Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4601 Re: Sa-x liga, komentari
Kad ce svecano izvlacenje takmicarskih brojeva i pravljenje rasporeda? 
- cyprus
#4602 Re: Sa-x liga, komentari
Zavisi od ostalih članova saveza i njihove aktivnostiAdmir_1984 wrote:Kad ce svecano izvlacenje takmicarskih brojeva i pravljenje rasporeda?
-
elSaik
#4603 Re: Sa-x liga, komentari
Postavit ću ja raspored. Kad treba da počne sezona?
-
cikular
#4604 Re: Sa-x liga, komentari
Sto prije!elSaik wrote:Postavit ću ja raspored. Kad treba da počne sezona?
Vec se zakuhalo u Engleskoj.
Koliko ljudi ulazi u prvu ligu?
-
elSaik
#4605 Re: Sa-x liga, komentari
2+1, odnosno dvojica direktno, a treći igra sa 10. iz Prve dvomeč.cikular wrote:Sto prije!elSaik wrote:Postavit ću ja raspored. Kad treba da počne sezona?
-
cikular
#4606 Re: Sa-x liga, komentari
Znaci, ja prvi, vjecnobordo drugi, a ostali nek se love.elSaik wrote:2+1, odnosno dvojica direktno, a treći igra sa 10. iz Prve dvomeč.cikular wrote:Sto prije!elSaik wrote:Postavit ću ja raspored. Kad treba da počne sezona?
Otvoren sam za namjestanje rezultata.
Ako kupite dvije, trecu dobijate 50% jeftinije.
EDIT
Ovo, mozda, i nisam trebao javno napisati?
- cyprus
#4607 Re: Sa-x liga, komentari
elSaik wrote:Postavit ću ja raspored. Kad treba da počne sezona?
Prvi događaj u septembru
- shalla
#4608 Re: Sa-x liga, komentari
I'm back i prihvatam ponuđeno mjesto. Nadam se da ću opet biti ažuran sa rezultatima i tabelama kao i prošle godine kad sam furiozno protutnjao drugom ligomcyprus wrote:A Savez bi se trebao sastojat od ovih članova (naravno ako svi prihvataju):
1. abondanzieri
2. shaqqa
3. campy_xxx
4. elSaik
5. cyprus
Pa eto, red bi bilo da se dotični oglase, daju kakve svoje prijedloge i sl.
- campa_xxx
#4609 Re: Sa-x liga, komentari
Cuj campYcyprus wrote:A Savez bi se trebao sastojat od ovih članova (naravno ako svi prihvataju):
1. abondanzieri
2. shaqqa
3. campy_xxx
4. elSaik
5. cyprus
Pa eto, red bi bilo da se dotični oglase, daju kakve svoje prijedloge i sl.
Moze li mi neko objasniti koje su obaveze u savezu?
-
elSaik
#4610 Re: Sa-x liga, komentari
Da podržiš mene kad dođe do kakvog glasanja.
-
elSaik
#4611 Re: Sa-x liga, komentari
Rasporedi za obje lige su postavljeni.
Sve prognoze koje se postave važe samo i jedino ako su postavljene na temi: Sa-x liga, utakmice.
link >>> http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p2927520 <<<
Nadam se da su svima jasna pravila. Kome nisu, objasnit će mu/joj campa_xxx, pošto traži da nešto radi. Sve što je nejasno treba da se riješi prije 1.9. kada započinje nova sezona. Radi problema proteklih sezona, odlučeno je da se neće više obazirati na konkretne slučajeve i "olakšavajuće okolnosti" već ćemo se samo držati onoga što piše u Pravilniku (ukoliko ga neko ima kod sebe, neka ga postavi za download, ili kopira sadržaj ovdje, ja sam svoj primjerak negdje zagubio).
Eto, neka ova sezona bude uz što više turbulencija i međusobnog optuživanja, u kojoj, po uzoru na dosadašnje 4 sezone, nije bitno ko će na kraju biti prvi, bitno je da je Manijak.
Sve prognoze koje se postave važe samo i jedino ako su postavljene na temi: Sa-x liga, utakmice.
link >>> http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p2927520 <<<
Nadam se da su svima jasna pravila. Kome nisu, objasnit će mu/joj campa_xxx, pošto traži da nešto radi. Sve što je nejasno treba da se riješi prije 1.9. kada započinje nova sezona. Radi problema proteklih sezona, odlučeno je da se neće više obazirati na konkretne slučajeve i "olakšavajuće okolnosti" već ćemo se samo držati onoga što piše u Pravilniku (ukoliko ga neko ima kod sebe, neka ga postavi za download, ili kopira sadržaj ovdje, ja sam svoj primjerak negdje zagubio).
Eto, neka ova sezona bude uz što više turbulencija i međusobnog optuživanja, u kojoj, po uzoru na dosadašnje 4 sezone, nije bitno ko će na kraju biti prvi, bitno je da je Manijak.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4612 Re: Sa-x liga, komentari
Prvo kolo druge lige, cikular-misolino- Utakmica visokog rizika, postoji mogucnost da se ista i ne odigra

-
elSaik
#4613 Re: Sa-x liga, komentari
Šteta, gledam ovaj raspored, i da nije bilo one situacije (UEFA = MAFIA) pred kraj prošle sezone, moglo je otvaranje lige biti utakmica prvaka i najkvalitetnije ekipe, a ovako će to ostati duel starih, ali ne baš toliko kvalitetnih, rivala.

-
cikular
#4614 Re: Sa-x liga, komentari
Sve zavisi od gostujucih navijaca.Admir_1984 wrote:Prvo kolo druge lige, cikular-misolino- Utakmica visokog rizika, postoji mogucnost da se ista i ne odigra![]()
![]()
![]()
Domaci navijaci, poznati kao NWOEC(New World Order Elite Crew), su poznati kao izuzetno negosoprimljivi i
nece tolerisati davanje dijelova tribine gostujucim navijacima, tako da su tu moje ruke svezane. (mada ih
podrzavam u njihovim stavovima)
Vec sada se moze reci da se ocekuje krcat stadion i skoro je nemoguce odnijeti bod/ove sa istog.
Posto gol razlika moze da utice na plasman, predlazem protivniku da preda mec i da se isti registruje
rezultatom 3-0 jer u suprotnom mu se ne pise dobro.
NWO,NWO,NWO...............................
- mrtva kokoš
#4615 Re: Sa-x liga, komentari
Admir_1984 wrote:Prvo kolo druge lige, cikular-misolino- Utakmica visokog rizika, postoji mogucnost da se ista i ne odigra![]()
![]()
![]()
-
Dr.Belajsuz
#4616 Re: Sa-x liga, komentari
Do meča u 18. kolu protiv cikcange, očekujem da osiguram ulazak u Premijer ligu.
Očekujem osvajanje kupa
Tj. odbranu titule.
Najtrofejniji klub kreće u novi pohod. U drugoj ligi ne vidim ozbiljnije kandidate, osim LongDonga, Jaguara, koji su tu od ranije. Srpanj i Striker će napokon da dođu u sredinu tabele
Je li nema pravila po kojem naredne sezone ne mogu prognozirati 10 istovjetnih rezultata?
Očekujem osvajanje kupa
Najtrofejniji klub kreće u novi pohod. U drugoj ligi ne vidim ozbiljnije kandidate, osim LongDonga, Jaguara, koji su tu od ranije. Srpanj i Striker će napokon da dođu u sredinu tabele
Je li nema pravila po kojem naredne sezone ne mogu prognozirati 10 istovjetnih rezultata?
-
cikular
#4617 Re: Sa-x liga, komentari
Ja ziherasa!Dr.Belajsuz wrote:Do meča u 18. kolu protiv cikcange, očekujem da osiguram ulazak u Premijer ligu.
Očekujem osvajanje kupaTj. odbranu titule.
Najtrofejniji klub kreće u novi pohod. U drugoj ligi ne vidim ozbiljnije kandidate, osim LongDonga, Jaguara, koji su tu od ranije. Srpanj i Striker će napokon da dođu u sredinu tabele![]()
Mis ostaje mis!
NWo,NWO,NWO................
-
elSaik
#4618 Re: Sa-x liga, komentari
-
Dr.Belajsuz
#4619 Re: Sa-x liga, komentari
Jel' ti ove godine on filijala?elSaik wrote:Već mi se dopada ova nova momčad.
- cyprus
#4620 Re: Sa-x liga, komentari
Drago mi je da se su se ostali učesnici aktivirali malo više. elSaik, hvala za rasporede
Ovako, da krenemo sa prijedlozima (koje ćemo zbog praktičnosti numerisati):
1. Takmičar smije najviše 4 ista rezultata staviti u svojih 10 prognoza u jednom kolu (napomena, 1:0 i 0:1 se ne računaju kao isti rezultati). U slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna od -1 bod i automatski poraz u dotičnom kolu.
2. Takmičar ne smije imati više od 6 istih prognoza kao bilo koji drugi takmičar. Zbog toga što je ovo teško pratiti, uglavnom će se ovakvi prekršaji registrovat tako što će neko prijavit da mu je neko drugi prepiso parove. Ne očekujte od Saveza sam uočava nepravilnosti vezane za ovu stavku. U slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna od -1 bod i automatski poraz u dotičnom kolu.
3. Od ove sezone nemoguće je postaviti parove za nekog drugog, ni u slučaju bana. Ne može ni npr. hidrant postavit za cikulara. Dakle, jedan takmičar - jedan account i samo se sa njega može postaviti prognoza.
4. Rok za žalbe i ispravljanje nepravilnosti je do 7 dana nakon završetka posljednjeg kola. Dakle, moguće je nakon završetka sezone reć: e, niste u 1. kolu nešto dobro zbrojili...
5. Iz 2. lige, ispada 11. i 12. na tabeli čime se otvara mjesto za nove takmičare.
6. Utakmice u ponudu za pogađanje uvijek postavlja gost. Vjerujemo mi u poštenje abondanzierija
, ali potrebno je jasno pravilo o ovome.
Eto, zasad od mene dosta. Molim članove saveza da se očituju o prijedlozima po obrascu, npr:
1. ZA
2. PROTIV
3. ZA
itd.
Naravno, ako hoće mogu staviti i komentar. Potrebna su 3 glasa članova Saveza za usvajanje. I ostali mogu predlagat naravno, pa izvolite...
Ovako, da krenemo sa prijedlozima (koje ćemo zbog praktičnosti numerisati):
1. Takmičar smije najviše 4 ista rezultata staviti u svojih 10 prognoza u jednom kolu (napomena, 1:0 i 0:1 se ne računaju kao isti rezultati). U slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna od -1 bod i automatski poraz u dotičnom kolu.
2. Takmičar ne smije imati više od 6 istih prognoza kao bilo koji drugi takmičar. Zbog toga što je ovo teško pratiti, uglavnom će se ovakvi prekršaji registrovat tako što će neko prijavit da mu je neko drugi prepiso parove. Ne očekujte od Saveza sam uočava nepravilnosti vezane za ovu stavku. U slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna od -1 bod i automatski poraz u dotičnom kolu.
3. Od ove sezone nemoguće je postaviti parove za nekog drugog, ni u slučaju bana. Ne može ni npr. hidrant postavit za cikulara. Dakle, jedan takmičar - jedan account i samo se sa njega može postaviti prognoza.
4. Rok za žalbe i ispravljanje nepravilnosti je do 7 dana nakon završetka posljednjeg kola. Dakle, moguće je nakon završetka sezone reć: e, niste u 1. kolu nešto dobro zbrojili...
5. Iz 2. lige, ispada 11. i 12. na tabeli čime se otvara mjesto za nove takmičare.
6. Utakmice u ponudu za pogađanje uvijek postavlja gost. Vjerujemo mi u poštenje abondanzierija
Eto, zasad od mene dosta. Molim članove saveza da se očituju o prijedlozima po obrascu, npr:
1. ZA
2. PROTIV
3. ZA
itd.
Naravno, ako hoće mogu staviti i komentar. Potrebna su 3 glasa članova Saveza za usvajanje. I ostali mogu predlagat naravno, pa izvolite...
-
cikular
#4621 Re: Sa-x liga, komentari
Mislim da drugo pravilo treba modifikovati jer je nemoguce pratiti ko je sta odigrao, a i ne zelim da
sam uslovljen necijim drugim prognozama.Naravno ne bi se smjelo prepisati od protivnika u doticnom kolu.
sam uslovljen necijim drugim prognozama.Naravno ne bi se smjelo prepisati od protivnika u doticnom kolu.
- cyprus
#4622 Re: Sa-x liga, komentari
Izvoli modifikujcikular wrote:Mislim da je drugo pravilo treba modifikovati jer je nemoguce pratiti ko je sta odigrao, a i ne zelim da
-
cikular
#4623 Re: Sa-x liga, komentari
2.Takmicar ne smije prepisati prognoze od svog suparnika u doticnom kolu.
- cyprus
#4624 Re: Sa-x liga, komentari
To pravilo već postojicikular wrote:2.Takmicar ne smije prepisati prognoze od svog suparnika u doticnom kolu.
- campa_xxx
#4625 Re: Sa-x liga, komentari
1. ZA
2. PROTIV (tesko upratiti)
3. ZA
4. ZA
5. ZA
6. Ovo mi i nije bas najjasnije? Ko ce postavljati parove ako nece abondan.?
2. PROTIV (tesko upratiti)
3. ZA
4. ZA
5. ZA
6. Ovo mi i nije bas najjasnije? Ko ce postavljati parove ako nece abondan.?