Je li odigrana utakmica dogiravanja između pobjednika Lige sjever i lige jug ?Iker C wrote:Kakva crna Čapljina ljudi su pri dnu 1.lige jug. Za prvo mjesto se bore Goražde i Igman Ilidža. Prvo se informiši pa kreiraj teorije zavjere.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#4826 Re: Rukometna reprezentacija BiH
-
budza
#4827 Re: Rukometna reprezentacija BiH
markovic je rukometni pape.
- mgogic
#4828 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kakve su nam sad sanse da odemo na EP?
Ako dobijemo Bjeloruse, sta nam onda igra?
- MOSALJOZE
#4829 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Onda prolazimo na EPmgogic wrote:Kakve su nam sad sanse da odemo na EP?
- trcicu trceci
#4830 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne radi se o tome je li tacno, ali pri javnom obracanju bilo kome, pa i selektoru, a posebno u pisanom tekstu, red je iznijeti argumente, visok nivo znanja o cemu govorite, pa tek onda dozvoliti sebi da uputis kritiku. Doticna, od prvog slova je kao sismis, luta bez ikakve logike. Ovaj tekst nije nista relevantniji od ovoga sto mi sada pisemo jer je nestrucno napisan i amaterski i kao takvom mu ne treaba davati paznju. Da ne govorim o pravopisu, mijesanju srpske i bosanske norme, to je vec naucna fantastika...It_is_a_Leclerc wrote:Šta konkretno nije tačno u ovom tekstu ?!trcicu trceci wrote:ako je tebi ovo izvanredan tekst, zapitaj se malo... neutemeljeno i senzacionalisticki
Mislim, možemo ga mi kvalifikovati ovako ili onako, ali hajte da vidimo argumente. Žena je rekla, više-manje, cijelu istinu. Rukometni savez BiH je najobičnija nakupina abitnih osobica koje 20 godina nakon rata priznaju postojanje Herceg Bosne. Marković kohabitira s njima, iako ni njemu nije ugodno, ali zna čovjek da, ako želi nešto uraditi, ne može protiv struje.
Muhamed je prenaglio. Otišao je u vrlo kritičnom momentu. Sve je ovo mogao reći i selektoru, i saigračima... Mislim, kakav je to kapiten koji preko medija kritikuje nedisciplinu vlastitih saigrača ?!
Ljudi sad trebaju kao fakt uzimati ovo sto ona kaze, a posebno mi je ovo zanimljivo:
"a već postoji vic u Krajini da ste slabo igrali jer ste na dan utakmice jeli ribu, a ne jagnjetinu, o čemu svjedoče fotografije na FB."
Treba li objasnjavati da na nekoj fotografiji se moze nalaziti i nesto sto covjek ne jede, ne pije, jer je bio sa ljudima koji su to konzumirali. Vjerovatno je istina da je Markovic to i jeo, ali imati jedini argument neku sliku, je mahalski.
Ne branim Markovica, nazad na stranicama sam naveo sta mislim o njemu, ali pretjerivanje i mahalske price mi idu na onu stvar. Mi ovdje mozemo sebi to dopustiti, a otvorena pisma koja se i pisu sa namjerom da sebe promovises kako bi drugog oblatio, ne trebaju nam biti polaziste za kritiku Markovicu.
- SkyLimit
#4831 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vidim ovih dana provlači se teza da je utakmica u Litvaniji ionako bila nebitna. Ispravite me ako griješim, ali zar sa pobjedom tamo nismo mogli onda i sa neriješenim protiv Bjelorusije otići na prvenstvo, a sad nam igra samo pobjeda? Ako je tako, daleko je ta utakmica bila od nebitne. Danci su propisno napunili Bjelorusije u dvije utakmice i nema šanse da bi imali bolju gol razliku od nas.
-
Mustang1
#4832 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sad je na medijima da dignu atmosferu i da loze navijace tekstovima o Europskom prvenstvu a ne o svadjama i slicnim glupostima .. Treba nabrijati navijace da dodju u sto vecem broju a ne pokazati im na sukobe i odbiti ih od utakmice. Kakva god da je situacija imamo priliku otici na prvenstvo a valjda je to jedino bitno
- Point.
#4833 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jebo majku, pa kod nas vazda neke drame. Jel fudbalska, jel rukometna, jel kosarkaska reprezentacija.
- General_Jackson
#4834 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:Sad je na medijima da dignu atmosferu i da loze navijace tekstovima o Europskom prvenstvu a ne o svadjama i slicnim glupostima .. Treba nabrijati navijace da dodju u sto vecem broju a ne pokazati im na sukobe i odbiti ih od utakmice. Kakva god da je situacija imamo priliku otici na prvenstvo a valjda je to jedino bitno
-
Dead Man Walking
#4835 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Upravo to je Markovic izjavio pred utakmicu, da nam ne treba pobjeda, al eto, kao, idemo da pobjedimo.SkyLimit wrote:Vidim ovih dana provlači se teza da je utakmica u Litvaniji ionako bila nebitna. Ispravite me ako griješim, ali zar sa pobjedom tamo nismo mogli onda i sa neriješenim protiv Bjelorusije otići na prvenstvo, a sad nam igra samo pobjeda? Ako je tako, daleko je ta utakmica bila od nebitne. Danci su propisno napunili Bjelorusije u dvije utakmice i nema šanse da bi imali bolju gol razliku od nas.
- phillie
#4836 Re: Rukometna reprezentacija BiH
http://www.zenicablog.com/index.php/spo ... jelorusija
Imam jedno pitanje. Da li mladju djecu (7-8 god.) pustaju bez karte ili se i za njih mora kupiti karta. Znam da na fudbal ne daju, pa da vidim kakva je politika Rukometnog Saveza spram ovog pitanja.
PS. Nisam ja mladje dijete
Imam jedno pitanje. Da li mladju djecu (7-8 god.) pustaju bez karte ili se i za njih mora kupiti karta. Znam da na fudbal ne daju, pa da vidim kakva je politika Rukometnog Saveza spram ovog pitanja.
- It_is_a_Leclerc
#4837 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Zavisi.phillie wrote:http://www.zenicablog.com/index.php/spo ... jelorusija
Kad smo igrali protiv Islanda u Sarajevu, nije moglo bez karte. U Cazinu protiv Litvanije je išlo. Mislim da to zavisi ponajviše od organizatora, jer RSBIH je inače takva nakupina nesposobnih ljudi koji su od mjesta odigravanja završnice kupa napravili politički problem, tako da sumnjam da se oni u to miješaju.
Inače, izišao naš spisak. Koliko je ovo igrača Azottya ?!
- phillie
#4838 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Uvijek se igrao dobar rukomet u Azotu 
- MOSALJOZE
#4839 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Azoty=Hajduk

- It_is_a_Leclerc
#4840 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Stanje u reprezentaciji je preliminarno nikad gore. Čelica ne dolazi, Karačić vrlo vjerovatno neće igrati, a kao alternativa su Josip Perić u zastoju, i Tarabochi koji ne poznaje saigrače, neuigran je i nepoznat. Dakle, srednji bek je vrlo vjerovatno rak rana ove reprezentacije, a teško je reći i koliko može Burić na pivotu. Situacija je vrlo teška.
-
dječak sa šibicama
#4841 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Znaci, toromanovic je rekao zbogom definitivno?
A sta je sa Karacicem i Celicom, sto nece igrati?
Jel ovi dolaze sa Rutenkom ili bez njega? zajebani su bijeli rusi, nisu neki bauk tim ali vecina ih igra u Meshkovu, znaju se u dusu, cesto igraju na velikim takmicenjima i koliko sam ih ja gledao nisu za baciti.
A sta je sa Karacicem i Celicom, sto nece igrati?
Jel ovi dolaze sa Rutenkom ili bez njega? zajebani su bijeli rusi, nisu neki bauk tim ali vecina ih igra u Meshkovu, znaju se u dusu, cesto igraju na velikim takmicenjima i koliko sam ih ja gledao nisu za baciti.
- It_is_a_Leclerc
#4842 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Duško Čelica, kao i valjda pola ove reprezentacije, igra sada u Kataru jer su ga odškartali iz PPD Zagreba, pa tamo mora završiti utakmicu kupa, koja se igra dan prije naše, pa nije dostupan selektoru. Ivo je zvanično ozlijeđen, a njegov nastup je upitan, no nezavnično - Karačić neće igrati.
Bjelorusija, koliko znam, dolazi sa obojicom braće Rutenka (a vidjeli smo da nas je u Kataru no.2 bušio i više od Sergeya), a s obzirom da veliki broj igrača igra u BM i sličnim velikim klubovima, te se neće dati impresionirati atmosferom poput Litvanaca u Cazinu, treba biti realan i reći da smo u ulozi dramatičnih autsajdera.
Bjelorusija, koliko znam, dolazi sa obojicom braće Rutenka (a vidjeli smo da nas je u Kataru no.2 bušio i više od Sergeya), a s obzirom da veliki broj igrača igra u BM i sličnim velikim klubovima, te se neće dati impresionirati atmosferom poput Litvanaca u Cazinu, treba biti realan i reći da smo u ulozi dramatičnih autsajdera.
- dulekrele
#4843 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Markovic je morao otici nakon SP. medutim ponavlja se ista greska kao i sa safetom. Dokle ? Mozda vec do poraza protiv bjelorusa u zenici.
-
dječak sa šibicama
#4844 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ima njih dosta koji odu u Katar igrati po 3 ili 6 mjeseci, zarade para pa se vrate nazad. to je danas cesta pojava u rukometu. Arapi placaju ogromne sume, a igraci koji ne mogu igrati u velikim klubovima, tako mogu zaraditi lijepe pare.
Mislim da je Celica u Zagreb i doveden kao privremeno rjesenje, dok se Mandalinic ne oporavi od teske ozljede. Kako se oporavio, i proljetos pruzao dobre partije, Celica postao visak. Mozda se i vrati u Zagreb, ali sumnjam jer ZG ima na toj poziciji vec Mandalinica, Obranovica a navodno se i Spiler vraca iz Bjelorusije. Plus Pavlovic i Medic koji su Zagrebovi juniori, veliki talenti, sigurno ce ih gurati Vujovic. Guzva mu je.
Da nece i on u ovaj Azoty.
Ne znam vala sta se vise zajebavaju, neka neko ode moliti ove igrace sto nece da igraju, Basica, Harmandica, Halilbegovica.
Mislim da je Celica u Zagreb i doveden kao privremeno rjesenje, dok se Mandalinic ne oporavi od teske ozljede. Kako se oporavio, i proljetos pruzao dobre partije, Celica postao visak. Mozda se i vrati u Zagreb, ali sumnjam jer ZG ima na toj poziciji vec Mandalinica, Obranovica a navodno se i Spiler vraca iz Bjelorusije. Plus Pavlovic i Medic koji su Zagrebovi juniori, veliki talenti, sigurno ce ih gurati Vujovic. Guzva mu je.
Da nece i on u ovaj Azoty.
Ne znam vala sta se vise zajebavaju, neka neko ode moliti ove igrace sto nece da igraju, Basica, Harmandica, Halilbegovica.
- It_is_a_Leclerc
#4845 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa ko će moliti, Dječače ?!
Rukometni savez BiH se sastoji iz RSRS, RSBIH i RSHZB, što nije u skladu sa Zakonom o sportu, samim tim oni nemaju pravo da predstavljaju BiH na međunarodnom nivou. Ti ljudi su od toga gdje će se igrati finale kupa BiH napravili politički skandal prve klase.
Onda, domaća liga je završena, a još uvijek se ne zna ko ispada, ko ide dalje, jer su mijenjane propozicije u pola takmičenja, kako bi se pogodovalo Izviđaču i Bosni, koji čine sve da unište RK Borac.
Ti ljudi su zarobljeni u sitne kokošarske interese. Njima je reprezentacija usputni trošak, prepušten na milost i nemilost selektoru Markoviću koji je dosta ters čovjek, i sigurno mu treba korektor, jer je rastjerao dobar dio igrača.
Rukometni savez BiH se sastoji iz RSRS, RSBIH i RSHZB, što nije u skladu sa Zakonom o sportu, samim tim oni nemaju pravo da predstavljaju BiH na međunarodnom nivou. Ti ljudi su od toga gdje će se igrati finale kupa BiH napravili politički skandal prve klase.
Onda, domaća liga je završena, a još uvijek se ne zna ko ispada, ko ide dalje, jer su mijenjane propozicije u pola takmičenja, kako bi se pogodovalo Izviđaču i Bosni, koji čine sve da unište RK Borac.
Ti ljudi su zarobljeni u sitne kokošarske interese. Njima je reprezentacija usputni trošak, prepušten na milost i nemilost selektoru Markoviću koji je dosta ters čovjek, i sigurno mu treba korektor, jer je rastjerao dobar dio igrača.
-
Sociolog
#4846 Re: Rukometna reprezentacija BiH
eDin Basic, je istrosen rukometas, igra rukomet 90-tih godina...usao je u godine(preko 30-tak)...Haramandic...dobar je Vanjski, ali kazu da je govno od covjeka(izvinjavam se moderatorima, i ljudima).... jedino Faruk Halilbegovic, gledao sam ga na livestremovima, super, solidan bombarder....najbolji u Poljskoj ligi, strijeac...a znamo, kakva je Poljska reprezntacija jaka, i solidna momcad. Trebao bi selektor Markovic, sjesti, popiti kafu..s njim...vidjet moze li se ljudski sta dgovoriti.
Plus, eventualno ja bih pozvao krilo, Deni Djozica( mislim, da igra sad u Kataru)..solidan je na toj poziciji...
da cujemo ostala misljenja forumasha???
Plus, eventualno ja bih pozvao krilo, Deni Djozica( mislim, da igra sad u Kataru)..solidan je na toj poziciji...
da cujemo ostala misljenja forumasha???
- It_is_a_Leclerc
#4847 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Definitivno dakle otpao i Karačić ?!– Mi smo u zadnje vrijeme na srednjem beku uvijek u škripcu, ali tu su Perić i Šubara, i mislim da smo koliko-toliko zakrpljeni na toj poziciji. Pristigli su nam ‘Francuzi’ i imamo sada četiri dana da se uigramo. Ne bi nam trebao predstavljati neki problem to što ne igraju dva-tri igrača, jer u zadnje vrijeme imamo nekih sličnih problema, ali moramo se uigrati u hodu. Ima nas dosta i nadam se da će sve proći kako treba – kaže Prce.
Znači - nema Karačića, Čelice i Toromanovića. Trojice praktički standardnih prvotimaca
- phillie
#4848 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bice j e b e n o.
- It_is_a_Leclerc
#4849 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Čuj - Bjelorusi nama prebacili ulogu favorita.
E svašta. Oni su nas umalo tukli pred polupraznim tribinama bjeloruske dvorane, sve bez S. Rutenke. Mi bili više-manje kompletni.
Sad, oni dolaze s Rutenkom, mi bez tri standardna igrača

E svašta. Oni su nas umalo tukli pred polupraznim tribinama bjeloruske dvorane, sve bez S. Rutenke. Mi bili više-manje kompletni.
Sad, oni dolaze s Rutenkom, mi bez tri standardna igrača
- It_is_a_Leclerc
#4850 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Što ovi ovoliko mole da se dođe u četvrtak ?! Jel to nema baš puno kupljenih ulaznica ?