Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Lakat Jebić

#3201 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

a sad se sjecam, jbg zajebo se
halal'te ljudi :D :D :-)
elSaik

#3202 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten, van Basten... imamo li kakvih starih dugova da rasčistimo? :mrgreen:

Drag si mi, ali ne bih imao ništa protiv toga da te o p e t zajebem za titulu... :mrgreen:
van Basten

#3203 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

da fakat... bivši prvaci indirektno odlučuju o budućem... ja sada gostujem el Saiku, a brat zadnje kolo Enricu... još ako se uzme da su i njih dvojica braća :-) ispade liga k'o Dinastija. :D
Meni je samo drago što sam održao zanimljivost lige do zadnjih kola... a titula svakako ostaje u kući, pa se ne naprežem previše. Također, i ovom sezonom sam dokazao da ekipa van Basten prerasta u konstantu ove lige... jednom vice prvak, a ove godine minimalno isto...
elSaik

#3204 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

van Basten wrote:da fakat... bivši prvaci indirektno odlučuju o budućem... ja sada gostujem el Saiku, a brat zadnje kolo Enricu... još ako se uzme da su i njih dvojica braća :-) ispade liga k'o Dinastija. :D
Meni je samo drago što sam održao zanimljivost lige do zadnjih kola... a titula svakako ostaje u kući, pa se ne naprežem previše. Također, i ovom sezonom sam dokazao da ekipa van Basten prerasta u konstantu ove lige... jednom vice prvak, a ove godine minimalno isto...
Eto te k'o Schalke... vječiti drugi. :mrgreen:
J.P.Montoya

#3205 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

el saice samo da znas, on ti je zadrti pitar, dok sam ja manijak do groba, pa ti vidi ;)))
elSaik

#3206 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

J.P.Montoya wrote:el saice samo da znas, on ti je zadrti pitar, dok sam ja manijak do groba, pa ti vidi ;)))
:lol:

E sad mi objasni kako to, a ista porodica... :mrgreen:

edit: uzet će se u obzir prilikom sastavljanja ekipe... :mrgreen:
elSaik

#3207 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

manijak1 wrote::oops: Dođem nakon jednog stoljeća na forum ....i kad ono Željo zaključan.... :D :D pitarska posla ..... :D
Hvala pa si nam javio... :mrgreen:
Topla voda

#3208 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

imam jedan alternativni prijedlog...
da svi koji su odigrali sve tekme predju u prvu ligu,to je dokaz da su svi voljni da igraju i da nece fulati tekme
da sastavimo pravu ligu sa 16 ili 18 ili 20 timova i da bude pravo zanimljivo sa puno kola
i da
ako se neko ne pojavi ,da mu se ne oduzimaju bodovi nego se pise 0 u tekmi,a ako ga protivnik ne dobije,boze moj,nije ni zasluzio.

a povodom prozivanja od strane manjeg gradskog kluba :D te obzirom da je ekipa u trodnevnom karantinu ,pred utakmicu sezone,a obzirom da se napadacki tercet raspucao,da je i fizicki i psihicki kompletan tim spreman za utakmicu sezone,protivniku pred derbi,iz svoje standardne baze u hotelu " Imo ,pa nemo" :D glasnogovornik kluba na kraju sluzbenog saopcenja salje poruku.."ostavite svaku nadu,prije nego sto udjete na stadion"
:-D :lol:
elSaik

#3209 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Liga sa 16+ timova nije preporučljiva. Znamo iz iskustva. K'o što cypi reče "nikad više".
Topla voda

#3210 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

elSaik wrote:Liga sa 16+ timova nije preporučljiva. Znamo iz iskustva. K'o što cypi reče "nikad više".
vjerovatno su pogresni likovi igrali...evo ja ...ako budem imao 2 boda iz 12 tekmi,igracu do kraja,pa sta bude
vidim vas 9 u prvoj ligi i 9 iz druge igraju svaku tekmu.
ako napravite ligu 18,nemojte nikom brisati,samo meni,ako se neko ne pojavi

svi su tu non stop,ako se neko ne pojavi od ovih 18,brisite meni po bod za svakog,mozel ovako?
shalla

#3211 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Nije ova ideja za baciti, el šaiče razmisli malo.
cyprus

#3212 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Hm, protiv...
J.P.Montoya

#3213 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

i ja sam protiv, gubi se čar ispadanje i ulaska u ligu i borbe do zadnjeg kola, a i ta liga je dugacka, ( i ovaj tempo srijeda subota je ubitacan)

@el Saik - a kako... nekad se navijalo zza zelju al ga mracne sile prebacile na anamo one ;)))
srpanj

#3214 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

Topla voda wrote:imam jedan alternativni prijedlog...
dzaba...nedaju ovi iz elitne lige ni pomislit o ujedinjenju......izgleda da je ideja u startu osudjena na propast.....to sto tvoj prijedlog ima moju podrsku, mogu okaciti(znas vec gdje....)................da ne trunim dalje...jer znam,bilo sto da kazem nece piti vode...jednostavno ljudi kratko i jasno kazu NE...i svaka daljna diskusija je nepotrebna?? zasto je tako? ...(ne pitam ih ali znam da bi mi odgovorili; "zato sto je tako") dzaba........

vidim jos nisi okacio parove....hajde, prvo Ti :) .....(kako su samo bonus parovo blesavi :-) .....eh da mi je ubosti taj jbni bonus...i da znas...igram bonus par koji ti budes igrao na rezultat, nekako mi je to najlogicnije 8-) ....)ja sam vec odigrao svih 20 parova, samo cekam tvojih 10....nisam siguran ali mislim da cu odigrati iste parove kao i ti....tek toliko da znas ;-)...

nema potrebe puno da razmisljas, sto god da odigras-sigurno ces pogrijesiti!!
elSaik

#3215 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

srpanj wrote:
Topla voda wrote:imam jedan alternativni prijedlog...
dzaba...nedaju ovi iz elitne lige ni pomislit o ujedinjenju......izgleda da je ideja u startu osudjena na propast.....to sto tvoj prijedlog ima moju podrsku, mogu okaciti(znas vec gdje....)................da ne trunim dalje...jer znam,bilo sto da kazem nece piti vode...jednostavno ljudi kratko i jasno kazu NE...i svaka daljna diskusija je nepotrebna?? zasto je tako? ...(ne pitam ih ali znam da bi mi odgovorili; "zato sto je tako") dzaba........
Zato što smo već igrali veliku ligu jednom, i na kraju smo morali krpiti utakmicama lijevih liga, a o tome da raja odustaje prije kraja da ne govorim...

I ja koliko vidim, mi imamo 22 tima (11+11)... To su 42 kola... Ne bismo do novembra završili... :mrgreen:

edit: I ovaj put smo igrali ubrzanim tempom, zadnjih nekoliko sedmica samo subota-srijeda-subota, pa evo, završismo u decembru sezonu... zamislite koliko bismo dugo igrali neku koja će imati maltene +60% utakmica...

edit2: I obratite pažnju da su ovi kojima ovo nije prva sezona uglavnom protiv. Nije to bez razloga. ;-) I još nešto, u procesu je izrada novog Pravilnika (svake sezone preuređujem stari), pa eto, ako ima kakvih prijedloga, šta da se mijenja, šta da se uzme u razmatranje i slično...
srpanj

#3216 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

Image Image

onako...gledajuci sa strane, iz nepristrasnog ugla, laickim okom amatera, iz perspektive pukog posmatraca, osobe koja dobro ne poznaje ovaj sport kao i ovu igru.....cestitke ovom prvom prognozeru i mnogo srece (mada mu i nije potrebna ;-) )...
:bih:
Last edited by srpanj on 29/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
cyprus

#3217 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Dakle, da ne bi bilo, eto to je samo zato što savez tako kaže, da obrazložim razloge (vezano za proširenje lige):

1. Koji smo q onda igrali ovu sezonu ikako i borili se i borimo još za opstanak i ulazak? :-)
2. elSaik je već reko da nam je to preglomazno, a mi koji pravimo tabele i ostalo, najbolje to znamo
3. Zar nije veća draž vama iz druge lige borit se za ulazak u elitno ( :P ) društvo, nego to tek tako dobit

Dakle, ne ide...
abondanzieri

#3218 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

cyprus wrote:Dakle, da ne bi bilo, eto to je samo zato što savez tako kaže, da obrazložim razloge (vezano za proširenje lige):

1. Koji smo q onda igrali ovu sezonu ikako i borili se i borimo još za opstanak i ulazak? :-)
2. elSaik je već reko da nam je to preglomazno, a mi koji pravimo tabele i ostalo, najbolje to znamo
3. Zar nije veća draž vama iz druge lige borit se za ulazak u elitno ( :P ) društvo, nego to tek tako dobit

Dakle, ne ide...
mudro zboris decko :D
Topla voda

#3219 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

halo februar :D imas par taktickih izmjena na mojoj prognozi :)
srpanj

#3220 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

Topla voda wrote:halo februar :D imas par taktickih izmjena na mojoj prognozi :)
halo..gejzir :skoljka: po ovim izmjenama cini mi se da si pojacao napad...ja sam konto nesto slicno uraditi...ali me strah da ne dobijem po usima od ovih iz saveza....ucinio si izmjenu na hinjaka, pred izlazak mojih pulena na teren...tako da ne stigoh reragovati...

na tvoje izmjene htio sam editovat moj posljednji post...ali nisam, samo da vidimo koliko su izmjene bile efikasne ili ne ;-) koliko vidim i gol si uspio zabiti :razz: uhhhhhhhhh.........nemam sto za reci...sacekamo kraj prvog dijela, mozda se i raspolozenje popravi(vec sam raspertlao pertle na desnoj kopacki...da opalim golmana barem sa dva cepa)

Image Image

tribine se tresu...ludilo je medju domacim navijacima....DAJTE GO DAJTE GO DAJTE GOOOOO DAJTE GO DA SLA-VI-MO!
abondanzieri

#3221 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Yebo vas PSV :D
Topla voda

#3222 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

Image
vjecnobordo

#3223 Re: Sa-x liga, komentari

Post by vjecnobordo »

Topla voda wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Koje provokacije.
-danTe-

#3224 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

vodim 2:0 :bih: poslije prvog poluvremena
J.P.Montoya

#3225 Re: Sa-x liga, komentari

Post by J.P.Montoya »

u trci za prvaka dvije utakmice su bitne. Nakon prvi 45 minuta, ekipa el saika vodi golom u 15 minuti protiv trenutno drugoplasirane ekipe van Basten. Istovremeno na terenu J.P.Montoya utakmica protiv abodanzieria je protekla u mirnom toku, 0:0. U drugo poluvremenu se ocekuje juris ekipe van basten (4 para u igri), a ekipa el saik i pored fuljenog penala igra otvoreno, tako da bi to mogao biti mac s dvije ostrice, jer su poznate kontre ekipe el saik (6 parova). Na drugom terenu je sve otvoreno (5 abodanzierovih, protiv 7+1 JPM)
Post Reply