Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Max Bunker

#401 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Max Bunker »

dječak sa šibicama wrote:
Max Bunker wrote:Ako je mogla jedna Makedonija ( a tvrdim da smo bolji od njih ili ako nista jednaki ), moze i BiH da se nosi sa tom Njemackom. Samo hrabro i u kost :bih:
Cekaj malo, znas li ti koliko Makedonci ulazu u rukomet? dajgle malo Metalurg i njihove rezultate u LP, pa u SEHA ligi... imaju bolji proracun od Zagreba.

Nema dobrog rezultata bez ulaganja, Slovenci vec godinama imaju najjacu ligu ex yu ali slaba vajda u vidu rezultata, medjutim sad imaju mladu, poletnu i perspektivnu ekipu punu anonimusa, sve zbog jake lige.

Kod nas prvak drzave pred gasenjem, bukvalno.

Makedonija je daleko odmakla od BiH.
Sve sto si rekao ( oko ulaganja ) ja se sa tobom slazem.
Ali isto tako tvrdim da najbolji sastav Makedonije, nije bolji od naseg najboljeg sastava.
mistek

#402 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

cyprus wrote:Ja znam da smo često igrali sa Makedoncima i da su vazda bili bolji... Na našem terenu je obično bivalo gusto iako smo znali pobjedit, a u gostima (Bitoli) su nas glat uzimali... A sad su vjerujem prilično jači nego prije, pa mogu reći da su onda sigurno jednu klasu iznad... Dakle, i protiv njih bi nam trebalo čudo.
Kvalifikacije za Euro 2012:
Sarajevo: BiH - Makedonija 28-28
Skopje: Makedonija - BiH 25-19
U Skenderiji prokockali vodstvo tokom cijele utakmice, a u Skopju Makedonci sigurni.

Kvalifikacije za Euro 2006:
Goražde: BiH - Makedonija 34-30
Bitola: Makedonija - BiH 28-28

Ako se ne varam, ovo su naše tekme s Makedoncima u posljednjih deset godina (zvanične). U Bitoli nas nisu dobili, a omjer je 1-2-1. I dalje stojim pri tezi da nisu jači kako se ovdje priča (a jači jesu, najprije na psihičkom planu, a onda za Lazarova kao igrača koji nosi prevagu) i da niko ne može biti siguran da će izbaciti Austrijance sada (k'o što bi svako mogao kuću staviti na prolaz Islanda protiv Holanđana).
mistek

#403 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Izvinjavam se, zaboravio sam utakmice iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2003. godine (doduše, ne sjećam ih se nikako):
Sarajevo: BiH - Makedonija 22-20
Bitola: Makedonija - BiH 28-20 (ipak su nas dobili u Bitolju :D )
just principe

#404 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

ma pustite se makedonaca ne igramo protiv njih tako da uzalud ko je jaci.. :roll:

Nego da se osvrnem na Njemacku. Da smo u bilo kojem drugom sportu za fuckin baraz ( nogomet, kosarka ) njih izvukli imali bi vise sanse, pa cak bi rekao podjednake. Ovako nemamo nikakve sanse. Zasto?
Pa upravo iz razloga sto vec je
neko spomenuo sudije. Rukomet je jedini sport u kojem sudije igraju veliku ulogu na rezultat ako ne i odlucujucu. Kad god, sudija ti moze svirati pasivno, iskljuciti igraca, svirati nepostojece penale, nepostojeca probijanja, prestupe. Mi to najbolje znamo na svojoj kozi. Njemacka sve i da ne bude igralo dobro MORA na svjetsko. Meni je zao, ali nazalost tako je. Djaba sto mi hocemo i djaba sto se tjesimo kad su mogli drugo mozemo i mi. :roll:
Vazda sam optimist ali u ovom duelu nemamo ni promil sanse, ne sto smo slabi cak stavise vec upravo zbog onih razloga. Ne kazem da cemo biti poderani ali bit cemo kad zatreba ( zavisno koliko budemo opasni ) hendikepirani. Prije svega zao mi ove stare generacije igraca koja nicim nije zasluzila ovo.
El_comadante

#405 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

ja mislim da Njemci nisu toliko jeći jeste da imaju najjču ligu u svijetu ali vidjeli smo ih na prvanestvu ništ. pobjedila ih je Poljska, Danska jedva nerijšeno sa Srbima. dakle moglo bi se nešto i napravti zašto da ne. a moramo nekada otčepiti jer uvijek čemo u baražu igrati protiv jačih ekipa dok se jednom neplasiramo
Radar71

#406 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Radar71 »

Mozda do juna bude nas covjek u ehf-u i mozemo se nadati svjetskom :D

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk
mahalas505

#407 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mahalas505 »

just principe wrote:ma pustite se makedonaca ne igramo protiv njih tako da uzalud ko je jaci.. :roll:

Nego da se osvrnem na Njemacku. Da smo u bilo kojem drugom sportu za fuckin baraz ( nogomet, kosarka ) njih izvukli imali bi vise sanse, pa cak bi rekao podjednake. Ovako nemamo nikakve sanse. Zasto?
Pa upravo iz razloga sto vec je
neko spomenuo sudije. Rukomet je jedini sport u kojem sudije igraju veliku ulogu na rezultat ako ne i odlucujucu. Kad god, sudija ti moze svirati pasivno, iskljuciti igraca, svirati nepostojece penale, nepostojeca probijanja, prestupe. Mi to najbolje znamo na svojoj kozi. Njemacka sve i da ne bude igralo dobro MORA na svjetsko. Meni je zao, ali nazalost tako je. Djaba sto mi hocemo i djaba sto se tjesimo kad su mogli drugo mozemo i mi. :roll:
Vazda sam optimist ali u ovom duelu nemamo ni promil sanse, ne sto smo slabi cak stavise vec upravo zbog onih razloga. Ne kazem da cemo biti poderani ali bit cemo kad zatreba ( zavisno koliko budemo opasni ) hendikepirani. Prije svega zao mi ove stare generacije igraca koja nicim nije zasluzila ovo.
Nazalost, iako volim pogledati rukomet na tv, to je kolektivni sport koji se najsporije mjenja. Najvise je skon korupciji zbog velikog uticaja sudija na igru i konacni rezultat. Tako da imamo i daleko bolju reprezentaciju, bojim se je svjetskog za nas vec zavrseno.
dječak sa šibicama

#408 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Max Bunker wrote:
Ali isto tako tvrdim da najbolji sastav Makedonije, nije bolji od naseg najboljeg sastava.
Ne bih bas rekao, sigurno nikada nisi cuo za Naumceta Mojsovskog, a on je medju 3 najbolja strijelca lige prvaka. Gol iza fantasticnog Hansena.

U Metalurgu igraju jos Angelov, Dimovski, Jonovski, Stoilov, Manaskov, sve istaknuti pojedinci sa EP.

5. mjesto je san za nase.
just principe

#409 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

svakako jeste san za nas i sam nastup na takmicenju, a ne 5 mjesto. Ali ja sam ubjedjen da je teze doci do prvenstva Evrope ili Svijeta nego biti medju 10 kad si se vec plasirao.. Zasto, pa jednostavno kad se vec jednom plasiras na Euro onda imas kontinuitet igara na istom, jer vec kad si se plasirao u sljedecim kvalifikacijama imas povlasten status, tj status nosioca i sasvim sigurno te nece zateci u barazu velesile Njemacka vec neke znj ekipe tipa Litvanija i sl.

Da se malo zapitamo jesmo li mi fkt toliko igracki losi i inferiorni ili postoji i druga strana. A ja bih rekao da postoji druga strana. Jedan od glavnih razloga zasto vjerovatno se necemo plasirati ni 2013 je samoprozvani strucnjak Vojislav Radja ( vjerovatno postavljen za selektora da nas unisti po komandi ljudi iz saveza ). Na 2 ciklusa u kojima nas je vodio blago receno smo dozivili katastrofu, da ne spominjem da je uspio da otjera i najbolji igrace iz reprezentacije..Debakl od estonaca no comment

Odgovorno tvrdim da nas u prethodna dva ciklusa nije vodio Radja mi bi vec vidjeli prvenstvo i na istom zabiljezili plasman medju 10, a kasnije u ovim kvalifikacijama bi imali povlasten status nosioca i puno bi nam bilo lakse nego sad kad se moramo hrvati sa njemcima.. Jednostavno Radja i njegove pajde koje su ga postavile unazadile su nas najmanje 10 godina.. Kad probijemo barijeru velikog takmicenja onda cemo imati kontinuitet, a nazalost to se nece desiti u ovom barazu :/
Timotije

#410 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Timotije »

Danci su recimo dobro popizdili pred utakmicu protiv Njemacke na ovom evropskom prvenstvu. Utakmica je kasnila, cekali da zavrsi dnevnik (ili tako nesto :D ) na ZDF-u! Fakat istina!To nam dosta govori o nasim sansama :( . Danski reporter se raskukao kako je njih sa danske Tv doslo oko 20, a "Nemaca" 60 :D ! Realno, vece su nam sanse da budemo svjetski sampioni u Brazilu, nego da ovo prodjemo, ali vrijedi se nadati.... :bih:
Mustang1

#411 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Dobro to sto su cekali .. I skijanje sam ja jednom gledao i vrti se par puta poredak i slicno i komentator kaze da se ceka ukljucenje njemacke televizije da nece krenuti dok oni ne budu tu :D
Edin H.

#412 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

van Basten wrote:sp zdravo. Ja ga ne mogu zamisliti bez reprezentacije najjače rukometne lige, tečko da čelnici ihf-a mogu. Kad su nas sudije klale protiv jedne obiočne Mađarske, čemu se nadati protiv Njemačke? Srbija jedino protiv pvaba nije imala vjetar u leđa od sudija na ovom prvenstvu.
Na stranu sva priča koliko su kvalitetniji od nas, ako slučajno vide suci da imamo i toeretske šanse da priprijetimo, nema nas nigdje.
Ili nasa pobjeda ili ponovna diskvalifikacija :D
ruud

#413 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ruud »

izvinite drage kolege,
mozda odgovr lezi na kojoj stranici prije, al posto je meni mrsko to traziti, da ja pitam ipak :D

da li je domaća tekma u Sarajevu ?
Mustang1

#414 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Nije jos donesena odluka
just principe

#415 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

http://sportsport.ba/rukomet/njemacki-s ... prez/73490

jedina nam je nada da nasi navijaci pokore Koln, Hamburg i sl. dvorane u kojima ce se igrati mec..A to je veoma izgledno jer je prva u gostima, tako da ocekujem vise nasih navijaca u Njemackoj nego kod nas, naravno u zavisnosti od rezultata

javise i da im nece igrati 3 dobra igraca ali slaba je to utjeha, ipak je to Njemacka
El_comadante

#416 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

mi prvo trebamo ulagati u naše timove u našu ligu pa tek onda možemo se nešto nadati. evo vidimo da nam je klupski rukomet pao odnsno da je Bosna pala što autmatski znaći da i reprezentacija pada, jer da imamo jak(e) klub(ove) bilo bih se lakše plasirati a eto naveliste primjer Makedonaca
BarbaDue

#417 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BarbaDue »

Bubalo1 wrote:Nije jos donesena odluka
izgleda da je ipak jeste, nezvanicnicno je sarajevo!?
legenda reala

#418 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

BarbaDue wrote:
A ona današnja "pres konferencija " je izgleda samo mazanje očiju :?: :?:
Neki dan si govorio da je u Goraždu,šta sad bi :?:
Mustang1

#419 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ma nagadjanja ...Ne pise nigdje ..mahalske price .. A i ako bude u Sarajevu to je logicno jbg hoce para ..
Max Bunker

#420 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Max Bunker »

dječak sa šibicama wrote:
Max Bunker wrote:
Ne bih bas rekao, sigurno nikada nisi cuo za Naumceta Mojsovskog, a on je medju 3 najbolja strijelca lige prvaka. Gol iza fantasticnog Hansena.

U Metalurgu igraju jos Angelov, Dimovski, Jonovski, Stoilov, Manaskov, sve istaknuti pojedinci sa EP.

5. mjesto je san za nase.
Znam ja jako dobro ko je Mojkovski, no isto tako uzmi i cinjenicu da je prije dvije sezone ( ne mogu sada da se sjetim imena ) jedan igrac Bosne, bio među pet strijelaca LP za vrijeme grupne faze. Bolje da si spomenuo Lazarova koji je najbolji strijelac Lige prvaka.
Ja samo kazem, nas najjaci sastav uz raspolozene igrace, je jednak Makedoniji.

Danas citam izjavu Tahirovica u novinama i vidim da su nas Svabe vec prekrizile ali i da ce im za utakmicu protiv nas faliti par igraca.

P.S.
Najbolji strijelac zadnjih deset godina.
just principe

#421 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

http://www.dnevniavaz.ba/sport/ostali-s ... ositi.html

Vidio sam po forumima da ljudi smatraju da će raditi "kuhinja" i da ih ne možemo proći, jer su jaki izvan terena, ali se nadam da će sve biti čisto, fer i korektno. Trebamo se dobro pripremiti, sigurno imamo kvalitet, još kad bismo imali malo sreće... Priželjkujem samo da se na terenu odluči putnik na Mundijal i da to učine igrači, a ne neki vanjski utjecaji.

:D
Pozdrav za kralja Enida i nadamo se da ce tvoj oprostaj od najdrazeg dresa biti u Spaniji na SP :bih:
Mr. Brightside

#422 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

mozemo napraviti cistu usporedbu nasih i svabskih fudbalskih repki sa rukometnim :D :roll:
pa skontajte koje su nam sanse :lol:
Mustang1

#423 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Kaze Enid
ovaj moj Hasan (Michael Haas, nastupa također u Gepingenu) slomio je nogu, operisan je i vjerovatno neće igrati
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BarbaDue

#424 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BarbaDue »

legenda reala wrote:
BarbaDue wrote:
A ona današnja "pres konferencija " je izgleda samo mazanje očiju :?: :?:
Neki dan si govorio da je u Goraždu,šta sad bi :?:
zato sto je poslije utakmice sa grckom ostalo cvrsto obecanje da se utakmica ponovo igra u gorazdu, press konferencija je trebala skrenuti paznju na to obecanje i podsjetiti one koji su to obecanje dali. među njima su selektor, predsjednik, cak i premijer federacije. ali izgleda da ce ipak presuditi drugi interesi. jos se nista ne zna, sve su mahalske
amko76

#425 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by amko76 »

Kao što reče naš selektor Nijemci lako gube samopouzdanje :shock:

Odatle izreka "gubi samopouzdanje kao Nijemac" :lol: :lol: :lol:

Ima tome 15 dana možda ali još ne mogu da vjerujem :-) Eee majko mila...
Post Reply