Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
srpanj

#5051 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

Image

iskreno...nakon ovog 6. kola ocekivao sam nesto posve drugo...samo ne - tisnu, muk tajac :skoljka:
mozda, ipak treba....da se ja prvi javim :skoljka:
onda, dobro :) sad cu da otcepim...krivo mi je...kada sam pogledao bonus parove sto nisam odigrao ono sto mi je prvo palo napamet (sevilla)..krivo mi je sto sam pogledao sto su drugi igrali za bonus(pogotovo "vrli poznavaoci" bundeslige ;-) ...krivo mi je sto sam igrao bonus koji je igrao jedan od najboljih prognozera bonus parova ;-) krivo mi je sto nisam odigrao na barsu isti rezultat...vec sdam ucinio korekciju u posljednji sec. :sad: (jer..kontam nema potrebe srati sa prepisivanjem rez...kao, ono... jedan je dosta... :sad: ) sve u svemu...krivo mi je sto nisam odmah dao prognozu nakon ponudjenih parova :D
ali..i nije mi nikako krivo, bas nikao sto sam pao sa prve pozicije - n i k a ko...koliko mi je samo ....

al' eto....cestitam :thumbup: bravo :thumbup: yupiiiii :thumbup: yuhuuuuuuuu :thumbup: sayonara :-D :thumbup:
cikular

#5052 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cikular »

Kako je riko-ga dobio zvjezdicu pored imena, a ja ne mogu (-11)?

Je l' to od sad, ko me god pobijedi, dobije zvjezdicu?
Haj fino, imponuje mi to. 8-)

hidrant pada u kupu kao i svi koji se usude suprotstaviti velikom CIKULARU. 8-)
srpanj

#5053 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

i jos nesto ;-)
posto ja ovo forum..i svi mi imamo pravo da iznosimo svoja misljenja...ma koliko ona bila razlicita je r u tom je i bit foruma, a ne... kako neki vole reci "preseravanja" ...i posto nisam dugo jako dugo nista "preseravao"ipak cu se vratiti tradiciji...

tice se kup-a (u kojem ja necu ucestvovati...ali hocu! da kazem zasto)
kup kao zamisao mi se jakojako svidja...(da smo nacisto) i za vrijeme odigravanje posljednjeg kup takmicenja bilo je mnogo prigovora zasto se u kup takmicenju prognozira LP...zasto se se za kup ne iprognoziraju rez. nacionalnih kupova i medjunarodne nacionalne (prijateljske) zasto se u regularnom prvenstvu prognoziraju nacionalni kupovi a ne u nasem kup takmicenju...
budimo realni...koliko je takmicara, kojima je bonus par donio pobjedu(minimalnu)...mnogo! bonus par je nesto jako bitno u ovom nasem takmicenju...evo...neka mi neko kaze od vas koji prate kladionicu koliko vole da se klade na nacionalne kupove i medjunarodne prijateljske...tu gdje je tesko pogoditi tip...treba jos pogoditi i rez.( e' jbg )
ja cu za bonus par (u prvenstvu) imati "nant- nimes" a LP (najregularnije takmicenje) igrat cu za kup...nakon prvog kola (naseg kup-a) opet ce LP igrati samo povlasteni(oni koji su prosli prvo kolo) itd... itd....
toliko...
bordo...mnogo srece u odbrani naslova :bih: :thumbup:
elSaik

#5054 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

@srpanj - prošli put kad smo igrali LP u Prvenstvu, neki su se žalili kako brzamo. Sad kad ne igramo LP u Prvenstvu, ti se žališ kako to ne igramo u Prvenstvu. Kako god okreneš, nego će biti, a neko neće zadovoljan. :)

Nego, pošto ja ne igram prvi krug KUpa, a igrao bih LP, ima li ko raspoložen za prijateljsku? :)
Fiorentina - Liverpool 1:1
Debrecen - Olympique Lyon 1:3
Barcelona - Dynamo Kyiv 3:0
Glasgow Rangers - Sevilla 0:0
Manchester United - Wolfsburg 3:2
Milan - Zürich 2:1
Real Madrid - Olympique Marseille 4:1
APOEL - Chelsea 1:1
Porto - Atletico Madrid 2:1
Velež - Željezničar 1:1
-danTe-

#5055 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

ajde evo ja cu...isti parovi...

Fiorentina - Liverpool 2:2
Debrecen - Olympique Lyon 1:2
Barcelona - Dynamo Kyiv 2:0
Glasgow Rangers - Sevilla 1:1
Manchester United - Wolfsburg 2:1
Milan - Zürich 2:0
Real Madrid - Olympique Marseille 3:1
APOEL - Chelsea 1:2
Porto - Atletico Madrid 2:1
Velež - Željezničar 2:0
riko-ga

#5056 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

kakavdanakneiskustvu wrote:
cikular wrote:Kako je riko-ga dobio zvjezdicu pored imena, a ja ne mogu (-11)?

zar cikular i hidrant nisu iste osobe?

Ne cikular tu zvjezdicu dobijaju svi igraci kad odigraju trecu utakmicu sa tobom u jednoj polusezoni :mrgreen:

kakavdanakneiskustvu nepitaj to molim te zbunit ces i ovo malo igraca sto ima.Naravno da je ista osoba a kako su se sastali u KUP-u to ti ni Hickok nemoze objasniti :-)
Zwanziger

#5057 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Zwanziger »

kakavdanakneiskustvu wrote:
cikular wrote:Kako je riko-ga dobio zvjezdicu pored imena, a ja ne mogu (-11)?

zar cikular i hidrant nisu iste osobe?
:lol: :lol: :lol:

a jes ti ga negdje sukn'o, ne das mu izvezat'. Sva ti je briga sta je cikular napis'o.
-danTe-

#5058 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

jebo vas vise i cikular i hidrant...sto ste vise dosadni...pogotovo ti @KDN(vise je postalo logicno da si ti ista osoba kao i ova dvojica i svi njihovi klonovi koji su se pojavljivali-pratis ga na svakom postu)...ne zacatavajte sve moguce vasim debilnim diskusijama i glupostima...djeca se dokopala interneta i sad odma hoce da budu nesto na forumu i da glume nekoga i nesto...niste zanimljivi,vjerujte... :roll: :roll:
Zwanziger

#5059 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Zwanziger »

Magarece_godine wrote:Utakmica izmedju Borca i Sirokog otkazana za narednu sedmicu...
Da li je ovo zvanicno? Odakle ti ova informacija?
cyprus

#5060 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

srpanj wrote:i jos nesto ;-)
posto ja ovo forum..i svi mi imamo pravo da iznosimo svoja misljenja...ma koliko ona bila razlicita je r u tom je i bit foruma, a ne... kako neki vole reci "preseravanja" ...i posto nisam dugo jako dugo nista "preseravao"ipak cu se vratiti tradiciji...

tice se kup-a (u kojem ja necu ucestvovati...ali hocu! da kazem zasto)
kup kao zamisao mi se jakojako svidja...(da smo nacisto) i za vrijeme odigravanje posljednjeg kup takmicenja bilo je mnogo prigovora zasto se u kup takmicenju prognozira LP...zasto se se za kup ne iprognoziraju rez. nacionalnih kupova i medjunarodne nacionalne (prijateljske) zasto se u regularnom prvenstvu prognoziraju nacionalni kupovi a ne u nasem kup takmicenju...
budimo realni...koliko je takmicara, kojima je bonus par donio pobjedu(minimalnu)...mnogo! bonus par je nesto jako bitno u ovom nasem takmicenju...evo...neka mi neko kaze od vas koji prate kladionicu koliko vole da se klade na nacionalne kupove i medjunarodne prijateljske...tu gdje je tesko pogoditi tip...treba jos pogoditi i rez.( e' jbg )
ja cu za bonus par (u prvenstvu) imati "nant- nimes" a LP (najregularnije takmicenje) igrat cu za kup...nakon prvog kola (naseg kup-a) opet ce LP igrati samo povlasteni(oni koji su prosli prvo kolo) itd... itd....
toliko...
bordo...mnogo srece u odbrani naslova :bih: :thumbup:
Iako ti je elSaik dao približno objašnjenje, evo i ja da pojasnim, pošto mi se čini da sam ponajviše ja prozvan ovim postom :D .

Dakle, prvi krug CL je odigran u prvenstvu pa je bilo povika zašto toliko brzamo. Odgovor zašto toliko brzamo leži u tome što bi trebalo sezonu završit negdje do sredine decembra, jer nema smisla igrat bilo šta oko nove godine, jer tad samo ludi britanci "gonjaju fuzbal", a "normalan" svijet se posvećuje prazničnoj atmosferi.

No, tu negdje mora upast i Kup, tačnije 5 kola istog. Tvoj prijedlog je da ga igramo kad su nacionalni kupovi i prijateljske utakmice. E, ja se bojim da nema toliko jesenskih termina u nacionalnim kupovima, a i teže ih je upratit (ne igraju se svi u istom terminu). S druge strane, CL je takmičenje koje ima taman kola koliko nama treba (uz jedno viška, koje iskoristimo u prvenstvu) i tačno se zna kad se igra. Još nešto, u CL je teže nać izjednačen bonus par nego vikendom.

Dalje, ti kažeš da igranje CL imaju pravo samo "privilegovani". Eh, pa ja ne bih to nazvao privilegijom nego zaslugom. Jer više kola igraju oni koji zasluže, dakle oni koji pobjeđuju i prolaze, a ne oni koji eto ničim izazvani imaju tu "privilegiju".

Što se tiče svi tvojih ideja, nemam ništa protiv njih, ali brate lijepo ih predložiš pred početak sezone, pa ih onda UO (čije si ti članstvo dvaput odbio) razmotri i eventualno usvoji. Iz tog razloga sam svu ovu naknadnu pamet nakon što je sve počelo nazvao preseravanje, bez želje da ikog time uvrijedim ili omalovažim.

Inače, u ovu sezonu (za razliku od prošle) smo ušli na improvizaciju što se tiče kalendara, tako da mislim da ubuduće bi trebali imat unaprijed osmišljen i potvrđen kalendar takmičenja, nešto kao prošle sezone.

Uglavnom još jednom da naglasim: kakve god mane i vrline imao ovaj sistem, za ovu sezonu tako je kako je. Sve ideje za izmjene i poboljšanje dobro su došle tamo negdje u januaru, kada će biti u toku pripreme za eventualnu sljedeću sezonu.

Za ovo boldirano: što bolan čovjeku stavljaš soli na ranu :lol: , naravno ako nas još čita :P

PS Što se tiče cikularovog offtopica i KDN-ovog priključenja, molim vas ignorišite, u suprotnom doprinosite još većem offtopicu :-)
shalla

#5061 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Ova sezona nam ga dođe k'o ona u NBA kad je zbog lockouta odigrano samo 50-ak tekmi :mrgreen:
Sljedeća će biti aBd pripremljenija i organizovanija, čuvajte te prijedloge u fioci pa ih izvucite na vakat...
Hantraga

#5062 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Tito Dragi, pa ko da prognoziramo Hrkljus, a ne nogomet, pa nas ceraju ko cigise...
elSaik

#5063 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ma to im krivo što je ova tema DALEKO najposjećenija i sa DALEKO najvećim brojem komentara...

Ide otprilike ovako:
1. Sa-x liga
2. Željo
3. Kladionica
4. Repka
5. Engleska liga
6. Real Madrid

:mrgreen: 8-)
elSaik

#5064 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Dok ovi objektivno nižerazredni klubovi igraju prvi krug Kupa, u Ptičijem gnijezdu snage, po ko zna koji put u svojim bogatim historijama, odmjeravaju elSaik i -danTe-, poznatiji pod nazivom medjed.

Code: Select all

elSaik - -danTe-
Fiorentina - Liverpool       1:1 - 2:2
Debrecen - Olympique Lyon    1:3 - 1:2
Barcelona - Dynamo Kyiv      4:0 - 2:0
Glasgow Rangers - Sevilla    0:1 - 1:1
Man. United - Wolfsburg      4:2 - 2:1
Milan - Zürich               2:1 - 2:0
Real Madrid - Ol. Marseille  4:1 - 3:1
APOEL - Chelsea              1:1 - 1:2
Porto - Atletico Madrid      0:1 - 2:1
Velež - Željezničar          1:1 - 2:0
Izmijenio sam neke prvobitne rezultate. :-D
striker

#5065 Re: Sa-x liga, komentari

Post by striker »

srpanj wrote:Image

iskreno...nakon ovog 6. kola ocekivao sam nesto posve drugo...samo ne - tisnu, muk tajac :skoljka:
mozda, ipak treba....da se ja prvi javim :skoljka:
onda, dobro :) sad cu da otcepim...krivo mi je...kada sam pogledao bonus parove sto nisam odigrao ono sto mi je prvo palo napamet (sevilla)..krivo mi je sto sam pogledao sto su drugi igrali za bonus(pogotovo "vrli poznavaoci" bundeslige ;-) ...krivo mi je sto sam igrao bonus koji je igrao jedan od najboljih prognozera bonus parova ;-) krivo mi je sto nisam odigrao na barsu isti rezultat...vec sdam ucinio korekciju u posljednji sec. :sad: (jer..kontam nema potrebe srati sa prepisivanjem rez...kao, ono... jedan je dosta... :sad: ) sve u svemu...krivo mi je sto nisam odmah dao prognozu nakon ponudjenih parova :D
ali..i nije mi nikako krivo, bas nikao sto sam pao sa prve pozicije - n i k a ko...koliko mi je samo ....

al' eto....cestitam :thumbup: bravo :thumbup: yupiiiii :thumbup: yuhuuuuuuuu :thumbup: sayonara :-D :thumbup:

Dobri moj srpanj, kako ćeš bolan zijaniti kod kuće bodove i prvu poziciju? :-) :-)
Krivo je more...
Kriva je Drina...
Krivaja je kriva...
Svi su krivi kad se izgubi tekma dobri moj, najdraži moj protivniče ... :mrgreen:

Odmah počni pripreme za revanš. Inače... :zzzz:
elSaik

#5066 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Pitam FantomDOTba da li ima mjesta u Sa-x ligi? :) Malo je stidan pa ne želi da ovdje pita. :)
FantomDOTba

#5067 Re: Sa-x liga, komentari

Post by FantomDOTba »

elSaik wrote:Pitam FantomDOTba da li ima mjesta u Sa-x ligi? :) Malo je stidan pa ne želi da ovdje pita. :)
:lol: :lol: :lol:

Vise ce bit da je izgubljenost u vremenu u prostoru nego stid :shock: :shock: ne mogu da se snadjem al eto ako ima jedno mjesto onda ce valjda neko i pomoci oko onog vjecnog "sta i kako" se ovo igra :-D

pozz
elSaik

#5068 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Pa otvori inbox. Odgovorio sam ti kako se igra. :)
FantomDOTba

#5069 Re: Sa-x liga, komentari

Post by FantomDOTba »

elSaik wrote:Pa otvori inbox. Odgovorio sam ti kako se igra. :)
E pa onda GREAT :) Jos samo reci umjesto koga ja upadam i da li uopste upadam gdje je ovaj cyprus sto ti rece da je glavni za "kadrovsku politiku" :-) :bih:
elSaik

#5070 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ma pitao bih ja njega na facebooku ili msnu, ali ima nekih problema tehničke prirode, pa moramo čekati da se ovdje javi. Ukoliko ti dozvoli, ulijećeš umjesto hidranta. :)
-danTe-

#5071 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

elSaik wrote:Dok ovi objektivno nižerazredni klubovi igraju prvi krug Kupa, u Ptičijem gnijezdu snage, po ko zna koji put u svojim bogatim historijama, odmjeravaju elSaik i -danTe-, poznatiji pod nazivom medjed.

Code: Select all

elSaik - -danTe-
Fiorentina - Liverpool       1:1 - 2:2
Debrecen - Olympique Lyon    1:3 - 1:2
Barcelona - Dynamo Kyiv      4:0 - 2:0
Glasgow Rangers - Sevilla    0:1 - 1:1
Man. United - Wolfsburg      4:2 - 2:1
Milan - Zürich               2:1 - 2:0
Real Madrid - Ol. Marseille  4:1 - 3:1
APOEL - Chelsea              1:1 - 1:2
Porto - Atletico Madrid      0:1 - 2:1
Velež - Željezničar          1:1 - 2:0
Izmijenio sam neke prvobitne rezultate. :-D
aj nek je sa srecom...malo zabave nije nam na odmet :-D
cyprus

#5072 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik žao mi je što si naložio lika, ali rečeno je da nema više izmjena. Jebga :roll:
Lakat Jebić

#5073 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

kipar postao pravi birokrata, partybreaker :D
Hantraga

#5074 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Eweleen wrote:Bayern München - Juventus 2-1
Bordeaux - Maccabi Haifa 2-0
CSKA Moskva - Beşiktaş 1-0
Manchester United - Wolfsburg 3-1
Milan - Zürich 3-0
Real Madrid - Olympique Marseille 5-1
APOEL - Chelsea 0-2
Porto - Atletico Madrid 2-2
Sarajevo - Zrinjski 2-0
Leotar – Olimpik 1-0
Velež - Željezničar 2-0
Borac BL - Široki Brijeg 2-1

Sarajevo - Zrinjski 1
Velež - Željezničar 1
APOEL - Chelsea 2
Real Madrid - Olympique Marseille 1
Milan - Zürich 1
Bojim se kolega da nemozes duplicirati utakmice.

Ove za penale su ti sve duplikati, i moras izabrati da nisu od prijosnjih 12.

Posto igras protiv mene, ja sam OK da ih promjenis, s obzirom da su utakmice za sutra.
elSaik

#5075 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:elSaik žao mi je što si naložio lika, ali rečeno je da nema više izmjena. Jebga :roll:
Your game, your rules... :)
Post Reply