Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#4601 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by The 51st State »

sve dok ne budemo imali jedan klub koji ce igrati rukometnu ligu prvaka u kontinuitetu, nemamo sta traziti u smislu rezultata od ovog sto je ostvareno, jedino sto bi se moglo unaprijediti je rad saveza u smislu iskorjenjivanja spominjanog nepotizma i katastrofalne politike prema mladjim selekcijama.
selektor i momci na terenu su svoj poso posteno odradili.
simonese

#4602 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by simonese »

The 51st State wrote:sve dok ne budemo imali jedan klub koji ce igrati rukometnu ligu prvaka u kontinuitetu, nemamo sta traziti u smislu rezultata od ovog sto je ostvareno, jedino sto bi se moglo unaprijediti je rad saveza u smislu iskorjenjivanja spominjanog nepotizma i katastrofalne politike prema mladjim selekcijama.
posteno odradili :thumbup:

imas svabe za najjacom ligom i ekstra radom sa juniorima i opet ne mogu meda
It_is_a_Leclerc

#4603 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

The 51st State wrote:sve dok ne budemo imali jedan klub koji ce igrati rukometnu ligu prvaka u kontinuitetu, nemamo sta traziti u smislu rezultata od ovog sto je ostvareno, jedino sto bi se moglo unaprijediti je rad saveza u smislu iskorjenjivanja spominjanog nepotizma i katastrofalne politike prema mladjim selekcijama.
Prvi korak je da se RS BiH registruje u skladu sa zakonom, jer trenutno, pravno gledano, Rukometni savez u BiH i ne postoji.
Uložiti napore, izvršiti pritisak na članove iz RS-a, i probati to završiti, pa onda krenuti u ozbiljnije projekte. Jer, pola sponzora, i pola kreditora, donatora i slično, ne želi sarađivati sa nekim koga praktički i nema.
The 51st State

#4604 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by The 51st State »

vidis, to nisam ni znao, pa realno je senzacija da smo se uopste plasirali.
SkyLimit

#4605 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Dragan Marković: Za sve nas je ovo velika škola

Debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu rukometna reprezentacija BiH je okončala na 20. mjestu, a selektor Dragan Marković kaže da je njegov tim nastupom u Kataru stekao dragocjeno iskustvo.

Iza nje su ostali Iran, Saudijska Arabija, Čile i Alžir. Na prvi pogled mnogi će reći da to i nije neki rezultat, ali kada se uzme u obzir činjenica da u Kataru nisu ni bile rukometne sile poput Mađarske, Srbije ili Norveške, te da su na turniru uz pozivnicu nastupili Njemačka i Island, onda je jasno da je sam dolazak bh. tima na SP velika stvar za naš rukomet.
Uz to, i stručni štab i igrači sada znaju kako je nastupiti na velikom takmičenju, kako je to biti u društvu velikih i treba vjerovati da će na naredno takmičenje, ukoliko do njega dođu, ići sa poukama.

"Poslije utakmice četvrtog kola sa Tunisom i nepravedne eliminacije potpuno smo pali. Ne samo da smo psihički 'pukli', nego su nam se dogodile i povrede igrača, te neshvatljiva suspenzija Nikole Prcea na tri utakmice. Kada se sve to uzme u obzir, nama je Prezident kup bio potpuni višak, ali smo ga morali igrati. Sve što smo uspjeli je da pariramo Bjelorusiji i Rusiji nekih četrdesetak minuta, za više od toga nismo imali ni snage ni koncentracije. Mnogo smo zicera promašili, golmani nam nisu bili raspoloženi, a kada je tako, sa ovakvim ekipama ne možeš dobro proći", smatra Dragan Marković, selektor bh. rukometaša.

Naravno, kada se ne ispune očekivanja, a ona su bila takva da se očekivao plasman u osminu finala, postavlja se mnogo pitanja. Jedno od njih je svakako da li bi Marković iz današnje perspektive nešto mijenjao u pripremnom periodu i prilikom odabira igrača za Svjetsko prvenstvo.

Kod izbora igrača ni u kom slučaju ne bih ništa mijenjao. Već treću godinu imam okosnicu tima koju ne diram i ti su nas momci doveli na Svjetsko prvenstvo. Jedini problem kada su igrači u pitanju bile su povrede pojedinaca koje su nas dosta oslabile. Prije turnira ostali smo bez Marka Panića, tokom takmičenja bez Koste Savića. Nikola Prce i Ivana Karačić su bili roviti. Uz to u kasnijoj fazi takmičenja povrijedili su nam se Josip Perić i Mirko Mikić, na kraju i golman Peđa Dejanović, tako da nam se rotacija znatno smanjila, a napori su bili sve veći. Međutim, na takve stvari se ne može uticati. Krpili smo s koliko je bilo moguće, ali nije išlo, pogotovo u Prezident kupu, gdje su protivnici bili strašni", priča Marković i nastavlja:
"Što se tiče priprema, mogle su se neke stvari uraditi bolje, ali za to je potreban novac. Još smo mi siromašan savez i prilagođavamo se tome. Ne možemo si priuštiti ono što imaju Hrvatska ili Makedonija, oko kojih se brine desetak ljudi. Međutim, toga nemamo i ono što smo imali u Mostaru i ovdje u Dohi, bilo je odlično. Hvala svim ljudima koji su nam osigurali sve to."

Dosta ljudi smatra da je rani dolazak u Katar još 5. januara na kraju imao kontraefekat. Iako se na početku priprema mislio da će to zbog klimatizacije i privikavanje na uslove u Dohi biti prednost.
"Da se nije išlo u Prezident kup, sve bi bilo odlično. Taj dio takmičenja nam nije uopšte odgovarao i toga smo bili svjesni. Posebno kada smo saznali rivale, jer Rusija, Bjelorusija i Češka su evropske selekcije sa tradicijom. Takvo društvo je maltene jače nego ono koje smo imali u grupnoj fazi. Igračima je pomalo bilo dosta svega, jer smo zaista dugo ovdje uz taj neki spartanski režim života. Dvorana i hotel su nam bili drugi dom. Nije to nimalo lako. Ovo je u svakom slučaju dobra škola svima nama", završio je Marković.
Rukometna reprezentacija naše zemlje put domovine krenuće u četvrtak poslijepodne iz Dohe. Jučerašnji dan proveli su na zajedničkom izletu i obilasku nekih od znamenitosti Dohe.

Velić je završio sa reprezenacijom

Deni Velić je već nekoliko godina u Kataru, gdje igra za Al Džaiš i trebalo je da bude dio bh. tima na Svjetskom prvenstvu. Međutim, pred početak pripema je obavijestio selektora Markovića da se neće odazvati pozivu.

"Žao mi je što nas je Velić izigrao, jer se radi o igraču koji pokriva pozicije desnog krila i beka. Zvao sam ga i za kvalifiakcione utakmice sa Bjelorusijom i Danskom, ali je tada tražio da ga poštedim i izašao sam mu u susret. Obećamo mi je da će igrati Svjetsko prvenstvo, ali nije održao riječ. To nam je dosta poremetilo planove, morali smo tražiti rješenja sa dva pivota. Onda nam se povrijedio Savić i upali smo u još veće probleme. Velić je, dok sam ja selektor, završio sa reprezentacijom, a sumnjam da će ga i bilo ko drugi zvati kada ima takav odnos prema državnom dresu", kaže Marković.

http://www.nezavisne.com/sport/rukomet/ ... 86037.html
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4606 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ma problem ti je sto takav klub ili takvi klubovi raspolazu uglavnom sa stranim igracima te pokojim domacim. Samo jaka liga je garant buducnosti i naravno igranje u evropskim kupovima mada za to treba lova. Bosna je bila na dobrom putu kao i KK Bosna i onda tras sa povratkom na pocetak.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4607 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Prvi korak je da se RS BiH registruje u skladu sa zakonom, jer trenutno, pravno gledano, Rukometni savez u BiH i ne postoji.
Uložiti napore, izvršiti pritisak na članove iz RS-a, i probati to završiti, pa onda krenuti u ozbiljnije projekte. Jer, pola sponzora, i pola kreditora, donatora i slično, ne želi sarađivati sa nekim koga praktički i nema.
Pa svi sponzori i donatori za SP su bili iz F BiH iako je igralo bruka igraca iz RS-a.
palermo

#4608 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by palermo »

SkyLimit wrote:Dragan Marković je čovjek koji je od ekipe koja je gubila od Estonije na domaćem terenu i srozala se na nivo da igra predkvalifikacije napravio respektabilnu europsku ekipu koja se plasirala na SP.

Takav uspon ti ne bi mogao garantovati ni jedan trener na svijetu.

Postavio je neke norme ponašanja u reprezentaciji i neki su se sami otpisali, a neke je on. Uglavnom se radilo o zvučnijim imenima u reprezentaciji.

Danijel Šarić, jedan od najboljih golmana svijeta, čekao je da prođe dovoljno vremena da stekne pravo braniti za Katar i otišao dobro unovčiti svoje golmanske sposobnosti.

Edin Bašić, za kojim Marković najviše žali i koji je godinama jedan od najboljih srednjih bekova francuske lige, izjasnio se u stilu Salihamidžića da njegovo tijelo nije u stanju izdržati igranje i za klub i za reprezentaciju.

Faruk Halilbegović, lijevi bek koji je prvi strijelac poljske lige, ponašao se neprikladno na pripremama i od tada ne dobija poziv.

Deni Velić, desno krilo koje je Marković vidio kao značajnu ispomoć Vražaliću(a uz formu ovog na SP vjerovatno bi igrao i više od njega), od kako je otišao da igra u Kataru, uvijek je povrijeđen ili "povrijeđen" kada dobije poziv na reprezentativna okupljanja.

I tako su ostali samo oni koji su bili spremni bezuvjetno i bez puno filozofiranja nositi dres BiH, ne iščekujući čak ni financijsku naknadu za reprezentativne nastupe(u rukometu je to u mnogim reprezentacijama sasvim normalno).

Ovako hladne glave, ovo je baš fino. Mada stoji da bi nam neki od ovih igrača legli kao budali šamar. Naravno, ako svojim ponašanjem neće odskakati od ostatka ekipe, jer skup najboljih pojedinaca na tvori nužno najbolju momčad. Ali kad ide loše valjda je normalno da se u čovjeku javi pitanje "a šta bi bilo da je onaj tu".
Moram i ja :thumbup:
agnostic_front

#4609 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by agnostic_front »

+1 :thumbup:
mahalas505

#4610 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mahalas505 »

Altsa wrote:Markovicu se treba zahvaliti. Za onako ne uigranu ekipu je jedini on krivac. takoder sam i svjestan limitiranosti ove ekipe. malinovic jedina svjetla tacka :thumbup:
Pa sto je ne uigrase svi selektori prije njega?
SkyLimit

#4611 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Jako slabo su naši mediji pokrili ovo SP, još je domaćin prvenstva omogućio novinarima da besplatno švrljaju po Kataru, a oni su tu izgleda shvatili kao godišnji odmor.

Najviše je falilo stručnih analiza. Samo bi se tu i tamo odnekle čuo glas ili pročitao intervju sa Kasimom Kamenicom.

Za sportski.net.hr redovito je o utakmicama Hrvatske kao i o cjelokupnom prvenstvu pisao Nikša Kaleb(suđenje na utakmici Tunis - BiH je opisao kao "horor, strava i užas"), za Index.hr su pisali Lino Červar, Veselin Vujović, Goran Šprem i Renato Sulić.

Učite kako se to radi :thumbup:
Hrvatska je u tranziciji najbolja na svijetu, ali organizacija šteka

Za Index piše: Veselin Vujović

UTAKMICA između Hrvatske i Makedonije je po svemu opravdala ulog kojeg je nosila. Jedna i druga reprezentacija su pokazale i dokazale da su najbolje u svojoj grupi i pošteno je bilo da baš one odigraju meč za poziciju broj 1. Ne možemo tvrditi da smo gledali neki vrhunski rukomet. Netko će mi možda i zamjeriti na ovome što ću reći, no i s jedne i s druge strane je u nekoliko navrata bilo početničkih pogrešaka.

Hrvatska je opravdala ulogu favorita skupine

Ipak, Hrvatska je večeras opravdala ulogu favorita, pokazala je da se iz utakmice u utakmicu diže, da igra sve bolje. Svi znaju da je Duvnjak pokretačka mašina Hrvatske, no Goluža je večeras imao raspoložen sastav koji je kompenzirao činjenicu da je Domagoj dobrim dijelom susreta nije bio u svojem najboljem izdanju. Tranzicija u igri Hrvatske bila je fantastična. Kontru i polukontru Hrvatske Makedonci nisu mogli pratiti, a onog trenutka kad se i Duvnjak probudio bilo je jasno da je ova priča za Makedonija završena.

Brazil nije više rukometni anonimac

U svakom slučaju, čestitam i jednima i drugima. Makedoncima na odličnom plasmanu, a Hrvatskoj na opravdavanju uloge favorita i osvojenom prvom mjestu koje joj garantira Brazil, koji je ipak lakša prepreka od Slovenije. Međutim, svi mi koji pratimo rukomet, a posebno stručni stožer hrvatske reprezentacije moraju znati da Brazilci neće biti mačji kašalj. Zaboravite to. Njihov rukomet se strašno digao i užasno mi se sviđa kako igraju i oni i Argentinci. Naravno, budu li ušli ozbiljno u susret te budu li odigrali kako treba, Hrvatska je apsolutni favorit, no opreza nikad nije dosta. Jedan loš dan, protivnikova fantastična partija, možda i koja odluka sudaca, i ispadaš. Uvjeren sam da se to neće dogoditi jer je Hrvatska preiskusna momčad, a s druge strane, znam i da Goluža neće tolerirati ono ''lako ćemo''.

Hrvatska je tranzicija najbolja na svijetu, no problem je u napadu na postavljenu obranu

Hrvatska je svoje rezultate na ovom turniru ostvarila kontrom i polukontrom. Nije to bio brzi centar, nego klasična vrhunska tranzicija. Za obranu ne mogu reći da je bila sjajna, koliko je Alilović u nekim trenucima dobro branio, a to se onda jako brzo pretvara u golove. Hrvatska je u tom segmentu bez sumnje najbolja na svijetu. Organizirani napad na postavljenu obranu najslabiji je dio u igri hrvatske. Međutim, količina golova iz kontre i polukontre kompenzira i te slabosti. Ipak, uvjeren sam da će se u sljedećim utakmicama i taj dio u igri Hrvatske podizati na jedan viši nivo te da će igrači u one najvažnije utakmice doći i spremni i, što je najvažnije, odmorni.

Veseli me današnja partija Bičanića. Sve do danas mi se činilo da Hrvatska igra bez dva vanjska igrača, i bez lijevog i bez desnog. Sve je padalo na Duvnjaka, a on ne može sve sam. Danas se to rasteretilo i vidjeli smo kako je sve bilo lakše. Ipak, mora i Kopljar proraditi, to je neophodno. Što se tiče Stepančića, on je još premlad, a i čini mi se da nema ni dovoljno kredita kod Goluže. S druge strane, Slišković je sam sebe eliminirao nekim nepotrebnim isključenjima i greškama u obranu i to ga je koštalo neke zapaženije role u napadu.

Hrvatska nema više Lackovića i Metličića, no ostali moraju dati maksimum

Problem je što se i Kopljar i Bičanić prečesto i nepotrebno guraju u sredinu. Takvu igru ozbiljne ekipe neće opraštati. Danas to čak i nije izgledalo toliko loše u napadu. Bilo je tu kombinatorike, križanja, izrađenih akcija, posebno u nastavku susreta, no čini mi se da fali onaj završni mat potez. Hrvatska nema više jednog Lackovića i Metličića, koji su bili sposobni iz ničega s devet ili deset metara zabijati, no što je tu je, igraju ovi momci koji su tu i od njih treba izvući maksimum. Ponavljam, možda umjetnički dojam i nije na nekom visokom nivou, no ako uzmemo sve segmente rukometne igre u obzir – obrana, tranzicija, postavljeni napad i povratak – Hrvatska zaslužuje visoku ocjenu.

Također, mišljenja sam da ova reprezentacija Hrvatske neće upadati u neke crne rupe, kao što joj se događalo na nekim prijašnjim turnirima. Uvjeren sam da su i Goluža i igrači naučili neke stvari iz prijašnjih natjecanja te da će se na kraju naći na pobjedničkom postolju. Hoće li to biti zlatna medalja ili neka druga, ne znam, no svaka medalja je sjajan rezultat.

Nadam se samo da na kraju nećemo svi kukati zašto nije bilo Sulića

Ne želim ulaziti u to zbog čega Renato Sulić nije u ovoj reprezentaciji, no šteta, jer jedan takav igrač zlata bi vrijedio Hrvatskoj. Vori više ne može sam igrati cijelu utakmicu i u napadu i u obrani. Godine su tu, a to je bilo vidljivo i protiv Makedonije da u obrani teško može zaustaviti pivota kad ovaj s njim ostane jedan na jedan.

Čini mi se da je ovo prvenstvo za Brozovića neka vrsta nagradnog putovanja. Dobio je neke minute protiv Irana, ali u ozbiljnim utakmicama na njega se ne računa. Musa je dobar igrač, ali on je u prvom redu obrambeni igrač, koji tu rolu igra i u svojem klubu. Samo nadam da na kraju nećemo kukati i žaliti zbog Sulića. Ipak, ovim momcima treba pružiti podršku. Opravdali su ulogu favorita, skinuli su sa sebe taj pritisak i sad imaju nekoliko dana odmora (protiv BiH će to biti jedna revijalna utakmica) uoči onog najvažnijeg.

Veseli me povratak Švedske u rukometni vrh

Žao mi je jedino što je ispala BiH, posebice jer je pri kraju susreta s Tunisom imala rezultat koji bi ju odveo dalje, no eto, šteta. No, pokazalo se da sam bio poprilično precizan u prognozama koje sam dao prije turnira. Rekao sam da će poredak reprezentacija u ''hrvatskoj'' grupi biti ovakav, jedino nisam bio siguran tko će kao četvrti ići dalje, Bosna ili Tunis. Također, prognozirao sam da Dance ne vidim u ulozi favorita, a partije koje su pružili na ovom turniru sugeriraju da sam bio u pravu. Njemačku i Island, koji su na mala vrata upali na ovo prvenstvo, istaknuo sam kao moguća iznenađenja i bio sam u pravu.

Što se tiče Švedske, premda u svojoj grupi izgledaju goropadno, uvjeren sam da je to samo privid, jer oni su u grupi, a to tvrdim iz iskustva, s bezličnim reprezentacijama, na kojima nije problem se iživljavati. Vidjet ćete kad im na megdan dođu prave i ozbiljne ekipe kako će to izgledati. Međutim, drago mi je da se Švedski rukomet digao. Nakon one slavne generacije, koja je bila jedna od najboljih svih vremena, njih nije bilo nigdje. A jaka i konkurentna Švedska nužno je potrebna svjetskom rukometu.
It_is_a_Leclerc

#4612 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Veselin Vujović "kralj potcjenjivanja" protivinika.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4613 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

podcjenjivanja*
SkyLimit wrote:Jako slabo su naši mediji pokrili ovo SP, još je domaćin prvenstva omogućio novinarima da besplatno švrljaju po Kataru, a oni su tu izgleda shvatili kao godišnji odmor.

Najviše je falilo stručnih analiza. Samo bi se tu i tamo odnekle čuo glas ili pročitao intervju sa Kasimom Kamenicom.

Za sportski.net.hr redovito je o utakmicama Hrvatske kao i o cjelokupnom prvenstvu pisao Nikša Kaleb(suđenje na utakmici Tunis - BiH je opisao kao "horor, strava i užas"), za Index.hr su pisali Lino Červar, Veselin Vujović, Goran Šprem i Renato Sulić.

Učite kako se to radi :thumbup:
A ko da napiše stručnu analizu kada nemamo nikoga specijaliziranog za rukomet?

Što se tiče pokrivenosti, Zametica je fenomenalno odradio sve, od intervjua od utakmica, nemoj zajebavat'. :)
Zavatoni

#4614 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Zavatoni »

Puna podrška Markoviću i reprezentativcima...ponosan sam kako su odigrali prve 4 utakmice...u naredne 3 se jesu brukali, ali nema veze...pripisat ćemo to padu morala, umoru...
Najveći dobitak su braća Burić, Malinović, Perić...koji su pokazali da će nositi ovaj tim u budućnosti...
Pustiti Markovića da radi, jer ovo što je uradio sa ekipom koja je bila potpuno potonula je odlično...
Imamo dobar trend i ovo može samo bolje...
SkyLimit

#4615 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Velkoski wrote:
A ko da napiše stručnu analizu kada nemamo nikoga specijaliziranog za rukomet?

Što se tiče pokrivenosti, Zametica je fenomenalno odradio sve, od intervjua od utakmica, nemoj zajebavat'. :)
Rukometni treneri i bivši reprezentativci.
spinel_

#4616 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

SkyLimit wrote:
Dragan Marković: Za sve nas je ovo velika škola

"Žao mi je što nas je Velić izigrao, jer se radi o igraču koji pokriva pozicije desnog krila i beka. Zvao sam ga i za kvalifiakcione utakmice sa Bjelorusijom i Danskom, ali je tada tražio da ga poštedim i izašao sam mu u susret. Obećamo mi je da će igrati Svjetsko prvenstvo, ali nije održao riječ. To nam je dosta poremetilo planove, morali smo tražiti rješenja sa dva pivota. Onda nam se povrijedio Savić i upali smo u još veće probleme. Velić je, dok sam ja selektor, završio sa reprezentacijom, a sumnjam da će ga i bilo ko drugi zvati kada ima takav odnos prema državnom dresu", kaže Marković.

http://www.nezavisne.com/sport/rukomet/ ... 86037.html

meni se sve cini da je ta debilcina kao i Saric izbjegava reprezentaciju BiH da bi zaigrao koju godinu za Katar. Otuda je i otisao tamo..

Evo nas selektor na bht izjavio da je selektor Katra spanac zelio nasu grupu, ali je dobio naredjenje da nas izbjegnu.
It_is_a_Leclerc

#4617 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Evo, selektor je fino opleo po savezu, ligi, nedostatku mlađih selekcija, lošem kvalitetu klupskog rukometa...
SkyLimit

#4618 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo, selektor je fino opleo po savezu, ligi, nedostatku mlađih selekcija, lošem kvalitetu klupskog rukometa...
Fino je Markoviću, njega niko ništa ne pita, ja zaista ne znam zašto, čovjek je miran i staložen i ne čini se kao neko ko ne bi korektno informisao javnost o stvarima koju je zanimaju.

Pratim šta rade hrvatski novinari u vezi Goluže, jedan ga pita zašto nije pozvao Sulića, drugi zašto nije pozvao Vukovića, treći zašto Bičanić nije više igrao, četvrti zašto je Hrvatska loše izgledala u pozicionim napadima...

Vrhunac naših novinara nakon više neprespavanih noći i međusobnih konsultacija pri pokušaju da smisle pitanje je: "Selektore, kakva je atmosfera u timu?".

Ovo uopće nije kritika Markoviću, već "novinarima".
trcicu trceci

#4619 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by trcicu trceci »

Je li ovo traze otkaz Markovicu, jarane vazda me iznenade klix kriticari, kakvi likovi :-D :-) :-) :run:
spinel_

#4620 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

ma kakvi bh novinari,. kad vidim ovo igrace poslije utakmice ispituju i vrhunac pitanja je "Da li je ta i ta utakmica finale prije finala" .. pa i djecak od 10-ak godina bi smislenije pitanje izmislio. Bruka i sramota.
sreca pa nam komsije i susjedi pricaju istim jezikom. Davno bi raznorazni kvaziportalcici i kvazinovinarcici propali, jer ne bi imali sta da c/p.
SkyLimit

#4621 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Vijeće ministara BiH odobrilo određena sredstva iz budžeta i za kojekakve privatne stonoteniske i kajakaške klubove, a 0 KM za rukometnu i košarkašku reprezentaciju :roll:

- Smajo Karačić kaže da država Srbija godišnje izdvoji 800 hiljada eura za rukomet, a Hrvatska i duplo više, a BiH 0 KM

- Iz Vijeća Ministara poručuju da rukometni i košarkaški savez nisu predali ispravne prijave, nisu popunili papirologiju kako treba, i zbog toga im nisu odobrena sredstva

Gdje prestaje logika, počinje Bosna i Hercegovina.
bingov buraz

#4622 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Srpski i hrvatski kadrovi u vijecu ministara uglavnom sluze za miniranje drzave,bosnjacki su tu da se uhljebe dobro,boli njih kurac i za kosarku i rukomet.
insomnia78

#4623 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

A nije puno bolja situacija ni u savezima
SkyLimit

#4624 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Gledam fotografije sa dočeka Memiševića u rodnom Maglaju, skupilo se dosta ljudi da proslavi medalju Katara na SP. Nisam znao da u BiH ima toliko navijača Katara.

Baš i nije oduševio na SP, krila su bila daleko najslabija karika Katara, čudi me da nisu iskeširali lovu za bolja, a možda i hoće uskoro.

Rekao bih da će možda sačekati tri godine pa zaigrati za nas, ali s obzirom na ruku na srcu i glasno pjevanje tokom intoniranja himne Katara, zaključujem da je čovjek katarski patriota.

Inače treba sakrivati našu talentovanu djecu kad rukometni i košarkaški klubovi ili reprezentacije iz Katara dolaze ko fol da igraju turnire u BiH.

Ako obratite pažnju, redovno u stručnom štabu imaju po jednog našeg čovjeka, e taj je zadužen da obrlati i odvede u Katar talentovanu djecu iz naših klubova koju zapazi po tim turnirima.

Ne bi tu bilo ništa sporno da oni njih samo odvedu u njihove klubove i daju im vrhunske uslove i pare što zaista i rade, već da kažem u stilu teoretičara zavjera, ono što vam neće reći je to da su ti klubovi samo krinka, primarni cilj je da ta djeca postanu reprezentativci Katara.
Last edited by SkyLimit on 03/02/2015 23:12, edited 4 times in total.
kucniljubimac

#4625 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by kucniljubimac »

Pjevo bi ti i "boze pravde " za kes, sta tersate, memisevica niko nikad nije kontaktiro iz naseg saveza niti je im'o u planu.

meni je iskreno to degutatno pjevanje i samo igranje za repku neku zbog kesa al' sta imam ja srat po tome kad bi mi se ukazala prilika za taj kes, ko moze garantovati da ne bih prist'o.

DejoMalinovic :bih:
Post Reply