Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tataćusak

#3276 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by tataćusak »

ja samo gledam hoće li admin dopustiti pljuvačima da h :run: :fazlija: ebbu temu
nema me tamo

#3277 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

I to cu upalit one 2 minute kad smo imali sve u rukama.
spinel_

#3278 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

pa babicu pusti covjeka da zavrski jebemiu kolje
Tomahawk11
Globalni moderator

#3279 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Jbg, opet te izgubljene lopte. Treniraju li oni to dodavanje? Cuj 20 lopti :shock:
A eto opet imamo sansu.
I shvatite, ljudi, ne moze nazor vise. Ne ubija nas niko, gubimo minimalno, ali nemamo kvalitet za vise. Momci se bore srcano i to im se ne moze zamjeriti.
spinel_

#3280 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

nijedan gol iz konre jedan na jedan nismo dali.. niti smo imali

krv su propisali za jedan popisani gol..
alphonse kauders

#3281 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by alphonse kauders »

Inače mi je drag selektor Marković, ali ne mogu da vjerujem da na terenu konstantno imaš šest igrača koji ne znaju istrčati kontru a da usput ne izgube loptu, gotovo da nemamo okretnih igrača već sve same nefleksibilne "drvosječe" (odnosi se na fizičku konstituciju, ne na mentalitet ili karakter) , svaki naš napad je tegoba za gledati, a kad imamo i priliku da povedemo ponašamo se na terenu k'o kakva omladinska ekipa lokalnog kantonalije.

Ne može se osporiti momcima borbenost, ali ovo jednostavno nije dovoljno za drugi krug, sa ovoliko tehničkih greški prva ozbiljnija ekipa će nas ubiti 10+ razlike... Mislim, izgubi svaka ekipa loptu, što zbog dobre odbrane, što zbog nekog individualnog kiksa, ali većina naših izgubljenih lopti proizlazi iz naivnosti i brzopletosti, a ponekad i bezidejnosti u napadu pa se nešto pokušava na silu.

I btw. gledam rukomet preko 25 godina i nikad nisam skontao kriterij za faulove i pogrešno vođenje te zašto se dijele žuti kartoni samo na početku, a kasnije samo isključenja - previše je tu prostora za slobodno sudijsko uvjerenje i trebalo bi se razmisliti o nekom rukometnom "hawk eye"-u, kako bi se minimizirao broj sumnjivih odluka..

Znači, sve ili ništa protiv Tunisa...Valja se nervirati još 60 minuta :D :bih:
kandelabar

#3282 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by kandelabar »

Marković griješi drži nedovoljnog spremnog Prcea po 20tak minuta koji je naokn povrede trom u napadu ima slabu motoriku i onda sporo lopta nam kruži ne otvaramo prostor ,a plus on nekad i trampara s nogama i eto greške..Ili Čelicu da više koristi ili neko ko ima u rezervama...I brate nikad da ih zaustavi sa klupe kad polete u kontru mi to ne znamo raditi i bolje da ne radimo
Last edited by kandelabar on 19/01/2015 18:55, edited 1 time in total.
AhmetShabo

#3283 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by AhmetShabo »

pa kako ne moze ljud, umjesto 20 izgubljenih nek je bilo 12, i od onih 8 napada, da smo 4 gola dali, pobijedili bi. Mora se moci malo u napadu hladne glave biti, u iskoristiti te tolike lopte, i odbrane Burica.
nema me tamo

#3284 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

AhmetShabo wrote:pa kako ne moze ljud, umjesto 20 izgubljenih nek je bilo 12, i od onih 8 napada, da smo 4 gola dali, pobijedili bi. Mora se moci malo u napadu hladne glave biti, u iskoristiti te tolike lopte, i odbrane Burica.

Ja mislim da neki nisu gledali utakmicu, pa govore da nije moglo bolje..

Samo da izbaci Pjanke ovaj klip pa da pogledaju ove 3 min kako treba..
It_is_a_Leclerc

#3285 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Tomahawk11 wrote:Jbg, opet te izgubljene lopte. Treniraju li oni to dodavanje? Cuj 20 lopti :shock:
A eto opet imamo sansu.
I shvatite, ljudi, ne moze nazor vise. Ne ubija nas niko, gubimo minimalno, ali nemamo kvalitet za vise. Momci se bore srcano i to im se ne moze zamjeriti.
:thumbup:

S tim da je u 20 turnovera najmanje pogrešnih dodavanja, a najviše groznih koraka, probijanja i najgore od svega - guranje na crti.

Al' tako mi je žao, jer smo u par trenutaka zaista izgledali kao da ih uzimamo. Pogotovo kad je Josip Perić krenuo praviti šaradu.
Iker C

#3286 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Nemamo kvalitetne igrače, kad pogledaš klubove za koje igraju sve ti bude jasno. Da su Bašić, Haramandić i Halilbegović normalni momci moglo bi se nešto ,ovako je plasman na SP maksimum. Za Perića kapa dole , jedini savremeni igrač u našoj ekipi!
Last edited by Iker C on 19/01/2015 19:00, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#3287 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Šteta, jebiga. Dobro je to što će ova mladost nakon svega biti bogatija za jedno veliko iskustvo. Imamo još mnogo važnih utakmica :D

Sad bih najradije svašta nešto rekao, al onda se sjetim Islanda i svega ostalog, pa neću. O nekakvom primitvnom pljuvanju da i ne govorimo..
MOSALJOZE

#3288 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Evo već 2 utakmica kako sami sebe pobjedjujemo.Da je na našem mjestu bila iole iskusnija ekipa ovo bi bio lagani trijumf.Makedonci ništa posebno,ali imaju prijeko potrebno iskustvno koje nas evo već 2 utakmicu kažnjava.Znate da nije uredu kad jedan Nikola Prce pravi 2-3 puta korake,Vražalića je očito umor stigao itd...Ja sam zadovoljan,ali boli ČINJENICA da smo 2 utakmice izgubili ne zbog kvaliteta već zbog neiskustva.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zrakomlat

#3289 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by zrakomlat »

Mali_Vuk wrote:Šteta, jebiga. Dobro je to što će ova mladost nakon svega biti bogatija za jedno veliko iskustvo. Imamo još mnogo važnih utakmica :D

Sad bih najradije svašta nešto rekao, al onda se sjetim Islanda i svega ostalog, pa neću. O nekakvom primitvnom pljuvanju da i ne govorimo..
:thumbup:
__Phoenix__

#3290 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Svaka čast momcima i selektoru, nije lako biti debitant, okrnjen je to sastav iako Prce igra, ne igra, fali Panić, pritisak na Deji je veliki... teško je napraviti nešto više, trud nije izostao, igra nije toliko loša u odbrani, biće bolje protiv Tunižana, a onda idemo da se nadigravamo s Hrvatima :bih:
jethro

#3291 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by jethro »

Sami sebe pobjedjujemo, ali nema veze sad bar imamo iskustvo igranja na velikom takmicenju :)
AhmetShabo

#3292 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by AhmetShabo »

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3293 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Pa dobro ako nista uspjeli smo ukrotiti strasnog Lazarova:) Nisu problem izgubljene lopte nego nacini na koji su izgubljene a to se ne smije desavati igracima reprezentacije. Kad saberes da smo imali 20 izgubljenih lopti i da je taj broj upola bio manji pobjeda ne bi dosla u pitanje. Ali sta je tu je to je ono sto imamo i bez obzira na sve veceras smo vidjeli jednog novog igraca Perica koji sa nekim loptoma neodoljivo podsjeca na rukometnog virtouza Ivana Balica. Tu su i odlicni Burici, Malinovic....a Prce igra zaista koliko moze. Htio bi on al ima tu straha sto je razumljivo. Ako danas Austrija dobije Tunis idemo na Tunis za drugi krug i sve cemo ovo zaboraviti ako prodjemo. Jest da je kod nas uvijek neka matematika al sta da se radi kad smo komplikovani u svim sferama zivota:)
It_is_a_Leclerc

#3294 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Haj sad ! Osteriech !

Da u direktnom meču sa Tunisom rješavamo pitanje drugog kruga.

I sretan sam što ljudi sa puno razumijevanja govore o našima. I da razumiju koliko je sve ovo teško, i kako najteže pada upravo igračima... Treba se dići.
MOSALJOZE

#3295 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

AhmetShabo wrote:Image
Nećeš vjerovat od kako se on uključio mi počeli da sustižemo,al je čovjek peh.Treba zvat onog Darija sa FTV-a da komentariše i jao jao ha hu Demirovića
It_is_a_Leclerc

#3296 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Najveći baksuz ikad je Zoran Šuko. Mene je strah i pomisli da će komentirati Tunis - BiH.

S njim smo samo pobijedili jednom u rukometu (Portugal) i jednom u fudbalu (Latvija)

P.S. Austrija +3
Last edited by It_is_a_Leclerc on 19/01/2015 19:15, edited 1 time in total.
Dino Djurbuzovic

#3297 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Hvalospjevke za borbenost momcima. Ja sam ovu utakmicu pregledao kuci uz dobar caj, i moram priznati poprilicno se ljutio tokom utakmice. Ja bi da pohvalim sve igrace, i ukoliko kolega Markovic cita forum, njemu bi predlozio da sto vise gura malog Perica, decko podsjeca na Zebu neodoljivo. Takodjer bi pohvalio Ovcinu i Vrazalica za koje sam cuo da su jako duhoviti momci uvijek spremni na zezanciju, pozdrav svima i hvalospjevke za vjerne navijace, pogotovo one navijace mog Zelje koji prate rukomet a i sve navijace dobre volje.
Logovan

#3298 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Valjda će ova Austrija pobijediti Tunis. :-)
It_is_a_Leclerc

#3299 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Povede Tunis.

Jao.
SSemir

#3300 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SSemir »

Svejedno kako tunis prodje veceras, opet je i njima kljucn utkmica sa nama. Medjusobne se gledaju
Post Reply