Samo si zaboravio da smo igrali sa Karačićem koji nije odigrao utakmice 2 mjeseca (ako se ne varam, ispravite me ako griješim), Prce za kojeg se nije znalo da li će uopšte nastupiti zbog povrede, a koji je u tom baražu postigao 17 golova. Dakle, dva ponajbitnija igrača u napadu nisu bila u formi, a falio je i Panić. Hajmo baš sve faktore ukalkulisati, pa da onda analiziramo. Nama su to fakat dva bitna igrača, jer naša liga je u biti amaterska, a nemamo baš dijasporu kao u fudbalu. Mala nam je baza, pa je onda veliki udarac kada ti dva bitna igrača nisu 100% spremna, i kada ti se igra hajmo reći bazira na njima. Karačić je i igrao, ali Prce je baš falio.north wrote:Selektoru ne treba skidati glavi, ali valjda svugdje poslije nekog takmičenja treba napraviti analizu i reći šta je bilo dobro i šta nije, i u konačnici je li napravljen uspjeh ili nije....Ako ćemo krenuti od zadnje dileme, onda je valjda jasno da uspjeh nije napravljen, nego imamo obratnu činjenicu koja je nepobitna...Ostavimo jednom te moralne pobjede, ostavljanje srca na terenu i sl., podvuci crtu saberi bodove vidi đe si i šta i znaćeš je li dobro ili nije...Po meni, ovo nije dobro ako se gleda učešće na prvenstvu, jer ako si u dvije utakmice baraža izbacio Island, jednom možeš slučajno uzeti pa da kažeš možda su te potcijenili, ali drugi put nema podcjenjivanja, znači ako si ih izbacio u dvije tekme dokazao si da vrijediš i da možeš, znači nisi mrtvi vezalj koji je zalutao na SP i na kojem će se protivnici iživljavati...E pa ako je tako, hajde onda da vidimo što jednu, ali bar jednu od tri tekme (Austria, Makedonija i Tunis), gdje su sva tri protivnika realno slabija od Islanda, a pazi ironije sve tri do pred kraj bivali u igri nismo uzeli, a samo jedna od te tri bi vjerovatno bila dovoljna za prolaz i opet ne možeš...Ja nisam rukometni stručnjak ali imam pravo imati dilemu, i ne želim ko vječiti luzer tražiti alibi u neiskustvu, pehovima, sudijama i masonima....Da li je do psihe igrača koji u tim zadnjim momentima nisu znali zategnuti i završiti posao, nego ko bekanima baš tada ispadale lopte iz ruke od straha šta li, da li nekada u nepravovremenoj reakciji sa klupe, da li zbog toga što baš u tom momentu nisi imao igrača koji će preuzeti odgovornost pa skočiti ko kengur i zakucati sa osam ili devet metara i riješiti možda tim potezom utakmicu, ali do nečega jeste...Do čega god da je, jedno je sigurno, nismo prošli zbog nas samih, nažalost....A moglo se, nije da se nije moglo...
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- agnostic_front
#4326 Re: Rukometna reprezentacija BiH
- agnostic_front
#4327 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Otprilike 95% makedonskih reprezentativaca igra LP.north wrote:Ako ćemo tako ko treba vući Makedoniju osim Lazarova, pa se protiv nas nije vidio, a drugi igrači nas uzeše...sad će se reći ali oni nisu debitanti, pa ako je jedini kriterij to iskustvo,
-
north
#4328 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa dobro, vladaš statistikom bolje u ovom sportu i tu se ne mislim niti mogu s tobom nadmetati...Tako ćeš mi reći i za austrijance većina igra bundesligu, Tunis stalni učesnik prvenstava sa priznatim stručnjakom, sve to stoji, ali ja pričam o tri utakmice gdje si u sve tri u igri do samog kraja i nijednu ne dobijaš...Na terenu se ni u jednoj od te tri utakmice nije vidjela tolika razlika na terenu, zato mene boli, ovdje ne pričamo da smo u sve tri izgubili sa deset razlike i sad ja serem da smo morali dobiti, a ljudi realno u sve tri za klasu bili bolji nego je u svim drugačija situacija bila...Jednostavno opet po ko zna koji put dolazimo do onoga malo nam ja falilo, i tako godinama u svim sportovima, a nikako da prebrodimo te dječije bolestiagnostic_front wrote:Otprilike 95% makedonskih reprezentativaca igra LP.north wrote:Ako ćemo tako ko treba vući Makedoniju osim Lazarova, pa se protiv nas nije vidio, a drugi igrači nas uzeše...sad će se reći ali oni nisu debitanti, pa ako je jedini kriterij to iskustvo,
- SkyLimit
#4329 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vardar je prošle godine u četvrtfinalu Lige prvaka ispao od Flensburga zbog manje postignutih golova u gostima, a ukupan rezultat je bio 48 :48. Flensburg je na kraju i osvojio Ligu prvaka
Istini za volju, Vardar dovodi reprezentativce Španije, Hrvatske, Rusije itd., tako da baš i nema minutaže za Makedonce.
Makedonski reprezentativci uglavnom dolaze iz Metalurga, još jednog učesnika Lige prvaka, koji je opet prošle sezone osvojio titulu državnog prvaka ispred Vardara.
Istini za volju, Vardar dovodi reprezentativce Španije, Hrvatske, Rusije itd., tako da baš i nema minutaže za Makedonce.
Makedonski reprezentativci uglavnom dolaze iz Metalurga, još jednog učesnika Lige prvaka, koji je opet prošle sezone osvojio titulu državnog prvaka ispred Vardara.
- agnostic_front
#4330 Re: Rukometna reprezentacija BiH
OK, stoji i to, ali kako misliš po ko zna koji put? Prije dvije-tri godine nas Austrija razbije tamo, i uspijemo izvući remi kući, da bismo smo bili u situaciji da držimo utakmicu na jednom SP-u neizvjesnom do kraja. Rusi nas isto prije dvije godine ubili u Visokom, a sad sam siguran da bi i protiv njih bio egal do kraja. Ako uzimaš kao polaznu tačku utakmice sa Islandom, onda bi se i moglo kazati nije baš to OK (i pored one situacije sa Prceom i Karačićem). Ako kreneš od prošlih kvalifikacija koje smo igrali, napredak je evidentan.north wrote:Pa dobro, vladaš statistikom bolje u ovom sportu i tu se ne mislim niti mogu s tobom nadmetati...Tako ćeš mi reći i za austrijance većina igra bundesligu, Tunis stalni učesnik prvenstava sa priznatim stručnjakom, sve to stoji, ali ja pričam o tri utakmice gdje si u sve tri u igri do samog kraja i nijednu ne dobijaš...Na terenu se ni u jednoj od te tri utakmice nije vidjela tolika razlika na terenu, zato mene boli, ovdje ne pričamo da smo u sve tri izgubili sa deset razlike i sad ja serem da smo morali dobiti, a ljudi realno u sve tri za klasu bili bolji nego je u svim drugačija situacija bila...Jednostavno opet po ko zna koji put dolazimo do onoga malo nam ja falilo, i tako godinama u svim sportovima, a nikako da prebrodimo te dječije bolestiagnostic_front wrote:Otprilike 95% makedonskih reprezentativaca igra LP.north wrote:Ako ćemo tako ko treba vući Makedoniju osim Lazarova, pa se protiv nas nije vidio, a drugi igrači nas uzeše...sad će se reći ali oni nisu debitanti, pa ako je jedini kriterij to iskustvo,....
-
north
#4331 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne, ovo "po ko zna koji put" nisam mislio direktno na rukometaše, nego generalno na te pizdarije koje se godinama dešavaju u svim sportovima, samo nekad u fudbalu, nekad u košarci, a evo sad i u rukometu....pa složićeš se da je toga bilo pun qrac ovih 20 godina....mada kad je rukomet u pitanju bilo je i tu toliko popušenih baraža, i evo sada se led probio i to jeste za pohvalu ....samo moje razmišljanje je ako si prvi put prešao jednom prvi nivo i vidiš da možeš odmah i drugi, zapni majka mu stara i nadljudskim naporima odradi i to, nemoj pasti i reći polako, prvi put sam prošao prvi slavmo još to, biće neki naredni put prilika za drugi...
- agnostic_front
#4332 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa ne slavi niko, samo nismo odmah za smjenu selektora. Momci su se borili, pravili greške, za nadati se da su dosta naučili i to je to. Idemo dalje.
EDIT: i još nešto da dodam. Mislim da javnost svakako nema pravo prigovarati, nakon sramne posjete protiv Islanda.
EDIT: i još nešto da dodam. Mislim da javnost svakako nema pravo prigovarati, nakon sramne posjete protiv Islanda.
- It_is_a_Leclerc
#4333 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Specifičan je rukomet. Da bi vidio veliko takmičenje ne moraš kao u košarci pobijediti Island i Luksemburg, ili u fudbbalu, Kipar i Lihtenštajn. Ovdje moraš dobiti Island, Srbiju, Njemačku, i tako te "prvoligaške" ekipe. S tog aspekta, plasman je odličan uspjeh, ne samo zato što smo otišli na SP, već zato što će nam ovo popraviti renome, pa da i mi jednom budemo "prvi šešir", a ne stalno ovi što čekaju i strahuju koja će ih vesesila sad dopasti.
Rukomet je specifičan i po tome što, realno, iskustvo igra možda i najvažniju ulogu. Ne samo u strogo igračkom smislu (iako i tu ima ogroman utjecaj, jer, realno, kad je npr. Karačić, Prce ili Toromanović zadnji put odigrao pet high tempo utakmica u sedam dana), već i u svakom drugom. Mi smo, ovaj put, egzotika i zato nam se i desi da nas svaka jebena portugalska uš može pokrasti, a da se ne počeše. Ja cijelo vrijeme tvrdim i tvrdit ću da naši igrači jesu kvalitetni i da je priča o tome kako su svi tobože kvalitetni, a mi duduci, čisto potcjenjivanje.
Problem je u onom što je o nama rekao Kiril Lazarov. "BiH je odlična ekipa, ali se vidi da prvi put igra ovakve utakmice i da ih ne zna iskontrolisati". Ne znamo mi ciganiti, padati, raditi ono što su radili Tunižani, niti bi nam se dozvolilo, a to je odigralo dosta veliku ulogu. Ne amnestiram ja greške kojih naravno ima. Trebalo je, možda, ranije baciti Zulfića i Mikića, raditi na igri sa igračem više, i slično, ali bez Panića, sa rovitim Nikolom i Karačićem van igračke forme, ovo je realan domet naše ekipe.
Selektora treba pustiti na miru, jer ja u svakom njegovom potezu vidim zašto ga povuče. Kod Sušića, iako nisam neki ekspert za fudbal, ja nisam vidio ni zrno razuma. Marković gradi jedan poseban tim, specifično on to sve vodi, i treba ga pustiti da vidimo hoćemo li dobiti Bjelorusiju u Tuzli u junu, u tom meču koji bi nas, po svemu sudeći, trebao voditi u Poljsku. Bjelorusija nije bauk, ispali su kao i mi, u najjačem sastavu, i svakako da nam se otvara, mogu slobodno reći, pravi autoput prema Poljskoj.
Rukomet je specifičan i po tome što, realno, iskustvo igra možda i najvažniju ulogu. Ne samo u strogo igračkom smislu (iako i tu ima ogroman utjecaj, jer, realno, kad je npr. Karačić, Prce ili Toromanović zadnji put odigrao pet high tempo utakmica u sedam dana), već i u svakom drugom. Mi smo, ovaj put, egzotika i zato nam se i desi da nas svaka jebena portugalska uš može pokrasti, a da se ne počeše. Ja cijelo vrijeme tvrdim i tvrdit ću da naši igrači jesu kvalitetni i da je priča o tome kako su svi tobože kvalitetni, a mi duduci, čisto potcjenjivanje.
Problem je u onom što je o nama rekao Kiril Lazarov. "BiH je odlična ekipa, ali se vidi da prvi put igra ovakve utakmice i da ih ne zna iskontrolisati". Ne znamo mi ciganiti, padati, raditi ono što su radili Tunižani, niti bi nam se dozvolilo, a to je odigralo dosta veliku ulogu. Ne amnestiram ja greške kojih naravno ima. Trebalo je, možda, ranije baciti Zulfića i Mikića, raditi na igri sa igračem više, i slično, ali bez Panića, sa rovitim Nikolom i Karačićem van igračke forme, ovo je realan domet naše ekipe.
Selektora treba pustiti na miru, jer ja u svakom njegovom potezu vidim zašto ga povuče. Kod Sušića, iako nisam neki ekspert za fudbal, ja nisam vidio ni zrno razuma. Marković gradi jedan poseban tim, specifično on to sve vodi, i treba ga pustiti da vidimo hoćemo li dobiti Bjelorusiju u Tuzli u junu, u tom meču koji bi nas, po svemu sudeći, trebao voditi u Poljsku. Bjelorusija nije bauk, ispali su kao i mi, u najjačem sastavu, i svakako da nam se otvara, mogu slobodno reći, pravi autoput prema Poljskoj.
- It_is_a_Leclerc
#4334 Re: Rukometna reprezentacija BiH
I da. Strašno, ali strašno me interesuje da li će IHF izreći kaznu Hrvatskoj zbog divljanja njihovih navijača na današnjoj utakmici ? Sudeći po tome kako su nas kaznali, očekujem da će njihov savez morati prodati makar dva otoka da se oduži.
Al' kad bi se zezali.
Al' kad bi se zezali.
-
Sociolog
#4335 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nemojte napadati Nikolu Prceta, njemu kapa do poda, kada je 2005, izabrao BIH, a ne Hrvatsku, a mogao je Hrvatsku, i vec bi bio pun medalja...
- cyprus
#4336 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja Markoviću jedino zamjeram što nije ranije dao priliku Zulfiću i Mikiću... Sve ostale naše greške su bile posljedica neiskustva...
- van Basten
#4337 Re: Rukometna reprezentacija BiH
to je to... rukomet traži kontinuitet i igre i igrača i selektora i taktike i svega... najbolje ekipe su imale svoje selektore decenijama... Francuzi na ovom nivou igraju skoro 20 godina, a sve sa dva selektora. Dancima je Wilbeck tvorac svih uspjeha, nekad birvaktile kad su Rusi harali imali su uvijek istog čiču na klupi (sad nikako da mi na pamet padne ime mu
), čak je i Červar ostao finih godina u Hrvatskoj.
S druge strane, ne treba ići dalje od komšiluka pa vidjeti kako je to kada se jedna više nego solidna imenima ekipa rastura stalnim tumbanjima i mijenjanjima (Srbija).
Zato sam ja da se Markoviću da kontinuitet još jednog ciklusa EP/SP, pa za dvije godine podvući crtu. Ne valja vam paralela sa Papetom, jer Marković djeluje kao čovjek koji će prvi priznati propuste i gledati kako da ih ispravi. Kao da on nije vidio da su nam kontre očajne, krila bezopasna, napad sterilan... sigurno će gledati kako to da poboljša... ako za dvije godine ne bude napretka onda možemo pričati o smjeni... a biće ga, siguran sam.
Naravno da niko nije zadovoljan ispadanjem u najlošijoj grupi prvenstva, ali realno... nema se tu pouno šta zamjeriti. Cijela prva bekovska linija ili fali ili je igrala nedovoljno oporavljena, onda dalje vidjelo se da smo još zeleni za ovog nivoa, rutina će doći, onda su tu i sudije i ... nakupi se podosta tih malih sitnica zbog kojih u zbiru nismo prošli.
ALi ova ekipa je na dobrom putu... zdravija, iskusnija sa 2-3 nova imena... za par godina bi mogla puno toga. Da li će? ko to zna... kakav nam je savez a evo vidim i navijači... daj Bože da ih istrpimo i ispratimo... ako uspijemo u tome, višestruko će nam se vratiti možda već 2017.
S druge strane, ne treba ići dalje od komšiluka pa vidjeti kako je to kada se jedna više nego solidna imenima ekipa rastura stalnim tumbanjima i mijenjanjima (Srbija).
Zato sam ja da se Markoviću da kontinuitet još jednog ciklusa EP/SP, pa za dvije godine podvući crtu. Ne valja vam paralela sa Papetom, jer Marković djeluje kao čovjek koji će prvi priznati propuste i gledati kako da ih ispravi. Kao da on nije vidio da su nam kontre očajne, krila bezopasna, napad sterilan... sigurno će gledati kako to da poboljša... ako za dvije godine ne bude napretka onda možemo pričati o smjeni... a biće ga, siguran sam.
Naravno da niko nije zadovoljan ispadanjem u najlošijoj grupi prvenstva, ali realno... nema se tu pouno šta zamjeriti. Cijela prva bekovska linija ili fali ili je igrala nedovoljno oporavljena, onda dalje vidjelo se da smo još zeleni za ovog nivoa, rutina će doći, onda su tu i sudije i ... nakupi se podosta tih malih sitnica zbog kojih u zbiru nismo prošli.
ALi ova ekipa je na dobrom putu... zdravija, iskusnija sa 2-3 nova imena... za par godina bi mogla puno toga. Da li će? ko to zna... kakav nam je savez a evo vidim i navijači... daj Bože da ih istrpimo i ispratimo... ako uspijemo u tome, višestruko će nam se vratiti možda već 2017.
- SkyLimit
#4338 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Marković dao nešto duži intervju za Balkan Handball
O suđenju na utakmici sa Tunisom
O suđenju na utakmici sa Tunisom
Našu igru koja se svodi na spuštanje lopte na pivota naziva atraktivnomNama su i protiv Makedonije poništena tri čista gola, ni reč nismo rekli. Mogli smo da se žalimo, da plačemo, ali mi smo ipak tražili krivicu u sebi. Ovo protiv Tunisa je prevršilo svaku meru. Da ne nabrajam sad šta se sve dešavalo, video je čitav svet.
O povredamaJako žalim što nismo u završnici. Bilo ko da je naleteo na nas, lako bi mogao da izgubi. Rukometni svet je ostao siromašan za jednu vrlo atraktivnu ekipu. Jer način na koji smo mi odigrali turnir do sada, privlači publiku, medije, čitav auditorijum.
O svojim igračimaUzevši u obzir da nam je Prce povređen već dva meseca, da ni dan priprema nije bio sa nama, da su Karačiću obe ruke bile u gipsu 15 dana pre početka prvenstva, da je naš univerzalac i jedan od najboljih igrača Panić, propustio takmičenje, da smo ostali bez Koste Savića tokom nadmetanja, onda moramo reći da smo pokazali mnogo.
O mladosti našeg timaDva Burića su bila na svetskom nivou, mladi igrači poput Malinovića, Perića i Jankovića – sjajni. Vranješ i Terzić odlični. I Ovčinu treba pomenuti od mladih igrača, možda je za nijansu bio slabiji u odbrani, ali i on zaslužuje pohvale. Kada zaokružim sliku o svim igračima,ponavljam – jako sam ponosan.
O daljnim ambicijamaProsek nam malo kvare Prce i Toromanović, ali mi smo najmlađa ekipa ovde, ta statistika laže. Zato što nama najmlađi igrači igraju, a drugima sede na klupi. To je velika razlika. Bosna i Hercegovina će narednih godina igrati važnu ulogu, ne samo u balkanskom, već i u svetskom rukometu. Ima još par nadolazećih mladih talenata, recimo Lončar na levom beku, koji bi trebalo da zameni Nikolu Prca na levom beku.
Uostalom, dobro smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, „ćapili“ smo bod u Belorusiji i trebalo bi da se plasiramo, sve je u našim rukama.
-
Sociolog
#4339 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sky Limit... vidim, da se shvatamo u rukometu...sta mislis, o eventualnom povratku na krilo bivseg igraca Adnana Jaskica, sad igra u čeliku, sad ima 31-32 godine, znaći može još par godina dati u reprezentaciji?SkyLimit wrote:Marković dao nešto duži intervju za Balkan Handball
O suđenju na utakmici sa TunisomNašu igru koja se svodi na spuštanje lopte na pivota naziva atraktivnomNama su i protiv Makedonije poništena tri čista gola, ni reč nismo rekli. Mogli smo da se žalimo, da plačemo, ali mi smo ipak tražili krivicu u sebi. Ovo protiv Tunisa je prevršilo svaku meru. Da ne nabrajam sad šta se sve dešavalo, video je čitav svet.
O povredamaJako žalim što nismo u završnici. Bilo ko da je naleteo na nas, lako bi mogao da izgubi. Rukometni svet je ostao siromašan za jednu vrlo atraktivnu ekipu. Jer način na koji smo mi odigrali turnir do sada, privlači publiku, medije, čitav auditorijum.O svojim igračimaUzevši u obzir da nam je Prce povređen već dva meseca, da ni dan priprema nije bio sa nama, da su Karačiću obe ruke bile u gipsu 15 dana pre početka prvenstva, da je naš univerzalac i jedan od najboljih igrača Panić, propustio takmičenje, da smo ostali bez Koste Savića tokom nadmetanja, onda moramo reći da smo pokazali mnogo.O mladosti našeg timaDva Burića su bila na svetskom nivou, mladi igrači poput Malinovića, Perića i Jankovića – sjajni. Vranješ i Terzić odlični. I Ovčinu treba pomenuti od mladih igrača, možda je za nijansu bio slabiji u odbrani, ali i on zaslužuje pohvale. Kada zaokružim sliku o svim igračima,ponavljam – jako sam ponosan.O daljnim ambicijamaProsek nam malo kvare Prce i Toromanović, ali mi smo najmlađa ekipa ovde, ta statistika laže. Zato što nama najmlađi igrači igraju, a drugima sede na klupi. To je velika razlika. Bosna i Hercegovina će narednih godina igrati važnu ulogu, ne samo u balkanskom, već i u svetskom rukometu. Ima još par nadolazećih mladih talenata, recimo Lončar na levom beku, koji bi trebalo da zameni Nikolu Prca na levom beku.Uostalom, dobro smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, „ćapili“ smo bod u Belorusiji i trebalo bi da se plasiramo, sve je u našim rukama.
- SkyLimit
#4340 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma ne treba nam Jaškić, on je u najboljim danima svoje karijere kad je igrao Ligu prvaka imao koji kilogram viška, mogu misliti koliko je ozbiljan danas.
Sjećam se njeg i Melića u mlađim danima, Jaškić ga mogao naučiti rukometu, danas Melić igra u Parisu sa Hansenom i Narcissom a Jaškić kako kažeš u Čeliku
Treba forsirati mlade i talentovane igrače. Mada je Prce ionako jedini pravi veteran u ovoj ekipi. Dok Lončar ne stasa trebao bi Halilbegović preuzeti ulogu Prcea, no ne sviđa se selektoru kao čovjek
(Zukanović zna kako mu je).
Sjećam se njeg i Melića u mlađim danima, Jaškić ga mogao naučiti rukometu, danas Melić igra u Parisu sa Hansenom i Narcissom a Jaškić kako kažeš u Čeliku
Treba forsirati mlade i talentovane igrače. Mada je Prce ionako jedini pravi veteran u ovoj ekipi. Dok Lončar ne stasa trebao bi Halilbegović preuzeti ulogu Prcea, no ne sviđa se selektoru kao čovjek
-
Sociolog
#4341 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sky Limit...pošteno govoreći, u pravu si..1000% si u pravu za Jaškića, mada bi on sigurno, da je igrao dao par golova na iskustvo, u to nema sumnje. Ja bih zvao Denija Velića, solidno desno krilo. Igra sad u Kataru, navodno trzavice, njega i selektora, volio bih da se izmire, nama trebaju krila. Slabo ga i mediji spominju , i bilo ko drugi.SkyLimit wrote:Ma ne treba nam Jaškić, on je u najboljim danima svoje karijere kad je igrao Ligu prvaka imao koji kilogram viška, mogu misliti koliko je ozbiljan danas.
Sjećam se njeg i Melića u mlađim danima, Jaškić ga mogao naučiti rukometu, danas Melić igra u Parisu sa Hansenom i Narcissom a Jaškić kako kažeš u Čeliku![]()
Treba forsirati mlade i talentovane igrače. Mada je Prce ionako jedini pravi veteran u ovoj ekipi. Dok Lončar ne stasa trebao bi Halilbegović preuzeti ulogu Prcea, no ne sviđa se selektoru kao čovjek(Zukanović zna kako mu je).
- It_is_a_Leclerc
#4342 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Spuštanje lopte na pivota jeste izrađena akcija. Jer treba bekovskim križanjima (koje neupućeni zovu "ono bezveze vodanje lopte") naći mjesto pivotu da primi loptu, okrene se i pogodi. Opucati sa 8-9 metara zna čak i Marko Kopljar. To nije izrađena akcija i to nije atraktivan rukomet. Bar po mom shvatanju. Isto to vrijedi i za krila. Treba znati napraviti prostor da ti krila prime loptu i uskoče.
Imam mali problem da prizovem u sjećanje ta tri gola što su nam poništena protiv Makedonije ?!
Imam mali problem da prizovem u sjećanje ta tri gola što su nam poništena protiv Makedonije ?!
-
vodoinstalater
#4343 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Cuo sam kada su skandirali svoj, ocigledno sada vec uobicajeni, nacisticki repertoar. Prijavio sam to obezbjedjenju, nazalost to nece sigurno piti vode. Dok neko zvanicno kao sto je delegat to ne unese u zapisnik ili barem zalbu sa nase klupe, na osnovu koje je moguce napraviti istragu. Kasnije samo konto da mi se ucinilo jer ljudi oko mene nisu culi. Vec sam mislio da sam umislio. Kazne sumnjam da ce biti niti me nesto interesuje, nego cisto da se zna kakvi su papci ili barem grupica medju njima. Inace me ne pogadja tudji primitivizam ali nesto mi je sinoc bas isao na zivac.It_is_a_Leclerc wrote:I da. Strašno, ali strašno me interesuje da li će IHF izreći kaznu Hrvatskoj zbog divljanja njihovih navijača na današnjoj utakmici ? Sudeći po tome kako su nas kaznali, očekujem da će njihov savez morati prodati makar dva otoka da se oduži.
Al' kad bi se zezali.
Nadam se da cu ufatiti vremena da napisem kako su utakmice izgledale sa tribina.
- zg1911
#4344 Re: Rukometna reprezentacija BiH
šteta što niste dobili tunisa. bila je idealna situacija da u duhu dobrosusjedskih odnosa izbornik natukne igračima da priķoče. (makar, iskreno sumnjam da bi taj scenarij bio moguć budući da naši do sad nisu kalkulirali, pa niti onda kada su trebali)
kada se vidi koje reprezentacije su ostale kući, ne biste trebali bit puno razočarani. sam plasman je uspjeh. malo po malo. sad treba osigurat kontinuitet plasmana na elitna natjecanja, a onda će doći i prolasci grupnih faza.
pozdrav!
kada se vidi koje reprezentacije su ostale kući, ne biste trebali bit puno razočarani. sam plasman je uspjeh. malo po malo. sad treba osigurat kontinuitet plasmana na elitna natjecanja, a onda će doći i prolasci grupnih faza.
pozdrav!
- Mračajski proto
#4345 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Šta kaže purgerizam na ustašiju sa tribina?zg1911 wrote:šteta što niste dobili tunisa. bila je idealna situacija da u duhu dobrosusjedskih odnosa izbornik natukne igračima da priķoče. (makar, iskreno sumnjam da bi taj scenarij bio moguć budući da naši do sad nisu kalkulirali, pa niti onda kada su trebali)
pozdrav!
-
svi u napad
#4346 Re: Rukometna reprezentacija BiH
To je to.van Basten wrote:to je to... rukomet traži kontinuitet i igre i igrača i selektora i taktike i svega... najbolje ekipe su imale svoje selektore decenijama... Francuzi na ovom nivou igraju skoro 20 godina, a sve sa dva selektora. Dancima je Wilbeck tvorac svih uspjeha, nekad birvaktile kad su Rusi harali imali su uvijek istog čiču na klupi (sad nikako da mi na pamet padne ime mu), čak je i Červar ostao finih godina u Hrvatskoj.
- Edin H.
#4347 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jesu li nam ove utakmice za plasman izmedju 17 i 24-tog mjesta bitne za bilo sta?
- It_is_a_Leclerc
#4348 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa i jesu i nisu.Edin H. wrote:Jesu li nam ove utakmice za plasman izmedju 17 i 24-tog mjesta bitne za bilo sta?
S obzirom da igramo protiv Bjelorusije jedinog konkurenta za odlazak na EP, svakako treba iskoristiti da malo vidimo gdje smo i kakvi bi trebali biti da ih dobijemo.
- Edin H.
#4349 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Znaci u principu, trening utakmica?It_is_a_Leclerc wrote:Pa i jesu i nisu.Edin H. wrote:Jesu li nam ove utakmice za plasman izmedju 17 i 24-tog mjesta bitne za bilo sta?
S obzirom da igramo protiv Bjelorusije jedinog konkurenta za odlazak na EP, svakako treba iskoristiti da malo vidimo gdje smo i kakvi bi trebali biti da ih dobijemo.
- It_is_a_Leclerc
#4350 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa jest. A i nije baš isto završiti kao prvi ispod ovih 16, i završiti zadnji.
Eh, evo jednog videa za "struĆnu" javnost i forumaše koja kažu kako je suđenje bilo pošteno, ništa sporno, aman ja rabbi, gdje je vrlo lijepo uspoređeno šta se sudi Tunisu, a šta se sudi nama.
Eh, evo jednog videa za "struĆnu" javnost i forumaše koja kažu kako je suđenje bilo pošteno, ništa sporno, aman ja rabbi, gdje je vrlo lijepo uspoređeno šta se sudi Tunisu, a šta se sudi nama.