Ti si imo nervnih slomova do sad bruka, tako da sumnjam da tebe i kuci postuju...nema me tamo wrote:ZOCH wrote:A kao strasna je tema bila sa salvom psovki i jebanjem vrazalici sve OD-DO... strasne su teme i strasni su forumasi... Sve po laboratorijumima zaposlitMOSALJOZE wrote:Sjebaste temu ali baš ono pošteno
A kao tema na forumu treba biti nesto što se treba poštovat.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ZOCH
#4001 Re: Rukometna reprezentacija BiH
-
nema me tamo
#4002 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Brate, mene stomak još boli od nervoze..
-
nema me tamo
#4003 Re: Rukometna reprezentacija BiH
On sam, ima i više nego dovoljno.tvsabina wrote:To nije odgovor. Pitala sam ko to plaća ?nema me tamo wrote:tvsabina wrote:Ne pratim uopšte sport , rukomet mi je gotovo nepoznat ali imam jedno pitanjce :
ko plaća Nerminu Nikšiću put u Katar i šta će on tamo ?
Hvala.
Došao da gleda prvo svjetsko prvenstvo u rukometu za nasu reprezentaciju.
Dobar odgovor?
Hvala.
- MOSALJOZE
#4005 Re: Rukometna reprezentacija BiH
@tv sabina http://nogolopta.com/?p=6537
Nikšić je ovdje otišao najmanje zbog rukometa,ali je to za neke druge teme.
Nikšić je ovdje otišao najmanje zbog rukometa,ali je to za neke druge teme.
- spinel_
#4006 Re: Rukometna reprezentacija BiH
katar ponudio 20 slobodnih tj besplatnih mjesta.. ovaj dosao do tiketa i to bi bilo to.
- MOSALJOZE
#4007 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Što to 20 rudara nije moglo otići u Qatar odmoriti 10 dana?
-
nema me tamo
#4008 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Košarkaši all over Again..
- BHF_Manijak
#4009 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma mi sad vec moramo poceti traziti alternativu Prceu, u godinama je ipak i sve ce cesce biti podlozan povredama. Steta Pericu zbog visine, da ima 10 cm vise bio bi top bek!!!SkyLimit wrote: Trebali mi zaista uskoro dobiti još jednog srednjeg beka, zove se Marko Tarabochia, rođen u Zagrebu, naši mu trenutno sređuju papire da bi mogao igrati za nas.
Igra za Azoty-Pulawy, zajedno sa Prceom i Savićem, pa bi trebali njihovu čitavu vanjsku postavu imati u reprezentaciji.
- SkyLimit
#4010 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Mi na oko smo imali širinu na poziciji lijevog beka(Prce, Čelica, Terzić), ali u suštini smo bili bezopasni sa te pozicije.BHF_Manijak wrote: Ma mi sad vec moramo poceti traziti alternativu Prceu, u godinama je ipak i sve ce cesce biti podlozan povredama. Steta Pericu zbog visine, da ima 10 cm vise bio bi top bek!!!
Govoreći u procentima, Terzić je 80% odbrambeni igrač 20% napadački, Čelica 50 : 50, tj. solidan na obje strane parketa ali ništa spektakularno ni na jednom, Prce je tu jedini izraziti napadač, ali je ovakav skrpljen više štetio nego koristio.
Imamo Milasa koji je 1992. godište, otpao je sa spiska a realno bolje on zdrav nego povrijeđeni Prce, mada i on će biti nešto kao Čelica.
Ali i ova dvojica su lijevi bekovi:
Faruk Halilbegović
Imamo lijevog beka fine visine(197 cm), u najboljim godinama(27), koji igra u životnoj formi(u vrhu liste strijelaca poljske lige), ali ga nismo poveli na SP. Marković ga je jedno vrijeme pozivao ali davao mu je iznenađujuće malu minutažu, Halilbegović izgleda i sam ima nekih bubica, tako da je puklo između njih. On se mora vratiti u reprezentaciju. Nije pošteno da ga nema prema nama navijačima koji smo prisiljeni gledati beskonačna bezidejna dodavanja naših bekova bez da je iko u stanju skočiti i probušiti golmana. Da se razumijemo, nije on sad Narcisse, ali mi nemamo igrača u timu koji ju se u stanju opaliti bolje od njega.
Vladan Lončar
Osamnaestogodišnjak koji će ako se ne desi nešto nepredviđeno izrasti u najboljeg rukometaša kojeg smo imali do sada. Mi ovakvog potencijala još nismo imali. U dresu kadetske reprezentacije BiH svojim vršnjacima iz Danske i Francuske bez problema je trpao po desetak komada. Već sa 16 godina je počeo igrati našu rukometnu Premijer ligu u dresu Bosne iz Visokog. Međutim, prešao je u mađarski Pick Szeged, stoga je nužno što prije načiniti od njega seniorskog reprezentativca, kako nekom drugom savezu ne bi čudne ideje pale na pamet. Uostalom, kad Austrijanci i Nijemci na ovom prvenstvu forsiraju po jednog golobradog beka, zašto ne bi i mi svog bacili u vatru.
Ipak je teže naći dobrog ljevaka nego dešnjaka, a mi sa Malinovićem(1992. godište) i Panićem(1991. godište), nemamo potrebe brinuti za poziciju desnog beka.
Da je nafatati kakvih makar solidnih krila, da ima ko ući umjesto Ovčine i Vražalića kad im ne ide, a ne da srljaju iz greške u grešku.
- It_is_a_Leclerc
#4011 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa jel trebao izbaciti Nikolu iz rostera jer je ozlijeđen, a svi znamo Nikoline zasluge za ovo što smo tu ?!
-
nema me tamo
#4012 Re: Rukometna reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Pa jel trebao izbaciti Nikolu iz rostera jer je ozlijeđen, a svi znamo Nikoline zasluge za ovo što smo tu ?!
Kako je lik igrao kvalifikacije..
Šta je ono onako..
Prvenstvo uh..
- SkyLimit
#4013 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sa ljudske strane, apsolutno ga je trebalo voditi na SP.It_is_a_Leclerc wrote:Pa jel trebao izbaciti Nikolu iz rostera jer je ozlijeđen, a svi znamo Nikoline zasluge za ovo što smo tu ?!
Sa stajališta surovog sporta koji ne dopušta sentimentalnosti i koji računa samo rezultate, nije trebalo.
Eto.
- It_is_a_Leclerc
#4014 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma jeste ga trebao voditi.SkyLimit wrote:Sa ljudske strane, apsolutno ga je trebalo voditi na SP.It_is_a_Leclerc wrote:Pa jel trebao izbaciti Nikolu iz rostera jer je ozlijeđen, a svi znamo Nikoline zasluge za ovo što smo tu ?!
Sa stajališta surovog sporta koji ne dopušta sentimentalnosti i koji računa samo rezultate, nije trebalo.
Eto.
Milas je ok igrač, al' Milas je mlad, neiskusan. Ne bi bilo pošteno gurnuti ga u vatru.
Trebalo ga je ostaviti u rosteru, a možda Jankovića žrtvovati. Al' eto.. Selektor je mislio da je ovako bolje.
- BHF_Manijak
#4015 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Slazem se za Terzica, izrazito odbrambeni igrac i veceras ne znam zasto ga je par puta Marka forsirao naprijed. U jedno 3-4 situacije Terza je pravo zajeb'o stvar, prodao je bas jeftino lopte!SkyLimit wrote: Mi na oko smo imali širinu na poziciji lijevog beka(Prce, Čelica, Terzić), ali u suštini smo bili bezopasni sa te pozicije.
Govoreći u procentima, Terzić je 80% odbrambeni igrač 20% napadački, Čelica 50 : 50, tj. solidan na obje strane parketa ali ništa spektakularno ni na jednom, Prce je tu jedini izraziti napadač, ali je ovakav skrpljen više štetio nego koristio.
Imamo Milasa koji je 1992. godište, otpao je sa spiska a realno bolje on zdrav nego povrijeđeni Prce, mada i on će biti nešto kao Čelica.
Ali i ova dvojica su lijevi bekovi:
Ipak je teže naći dobrog ljevaka nego dešnjaka, a mi sa Malinovićem(1992. godište) i Panićem(1991. godište), nemamo potrebe brinuti za poziciju desnog beka.
Da je nafatati kakvih makar solidnih krila, da ima ko ući umjesto Ovčine i Vražalića kad im ne ide, a ne da srljaju iz greške u grešku.
Kakvi smo sa srednjim bekom, kakve su nam alternative? Men'se cini da smo i tu "tu i tamo", kao s krilima.
Pivoti su nam takodjer porpilicno pokriveni.
Nego je l' Buric izraziti pivot ili je kod nas glumio alternativu tu i kao "iznenadjenje"? Nekako njegova konstituacija i Toromanoviceva je nauporediva,
-
todd_smith
#4016 Re: Rukometna reprezentacija BiH
slobodnoZOCH wrote:Na zlonamjernost nikad imun, sta cutodd_smith wrote:travise mani me seZOCH wrote: Ikad cuo za tajming, za prelom utakmice, za psihu... Nista to jelde... 6 minuta prije kraja utakmice ti bukvalno srezu krila (ne pozicije) i to je prelomna tacka. STa se bolan ti slazes... jeko ti da se ko drva slazes ? Da li bi ovako pisao i da nije bilo 2 iskljucenja u 10 sekundi i da smo dobili? Pa ne bi tebe ova tema ni vidjela...Hoces da ti vadim prijasnje nickove
Travis moj
- Logovan
#4017 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Zar stvarno misliš da će ti neko uspjeti dati odgovor na ovo pitanje?tvsabina wrote:To nije odgovor. Pitala sam ko to plaća ?nema me tamo wrote:tvsabina wrote:Ne pratim uopšte sport , rukomet mi je gotovo nepoznat ali imam jedno pitanjce :
ko plaća Nerminu Nikšiću put u Katar i šta će on tamo ?
Hvala.
Došao da gleda prvo svjetsko prvenstvo u rukometu za nasu reprezentaciju.
Dobar odgovor?
Hvala.
- kandelabar
#4019 Re: Rukometna reprezentacija BiH
hebo vas više te poruke Duarteu na bosanskom jeziku,volio bi da sutra sve rezerve igraju sa HRV
-
todd_smith
#4020 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Magarece_godine wrote:
to je taj mentalitet
- Logovan
#4021 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Trebao mu je na engleskom ovo napisati.
- SkyLimit
#4022 Re: Rukometna reprezentacija BiH
BHF_Manijak, evo kako ja vidim perspektivu na svim pozicijama:
Golmani
Imamo Burića koji samo treba naučiti da baca precizne lopte preko terena u kontrama, i imati ćemo odličnog prvog golmana u narednih i više od 10 godina. Grahovac kao drugi golman i Dejanović kao treći su sasvim ok. Adam Savić dobro brani u Španiji i imao bi i on šta pokazati u reprezentaciji, ali šta ćeš kad i ovaj trenutni trojac funkcionira, pa Dejanović je treći golman a vadio nas je u Islandu. Tu su i mladi Efendić i Jokanović. Nema zime na ovoj poziciji uglavnom.
Pivot
Toromanović može još par godina, S. Burić se opasno nameće, i Građan je mlad i talentovan. Nemamo Aguinagaldea u najavi, ali ne stojimo ni loše. Vranješa ne računam, on je tu prvenstveno da igra odbranu.
Srednji bek
Na SP je putovao Karačić i mladi Perić i Janković. Uskoro bi trebao zaigrati i taj Tarabochia. Treba vidjeti kako će se ovaj novi snaći i kako će se karijera Perića razvijati da bi mogli suditi. Meni je Karačić dobar. On zapravo i jeste srednji bek u punom smislu, a nije samo još jedan šuter na terenu, kako igra npr. Poljska.
Lijevi bek
E tu bi uradio totalnu rekonstrukciju. Marković treba vratiti Halilbegovića i dati mu prave minute. Lončara odmah ubaciti u vatru. Na Milasa također ozbiljno računati. Što se tiče ovog trenutnog, Prce ne postaje mlađi i treba mu dozirati minutažu, nek nekad odigra nešto na iskustvo. Čelica je zahvalan igrač koji može odigrati solidno i u odbrani i u napadu, može koristiti. Terzić je odbrambeni igrač, nema od njeg više ništa u napadu. Ima i mali Hrstić iz Izviđača. Uglavnom imamo opcija, ali treba promjeniti nešto.
Desni bek
Imamo mlade a već odlične Malinovića i Panića. Kad su oni zdravi, nije ni bitno ko će biti treći desni bek. Trenutno je to Savić, i za igrača koji je tek treća opcija na svojoj poziciji je dobar.
Desno krilo
Zaboravite ovo prvenstvo, odgovorno tvrdim da je Vražalić jedan od naših najkvalitetnijih rukometaša. Samo treba nafatati nekoga ko ga može odmoriti na par minuta ili zamjeniti kad mu ne ide. Marković je vodio Zulfića, ali mu baš i nije dao priliku da pokaže je li to to. Ima u Izviđaču talentovani Ereš, možda on bude rješenje. Mora se izmisliti još jedno makar solidno desno krilo.
Lijevo krilo
Za početak, Ovčina mora pronaći angažman u Europi. A i njemu fali neko da ga može zamjeniti, Mikić je to loše radio u ono malo prilika što je dobio, mada nije on baš tako loš igrač. Nekad se spominjalo da bi Deni Đozić, lijevo krilo bundesligaša Balingena(gdje igra i Vražalić) mogao zaigrati za nas, nešto se to ušutilo u zadnje vrijeme.
Eto kako ja to vidim.
Golmani
Imamo Burića koji samo treba naučiti da baca precizne lopte preko terena u kontrama, i imati ćemo odličnog prvog golmana u narednih i više od 10 godina. Grahovac kao drugi golman i Dejanović kao treći su sasvim ok. Adam Savić dobro brani u Španiji i imao bi i on šta pokazati u reprezentaciji, ali šta ćeš kad i ovaj trenutni trojac funkcionira, pa Dejanović je treći golman a vadio nas je u Islandu. Tu su i mladi Efendić i Jokanović. Nema zime na ovoj poziciji uglavnom.
Pivot
Toromanović može još par godina, S. Burić se opasno nameće, i Građan je mlad i talentovan. Nemamo Aguinagaldea u najavi, ali ne stojimo ni loše. Vranješa ne računam, on je tu prvenstveno da igra odbranu.
Srednji bek
Na SP je putovao Karačić i mladi Perić i Janković. Uskoro bi trebao zaigrati i taj Tarabochia. Treba vidjeti kako će se ovaj novi snaći i kako će se karijera Perića razvijati da bi mogli suditi. Meni je Karačić dobar. On zapravo i jeste srednji bek u punom smislu, a nije samo još jedan šuter na terenu, kako igra npr. Poljska.
Lijevi bek
E tu bi uradio totalnu rekonstrukciju. Marković treba vratiti Halilbegovića i dati mu prave minute. Lončara odmah ubaciti u vatru. Na Milasa također ozbiljno računati. Što se tiče ovog trenutnog, Prce ne postaje mlađi i treba mu dozirati minutažu, nek nekad odigra nešto na iskustvo. Čelica je zahvalan igrač koji može odigrati solidno i u odbrani i u napadu, može koristiti. Terzić je odbrambeni igrač, nema od njeg više ništa u napadu. Ima i mali Hrstić iz Izviđača. Uglavnom imamo opcija, ali treba promjeniti nešto.
Desni bek
Imamo mlade a već odlične Malinovića i Panića. Kad su oni zdravi, nije ni bitno ko će biti treći desni bek. Trenutno je to Savić, i za igrača koji je tek treća opcija na svojoj poziciji je dobar.
Desno krilo
Zaboravite ovo prvenstvo, odgovorno tvrdim da je Vražalić jedan od naših najkvalitetnijih rukometaša. Samo treba nafatati nekoga ko ga može odmoriti na par minuta ili zamjeniti kad mu ne ide. Marković je vodio Zulfića, ali mu baš i nije dao priliku da pokaže je li to to. Ima u Izviđaču talentovani Ereš, možda on bude rješenje. Mora se izmisliti još jedno makar solidno desno krilo.
Lijevo krilo
Za početak, Ovčina mora pronaći angažman u Europi. A i njemu fali neko da ga može zamjeniti, Mikić je to loše radio u ono malo prilika što je dobio, mada nije on baš tako loš igrač. Nekad se spominjalo da bi Deni Đozić, lijevo krilo bundesligaša Balingena(gdje igra i Vražalić) mogao zaigrati za nas, nešto se to ušutilo u zadnje vrijeme.
Eto kako ja to vidim.
- It_is_a_Leclerc
#4023 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Slažem se sa Skyem, osim što je on zaboravio par imena...
Npr. Golman - Denis Serdarević. Brani u Francuskoj, Toloueseu.
Pivot - Halilković je dosta dobar. Onako, korpulentan, razvija se solidno.
Srednji vanjski - Said Ajkunić, igra u danskom "Halmstadtu"
Ja se nadam da će se iskoristiti ovo prvenstvo da se skrene i malo pažnje na poteškoće u radu Rukometnog saveza. Opstrukcije, blokade, siromaštvo... Mi nemamo ni juniorske, ni kadetske, ni ženske reprezentacije. Jednom smo napravili juniorsku, i dobili Malinovića, Perića, Milasa, Ereša...
Npr. Golman - Denis Serdarević. Brani u Francuskoj, Toloueseu.
Pivot - Halilković je dosta dobar. Onako, korpulentan, razvija se solidno.
Srednji vanjski - Said Ajkunić, igra u danskom "Halmstadtu"
Ja se nadam da će se iskoristiti ovo prvenstvo da se skrene i malo pažnje na poteškoće u radu Rukometnog saveza. Opstrukcije, blokade, siromaštvo... Mi nemamo ni juniorske, ni kadetske, ni ženske reprezentacije. Jednom smo napravili juniorsku, i dobili Malinovića, Perića, Milasa, Ereša...
- SkyLimit
#4024 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma nisam zaboravio, mogao sam spomenuti npr. i Delića kao lijevo krilo, mada sve je to tanko.
Prioritet je povratak Halilbegovića i pronalazak adekvatnih zamjena za Ovčinu i Vražalića.
Ja mislim da Marković radi odličan posao, jedino još da nauči igrače koju akciju kad imaju igrača više
Mada mu neću oprostiti ako već na narednom spisku ne bude Faruka Halilbegovića. Sjetio sam ga se svaki put kad smo bili potpuno bezopasni sa pozicije lijevog beka.
Prioritet je povratak Halilbegovića i pronalazak adekvatnih zamjena za Ovčinu i Vražalića.
Ja mislim da Marković radi odličan posao, jedino još da nauči igrače koju akciju kad imaju igrača više
Mada mu neću oprostiti ako već na narednom spisku ne bude Faruka Halilbegovića. Sjetio sam ga se svaki put kad smo bili potpuno bezopasni sa pozicije lijevog beka.
- BHF_Manijak
#4025 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sta je sa ovim momkom? Bio je clan U21, dakle Perice, Malinovic i ostala klapa generacija, bio u Bosni, medjutim kako ode iz Bosne ispao mi je iz vidika? Obecavao je, ali iskreno sad ga ne pratim nesto. Kakav je?It_is_a_Leclerc wrote: Pivot - Halilković je dosta dobar. Onako, korpulentan, razvija se solidno.
@Sky, moze li S. Buric odigrati pozadi dovoljno kvalitetno sta mislis ili ga mozemo iskljucivo u ofanzivi koristiti, a pozadi Tore/Vranjes, Panic, Terza?