Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#3551 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Hajd eto nek vam bude, nek se smije odigrati 5 istih rezultata (jest da nisam skontao varijantu A i B, kad smijem koliko odigrati)...
Ovo drugo mi je prekomplikovano čisto iz razloga što u velikoj većini slučajeva ne gledam šta je ko igrao a i poprilično je nepravedno prema onima koji tipuju među zadnjima jer bi onda bili prisiljeni da stavljaju rezultate 4:1, 3:3 ili sl...
cyprus

#3552 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

shaqqa wrote:Hajd eto nek vam bude, nek se smije odigrati 5 istih rezultata (jest da nisam skontao varijantu A i B, kad smijem koliko odigrati)...
Ovo drugo mi je prekomplikovano čisto iz razloga što u velikoj većini slučajeva ne gledam šta je ko igrao a i poprilično je nepravedno prema onima koji tipuju među zadnjima jer bi onda bili prisiljeni da stavljaju rezultate 4:1, 3:3 ili sl...
Pojašnjana varijanta A: smiješ max. odigrat npr. 4 puta 1:0
Pojašnjena varijanta B: uz to 4 puta 1:0, smiješ jednom odgirat i 0:1, ili 3 puta 1:0, 2 puta 0:1. Ili obrnuto.

A ovo drugo nije toliko komlikovano ni nefer. Šanse su 1:1000000 da ti se rezultati poklope sa nečijim tuđim, osim ako ne prepisuješ, dosad se to nije desilo osim par puta kad je vjecnobordo prepiso nečije parove. Dakle nema potrebe za rezultatima 3:3 i 4:1...

Nisu ovo nikakva bauk pravila. Ne morate ništa dodatno pazit ako regularno igrate. Jedino na šta vas ova dva pravila tjeraju je da ne igrate samo jedne te iste rezultate (ne znam šta je tu ionako zanimljivo) i da ne prepisujete parove od drugih :roll:
elSaik

#3553 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ako igrate ko i do sada nema uopšte razloga za strah... niđe veze... da bi se ubola 6 ista rezultata ko kod nekog drugog igrača mora se prepisivati od tog igrača, a ako ne prepisujete onda nećete ni ubosti...
shalla

#3554 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Ahaaa, ja sam pogrešno skontao, ja sam mislio da ne smije prepisati (tj odigrati isti tip) ukupno 6 parova od svih drugih postova prije njega a ne samo od jednog igrača. Ma ok, to je već totalno fer, ja sam već rekao da me nervira kad se poklopi ijedan rezultat u međusobnoj utakmici tako da je ovo ok. Do mene :mrgreen:

P.S. hvala na objašnjenju, onda glasam za varijantu B
campa_xxx

#3555 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Sjebaste vi ovo takmicenje sa kojekakvim pravilima... moze A, al' ne moze B, ustvari moze C ako je A isto kao i B :-) :-) Trebat ce nam svima po sat vremena da odigramo parove i da provjerimo sta moze a sta ne !!! Na kraju ce nas sve vise odustajati ...
elSaik

#3556 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:Sjebaste vi ovo takmicenje sa kojekakvim pravilima... moze A, al' ne moze B, ustvari moze C ako je A isto kao i B :-) :-) Trebat ce nam svima po sat vremena da odigramo parove i da provjerimo sta moze a sta ne !!! Na kraju ce nas sve vise odustajati ...
Rekoh ja cyprusu da je najbolje da smo se na msnu dogovorili... :oops: Kaže on, ne može, spominje nekakvu, demokratiju... :oops:

A ne fakat, nemaš šta da provjeravaš. Igraj normala, nemoj prepisivati od drugog parove, nemoj igrati sve iste rezultate i to je to. ;-)
shalla

#3557 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Može li jedna molba/prijedlog?

Ja aBd sutra idem u Prag i nema me do sljedećeg ponedjeljka. Šta mislite da ovu sedmicu malo ohladimo sa svim prijedlozima, usvajanjima i sl, nek se svi malo odmore (kao uostalom i u stvarnosti).
Dakle Savez, IO, takmičarska komisija, sudijska komisija, svi na kolektivni odmor do 05.01.2009. i nakon toga idemo aBd u nove pobjede...
LongDong

#3558 Re: Sa-x liga, komentari

Post by LongDong »

shaqqa wrote:Može li jedna molba/prijedlog?

Ja aBd sutra idem u Prag i nema me do sljedećeg ponedjeljka. Šta mislite da ovu sedmicu malo ohladimo sa svim prijedlozima, usvajanjima i sl, nek se svi malo odmore (kao uostalom i u stvarnosti).
Dakle Savez, IO, takmičarska komisija, sudijska komisija, svi na kolektivni odmor do 05.01.2009. i nakon toga idemo aBd u nove pobjede...
Ako ne zvekneš bar tri Čehinje, noga ti je iz petoglavog čudovišta :D
shalla

#3559 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

LongDong wrote:

Idem sa suprugom tako da te 3 čehinje mogu jedino nogom u guzicu zveknuti :lol:
elSaik

#3560 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

shaqqa wrote:
LongDong wrote:

Idem sa suprugom tako da te 3 čehinje mogu jedino nogom u guzicu zveknuti :lol:
Kupi nam nešto lijepo... :mrgreen:
cyprus

#3561 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

shaqqa wrote:Ahaaa, ja sam pogrešno skontao, ja sam mislio da ne smije prepisati (tj odigrati isti tip) ukupno 6 parova od svih drugih postova prije njega a ne samo od jednog igrača. Ma ok, to je već totalno fer, ja sam već rekao da me nervira kad se poklopi ijedan rezultat u međusobnoj utakmici tako da je ovo ok. Do mene :mrgreen:

P.S. hvala na objašnjenju, onda glasam za varijantu B
OK, sretan put :) . Mogli bi pauzirat ua New Year :)

PS Samo objašnjenje za ove koji su zbunjeni novim pravilima, jeste da smo elSaik i ja to više puta naglasili, ali evo i finalni put:

SAMO IGRAJTE KO I DO SAD NEĆE BITI NIKAKVIH PROBLEMA (sa već napomenutim izuzetkom prepisivanja i štancanja istih rezultata)

Toliko. Sretna vam Nova Godina svima :)
abondanzieri

#3562 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

cyprus wrote: SAMO IGRAJTE KO I DO SAD NEĆE BITI NIKAKVIH PROBLEMA (sa već napomenutim izuzetkom prepisivanja i štancanja istih rezultata)
to je to :thumbup:

edit
Sretna Nova svima,shaqqi i hanumi sretan put :D
van Basten

#3563 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

lagano se komplikuje... hajde de, neka je srećom. OD svega što mi je nejasno na prvom mjestu je činjenica da se skoro pa izjednačavaju rezultati 2:1 i 1:2, 1:0 i 0:1, 4:1 i 1:4... stvarno mi nije jasno kojom to logikom.
and

#3564 Re: Sa-x liga, komentari

Post by and »

campa_xxx wrote:Sjebaste vi ovo takmicenje sa kojekakvim pravilima... moze A, al' ne moze B, ustvari moze C ako je A isto kao i B :-) :-) Trebat ce nam svima po sat vremena da odigramo parove i da provjerimo sta moze a sta ne !!! Na kraju ce nas sve vise odustajati ...
tako nekako
cyprus

#3565 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

van Basten wrote:lagano se komplikuje... hajde de, neka je srećom. OD svega što mi je nejasno na prvom mjestu je činjenica da se skoro pa izjednačavaju rezultati 2:1 i 1:2, 1:0 i 0:1, 4:1 i 1:4... stvarno mi nije jasno kojom to logikom.
A dobro elSaik, možda smo ovo i iskomplikovali malo. Ljudima mrsko zamarat mozak. Da pojednostavimo? Napravimo da se može odigrat 4 ista rezultata i gotovo a da se pritom 1:0 i 0:1 ne računaju kao isti?
-danTe-

#3566 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

cyprus wrote:
van Basten wrote:lagano se komplikuje... hajde de, neka je srećom. OD svega što mi je nejasno na prvom mjestu je činjenica da se skoro pa izjednačavaju rezultati 2:1 i 1:2, 1:0 i 0:1, 4:1 i 1:4... stvarno mi nije jasno kojom to logikom.
A dobro elSaik, možda smo ovo i iskomplikovali malo. Ljudima mrsko zamarat mozak. Da pojednostavimo? Napravimo da se može odigrat 4 ista rezultata i gotovo a da se pritom 1:0 i 0:1 ne računaju kao isti?
to moze...jednostavnije je....
elSaik

#3567 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ma najbolje da zanemarimo sve što sam predložio. Bogami, igramo kao i dosad i nikom ništa. :)
J.P.Montoya

#3568 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

mah vala si i upravu, jer fakat se ovo pocinje komplikovati i vise ce ljudi odustati zbog ovih komplikacije, neg sto ih je odustalo sve tri sezone zajedno. SAmo ove neke detaljcice tipa izbacivanja iz lige i sl urediti i to je to
cyprus

#3569 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Iskreno nisam vidio šta je toliko komplikovano, ali dobro... Ako je takva volja, nek ostane kako jeste. :roll:
cyprus

#3570 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Sretna vam Nova godina SAX ligaši, vrijeme je da se probudimo iz novogodišnjeg sna :D .

Dakle, ono što smo usvojili (nema izbacivanja takmičara, nema oduzimanja bodova za izostajanje i sve ostalo vezano za to), pretpostavljam da stoji.

Još bih jednom uputio molbu da se među takmičarima prihvati pravilo da od 10 parova prognoze, ne smije biti više od 4 ista rezultata. Pa eto, razmotrite još jednom.

I ako ima još prijedloga, izvolite. Sad ću i izbaciti listu ko se to dosad registrovo za slijedeću sezonu.
cyprus

#3571 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Boldirani su registrovani za slijedeću sezonu. Ovi neboldirani imaju rok do 15. januara.
Učesnici 1. SAX manager lige

1. J.P.Montoya
2. van Basten
3. vjecnobordo
4. elSaik
5. Enrico
6. abondanzieri
7. and
8. campa_xxx
9. cyprus
10. avenged_sevenfil
11. and1medjed
12. Lakat Jebić

Učesnici 2. SAX manager lige

1. Mc_len
2. Jaguar84
3. striker
4. blackyveca
5. LongDong
6. Topla voda
7. srpanj
8. shaqqa
9. Emir_tm87
10. al_neri
11. Zwanziger
12. Šibicar
J.P.Montoya

#3572 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

takodjer svima sretna nova...

a ev pri glas za taj prijedlog - protiv :thumbup:
vjecnobordo

#3573 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

Za****** te vase prijedloge, nek se igra ko sto se igralo. Eventualno prihvatam 5 istih maximum i da 2-1 i 1-2 nisu isti :D
-danTe-

#3574 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

sretna nova i od mene...
cyprus

#3575 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

J.P.Montoya wrote:takodjer svima sretna nova...

a ev pri glas za taj prijedlog - protiv :thumbup:
Ma imali smo mi većinu u savezu, ali zbog negodovanja većine ostalih takmičara elSaik je odlučio povuć zahtjev. A ako je raspoloženje u vezi toga, kako je sada, onda nema ni svrhe da to uvodimo.
Post Reply