Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elSaik wrote:Jel' se glasa u vezi odigravanja kupa? Ako da, ja sam protiv.
Ne glsa, ti moraš biti ZA
A cyprus, kakva taktika? Pa šta je problem ako sam bio upravu da će utakmice završavati 1-1? I vidim, ne možete legalno do bodova, pa oduzimate nešto, al neka ovaj avenged je od kako igra saikova marijoneta.
ja sam uvijek da se igra,pa neka i kupa, ako smijem reći.
Inače, vrlo zanimljiv izbor parova, već drugi put. Prošli put sam prešutio pošto je postavljač igrao protiv mene da ne ispadne da kukam, ali itekako je parao oči par iz neke sovjetske lige (mislim da je gruzijska ili armenijska), a evo i ovo kolo ima parova iz liga koje prati valjda samo jedna osoba u ligi (kiparska liga čini mi se da je na meniju ovaj vikend). Ne znam koliko vam je to potrebno i nepohodno?
Dajte ba kup, nemojte zajebavati. Sto se ne bi igr'o kup?
Ne kontam sto su se ovome avangedu oduzeli bodovi? Znam da je u pocetku neko drugi za njeg postavio rezultate, ali da se sad bodovi oduzimaju nakon 6 kola Ko ne bi izgubio volju?
@van Basten - mislim da nije problem da se malo izbjegne uobičajni šablon Englezi - Španci - Italijani - Nijemci - Francuzi. S tim da se moram složiti da se ni meni lično ne dopada izbor liga koje trebaju da naruše šablon. Da se mene pita, forsirao bih Turke, Grke, Škote, Austrijance, a i šta fali da bude neki naš derbi.
@Zwanziger - ispostavilo se da je došlo do kršenja Pravilnika, tako da je nebitno vrijeme koje je proteklo, kršenje Pravilnika se mora sankcionisati.
@JPM - ako je većina za Kup, onda neka se igra što se mene tiče. Nije mi problem napraviti žrijeb parova.
van Basten wrote:ja sam uvijek da se igra,pa neka i kupa, ako smijem reći.
Inače, vrlo zanimljiv izbor parova, već drugi put. Prošli put sam prešutio pošto je postavljač igrao protiv mene da ne ispadne da kukam, ali itekako je parao oči par iz neke sovjetske lige (mislim da je gruzijska ili armenijska), a evo i ovo kolo ima parova iz liga koje prati valjda samo jedna osoba u ligi (kiparska liga čini mi se da je na meniju ovaj vikend). Ne znam koliko vam je to potrebno i nepohodno?
Ma daj sta kukas,zar ne vidis da je na ponudi sve derbi do derbija. Pa nece valjda covjek na ponudu stavljati parove u kojim se sastaju neke lijeve ekipe koje niko ziv ne prati,kao sto su npr:
Juventus - Napoli
Espanyol - Real Madrid
FC Porto - Sporting CP Lisbon
Werder Bremen - Bayern München
Hamburger SV - VfL Wolfsburg
Inter Milan - AS Roma
Olympiakos - Panathinaikos
FK Partizan Beograd - FK Crvena Zvezda Beograd
Last edited by abondanzieri on 27/02/2009 22:32, edited 1 time in total.
Ma daj sta kukas,zar ne vidis da je na ponudi sve derbi do derbija. Pa nece valjda covjek na ponudu stavljati parove u kojim se sastaju neke lijeve ekipe koje niko ziv ne prati,kao sto su npr:
Juventus - Napoli
Espanyol - Real Madrid
FC Porto - Sporting CP Lisbon
Werder Bremen - Bayern München
Hamburger SV - VfL Wolfsburg
Inter Milan - AS Roma
FK Partizan Beograd - FK Crvena Zvezda Beograd
Pa ko ti je kriv što ne obavljaš svoje dužnosti pa je Turčin sa Kipra prinuđen birati parove.
@van Basten - mislim da nije problem da se malo izbjegne uobičajni šablon Englezi - Španci - Italijani - Nijemci - Francuzi. S tim da se moram složiti da se ni meni lično ne dopada izbor liga koje trebaju da naruše šablon. Da se mene pita, forsirao bih Turke, Grke, Škote, Austrijance, a i šta fali da bude neki naš derbi.
slažem se za to izbjegavanje šablona... međutim, meni konkretno ovi parovi:
Pacos Ferreira - Rio Ave
Hapoel Petah Tikva - Hakoach Amidar
APOP - AEL Limassol
Primorje - Koper
+ još uvijek neprevaziđeni sovjeti od prošlog kola
ne liče ni na kakvo ozbiljno igranje. Ako se već mora stavljati portugalska liga (pretpostavljam da su ovi Rio Ave i Fereira portugalci) onda daj Porto - Benfika i sl., a ne ovo... ostala tri para (izrael, kipar i slovenija) nisu vrijedna osvrta.
ako ćemo šarati van liga petice, evo ovaj vikend igraju Olympiakos - Panathinaikos... što tog para nema?
Hm, moja dužnost uopšte nije postavljanje parova, te iste ne bih ni postavljao da @abondanzieri nije (pretpostavljam opravdano) zakasnio. Tako da ako sam ja mogao svariti da su mnoga kola učljučivala samo jedan ili nijedan par van liga petice (a nije da mi nije zapadalo u oči), ne vidim zašto je nekima teško zanemarit ta 3 ili 4 para "za koje oni nisu nikad čuli" i posvetit se dobro poznatim parovima kojih je minimum 15. Ako vas je pak neka viša sila natjerala da igraju njima nepoznato, ima stranica (ukucate u google "soccerway") na kojoj možete vidjeti tabelu, formu i sve potrebno za svaku evropsku ligu ili jednostavno po uzoru na neke igrače opucat rezultat 1:1. A ne znam ni zašto problem uopšte predstavlja afirmacija manjih evropskih liga, te manjih klubova. Kome nije do istih, opet ponavljam ima dovoljan broj parova sa najvećim evropskim klubovima pa nek se kani "neprevaziđenih sovjetskih liga".
Last edited by cyprus on 28/02/2009 09:17, edited 2 times in total.
Vezano za Kup, pretpostavljam da o njemu nema ništa u pravilniku zato shaqqa, J.P.Montoya i abondanzieri na glasanje: da li se za igranje Kupa? Oni koji su ZA, nek odmah odgovore i da li su da prvo kolo preskaču branilac titule i prvih 7 iz prošle sezone.
Zasada, za odigravanje istog: 1 glas ZA (moj), 1 PROTIV (elSaik)
cyprus wrote:Vezano za Kup, pretpostavljam da o njemu nema ništa u pravilniku zato shaqqa, J.P.Montoya i abondanzieri na glasanje: da li se za igranje Kupa? Oni koji su ZA, nek odmah odgovore i da li su da prvo kolo preskaču branilac titule i prvih 7 iz prošle sezone.
Zasada, za odigravanje istog: 1 glas ZA (moj), 1 PROTIV (elSaik)
Glasam za DA Za drugi prijedlog - protiv, bezze mi je to da se štite najbolji...
Jel pošteno
Topla voda wrote:sto oduzimate covjeku bodove..jel vas dobio..jeste..pa sta sad hocete,isti ste usanovic i colakovic
U pravilniku piše "za igrača neko drugi može postaviti parove samo u slučaju bana". Nažalost prije nisam bio upoznat sa ovim pravilom.
Pravilo koje je novopečeno, da bi se momku oduzeli bodovi. Do sada uvijek moglo onako, nikad niko nije raspravljao o tome i odjednom drugačije. Štaviše, avengedu bio pokvaren PC i ako je rekao, lupam, saiku da odigra za njega to i to, ovaj odigrao i čovjek konta riješio je to. Da je znao za ovo praivlo ranije, možda bi se na druge načine potrudio odigrati to kolo. U svakom slučaju, apsolutno sam za to da se avengedu vrqate bodovi, jer se ovim narušava fair play ove igre, i još jako važno, sve se vrti oko vas u savezu, pa je nedozvoljivo da jedan takav član ispadne, iako ima još da se igra ihihiii.
vjecnobordo wrote:
Pravilo koje je novopečeno, da bi se momku oduzeli bodovi. Do sada uvijek moglo onako, nikad niko nije raspravljao o tome i odjednom drugačije. Štaviše, avengedu bio pokvaren PC i ako je rekao, lupam, saiku da odigra za njega to i to, ovaj odigrao i čovjek konta riješio je to. Da je znao za ovo praivlo ranije, možda bi se na druge načine potrudio odigrati to kolo. U svakom slučaju, apsolutno sam za to da se avengedu vrqate bodovi, jer se ovim narušava fair play ove igre, i još jako važno, sve se vrti oko vas u savezu, pa je nedozvoljivo da jedan takav član ispadne, iako ima još da se igra ihihiii.
Samo da te priupitam zašto lažeš?
edit: I azšto sam sebi protivrječiš?
vjecnobordo wrote:
Isto mišljenje. Jednostavno, OK mi je samo da neko postavlja parove za nekoga ako je ovaj drugi završio u maloj bosanskoj varoši u Tuzlanskom kantonu. Ako je nekom pokvaren PC, ima Internet klubove, ima havere, ima 1000 načina.
Last edited by elSaik on 28/02/2009 11:04, edited 1 time in total.
Topla voda wrote:sto oduzimate covjeku bodove..jel vas dobio..jeste..pa sta sad hocete,isti ste usanovic i colakovic
Mene nije. Ja sam se žalio pri mom vodstvu jer mi je bilo glupo da cyprus postavlja parove zato što je avenged zaboravio iste postaviti (a bio noć ranije sa mnom kafi i pričali o ligi i o tome kako je nabavio novi pc) i to tek nakon što sam ja na ovoj temi napisao dam sam poveo sa 1:0. Što se ostalih utakmica što je avenged igrao tiče, to me, da budem iskren, ne zanima, ako ne smeta njegovim protivnicima, ne smeta ni meni. Šta više, da mu nisi oduzeti bodovi bio bih ja prvi tako da fakat ne shvatam zašto mene napadate.
Samo mi nije jasno zašto se sada stvaraju ovakve tenzije. Prvo se dva dana raspravljamo da li mu uzeti bodove i jave se 3-4 lika koja kažu "da" i onda nakon što oduzmemo bodove jave se 2-3 lika i kažu "šta to radite".