Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Glanzer

#3451 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Glanzer »

Mi smo ti takav narod da koga mi i izbacimo u barazu on opet igra na prvenstvu( i bolje od nas,još uz to).
agnostic_front

#3452 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by agnostic_front »

Glanzer wrote:Mi smo ti takav narod da koga mi i izbacimo u barazu on opet igra na prvenstvu( i bolje od nas,još uz to).
I Poljaci :D
I to njih Švabe u direktnom okršaju pobijede, a Poljaci ih izbacili u baražu :izet:
golman

#3453 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by golman »

Island odigra nerješeno sa Francuzima.
BHF_Manijak

#3454 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Koje su to ekipe?Na prste jedne ruke ih možeš nabrojati. Iskustvo se u sportu (baš kao i u životu)plaća.....nekad neuspjesima, nekad polovičnim uspjesima koje drugi etiketiraju kao neuspjehe.

Tvoje je da budeš blizu svoga maksimuma, sve ostaloje bonus koji dolazi kroz sportsku sreću.....a kao što opet znamo iz života, mnogoje lakše dobiti i na lutriji ako kupuješ svaki dan srećku (iliti da prevedem, trebao bi biti učesnik makar par svjetskih ili evropskih prvenstava da dočekaš da te sreća pomiluje).

Ja baš ništa momcima ne zamjeram, a ako dobiju Tunis.....ihahhaaaaaaaaaaajjjjjjjj
Kako koje? Pa eno ti u fudbalskom svijetu primjer Kosta Rike, koja grupu smrti prodje kao prvoplasirana. Znas kakvi bi nasi natpisi po novinama i izjave bili, a tako isto i misljenje javnog mnijenja, da smo kojim slucajem bili u takvoj grupi??? Bitno je da smo se kvalifikovali, oni su bolji, mi smo totalni autsajder, nemamo tu sta trazit, nemojte biti nezahvalni, bitno se bilo plasirati itd... Da je to bar okretanje pile naopako ili obrnuta psihologija, vec jok, to bi fakat 99% naroda mislilo, a i nasi sportasi.
Drugi primjer Grcka, koja postade prvak.

Kazes tvoje je da budes blizu maksimuma? A mislis da smo mi zaista blizu maksimuma na ovom prvenstvu? Ona igra protiv Islanda i ovo sad, moze se uporedit? Ma ni blizu... Je l' zaista mislis da su nasi rukometasi takve kar'ne da ne znaju voditi loptu, da ne znaju uhvatiti tj. da im ispada, da ne znaju kontre istrcati ili je do toga sto smo se pomalo usrali sanse i realne mogucnosti da prodjemo dalje?
palermo

#3455 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote: Koje su to ekipe?Na prste jedne ruke ih možeš nabrojati. Iskustvo se u sportu (baš kao i u životu)plaća.....nekad neuspjesima, nekad polovičnim uspjesima koje drugi etiketiraju kao neuspjehe.

Tvoje je da budeš blizu svoga maksimuma, sve ostaloje bonus koji dolazi kroz sportsku sreću.....a kao što opet znamo iz života, mnogoje lakše dobiti i na lutriji ako kupuješ svaki dan srećku (iliti da prevedem, trebao bi biti učesnik makar par svjetskih ili evropskih prvenstava da dočekaš da te sreća pomiluje).

Ja baš ništa momcima ne zamjeram, a ako dobiju Tunis.....ihahhaaaaaaaaaaajjjjjjjj
Kako koje? Pa eno ti u fudbalskom svijetu primjer Kosta Rike, koja grupu smrti prodje kao prvoplasirana. Znas kakvi bi nasi natpisi po novinama i izjave bili, a tako isto i misljenje javnog mnijenja, da smo kojim slucajem bili u takvoj grupi??? Bitno je da smo se kvalifikovali, oni su bolji, mi smo totalni autsajder, nemamo tu sta trazit, nemojte biti nezahvalni, bitno se bilo plasirati itd... Da je to bar okretanje pile naopako ili obrnuta psihologija, vec jok, to bi fakat 99% naroda mislilo, a i nasi sportasi.
Drugi primjer Grcka, koja postade prvak.

Kazes tvoje je da budes blizu maksimuma? A mislis da smo mi zaista blizu maksimuma na ovom prvenstvu? Ona igra protiv Islanda i ovo sad, moze se uporedit? Ma ni blizu... Je l' zaista mislis da su nasi rukometasi takve kar'ne da ne znaju voditi loptu, da ne znaju uhvatiti tj. da im ispada, da ne znaju kontre istrcati ili je do toga sto smo se pomalo usrali sanse i realne mogucnosti da prodjemo dalje?
Kostarika ? pa nije bila debitant......Grčka, pa bila dotada učesnik više prvenstava......mislio sam da ćeš i Hrvatsku spomenuti....ona je ceh platila na evropskom 96.....kako god, mnogo bih ja više naborjao debitanjata koji su prošli kao bos po trnju...

Ne, ne mislim da smo se usrali, mislim da smo se dobro borili......

Al, moram ovo, makar me ovdje svi napali........čudno mi je kako i Željini i navijači Sarajeva će uvijek naći oporavdanje za neuspjeh njihovih tima u Evropi, ali kad je u pitanju reprezentacija, njoj se ne oprašta ......jbg...morao sam ovu zadnju rečenicu :D
bingov buraz

#3456 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Mi smo u neku ruku cudo od ekipe,igramo bez krila,imamo neka 3 normalna suta sa bekovskih pozicija po utakmici i opet ne izgubimo 20 razlike :mrgreen:
nema me tamo

#3457 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Sarajevo nebrojeno puta pokazalo da ima muda i mentalitet za vece uspjehe, dok je Zeljo pokazao da je mali tim u evropskim okvirima.

To što se dešavalo s glabaš ga i Baselom i e to je klasicni prilkaz nedostatka kvaliteta što pojedinci govore!
BHF_Manijak

#3458 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Nisam ni govorio o debitantima, vec generalno o ekipama koje su bili autsajderi, a iznenadili!
I sta se sad svi furaju na to debitant? Je l' to znaci da ako imas tu etiketu na sebi, da to automatski znaci da si kar'na i da te svako moze nazinzigu?!

Sto se tice tog zadnjeg pasusa, pa mnogo je veca razlika izmedju ekipa kad se sastanu recimo bh. Premijerligas FK Sarajevo i njemacki Bundesligas Borussia M'Gladbach ili Zeljeznicar i Viktorija Plzen, nego kad nasa reprezentacija igra protiv Tunisa ili Makedonije. Hrvatska je vec druga planeta.
thekupus

#3459 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by thekupus »

nema me tamo wrote:Sarajevo nebrojeno puta pokazalo da ima muda i mentalitet za vece uspjehe, dok je Zeljo pokazao da je mali tim u evropskim okvirima.

To što se dešavalo s glabaš ga i Baselom i e to je klasicni prilkaz nedostatka kvaliteta što pojedinci govore!
haha to iz tvog "objektivnog" kuta gledanja? po meni se sarajevo vise puta obrukalo od zelje, ali ne tvrdim da je to objektivno...
palermo

#3460 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Nisam ni govorio o debitantima, vec generalno o ekipama koje su bili autsajderi, a iznenadili!
I sta se sad svi furaju na to debitant? Je l' to znaci da ako imas tu etiketu na sebi, da to automatski znaci da si kar'na i da te svako moze nazinzigu?!

Sto se tice tog zadnjeg pasusa, pa mnogo je veca razlika izmedju ekipa kad se sastanu recimo bh. Premijerligas FK Sarajevo i njemacki Bundesligas Borussia M'Gladbach ili Zeljeznicar i Viktorija Plzen, nego kad nasa reprezentacija igra protiv Tunisa ili Makedonije. Hrvatska je vec druga planeta.
Pa i island je druga planeta, taman kao Borusija za Sarajevo ili Newcastle za želju pa ih mi izbacismo. Borusija i Newcastle su, by the way, prošli dalje :D ......

Mislim, hoću reći, malo više poštovanja za ove momke koji se stavrno bore....kao što buraz od Binga gore dobro primiejti, mi smo čudo od ekipe, jedva golove dajemo a opet u egalu skoro do kraja utakmica...

@ nema te malkice.......pa taman, Sarajevo dobilo onaj Hagesuland , kako li se već zovu...a BiH rukometaši Iran....
bingov buraz

#3461 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Glanzer wrote:Mi smo ti takav narod da koga mi i izbacimo u barazu on opet igra na prvenstvu( i bolje od nas,još uz to).
Realno i jeste jaka motivacija kad te Bosna izbaci u bilo cemu.
Crni humor :oops:
BHF_Manijak

#3462 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote: Pa i island je druga planeta, taman kao Borusija za Sarajevo ili Newcastle za želju pa ih mi izbacismo. Borusija i Newcastle su, by the way, prošli dalje :D ......

Mislim, hoću reći, malo više poštovanja za ove momke koji se stavrno bore....kao što buraz od Binga gore dobro primiejti, mi smo čudo od ekipe, jedva golove dajemo a opet u egalu skoro do kraja utakmica...
A cekaj, hoces da kazes da mi nemamo postovanja prema ovim momcima je l', samo sto zelimo da su jos bolji i sto zelimo da se plasiraju u drugi krug??? Pazi, ne racunam tu one koji im jebu mater, psuju, negodaju, nazivaju ih kar'nama, a valjda se takvi po automatizmu iskljucuju iz diskusije?!
golman

#3463 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by golman »

Momci se bore,to stoji.

I znaju da igraju rukomet. Ali....nedostaje im nešto(nazovite to kako hoćete)

...njima treba dobar psiholog..ništa više!!!

i možda malo više sreće!!!
House

#3464 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by House »

Sutra deremo guzove Tunižanima :bih: :bih:
van Basten

#3465 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

znači, prije svega jedna bitna činjenica... pitanje koliko prava na kritiku ovih momaka imamo kada smo dopustili da protiv jednog ISlanda igraju pred skoro praznom dvoranom. Što se mene tiče, pobjedom protiv Iranasu ispunili minimalna očekivanja sve preko toga je premija.

Ali ipak... boli činjenica da smo dvije utakmice sami sebe pobjedili... ni Makedonija a pogotovo ne AUstrija nisu nas razbucali. Previše je grešaka u napadu, ne može se iole ozbiljnija ekipa dobiti sa 20+ lopti bačenih u bunar, ili još gore u ruke protivniku. Jedva Iran dobismo tako... A opet kako napad da funkcioniše kad igraju pola srednjeg beka, desni bek i pivot. Krila su nam statisti ili se blamiraju nekim polušutevima polušarafima, Prce je realno nedovoljno spreman i protivnici ga lahko neutraliziraju... ukratko, napad nam je patnja živa.
Ono što nas drži u životu jeste odbrana... Burić je izvrstan zadnje dvije tekme, a i igrači u odbrani grizu. Pa jedan Lazarov nam je dao jedan gol iz igre... to se njemu nije desilo još iz kadetskih dana ja mislim. Jaka odbrana pokazuje jaku volju, želju, i na tome im svako dobronamjeran treba odati priznanje.
Sterilan napad pokazuje malo manjak suhe rukometne kvalitete, malo manjak iskustva, a malo trenersku filozofiju baziranu na treniranju odbrane...
kako god, ja sam ponosan na ove momke, šta god da urade do kraja. Prolaz dalje bio bi bonus na to. Mnogo bitnije bi bilo proći na EP (što realno pored Bijelih rusa bi trebali da možemo), radi postizanja kontinuiteta odlazaka na velika takmičenja. Tamo bismo već bili iskusniji za jedno prvenstvo iza nas, i sigurno opasniji svima.
Perić, Malinović, braća Burić, Vranješ... dodati im krila i zamjenu za Prcea i to će za 4-5 godina biti sasvim pristojna ekipa.
SkyLimit

#3466 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nema to veze ni sa mentalitetom ni sa psihologijom.

U odbrani nam igraju Terzić i Vranješ koji su bitne karike odbrana odličnih klubova Veszprema i Pick Szegeda, i odbrana nam izgleda jako dobro. Nema priče o mentalitetu, sreći, psihologiji.

U napadu nemamo tako kvalitetne igrače, uz to su se desili problemi sa povredama, i dobijemo to da se za svaki gol grčevito borimo.

U rukometu se iznenađanja dešavaju rjeđe nego u fudbalu, a nisu kladionice naivne kad stave da su Austrija, Makedonija i Tunis favoriti protiv nas.

Možemo mi Tunisa dobiti, ako naši samo budu znali iskoristiti situacije kad budu imali igrača više imati će u najmanju ruku egal utakmicu, ali ako izgubimo, zar ima smisla pričati o mentalitetu kao razlogu poraza kad izgubiš od nekoga ko je prema kladionicama bio izraziti favorit?

Mi da imamo bekove iz Kiela i Flensburga neke stvari im se ne bi dešavale što se dešava ovima, a razlog sigurno ne bi bio što su boljeg mentaliteta.
House

#3467 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by House »

prevelik pritisak, jbg morate shvatiti igrače :bih: pazite šta vam kažem, sutra ubijamo boga u Tunisu :bih:
BHF_Manijak

#3468 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Gledam sad nesto stastistike, pa jebo te grob nas Buric je medju top 10 golmana Prvenstva po procentu odbrana, ali ono sto mi je za oko zapalo - nasem golmanu sutirali su 103 puta!!! :shock: :shock: :shock: Mnogo, ma daleko vise nego svim ostalim golmanima, koji imaju po 30, 40, 50 suteva prema svom golu. Najblizi Buricu je Marinovic, kojem je upuceno 73 suta.
Pa nas Burke je na streljani jebo te i opet u top 10! :shock: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: I usput budi receno, od svojih 10 golmana, ima najvise odbrana - 37! :thumbup: :bih:

Eh sad, da li je ovo do tog da ostali malo vise rotiraju golmane nego mi - ne znam, ali puno brate vise od ostalih primamo suteva.
Iker C

#3469 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

BHF_Manijak wrote:Gledam sad nesto stastistike, pa jebo te grob nas Buric je medju top 10 golmana Prvenstva po procentu odbrana, ali ono sto mi je za oko zapalo - nasem golmanu sutirali su 103 puta!!! :shock: :shock: :shock: Mnogo, ma daleko vise nego svim ostalim golmanima, koji imaju po 30, 40, 50 suteva prema svom golu. Najblizi Buricu je Marinovic, kojem je upuceno 73 suta.
Pa nas Burke je na streljani jebo te i opet u top 10! :shock: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: I usput budi receno, od svojih 10 golmana, ima najvise odbrana - 37! :thumbup: :bih:

Eh sad, da li je ovo do tog da ostali malo vise rotiraju golmane nego mi - ne znam, ali puno brate vise od ostalih primamo suteva.
U većini reprezentacija golmani ravnomjerno dijele minutažu pa je zato nesrazmjer u šutevima. Naša ekipa igra strašno dobru odbranu pa se ne može reći da je golman na streljani.
BHF_Manijak

#3470 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Zato mi je i bilo cudno, tolika razlika, zbog toga i rekoh na streljani, u odnosu na ostale. :mrgreen:
Gled'o sam Svabe 2 tekme, nisu vala ni oni nesto aman rotirali.
It_is_a_Leclerc

#3471 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj - nemamo kvalitet u napadu.

Nek' ga ono Tunis i Austrija imaju, pa nek' sve gori.
MOSALJOZE

#3472 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

BHF polahko gdje gori
Image
Tačno me neki srklet ufati ko će dočekat utakmicu
nema me tamo

#3473 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - nemamo kvalitet u napadu.

Jel' do mene ili ti svako malo mijenjas pricu brate?

Cini se 10 zadnjih postova prvo da je Tunis kar'na pa onda oprez.. :D
SkyLimit

#3474 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - nemamo kvalitet u napadu.

Bundesliga je najača rukometna liga na svijetu. Trenutno vodeći strijelac lige je Austrijanac Weber sa 166 golova, a drugi je Austrijanac Santos sa 150 golova. Da li to govori nešto?

A Tunis igru ionako bazira prvenstveno na gruboj odbrani, koja im baš i ne prolazi na ovom prvenstvu jer su sudijski kriteriji povećani i za ono što nekad nije bio ni faul sada se igrači isključuju na dva minuta.

Protiv Hrvatske je bio nevjerovatan onaj bek Bannour, rešetao je sa vanjskih pozicija, baš sam pomislio šteta što mi nemamo ovakvog. Ipak s obzirom da još nema iskustvo igranja u europskim klubovima teško da on može uvezati par takvih utakmica.
Iker C

#3475 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Sutra se sastaju dvije luzerske ekipe pa ćemo vidjeti koja će ekipa sama sebe pobjediti.
Post Reply