Ma opušteno, samo spamam...and1medjed wrote:ja skonto i cestitoelSaik wrote:Za neke koji nisu skontali ovo "Grku ovom", rođendan slavi cyprus...
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#3426 Re: Sa-x liga, komentari
- cyprus
#3427 Re: Sa-x liga, komentari
wow što sam omiljen
Hvala elSaiku kao pokretaču čestitke te ostalima koji su se pridružili
Hvala elSaiku kao pokretaču čestitke te ostalima koji su se pridružili
- Topla voda
#3428 Re: Sa-x liga, komentari
kad pocinje nova sezona,eno emir tm fasova mjesec bana zbog cele ismeta 
sretno kipre
sretno kipre
-
elSaik
#3429 Re: Sa-x liga, komentari
Čim budu tamo u januaru počele proljetne polusezone...
- cyprus
#3430 Re: Sa-x liga, komentari
FalaTopla voda wrote:kad pocinje nova sezona,eno emir tm fasova mjesec bana zbog cele ismeta
sretno kipre
nego za abondanzierija, ja imadoh u planu da ovi igraju danas kup uefa, al haj kad si postavio za vikend nek stoji
- Lakat Jebić
#3431 Re: Sa-x liga, komentari
i sta ima kod vas takmicara? jesul se igraci vratili s odmora, jel bila prozivka, jesul pocele pripreme i to? 
- cyprus
#3432 Re: Sa-x liga, komentari
Čeka se da ovi odigraju svoj baraž, pa da možemo krenut u pripreme za sljedeću sezonu. Ovo je iz aspekta savezaLakat Jebić wrote:i sta ima kod vas takmicara? jesul se igraci vratili s odmora, jel bila prozivka, jesul pocele pripreme i to?
A iz aspekta moje ekipe, stvaram jak tim kojem će sve niže od 1. mjesta biti neuspjeh. Dobio sam jake investicije i nakon dosadašnjih sezona prosječnosti i ispodprosječnosti vrijeme je da se krene u juriš na najviše ciljeve
-
vjecnobordo
#3433 Re: Sa-x liga, komentari
Atalanta-Juventus 1-1
Cagliari-Reggina 2-1
Catania-AS Roma 1-2
Chievo-Genoa 1-0
Lecce-Bologna 0-1
Sampdoria-Fiorentina 1-2
Torino-Napoli 1-2
AC Milan-Udinese 2-1
West Brom-Manchester City 1-1
Newcastle-Tottenham 1-2
Arsenal-Liverpool 1
Ko je raspoložen za prijateljsku s juniorima
10 parova + bonus par za obje ekipe treninga radi. U obzir dolaze svi protivnici 
Cagliari-Reggina 2-1
Catania-AS Roma 1-2
Chievo-Genoa 1-0
Lecce-Bologna 0-1
Sampdoria-Fiorentina 1-2
Torino-Napoli 1-2
AC Milan-Udinese 2-1
West Brom-Manchester City 1-1
Newcastle-Tottenham 1-2
Arsenal-Liverpool 1
Ko je raspoložen za prijateljsku s juniorima
- abondanzieri
#3434 Re: Sa-x liga, komentari
muke ti ribu u vodu natjerat'
Newcastle United - Tottenham Hotspur 2-2
Olympique Marseille - Nancy 3-1
AC Milan - Udinese 3-1
Atalanta Bergamo - Juventus 0-2
PSV - Feyenoord 3-0
Mallorca - Sevilla 1-2
Real Betis - Athletic Bilbao 2-1
Galatasaray SK - Besiktas JK 2-0
Arsenal - Liverpool 2-0
Monaco - Bordeaux 1-1
Sampdoria - Fiorentina X
Newcastle United - Tottenham Hotspur 2-2
Olympique Marseille - Nancy 3-1
AC Milan - Udinese 3-1
Atalanta Bergamo - Juventus 0-2
PSV - Feyenoord 3-0
Mallorca - Sevilla 1-2
Real Betis - Athletic Bilbao 2-1
Galatasaray SK - Besiktas JK 2-0
Arsenal - Liverpool 2-0
Monaco - Bordeaux 1-1
Sampdoria - Fiorentina X
-
vjecnobordo
#3435 Re: Sa-x liga, komentari
UI prijateljskoj utamici u Međugorju, između vjecnobordoa i pata nije bilo pobjednika, a rezultat utakmice ja na kraju glasio, nepopularnih 0-0. Obje ekipe jako loše, vidi se da su to mladi momci, juniori, željni dokazivanja, koji još nisu u potpunom trenažnom procesu.
Pored golova, za nepovjerovati je da nije bilo skoro ni većih prilika tj klasičnih stativa. Pato je najbliži vodstvu bio početkom drugog poluvremena (New castle-Spurs 2-2), ali i ta lopta je otišla visoko iznad gola, dok su moji momci imali nšto izglednije šanse (Cagliari-Reggina 2-1, Lecce-Bologna 0-1, West Brom-Manchester City 1-1), te penal koji je zaustavila vratnica
(Arsenal-Liverpool 1). I patu je sudija poklonio jedan penal, ali i ovaj udarac završava samo na okviru gola.
Sve u svemu, dosadna i nezanimljiva predstava, a patu čestitke za fer i korektnu igru, danas, bez žutih kratona
Pored golova, za nepovjerovati je da nije bilo skoro ni većih prilika tj klasičnih stativa. Pato je najbliži vodstvu bio početkom drugog poluvremena (New castle-Spurs 2-2), ali i ta lopta je otišla visoko iznad gola, dok su moji momci imali nšto izglednije šanse (Cagliari-Reggina 2-1, Lecce-Bologna 0-1, West Brom-Manchester City 1-1), te penal koji je zaustavila vratnica
Sve u svemu, dosadna i nezanimljiva predstava, a patu čestitke za fer i korektnu igru, danas, bez žutih kratona
- cyprus
#3436 Re: Sa-x liga, komentari
Čestitam avengedu na osiguranom opstanku, a jaguaru više sreće sljedeće sezone
Nego, eto sezona gotova, šta dalje
- -danTe-
#3437 Re: Sa-x liga, komentari
ma malo cemo sad odmarat...cyprus wrote:Čestitam avengedu na osiguranom opstanku, a jaguaru više sreće sljedeće sezone![]()
- cyprus
#3438 Re: Sa-x liga, komentari
Eh, da odmarat. Ali mislim da odmor treba iskoristit za unaprijeđenje nekih stvari. Po meni dvije ključne stvari su:
1. Izvršiti reorganizaciju saveza i dopunu pravilnika u cilju boljeg funkcionisanja
2. Riješiti na adekvatan način probleme koji se javljaju sa takmičarima koji puno izostaju i koji odustanu, pošto ovo dosad NIJE adekvatno.
Naravno, treba dotjerati još mnoge stvari, a pomogućnosti i uvesti neke inovacije, ali otom potom...
1. Izvršiti reorganizaciju saveza i dopunu pravilnika u cilju boljeg funkcionisanja
2. Riješiti na adekvatan način probleme koji se javljaju sa takmičarima koji puno izostaju i koji odustanu, pošto ovo dosad NIJE adekvatno.
Naravno, treba dotjerati još mnoge stvari, a pomogućnosti i uvesti neke inovacije, ali otom potom...
-
elSaik
#3439 Re: Sa-x liga, komentari
Napravio sam ja novi Pravilnik davno... i rekao da mi treba još prijedloga u vezi pravila koje treba uvesti, izbaciti, promijeniti...
- Zwanziger
#3440 Re: Sa-x liga, komentari
Racunate li na mene u cvajti? Samo da napomenem da smo pricali prije mjesec i da me ne zaboravite
Redovan sam, sto se toga tice nece biti problema
E ovako imam ja jedan prijedlog:
Ja koliko sam upratio jedan tacan rezultat je predstavljao jedan gol. E sad moze se nekom desiti da pogodi svih 10 utakmica pobjednika a da ne dobije bod ( npr. prognozira 4:0 a rezultat bude 4:1 i tako svaki par da ga zajebe po 1 gol), i recimo on igra protiv nekoga ko igra svih 10 parova isti rezultat i taj neko mora potrefiti barem 1 rezultat i on ispade strucnjak i pobijedi. Moj prijedlog je da se za tacno pogodjeni rezultat dobije 3 boda, a ukoliko ne pogodi tacan rezultat a pogodi pobjednika, dobije 1 bod, i na kraju, nakon odigranog kola sabrati bodove i ko ima vise bodova pobjednik. Ostalo je standardno, pobjedniku 3 boda na tabeli, remi po 1 i tako dalje.
Pozz
Redovan sam, sto se toga tice nece biti problema
Ja koliko sam upratio jedan tacan rezultat je predstavljao jedan gol. E sad moze se nekom desiti da pogodi svih 10 utakmica pobjednika a da ne dobije bod ( npr. prognozira 4:0 a rezultat bude 4:1 i tako svaki par da ga zajebe po 1 gol), i recimo on igra protiv nekoga ko igra svih 10 parova isti rezultat i taj neko mora potrefiti barem 1 rezultat i on ispade strucnjak i pobijedi. Moj prijedlog je da se za tacno pogodjeni rezultat dobije 3 boda, a ukoliko ne pogodi tacan rezultat a pogodi pobjednika, dobije 1 bod, i na kraju, nakon odigranog kola sabrati bodove i ko ima vise bodova pobjednik. Ostalo je standardno, pobjedniku 3 boda na tabeli, remi po 1 i tako dalje.
Pozz
-
vjecnobordo
#3441 Re: Sa-x liga, komentari
po meni komplikovano i gubi svoju draž. Fazon i jeste da rezulati budu poput pravih fusbalskih. Što se toga tiče, nisam ni za kakve promjene, a što se iče izostajanja nek se odmah jave oni koji ne mogu igrati. Mislim da se već sad oformila jedna stalna ekipa i da će ovo još bolje štimati.Zwanziger wrote:Racunate li na mene u cvajti? Samo da napomenem da smo pricali prije mjesec i da me ne zaboravite![]()
Redovan sam, sto se toga tice nece biti problema![]()
Pozz
- -danTe-
#3442 Re: Sa-x liga, komentari
st kaze vjecnobordo previse se komplikuje,a ovaj sistem bodovanja je odlican i ne treba ga mijenjat...Zwanziger wrote:Racunate li na mene u cvajti? Samo da napomenem da smo pricali prije mjesec i da me ne zaboravite![]()
Pozz
- abondanzieri
#3443 Re: Sa-x liga, komentari
Meni se jako svidja tvoj prijedlog jer sam i sam predlagao nesto slicno,ali bojim se da smo nas dvojica u velikoj manjiniZwanziger wrote:Racunate li na mene u cvajti? Samo da napomenem da smo pricali prije mjesec i da me ne zaboravite![]()
Pozz
-
elSaik
#3444 Re: Sa-x liga, komentari
Može, ali kad uvedu i u Real life da ti se za pogođenu stativu ili prečku računa po 1/3 gola. 
- cyprus
#3445 Re: Sa-x liga, komentari
Ja imam prijedlog za novi oblik saveza. Ovo dosadašnje odlučivanje i čekanje neke odluke generalne skupštine da svi glasaju nije nikako praktično pa sam došo na ideju:
Sve odluke bi ubuduće donosio 5-člani savez sa većinom od 3 glasa. Stalni članovi saveza bi bili elSaik i moja malenkost, a 3 nestalna koji bi se eventualno mogli mjenjat svake sezone su: prvak + 2 koja budu izabrana glasovanjem svih takmičara u obje lige. Mislim da bi se poboljšala efikasnost u donošenju nekih ključnih odluka.
Valjal ovo šta?
Sve odluke bi ubuduće donosio 5-člani savez sa većinom od 3 glasa. Stalni članovi saveza bi bili elSaik i moja malenkost, a 3 nestalna koji bi se eventualno mogli mjenjat svake sezone su: prvak + 2 koja budu izabrana glasovanjem svih takmičara u obje lige. Mislim da bi se poboljšala efikasnost u donošenju nekih ključnih odluka.
Valjal ovo šta?
- Zwanziger
#3446 Re: Sa-x liga, komentari
Ma tako ti je to svugdje, male klubove niko nista ne pita. Pravila se stimaju za ove velike kluboveabondanzieri wrote:Meni se jako svidja tvoj prijedlog jer sam i sam predlagao nesto slicno,ali bojim se da smo nas dvojica u velikoj manjiniZwanziger wrote:Racunate li na mene u cvajti? Samo da napomenem da smo pricali prije mjesec i da me ne zaboravite![]()
Pozz
-
elSaik
#3447 Re: Sa-x liga, komentari
Ma joj, svakako ti i ja odlučujemo. Ovo ko glasanje, čisto zavarvanje narodnih masa...cyprus wrote:Ja imam prijedlog za novi oblik saveza. Ovo dosadašnje odlučivanje i čekanje neke odluke generalne skupštine da svi glasaju nije nikako praktično pa sam došo na ideju:
Valjal ovo šta?
- campa_xxx
#3448 Re: Sa-x liga, komentari
Odlicna ideja ja sam ZA ...cyprus wrote:Ja imam prijedlog za novi oblik saveza. Ovo dosadašnje odlučivanje i čekanje neke odluke generalne skupštine da svi glasaju nije nikako praktično pa sam došo na ideju:
Valjal ovo šta?
-
elSaik
#3449 Re: Sa-x liga, komentari
cyprus (zadužen za prvu ligu), ja (zadužen za drugu ligu
), predstavnik prve lige (nadgleda rad cyprusa), predstavnik druge lige (nadgleda moj nerad) i aby (postavlja parove)...
- campa_xxx
#3450 Re: Sa-x liga, komentari
Kandiduj Cypruse odmah ljude za savez i stavi na glasanje....i naravno dodaj jos opciju "ja sam za stari savez" ili tako nesto...