-x liga, komentari
Neka sada stoji ovako,ali se ubuduće moramo potruditi da se igra sporijim tempom 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5382 Re: Sa-x liga, komentari
Nema odmora dok traje obnova, tj grcevita borba za osptanak 
- van Basten
#5383 Re: Sa-x liga, komentari
ja sam davno rekao da sam protiv igranja sredinom sedmice, benhurovskog tempa i ganjanja utakmica tipa Cibalia - Karlovačko. Međutim, tako je kako je. Očito ni Odbor nije suglasan, ustvari izgleda da nema nikakvog stava, nego se postavljaju parovi kako se kome ćefne... ako ko postavi, biće i kola.
Prošle godine, mislim da je Saik baš bio, napravio fin kalendar takmičenja, krenulo se na vakat, završilo prije Nove godine, a igrale se samo 2 srijede, i to kada su bile reprezentativne kvalifikacije . Ne znam zašto takav model nije usvojen kao standard.
Prošle godine, mislim da je Saik baš bio, napravio fin kalendar takmičenja, krenulo se na vakat, završilo prije Nove godine, a igrale se samo 2 srijede, i to kada su bile reprezentativne kvalifikacije . Ne znam zašto takav model nije usvojen kao standard.
-
elSaik
#5384 Re: Sa-x liga, komentari
Jer se meni zamjerio pape onim brisanjem prognoza pa sam "istupio" iz Odbora, a sve aktivnosti su pale na leđa jadnom cyprusu. Mislim da bismo se fakat trebali bolje organizovati naredne sezone.
edit: Treba Kup opet ukinuti. Vratiti Prvenstvu Ligu prvaka i to je to. Nećemo biti prinuđeni ganjati lijeve utakmice.
edit: I napokon skratiti drugu ligu. Jednostavno izgubimo dosta ganjajući ljude koji će biti redovni.
edit: Treba Kup opet ukinuti. Vratiti Prvenstvu Ligu prvaka i to je to. Nećemo biti prinuđeni ganjati lijeve utakmice.
edit: I napokon skratiti drugu ligu. Jednostavno izgubimo dosta ganjajući ljude koji će biti redovni.
- cyprus
#5385 Re: Sa-x liga, komentari
Izvinjavam se, ali moram napravit ispravak netačnog navodavan Basten wrote:ja sam davno rekao da sam protiv igranja sredinom sedmice, benhurovskog tempa i ganjanja utakmica tipa Cibalia - Karlovačko. Međutim, tako je kako je. Očito ni Odbor nije suglasan, ustvari izgleda da nema nikakvog stava, nego se postavljaju parovi kako se kome ćefne... ako ko postavi, biće i kola.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2309509

Dakle, ove godine smo pauzirali kad god smo mogli. Ali uzmite u obzir da u 4 mjeseca (septembar-decembar) treba odigrat 22 redovna kola + 5 kola kupa + 2 runde plejofa = 29 termina. Eto ako iko ima ideju kako da to rastegnemo još više neka javi. Također, napravili smo i taj propust da smo ušli u sezonu bez unaprijed osmišljenog kalendara, te se moralo ići na improvizaciju. Dajem obećanje da ubuduće to neće biti slučaj. A van Basten je zamjenio sezone, jer je vjerovatno mislio na sezonu u prvoj polovini ove godine, kada je elSaik napravio kalendar. No, svejedno i sa kalendarom je odigrano dosta srijeda (s tim što smo na proljeće često prisiljeni kačit i četvrtak uz srijedu). Dakle, dok god nam sezona traje pola godine, mora se ići sa koliko toliko zgusnutim kalendarom.
- abondanzieri
#5386 Re: Sa-x liga, komentari
Mislim da bi to bilo najbolje rješenjeelSaik wrote: Treba Kup opet ukinuti. Vratiti Prvenstvu Ligu prvaka i to je to. Nećemo biti prinuđeni ganjati lijeve utakmice.
- J.P.Montoya
#5387 Re: Sa-x liga, komentari
ja sam apsolutno protiv ukidanja kupa.... kolko god da je zgusnuto vrijeme izmedju tekmi, svakome odnas ne treba vise od pet minuta da odigra parove....
- cyprus
#5388 Re: Sa-x liga, komentari
Ja sam bio skeptik kada se uvodio Kup (čini mi se sa je samo elSaik bio veći prtivnik od meneJ.P.Montoya wrote:ja sam apsolutno protiv ukidanja kupa.... kolko god da je zgusnuto vrijeme izmedju tekmi, svakome odnas ne treba vise od pet minuta da odigra parove....
Sinu mi drastična ideja, al ako bi je prihvatili, krenuli bi s njom tek sljedeće jeseni. Ideja je da se liga poveća (na recimo 18 takmičara) i da je igramo kroz normalnu sezonu (od septembra do maja). Naravno, prije toga bi trebali odigrat još jednu polugodišnju sezonu. Trebalo bi dobro razmislit, jer to ima svojih prednosti i nedostataka. Mišljenja?
- shalla
#5389 Re: Sa-x liga, komentari
Nije to loša ideja ali onda gubiš drugu ligu, ode draž...
- cyprus
#5390 Re: Sa-x liga, komentari
Da, to je nedostatak u svakom slučaju. Jedino ako bi prikupili dovoljno novih regrutashaqqa wrote:Nije to loša ideja ali onda gubiš drugu ligu, ode draž...
-
elSaik
#5391 Re: Sa-x liga, komentari
Meni ne smeta ovaj raspored. Što se mene tiče možemo stalno igrati subota - srijeda. Samo kažem da ako se već misli naći rješenje, da bi ovo bi jedna od opcija.J.P.Montoya wrote:ja sam apsolutno protiv ukidanja kupa.... kolko god da je zgusnuto vrijeme izmedju tekmi, svakome odnas ne treba vise od pet minuta da odigra parove....
edit: Protiv sam povećanja lige. Mislim da je 12 igrača u polugodišnjem sistemu optimalno rješenje. Samo se treba skontati bolje raspored.
Ili eventualno smanjiti lige na po 10 igrača. S tim da nema više pravljenja mjesta prijavljenim igračima nego se samo mogu prijaviti ako neko od dokazanih istupi. Ovo mi se čini trenutno kako najbolje rješenje. S tim da moram dodati da se liga može kratiti tek od one tamo sezone iz razloga što nam je jedno od temeljnih načela da se ne može preuređenjem lige ići na štetu igračima, pa se mora najaviti skraćivanje prije početka lige.
- striker
#5392 Re: Sa-x liga, komentari
Igrati, igrati... najvise se bune ovi od 3000+ postova. Svakako visite na forumu, izdvojite 5 minuta za postavljanje parova i pedala!
Nemoj da vise ovakvim (pesimisticnim) upadima remetite i ovo malo entuzijazma u igracima.
Mene najvise "hlade" od igre nepostivanje i izmisljanje pravila i kojekakva nebulozna ubjedjivanja. Dajte da ovo zavrsimo do kraja godine, a onda mozemo nastaviti u skijaskim skokovima
Predlazem u januaru takmicenje na 4 skakaonice: http://www.agensspill.no/visitnorway/holmenkollen/
Ovako to izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=PFglQEr6 ... re=related
Pozz!
Nemoj da vise ovakvim (pesimisticnim) upadima remetite i ovo malo entuzijazma u igracima.
Mene najvise "hlade" od igre nepostivanje i izmisljanje pravila i kojekakva nebulozna ubjedjivanja. Dajte da ovo zavrsimo do kraja godine, a onda mozemo nastaviti u skijaskim skokovima
Predlazem u januaru takmicenje na 4 skakaonice: http://www.agensspill.no/visitnorway/holmenkollen/
Ovako to izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=PFglQEr6 ... re=related
Pozz!
Last edited by striker on 02/12/2009 12:18, edited 1 time in total.
-
riko-ga
#5393 Re: Sa-x liga, komentari
Ni ja nevidim problem u tempu subota/srijeda sto se tice tipovanja.Mislim da nije problem odvojiti 5 min. za to .Mozda se ovim tempom malo gubi draz same lige ali sigurno nemoze biti izgovor da se nema vremena odigrati.Pa ebote ko da vrsimo planinske pripreme za svaku utakmicu.Udji odigraj i cao.Po meni visi problem mose se stvoriti ako pravila lige nisu decidno jasna i ako se nepostuju.
Jos jedna stvar mi se nesvidja ovdje kao novom igracu ove lige.A to je neaktivni igraci to jeste igraci koji pocnu ligu i nakon kola-dva prestanu igrati.I onda se desava da igras protiv toga igraca i imas siguran bod.Po meni bi napravijo listu zainteresovani igraca i ako jedan igrac neodigra tri ili cetiri kola iz bilo kojeg razloga umjesto njega bi usao novi igrac i nastavijo igrati stim da bi od prvoga igraca ostali rezultati to jeste pisali bi se ovome drugome igracu.Ovim bi motivisali nove igrace da ce brze dobiti sansu za igranje a tu sezonu bi mogli se uigrati za narednu.Samim tim bi provjerili te nove igrace koliko su ozbiljni u svemu tome.
Jos jedna stvar mi se nesvidja ovdje kao novom igracu ove lige.A to je neaktivni igraci to jeste igraci koji pocnu ligu i nakon kola-dva prestanu igrati.I onda se desava da igras protiv toga igraca i imas siguran bod.Po meni bi napravijo listu zainteresovani igraca i ako jedan igrac neodigra tri ili cetiri kola iz bilo kojeg razloga umjesto njega bi usao novi igrac i nastavijo igrati stim da bi od prvoga igraca ostali rezultati to jeste pisali bi se ovome drugome igracu.Ovim bi motivisali nove igrace da ce brze dobiti sansu za igranje a tu sezonu bi mogli se uigrati za narednu.Samim tim bi provjerili te nove igrace koliko su ozbiljni u svemu tome.
-
elSaik
#5394 Re: Sa-x liga, komentari
Radili smo i tako. Međutim, onda su se žalili oni koji su morali igrati protiv novog igrača, jer drugi nisu igrali protiv ikoga. Ja lično predlažem cyprus da dopusti, u slučaju da opstanem u prvoj ligi, da moja druga amaterska ekipa igra u cvajti. S tim da ta ekipa ne može ući u prvu ligu, a u slučaju da ispadnem iz prve lige, ova se amaterska gasi. Na taj način ćemo imati provjerenog igrača koji će popuniti prazno mjesto u cvajti. Jer sam siguran koga god da u idućoj sezoni pustimo da igra da će zabušavati ili će neko od starijih zabušavati.riko-ga wrote: Jos jedna stvar mi se nesvidja ovdje kao novom igracu ove lige.A to je neaktivni igraci to jeste igraci koji pocnu ligu i nakon kola-dva prestanu igrati.I onda se desava da igras protiv toga igraca i imas siguran bod.Po meni bi napravijo listu zainteresovani igraca i ako jedan igrac neodigra tri ili cetiri kola iz bilo kojeg razloga umjesto njega bi usao novi igrac i nastavijo igrati stim da bi od prvoga igraca ostali rezultati to jeste pisali bi se ovome drugome igracu.Ovim bi motivisali nove igrace da ce brze dobiti sansu za igranje a tu sezonu bi mogli se uigrati za narednu.Samim tim bi provjerili te nove igrace koliko su ozbiljni u svemu tome.
- Lakat Jebić
#5395 Re: Sa-x liga, komentari
moze, ali posto je ametarska, zbir golova svake tvoje prognoze ne smije biti manji od 4-5 (po dogovoru)elSaik wrote:Radili smo i tako. Međutim, onda su se žalili oni koji su morali igrati protiv novog igrača, jer drugi nisu igrali protiv ikoga. Ja lično predlažem cyprus da dopusti, u slučaju da opstanem u prvoj ligi, da moja druga amaterska ekipa igra u cvajti. S tim da ta ekipa ne može ući u prvu ligu, a u slučaju da ispadnem iz prve lige, ova se amaterska gasi. Na taj način ćemo imati provjerenog igrača koji će popuniti prazno mjesto u cvajti. Jer sam siguran koga god da u idućoj sezoni pustimo da igra da će zabušavati ili će neko od starijih zabušavati.riko-ga wrote: Jos jedna stvar mi se nesvidja ovdje kao novom igracu ove lige.A to je neaktivni igraci to jeste igraci koji pocnu ligu i nakon kola-dva prestanu igrati.I onda se desava da igras protiv toga igraca i imas siguran bod.Po meni bi napravijo listu zainteresovani igraca i ako jedan igrac neodigra tri ili cetiri kola iz bilo kojeg razloga umjesto njega bi usao novi igrac i nastavijo igrati stim da bi od prvoga igraca ostali rezultati to jeste pisali bi se ovome drugome igracu.Ovim bi motivisali nove igrace da ce brze dobiti sansu za igranje a tu sezonu bi mogli se uigrati za narednu.Samim tim bi provjerili te nove igrace koliko su ozbiljni u svemu tome.
-
elSaik
#5396 Re: Sa-x liga, komentari
Lakat Jebić wrote:moze, ali posto je ametarska, zbir golova svake tvoje prognoze ne smije biti manji od 4-5 (po dogovoru)elSaik wrote:Ja lično predlažem cyprus da dopusti, u slučaju da opstanem u prvoj ligi, da moja druga amaterska ekipa igra u cvajti. S tim da ta ekipa ne može ući u prvu ligu, a u slučaju da ispadnem iz prve lige, ova se amaterska gasi. Na taj način ćemo imati provjerenog igrača koji će popuniti prazno mjesto u cvajti. Jer sam siguran koga god da u idućoj sezoni pustimo da igra da će zabušavati ili će neko od starijih zabušavati.
-
elSaik
#5397 Re: Sa-x liga, komentari
Joj cypruse... yebote Empoli - Catania...
Pogledao sam jel počela koja Lige UEFA. I nije. I editovah post da promijenim AEK - Everton sa 1:0 u 2:0. I vidjeh poslije toga da je na Empoli - Catania 5. minut u toku. Jel to znači da ću izgubiti utakmicu?
Evo, imam slikovito koje su mi prethodne prognoze:

Pogledao sam jel počela koja Lige UEFA. I nije. I editovah post da promijenim AEK - Everton sa 1:0 u 2:0. I vidjeh poslije toga da je na Empoli - Catania 5. minut u toku. Jel to znači da ću izgubiti utakmicu?
Evo, imam slikovito koje su mi prethodne prognoze:

- cyprus
#5398 Re: Sa-x liga, komentari
Ne, ako u tvojoj aktuelnoj prognozi nema parova koji su počeli prije vremena editovanja posta, uredu je (slično ko shaqqa u kupu protiv mene).elSaik wrote:Joj cypruse... yebote Empoli - Catania...![]()
![]()
![]()
Dosadašnji problemi su nastajali, kada bi takva utakmica ostala u ponudi.
-
elSaik
- Hantraga
#5400 Re: Sa-x liga, komentari
Pitanje:
Da li se utakmice iz Bonus ponude mogu prognozirati kao rezultat, ili su one samo za Bonus ponudu?
Vidim da je Striker stavio sve cetiri utakmice iz Bonus ponude, i stavio rezultate.
Da li se utakmice iz Bonus ponude mogu prognozirati kao rezultat, ili su one samo za Bonus ponudu?
Vidim da je Striker stavio sve cetiri utakmice iz Bonus ponude, i stavio rezultate.