Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LoveIsGone

#5251 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by LoveIsGone »

Ja se samo kad nacionalne reprezentacije igraju mogu iznervirati što se sporta tiče i uredno se iznerviram svaki put..

jebiga, imali smo sve u svojim rukama, da je Bjelorusiji trebalo da nas dobiju na svom terenu za odlazak na EP pobjedili bi nas 7 razlike, a mi pred 5-6 hiljada ljudi ne možemo dobiti tu utakmicu. Jebiga, očito ne ide i eto. Onda kad se malo ohladiš od svega toga, razvesele te fudbaleri, jedna ovakva utakmica gdje imamo egal i napad za vodstvo, napad koji si mogao čuvati skoro do kraja, mi bacimo loptu tek tako. Jasno je meni da naš problem nije u tom "ključnom" napadu, problem je mnogo dublji, ali čovjeku bude krivo jbg.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5252 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

LoveIsGone wrote:Ja se samo kad nacionalne reprezentacije igraju mogu iznervirati što se sporta tiče i uredno se iznerviram svaki put..

jebiga, imali smo sve u svojim rukama, da je Bjelorusiji trebalo da nas dobiju na svom terenu za odlazak na EP pobjedili bi nas 7 razlike, a mi pred 5-6 hiljada ljudi ne možemo dobiti tu utakmicu. Jebiga, očito ne ide i eto. Onda kad se malo ohladiš od svega toga, razvesele te fudbaleri, jedna ovakva utakmica gdje imamo egal i napad za vodstvo, napad koji si mogao čuvati skoro do kraja, mi bacimo loptu tek tako. Jasno je meni da naš problem nije u tom "ključnom" napadu, problem je mnogo dublji, ali čovjeku bude krivo jbg.
Razumijem te moj Safete:) isti sam ti takav...od mirnog gledanja na pocetku do maksimalnog gubljenja zivaca na kraju...al nema veze jebes covjeka koji se ne nervira kad mu igra nacionalni tim:)
Arteta

#5253 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Arteta »

lakilaka wrote:
Nisu Pericu dali zadnji napad nego se lopta nasla u njegovim rukama u trenucima kada vise nije bilo vremena za razmisljanje.
sidje selektoru. cuj to lopta mu se nasla u rukama. onako, niodkuda, sa tribina. mozes ti i bolje. svasta.[/quote]

Razmisli malo.
Poenta onog sto sam napisao je da nije bilo ideje i kad je nestajalo vremena lopta je bila u Perica i on je bio prisiljen sutati iz teske pozicije, a ne da se igralo na njeg.
Arteta

#5254 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Arteta »

lakilaka wrote:

sidje selektoru. cuj to lopta mu se nasla u rukama. onako, niodkuda, sa tribina. mozes ti i bolje. svasta.
Razmisli malo.
Poenta onog sto sam napisao je da nije bilo ideje i kad je nestajalo vremena lopta je bila u Perica i on je bio prisiljen sutati iz teske pozicije, a ne da se igralo na njeg.
ranger

#5255 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ranger »

BHF_Manijak wrote:Samo Bosnjaku moze biti neko drugi uvijek, ali uvijek, kriv!

Znaci popusimo od mrtve Litvanije, imamo mec loptu protiv Bjelorusije, na domacem terenu, pred 5 hiljada ljudi, zajebemo. Ali ni to nije sve, kriva je Danska, aktuelni viceprvak Evrope, sto je izasla sa rezervnim sastavom i sto se jos samo nije sklanjala!
Koji vam je qrac ba... Kriv je Markovic, koji za 3 godine nije uspio mentalno jaku ekipu napraviti, koja protiv svakog protivnika, svejedno da li Francuska ili Kazahstan, ima po 10 tehnickih gresaka i prosipa vodstvo od 4-5 golova razlike REDOVNO!

Mi smo svoje zajebali protiv Bjelorusije (oba puta) i Litvanije. Ne mozes u gostima protiv Bjelorusa, bez Rutenke, vodit 5 razlike i odigrati X.

Jebite Dancima sve, jesu zapela ova djeca da se dokazu, ali vise trener nije mogao uraditi od toga nego da izvede rezervni tim.

PS Vrazalic ograjisao. Ja sta bi od onog momka iz proslih kvalifikacija... Bazen on ne mzoe pogodit, ali moze prodati sve i svasta od lopti.
sve sto si naveo su cinjenice, ali...
ne mozes ti u 24.godini igraca ucit tehnici, dodavanju, rezonskom sutanju, disciplini, mi smo sami sebe pobijedili ispadanjem lopti, sutevima u tamo neke blize uglove, u blokove; i blokove odbrane a Boga mi i blokove same dvorane. ne moze markovic coeka na pripremama ucit igrace tim stvarima, pripreme sluze za dogovaranje, uigravanje, stvaranje atmosfere i td. Te se stvari uce sa 6-7 godina kad se pocne trenirat, a znajuci porijeklo vecine nasih igraca i kako se kod nas radi s omladinom, ni ne cudi ovoliki broj tehnickih gresaka.
meni nije jasno, kako nema nigdje vani nase djece da igraju rukomet (a ima garant), da ih se pozove, siguran sam da negdje u evropi ima neki pjanic, besic ili begovic, prvenstveno sto je vani rad s omladincima milion puta kvalitetniji i ozbiljniji nego kod nas.
markovic je kriv samo za psihicku nestabilnost ekipe (iako smo i tu napredovali 300% u odnosu na mandat prije njega), jer ne znamo smirit napad i zavrtit akciju. po meni to je jedina njegova greska.
definitivno nemamo krila, na SP-u su bili ocajni, onaj mali Ovcina se ko malo i trzno, al Vrazalica ne moze niko ziv sastavit s loptom i golom, liku se na licu vidi da je izgubljen. Prce je jedna ljudska, moralna i igracka gromada, koju ne treba tjerat iz reprezentacije (ne dao Bog) ali definitivno on vise nije igrac na kom mozemo nesto gradit, on moze ostati samo da uleti u odbranu ili da zamjeni nekog dok se odmara. Covjek je evidentno potrosen i hronicno umoran.
Steta zbog ove mlade ekipe igraca sto nisu uvezali i EP nakon SP, ali ja sam optimista, kad pogledam Ivana, Deju, onog malog srednjaka, Buriće.. ima tu materijala ali nam fali duzina klupe.
I da ponovoim, Tore halalosum kabulosum za sve, i Boga ti ne dolazi vise. Jebo vise buntovnike (sa ili bez razloga) odjebi bola vise, kapiten ne ostavlja svoju ekipu ni zbog cega.
cyprus

#5256 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

E jebem ti... Koliko nam je puta tako malo falilo za nešto u sportu... Kako smo mentalno generalno tanki kao nacija to je čudo jedno :-)
Arteta

#5257 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Arteta »

cyprus wrote:E jebem ti... Koliko nam je puta tako malo falilo za nešto u sportu... Kako smo mentalno generalno tanki kao nacija to je čudo jedno :-)
Ako cemo realno, u kosarci i rukometu nam se igra zasniva na individualce koji uzimaju dosta teske suteve i logicno je da ce sve zavisiti od srece.
phillie

#5258 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Krenes gledati utakmicu, onako reda radi, jbg igras protiv Danske oslabljen za dvojicu trojicu igraca. Onda cujes da su oni izasli sa kombinovanim sastavom, pa ti se probudi neki plamicak nade. I pocne utakmica. Ocekivano, gol dva prednosti za Dance, al nasi se ne daju. Drago ti. Onda vidis Malinovica kako lezi na parketu i znas da nece vise igrati. Pa ti bude tegoba neka. Al krene Prce resetati mrezu Danaca. Pa se nada jos vise probudi. U egalu smo. Komentator saopsti da nam i egal odgovara, i vec tad krenu se znojiti dlanovi...Sedmerac za nas, na gol staje Landin i glavom dira precku. Prce ga lobuje ko djete. Optimizam raste i osmjeh je na licu. Odlazimo na odmor sa golom prednosti. Protiv Danske.
Pocinje drugo poluvrijeme, U egalu smo sa Dancima. Drzimo se. Ne grijesimo toliko. Onda Danci idu na dva gola razlike i mislis da je tu kraj, da su nas ocepili, jer 5 minuta ne mozemo uraditi nista. Pa ti tegoba neka. Ali nasi se vracaju. Nekako ali se vracaju. Buric brani, a Peric pogadja. Imamo rezultat koji nam treba. Ushicen si. Na svako dodavanje nesto te strecne. Psujes sudiju tetoviranog. Manje od minute do kraja. Imamo nerijeseno i napad. Mozemo drzati loptu. Razmisljas o Poljskoj i aranzmanima. Prce daje no-look pass ko pokojni Drazen Petrovic, ali u pogresne ruke. Ne vjerujes svojim ocima. Danci trce kontru, jer hoce i oni pobjedu. Pogadjaju. Ima jos vremena, ali gledas ih reda radi. 9 sekundi do kraja imamo igraca vise...promasujemo.
Vise nije neka tegoba...nego sjeb zesci.
"Ne da se usranom do potoka!" Nismo znali zavrsiti utakmicu (i ne znamo zavrsiti utakmicu) , i sami smo za ovo krivi.
A uopste i ne pratim toliko rukomet :(
Artest

#5259 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Artest »

Prcea trebamo vezat za Savez kad se penzionise. Dao je veliki doprinos kao rukometas, uvijek pokazivao koliko mu je stalo, pa i kad ga nije islo. Mora se iskoristit njegov autoritet, da dopremo do talenata iz Hercegovine. U toj ulozi bi Nikola mogao biti jos znacajniji nego sto je bio kao igrac.
van Basten

#5260 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

bez želje da ga sad razapinjem i optužujem, ali zaista bih volio sjesti sa Nikolom, popiti kafu i pokušati dokućiti kakav je to mentalni sklop u 30+ glavi koji te natjera na onakvu pizdariju u zadnjoj minuti zbog kakvih se i juniore tjera s treninga.
Nevetano za večeras, mi smo svoje propustili u Litvaniji.
Slabo ko se dobro proveo kad se morao vaditi na Danskoj, kakva god da je.
al sraomta je da jedan momak sa svojih 20ak god jedini ima muda da preuzme odgovornost zadnjih deset minuta, dok su se svi ostali sakrivali od lopte kao od kurve na horsu.
karanana

#5261 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by karanana »

oni su u litvaniju otisli kao da ih zaboli neka stvar i kao da je pripremna tekma, jer svi su govorili da je utakmica protiv bjelorusije u zenici kljucna a da ta u litvaniji nije bitna. a niko nije racuno na X u zenici.
spinel_

#5262 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

karanana wrote:oni su u litvaniju otisli kao da ih zaboli neka stvar i kao da je pripremna tekma, jer svi su govorili da je utakmica protiv bjelorusije u zenici kljucna a da ta u litvaniji nije bitna. a niko nije racuno na X u zenici.
upravo. to je taj nas mentalitet. i onda hoces da se vadis protiv najboljih..
i to se samo nama moze desiti. nikome vise.
hAZNADAR

#5263 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hAZNADAR »

Dodjoh sa tekme, sjajna atmosfera ali ukus poraza nije toliko gorak.
Ocekivao sam iskreno govoreci vecu gol razliku u korist Danaca.
Nasi su igrali fenomenalno, sjajno i dali sve od sebe,.. ali Danska je jednostavno po svim parametrima bolja ekipa.
Sansu smo izgubili u proslom mecu a ne vecerasnjem, ovo je samo oprostaj sa obrazom.
I glupo je traziti krivca i prozivati trenera - imamo ekipu koja kao i u fudbalu je taman negdje na granici. Tako malo fali za plasman,.. ali od necega se pocinje. Gdje smo bili prije 15 god.
Cestitam momcima na sjajnoj igri i pozrtvovanosti. Bice drugih prilika za plasman.
phillie

#5264 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ma nije problem izgubiti, nije problem ni ne plasirati se (bar to mi znamo najbolje), ali vise muka bude kad sami sebe sjebemo. I vecerasnji Nikolin pas, i panika pred kraj utakmice u Zenici, i prosipanje prednostu u Bjelorusiji, i "kapitenov" show.... Evropsko prvenstvo se nudilo samo, ali mi nismo imali ni snage ni znanja da ga uzmemo. To mene boli, sto smo k'o krava muzara koja dadne punu kantu mlijeka, pa onda tu kantu sutne nogom....
SkyLimit

#5265 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

phillie wrote:Ma nije problem izgubiti, nije problem ni ne plasirati se (bar to mi znamo najbolje), ali vise muka bude kad sami sebe sjebemo. I vecerasnji Nikolin pas, i panika pred kraj utakmice u Zenici, i prosipanje prednostu u Bjelorusiji, i "kapitenov" show.... Evropsko prvenstvo se nudilo samo, ali mi nismo imali ni snage ni znanja da ga uzmemo. To mene boli, sto smo k'o krava muzara koja dadne punu kantu mlijeka, pa onda tu kantu sutne nogom....
Sad slijedi Europsko prvenstvo u košarci, dakle košarka je naredna aktuelna, savez obezbjedio vrhunske pripreme, na mjestu selektora veliko trenersko ime Duško Ivanović, imali sreće u žrijebu, baš prolazna grupa, znači sve se poklopilo, jedinstvena prilika da se napravi rezultat...i onda čuješ da je upitan dolazak i Teletovića, i Nurkića i Đedovića :oops: Doće oni kad budemo u grupi smrti a selektor Sabit Hadžić.
It_is_a_Leclerc

#5266 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon ovih neuspješnih kvalifikacija mi moramo naprijed. Ne smije stati na ovom.

Imam informacije da se radi na inicijativi koju pokreću legende bh. rukometa (Abas Arslanagić, Kasim Kamenica i sl.) a koja već ima podršku 35 klubova iz FBiH da se održi Skupština RSBIH na kojoj bi se konačno riješila sramota da imamo savez koji nije u skladu sa zakonom i koji ima RS HZHB što po zakonu ne smije. Ta inicijativa će tražiti da se pokrene omladinska liga BiH, ili bar FBiH, da se krene u oživljavanje ženskog i juniorskog rukometa na duge staze. Sadašnja struktura saveza je neprihvatljiva. Talovi Smaje Karačića i Maglajlije moraju biti zaustavljeni. Mora savez prodisati, sa novim ljudima i ozbiljnim radom.

Što se selektora Markovića tiče, on će vjerovatno ponuditi ostavku u narednim danima, što je i očekivano. Mislim da je RS BIH, ovakav nakaradan, možda čak i neće prihvatiti što opet kažem, nije ni toliki problem. Selektor je ters čovjek, često agresivan na granici opasnog, ali nekako je i on, taktički i u svakom smislu, sazrio sa ovom ekipom. Ako ima boljih od njega (a ja mislim da imaju samo jednaki njemu) koji će za ovu mizeriju od plate raditi, bring it on.

Zbog dugogodišnjeg nerada sa mladima, mi imamo vrlo oskudnu bazu za budućnost. Perić, Malinović, Zulfić (kojem neshvatljivo nije data ni minuta), Milas, Građan su dio generacije koja je namjenski stvorena za juniorski SP u BIH. Poslije toga, izuzmemo li Lončara, nijedno ime bh. rukometa se nije pojavilo. I to se mora promijeniti želimo li naprijed. Pogledajte HR. Pa Stepančić, Brozović...To su sve momci stasali u juniorskom pogonu kojeg mi imamo, ali ne služi ničemu. Nemamo ligu i to nije toliko strašno, ali ako Makedonci mogu iz Vardara i Metalurga stvoriti ekipu stalnog učesnika velikih takmičenja, što ne bi mogli i mi ?!

Svi naši reprezentativci, osim možda Nikole ili eventualno Terze, će igrati još neko vrijeme. Bože im zdravlja, a rukovodiocima saveza snage i pameti da odstupe i prepuste mjesta boljim i stručnijim od sebe, i neće biti zime za naš rukomet. Samo mora se sistemski pripremati i gledati šta i kako. Ne možemo u zadnjem kolu kvalifikacija rješavati poziciju centralnog beka sa naturalizovanim Tarabochijom (koji je btw. dosta dobar). To se tako ne radi.

Eto. Trebat će neko vrijeme da se ovo zaboravi, ali mora se dalje.. :bih: :bih:
SkyLimit

#5267 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nije Tarabocchia naturalizovan, mama mu je iz BiH :D Za ostalo si u pravu.
It_is_a_Leclerc

#5268 Re: Rukometna reprezentacija BiH

SkyLimit wrote:Nije Tarabocchia naturalizovan, mama mu je iz BiH :D Za ostalo si u pravu.
Bogami je malo falilo da ne bude "naturalizovan". Primili ga u državljanstvo pet dana pred utakmicu, pasoš po hitnoj proceduri za dva dana bio gotov. Bukvalno dan pred prijavu. :-)
nema me tamo

#5269 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Užasno smo jadni.
Da nam je odgovarao poraz od 2 razlike mi bi opet one zadnje dvije minute primili 3 gola.
To smo mi.
Juliuscezar

#5270 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

It_is_a_Leclerc wrote:
SkyLimit wrote:Nije Tarabocchia naturalizovan, mama mu je iz BiH :D Za ostalo si u pravu.
Bogami je malo falilo da ne bude "naturalizovan". Primili ga u državljanstvo pet dana pred utakmicu, pasoš po hitnoj proceduri za dva dana bio gotov. Bukvalno dan pred prijavu. :-)
E nek smo i mi jednom njima klepili igraca (nisam upoznat, ali pretpostavljam da ne bi imao mjesta u reprezenatciji Hrvatske) . :D :D :D

Rukometna i košarkaška repka nam oduzimaju barem po 5 godina zivota, sreca pa kosarkasi rijetko igraju :D.
shake69

#5271 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by shake69 »

Moze li mi neko kazati, sta je Prce uradio kod 25:25? Toliko me slomilo da nisam vise ni gledao, a u onoj frci mi nije bilo jasno, je li on probao neku fintu s loptom, ili je onaj lik jednostavno presjekao loptu, izbio mu je iz ruke!?
Fakat smo agresivnom igrom mogli loptu drzati u rukama tih 50 sekundi i odbraniti nerijeseno, za koje je samo Prce na pauzi rekao saigracima: 'idemo, odgovara nam i 'iks'"!
Thorgerson

#5272 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Vidim vecina, pa tako i ja svaki put sa kosarkasima i rukometasima izgubim po godinu zivota. Valjda brze idu kosevi, golovi, dok se u fudbalu to razvuce na 90' pa se i nerviranje malo razblazi :D

Pa jbmu jel toliko tesko bilo drzati loptu u svom posjedu. Sto je najsmjesnije i danci su se bili povukli, dakle uopste nisu igrali agresivnu odbranu. Ne znam ni ja sta je Prce uradio, u onoj guzvi, ali sta god da je, bilo je amaterski... :-)

Inace Danci su nam poklanjali pobjedu, molili nas da ih odvalimo. Al qrac. Imamo vodstvo, gol razlike, oni prave probijanja i tehnicke greske...
insaneinthebrain

#5273 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

prije godinu smo slavili historijski uspijeh i prolaz na svjetsko prvenstvo, danas tuga. tako blizu a tako daleko od novog takmicenja :(
dječak sa šibicama

#5274 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

It_is_a_Leclerc wrote: Nemamo ligu i to nije toliko strašno, ali ako Makedonci mogu iz Vardara i Metalurga stvoriti ekipu stalnog učesnika velikih takmičenja, što ne bi mogli i mi ?!
Metalurg je propao, a dok je letio visoko na celu je bio Minco Jordanov, najbogatiji Makedonac. Covjek ima privatnu bolnicu, kompaniju Makstil jednu od najvecih metalskih kompanija na balkanu, ima svoje novine, vinarije, gradjevinske firme.

Vardar je kupio Rus Sergej Samsonenko, milioner, vec je sa zenskim klubom dva puta dogurao na final 4. Za muski tim kupio Sterbika, Maquedu, mladog Dujshebaeva, Dibirova, Lackovica, Brumena, Gorboka, Igora Karacica, najavljuje nova pojacanja.

U rukometu ne treba ulagati previse, kao u kosarci ili fudbalu recimo, ali ko ce u BiH ligi uloziti pare. Bosna je prije par godina bila odlicna, i brzo propade. Izvidjac zivi od prodaje igraca, Borac i ostali klubovi se pokrivaju koliko su dugi.
It_is_a_Leclerc

#5275 Re: Rukometna reprezentacija BiH

dječak sa šibicama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Nemamo ligu i to nije toliko strašno, ali ako Makedonci mogu iz Vardara i Metalurga stvoriti ekipu stalnog učesnika velikih takmičenja, što ne bi mogli i mi ?!
Metalurg je propao, a dok je letio visoko na celu je bio Minco Jordanov, najbogatiji Makedonac. Covjek ima privatnu bolnicu, kompaniju Makstil jednu od najvecih metalskih kompanija na balkanu, ima svoje novine, vinarije, gradjevinske firme.

Vardar je kupio Rus Sergej Samsonenko, milioner, vec je sa zenskim klubom dva puta dogurao na final 4. Za muski tim kupio Sterbika, Maquedu, mladog Dujshebaeva, Dibirova, Lackovica, Brumena, Gorboka, Igora Karacica, najavljuje nova pojacanja.

U rukometu ne treba ulagati previse, kao u kosarci ili fudbalu recimo, ali ko ce u BiH ligi uloziti pare. Bosna je prije par godina bila odlicna, i brzo propade. Izvidjac zivi od prodaje igraca, Borac i ostali klubovi se pokrivaju koliko su dugi.
Nema sistema kod nas.

Evo recimo, Borac je najorganizovaniji i najbolji rukometni kolektiv u BIH. Imaju omladinski pogon, seniori su im isto dobri (recimo imaju Ratka Nikolića), ali prema Borcu iz Sarajeva vlada nevjerovatan animozitet. Pa radi se sve što se može da ga se uništi i onesposobi. Umjesto da savez pokaže malo saradnje, mi imamo savez koji podgrijava nacionalne animozitete između Srba i Bošnjaka koji su, bar što se rukometa tiče, iščezli 96.
Post Reply