Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DobroJutroKolumbo wrote:Cuj ja druga liga , haj nek bude , objasni , da vas razvalim sve redom...
Ukratko, uzmeš 5 minuta da razledaš ovaj topic: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2425 i trebalo bi da skontaš osnovu igre. Dakle, svako kolo neko (obično @abondanzieri) postavi 20 parova (od kojih su 4 bonus parovi). Ti izabereš 10 i pogađaš im rezultat. Ako si domaćin, od ona 4 bonus para izabereš jedno i pogađaš mu samo tip 1, X ili 2 (nema dvoznaka ). U svakom kolu imaš protivnika, ako imaš više pogodaka od njeg pobjednik si i dobijaš na tabeli 3 boda, za remi dobiješ bod itd, znaš kako to već ide. Bitno ti je da paziš da od 10 prognoza ne staviš više od 4 iste (npr. 5 rezultata 1:0). Još jedna važna napoemna je da svoje prognoze ne postavljaš na ovu temu, već na onu za koju sam ti gore dao link. Ova je samo za komentarisanje, s tim što ja ovdje postavljam tabelu 2. lige i parove budućeg kola (gdje vidiš da li si domaćin ili gost).
Ništa nije specijalno teško za skontat, ako imaš kakvih konkretnih pitanja izvoli. Ako ti se detaljno čita pravilnik, imaš ga dvije stranice unazad. Nadam se da nećeš odustat od prijave
Nakon što je prvaku očitana fudbalska lekcija, momčad je dobila zaslužen dan odmora. Nakon toga slijede psihološke pripreme za narednog protivnika, uvijek neugodnog međeda. Međutim, navijači ne sumnjaju u upis i treće pobjede ove sezone.
Neka neka cestitam.... samo polako dok dijamant udje u formu vidjet cete vi
Nego. pade mi sad na pamet dobro bi bilo kad bi se negdje na nekom drugom forumu igralo isto ovo pa da napravimo reprezentacije ( reprezentacija SA-X i tako to) i da igramo jedni protiv drugih, sto bi to bilo ludo
... ma zaboravite
EDIT: ako ovo fakat bude zadrzavam sva prava na takmicenje
Nakon što je prvaku očitana fudbalska lekcija, momčad je dobila zaslužen dan odmora. Nakon toga slijede psihološke pripreme za narednog protivnika, uvijek neugodnog međeda. Međutim, navijači ne sumnjaju u upis i treće pobjede ove sezone.
Neka neka cestitam.... samo polako dok dijamant udje u formu vidjet cete vi
Nego. pade mi sad na pamet dobro bi bilo kad bi se negdje na nekom drugom forumu igralo isto ovo pa da napravimo reprezentacije ( reprezentacija SA-X i tako to) i da igramo jedni protiv drugih, sto bi to bilo ludo
... ma zaboravite
EDIT: ako ovo fakat bude zadrzavam sva prava na takmicenje
Pošto su se neki žalili prošle sedmice na bonus parove da ih pitam šta je sa Fiorentina - Cagliari i Getafe - Barcelona
Iznimno neizvjesne utakmice, predviđam 3:0 i 0:2
shaqqa wrote:Pošto su se neki žalili prošle sedmice na bonus parove da ih pitam šta je sa Fiorentina - Cagliari i Getafe - Barcelona
Uporedi kladioničke koeficijente parova za bonus ovog i prošlog kola i sve će ti biti jasno.
Zar ne misliš da i mi koji smo bili gosti u prošlom kolu ne bi sada trebali imati pravo na sličan izbor?
shaqqa wrote:Pošto su se neki žalili prošle sedmice na bonus parove da ih pitam šta je sa Fiorentina - Cagliari i Getafe - Barcelona
Uporedi kladioničke koeficijente parova za bonus ovog i prošlog kola i sve će ti biti jasno.
Zar ne misliš da i mi koji smo bili gosti u prošlom kolu ne bi sada trebali imati pravo na sličan izbor?
Nemam ja ništa protiv, al ti samo kažem da onda ne trebate imati duple aršine (da se razumijemo, pojma nemam ko postavlja parove, ko ih je postavio prošlo a ko ovo kolo). Ja sam rekao prošli put da je Rumunija - Austrija izuzetno težak par za pogoditi (i ja bi ga stavio da sam postavljao parove) što se ne bi baš moglo reći za ove dvije tekme. Vidjećemo u ponedjeljak, rekoh ti koje rezultate predviđam u ovim utakmicama
@Shaqqa,upravo zato da ne bi bilo dvostrukih aršina sam i odlučio da za ovo kolo postavim parove za bonus koji su po neizvjesnosti(barem na papiru)slični onim iz prošlog kola.Možda se i desi kako si ti prognozirao da Barca i Fiorentina razvale svoje protivnike(što bi mi kada su ovi prvi u pitanju bilo posebno drago ),ali realno to i nisu baš tako sigurne prognoze.Vjerovatno i sam često igraš kladionicu i svjedok si da je koeficijent 1.5 i veći dosta daleko od sigurnog za pogoditi
E jbg, to mi sad liči na ono kad sudija kompenzira neku grešku tako što nastavlja da pravi greške i tako unedogled. Znači ti si smatrao da su parovi od prošlog kola tako lagani (iako se ispostavilo da nisu) pa si sad kontrirao tako što si stavio ako ne 2x onda bar malo lakše tj izvjesnije parove?
Haj dobro, nadam se samo da taj koji postavlja parove neće sljedeće kolo za bonus par postaviti npr Real-Xerez ili Juventus-Livorno...
Domaći su mnogo bolji u prvom poluvremenu u kojem su propustili nekoliko izglednih šansi. Međutim, uspjeli su povesti pred kraj prvog poluvremena. S druge strane, očekuje se ofanziva gostiju u drugom poluvremenu.
shaqqa wrote:E jbg, to mi sad liči na ono kad sudija kompenzira neku grešku tako što nastavlja da pravi greške i tako unedogled. Znači ti si smatrao da su parovi od prošlog kola tako lagani (iako se ispostavilo da nisu) pa si sad kontrirao tako što si stavio ako ne 2x onda bar malo lakše tj izvjesnije parove?
Haj dobro, nadam se samo da taj koji postavlja parove neće sljedeće kolo za bonus par postaviti npr Real-Xerez ili Juventus-Livorno...
Ja sam samo smatrao da bi bilo najpoštenije da domaćini u ovom kolu imaju kao i oni u prošlom pravo da izaberu utakmicu za bonus čiji se tip "vidi iz aviona",što do prošlog kola odgovorno tvrdim nije bio slučaj
Upravni odbore ,trebamo napraviti dogovor za ubuduće po pitanju parova za bonus.Moramo se izjasniti da li želimo da se postavljaju bonusi kao do prošlog kola(gutavi i nepredvidivi)ili da budu kao ovi u zadnja dva kola(u Williamsu među najtipovanijim događajima dana )?
Znači,ili ovi ili oni,nema labavo
elSaik wrote:Meni ni dan danas nije jasno kako su Rumunija - Austrija 1:1 i Mađarska - Portugal 0:1 bili sigurni parovi?
Biće da nisam u toku,volio bih da me podsjetiš kad je to neko rekao da su parovi koje si naveo sigurni?
abondanzieri wrote:Ja sam samo smatrao da bi bilo najpoštenije da domaćini u ovom kolu imaju kao i oni u prošlom pravo da izaberu utakmicu za bonus čiji se tip "vidi iz aviona",što do prošlog kola odgovorno tvrdim nije bio slučaj
abondanzieri
Birmingham – Aston Villa 0-1
Fiorentina - Cagliari 1
Joj tekme
abondanzieri - campa_xxx (3:2) 5:3
Cestitam, bilo je ne izvodivo stici tih pet komada...
Hvala hvala šampione,očekivao sam tvoj žestok otpor nakon loših rezultata u prva dva kola,što se na kraju ispostavilo tačnim
Inače pravo me brine indolentnost mojih odbrambenih igrača, jer već drugi put za redom primam tricu na domaćem terenu .
Ipak sreća je pa sad za sad trojac Džeko-Miske-Grafite odlično obavlja svoj posao (a i Obafemi kad uđe )
elSaik wrote:Meni ni dan danas nije jasno kako su Rumunija - Austrija 1:1 i Mađarska - Portugal 0:1 bili sigurni parovi?
Biće da nisam u toku,volio bih da me podsjetiš kad je to neko rekao da su parovi koje si naveo sigurni?
abondanzieri wrote:Ja sam samo smatrao da bi bilo najpoštenije da domaćini u ovom kolu imaju kao i oni u prošlom pravo da izaberu utakmicu za bonus čiji se tip "vidi iz aviona",što do prošlog kola odgovorno tvrdim nije bio slučaj