Gdje lovite,na kojim vodama i terenima ? Koja je najveca riba koju ste ulovili (necemo "preceravati" ) ? Takmicenja ? Metod catch&release ?
...ako neko ima zelju da postavi sliku ulova,bujurm!
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
riko-ga wrote:Hm ja sam frisak ribolovacTek odnedavno upraznjavam ovaj sport i sam bi sebe isamarao sto to nisam poceo vec odavno.
Moza sam izvukao ovo iz konteksta ali cu ponoviti rijeci jednog dugogodisnjeg ribolovca na slicno pitanje. Samo mi je rekao dami je poprijeko do polovine Save sirine metar nebih trebao vise nikad stap zabacit. Sto ce reci da ima ribe a dali je zatrovana i koji je kvalitet to je vec diskutabilno.Desert Wind wrote:mene je uvijek zanimao iskren odgovor procentualno sta misle ribari koliko su rijeke odnosno ribe izlovljene i koliko uopste ima riba u situaciji kad svrbi nekog ona stvar za zivi svijet i ekosistem rijeka dok se brzopotezno zaradjuju stotine hiljada i milioni na ispustanju otpada u rijeke - te bih volio da upitam pecarose koliko su oni sigurni u zdravlje onoga sto ulove uzevsi u obzir generalni retardment mentaliteta ljudi na vlasti na pozicijama, mentalitet majmuna koji bacaju i ispustaju smece i otpadne vode u rijeke....
eto toliko...
ko voli ribe iskreno - bistro - ja brate volim vidjeti ribetine na slobodi....

Desert Wind wrote:mene je uvijek zanimao iskren odgovor procentualno sta misle ribari koliko su rijeke odnosno ribe izlovljene i koliko uopste ima riba u situaciji kad svrbi nekog ona stvar za zivi svijet i ekosistem rijeka dok se brzopotezno zaradjuju stotine hiljada i milioni na ispustanju otpada u rijeke - te bih volio da upitam pecarose koliko su oni sigurni u zdravlje onoga sto ulove uzevsi u obzir generalni retardment mentaliteta ljudi na vlasti na pozicijama, mentalitet majmuna koji bacaju i ispustaju smece i otpadne vode u rijeke....
eto toliko...
ko voli ribe iskreno - bistro - ja brate volim vidjeti ribetine na slobodi....
Svaka cast,kapitalan primjermentalist wrote:Evo jednog dobrog primjerka![]()
Ulovljen na Savi kod Srbca
neznam dali treba smanjiti rez slike ali evo direkt link
http://img217.imageshack.us/img217/3684/dsc00101nl.jpg
Dobar komad ali smo se zato borili sa grdosijom blizu sat vremena nije nam trebao motor na camcuSheitan wrote:Svaka cast,kapitalan primjer
Uskoro slike unske mladice i pastrmke
Ja sam jedno vrijeme isao po lokalnim barama na plovak ali nema tu fajde bas puno. Ne mislim na kolicinu nego na komade, tesko da se digne sta preko kilo. Mada si u pravu sto se tice uzivancije i adrenalina kad iscekujes dali pipa ili je ozbiljnoAdmir_1984 wrote:Moj hobi do jedno 15-16 godine. Svaki ljetni raspust vecinom provodio kod dede i nane u Duvnu i sa dedom skoro svaki dan na pecanje. Sve sam zivo znao, od vezanja udice, plovaka, olova, ribe, mamaca, moljaca, crva i slicno. Svako obliznje mjesto sam znao pravo, od Suice, Kovaca, Buskog Jezera, Duvanjskog Polja i slicno. Mi smo samo lovili na plovak, a osjecaj kad potone plovak se ne moze opisati. Najveci ulovi su mi bili šarani na Buskom Jezeru, pastmrku u Sujici je bilo jako tesko ufatiti. Znalo se desiti i par kila ribe da se uhvati dnevno, a vecina se razdijeli dok dodjemo kuciPravo sam to bio volio i istinski uzivao u tome.
Glupo mi je ovo danasnje pecanje bez plovka, ono zabacis i samo vuces![]()
Kasnije sam opet ishao sa dedom al ne cesto kao prije i dojadilo bi mi nakon sat vremena. Valjda sa godinama to tako ide, a pogotovo kad sam polozio vozacki pa ono odes vidis nece riba i bjezi kuci, a nekad od 6 ujutro do 8 navece na vodi, bash bash lijepa uspomena iz djetinstva. Vec par godina nema ni dede, a ni zabacivanja
Ramzess Veliki wrote:Ima nekih 7 godina kako sam prestao pecati, i jučer prođem donjim tokom Krivaje prije Zavidovića, voda idealna, bistra i zelena u dubinama, hladovina u strani, plivaju kilaši, savršenstvo ...![]()
Otvaram ovu temu za ribolovce.![]()
Omiljena tehnika mi je bilo mušičarenje i varaličarenje, mada sam dobar bio i sa plovkarenjem.
Kažu da moje mušice nisu u radnjama nikad dočekale sedmicu dana, već bi se razgrabile.![]()
Mislim da ću idući vikend imati vremena da odem na Krivaju, biti na vodi pred sumrak, krenuti sa lovom na mahač do pred mrak, zatim baciti grunt i noćiti uz svijetleći indikator, a ujutru pročešljati vodu varalicama.![]()
Čini mi se da sam opet zagrizao ...![]()
Bio sam u donjem toku, idealna je za šnjuru četvorku i lagan mušičarski štap. Istina nisam stigao pecati ...drunken tiger wrote:Krivaja je lijepa ali pravi užitak mušičarenja ćeš doživjeti na rijeci Stupčanici. Pastrmka i lipljan...ljepota jedna.
Bio sam i ja ove godine 2-3 puta na Buskom, nalomili se one babusketine ahahah, a prosli vikend sam bio na Ramskom, nako solida bila, 5 smudjeva i 2 sarana, dosli u subotu oko 6 sati posljepodne, vratili se sutradan oko 3 ili 4 sata posljepodne... planiram sad opet nekada skoknuti do Ramskog dok radi saran i smudjMustang1 wrote:Ma ima samo nema se sta pisatiJa odem nekad ovako sa rajom malo .. Prije par mjeseci smo bili na Buskom. Ima Babuske ko salate
Ostalo nista nije htjelo