PITANJA ZA BILDERE

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

the baklava dealer

#1 PITANJA ZA BILDERE

Post by the baklava dealer »

Ako ima iko ko se ozbiljnije bavi bodibildingom, volio bi da razmjenimo iskustva o ovoj temi.
violentjack

Post by violentjack »

:? :? :? Sta te zanima :-?
the baklava dealer

Ako ti ili bilo ko drugi imas iskustva sa teretanom, zanimalo bi me kakve je to iskustvo, jesli li uzimo kreatin ili steroide, treniras li masu, snagu ili definiciju i koje mislis da su najbolje vjezbe za masu ramena i ledja, puno pitanja ali nemoj se zuriti.
violentjack

Post by violentjack »

Sta ti zelis prvo

KOliko si tezak i visina
Zelis li da toniras znaci misice..ili da nabijas masu
Reci mi prvo kakav ti je plan razvoja misica..radis li na masi sad..ili sad samo na misicima :?
violentjack

Post by violentjack »

Steroide ne uzimaj nikako

Dobit ces nesto misica ali imas side affects..nepozeljne :sad:
violentjack

Post by violentjack »

Vjezbe za ramena

Imas bench kojim radis i ramena..a ne samo prsa svaki put kad si na njemu
Dalje uzmi bucice 10 -15 ili 20k ila kako zelis i radi repetscije po 10 puta..sjedeci polozaj i dizes iznad glave bucice

Radi to jednih 10 puta 5 serija..i postepeno dizi vise tezine kad formiras mase i misica

Dalje za leda..mozes probati prvo trokut da radis ili ti zelis donji dio leda da razradis :? :P
the baklava dealer

treba mi masa, poslije bi se to definisalo, pogotovo ramena i ledja. i jos jedna stvar. ako neko zna koji je sedmicni program najbolji, mislim najvise na odmore, ima raje koja odmaraju po 3 dana u komadu a neki ne izlaze iz teretane. meni se 3+1 cinio dobri dok sam treniro ali ako ima sta bolje volio bi znati.

i jos jedna stvar. ima li iko ko je uzimo aminokiseline da mi kaze, jel fakat ima brzeg napretka ili je to samo lozionicka
the baklava dealer

imam 70 kila i 178cm. treniro sam skoro dvije godine i dobro mi je islopa onda skoro 6 godina pauze. sad sam opet u teretani, pa me interesuje jel ko skonto kakvu novu fintu za masu i snagu u medjuvremenu
the baklava dealer

imam 70 kila i 178cm. treniro sam skoro dvije godine i dobro mi je islopa onda skoro 6 godina pauze. sad sam opet u teretani, pa me interesuje jel ko skonto kakvu novu fintu za masu i snagu u medjuvremenu
violentjack

Post by violentjack »

Treniraj prsa najvise..to ce kasnije donijeti zeljenu masu :)
violentjack

Post by violentjack »

Snagu

Pa treniraj prsa i ramena najvise..dobit ces je
neko iz mase

Post by neko iz mase »

bolje neuzimaj steroide, inace ce ti hasim laohoriti ko violentu
sto se tice kreatina, bjezi i od tog. daje ti privremeno snagu i zadrzavajuci vodu u tvom tijelu daje ti veci izgled i napumpanost misica, koji se gube cim kreatin prestanes uzimati.
kod bodybuildinga ti je ishrana #1 pa tek onda pravilan trening. Pri povecanom treningu moras povecati i unos proteina u tijelo. Problem je sto vecina ljudi to rade kroz uzimanje vjestackih proteina (whey protein) a i to je velika greska. ako zelis prave rezultate najbolje bi ti bilo da to radis prirodnim putem, tj jedes hranu koja je prirodno bogata proteinima, (bjelancevine od jaja, tuna, losos, rakovi, sir, piletina, meso....). Hranu bogatu karbohidratima jedi samo na sat dva prije treninga da bi imao dovoljno snage na treningu. Ako zelis vise informacija PM me sa emailom pa ti mogu poslati listu hrane i vjezbi koje su dobre.
whow

Post by whow »

There we go ,
Sa 70 kg sto je otprilike 154 lbs na visinu 178 cm imas dobre predispozicije da razvijes solidnu figuru. Najbolje bi ti bilo da se konsultujes sa osobom koja ima ne samo iskustvo nago i formalno znanje (skolu) o doticnom predmentu . Svaka teretana koja drzi do svog ugleda i prestiza morala bi imati strucnu osobu ( trenera ) koji ce te posavjetovati o tome sto je najbolji program za tebe. Ne uzimaj kretin
( steti bubrezima ) a posebno ne steroide jer ces imati nezeljene posljedice. Pravilna ishrana "high protein diet" je dobra za masu. Mada po mom misljenju je mnoge ljepse imati pravinu definiciju i ton nego masu. Za tvoju visinu idealna tezina je od 163 - 169 lbs. Koliko cesto vjezbas ponovo zavisi od toga u kojoj si fazi , kada tek pocinjes onda kreces sa laksim vjezbama 2-3 puta sedmicno da bi se misicna masa mogla odmoriti i obnoviti. Maximalno bih ti preporucio 6 dana u sedmici sa jednim danom odmora . Dumm Bells ( free weights ) kao sto to rece Jack su mnogo bolji nego kada vjezbas na masinama , naravno moras da pazis da vjezbe izvodis pravilno te da pratis disanje. Ja sam nekada bio tvoje tezine onda sam poveca masu na 180 lbs sa BFI ( body fat index od 15%) . Sada mi je cilj da imam ideanu tezinu od 169 lbs ( ostvareno :-D ) te BFI od 10% (still working on) . Moj sadasnji rezim je trbusnjaci otprilike 300 dnevno 6 dana u sedmici . Free weights 3 dana u sedmici . Aerobic excersises ( skijanje , plivanje, fudbal ) 2 puta sedmicno. I jednom sedmicno u teretanu na masine . Eto toliko od mene , pa sa srecom.
violentjack

Post by violentjack »

Neko iz mase i whow ne javljajte se na temu..jer ne znate o cemu se prica..niti se razumijete u to

Pusti Bmi..to je za nepismene pametnjakovice koji misle ako imas kilu vise ili 10 od tezine po bmi da si debeo

Najprije se gleda masa za Body building i sa svojih 178 cm..imati 70 kila je malo..

Treba da poradis na dobijanju mase bar do 90 kila napucavanju..kasnije zestoko toniraj

Neko iz mase ili whow ne razumiju to..jer nemaju 46 cm i vise vrat ili 52 cm biceps..misicava prsa..i ne guraju preko 150 na benchu

Znaci momak ako zelis da slusas savjete losera radi po volji..ali eto izgleda da cu ja morati jednom navratiti u Sarajevo ako si tamo da ti dadnem kakav tip sto se tice

Zapravo u mom fitness centru jedini se ja nisam kljukao steroidima ili proteinima..nepismeni pametnjakovici nisu razumjeli dio kad sam rekao dize mi se hasim..ali samo ne prilikom sexa..znaci trema..a ne ''steroidi''

:roll:
violentjack

Post by violentjack »

neko iz mase wrote:bolje neuzimaj steroide, inace ce ti hasim laohoriti ko violentu
sto se tice kreatina, bjezi i od tog. daje ti privremeno snagu i zadrzavajuci vodu u tvom tijelu daje ti veci izgled i napumpanost misica, koji se gube cim kreatin prestanes uzimati.
kod bodybuildinga ti je ishrana #1 pa tek onda pravilan trening. Pri povecanom treningu moras povecati i unos proteina u tijelo. Problem je sto vecina ljudi to rade kroz uzimanje vjestackih proteina (whey protein) a i to je velika greska. ako zelis prave rezultate najbolje bi ti bilo da to radis prirodnim putem, tj jedes hranu koja je prirodno bogata proteinima, (bjelancevine od jaja, tuna, losos, rakovi, sir, piletina, meso....). Hranu bogatu karbohidratima jedi samo na sat dva prije treninga da bi imao dovoljno snage na treningu. Ako zelis vise informacija PM me sa emailom pa ti mogu poslati listu hrane i vjezbi koje su dobre.
Jedi sto vise fata i masnoce za pocetak..veoma si mrsav ..pusti ti pricice nekoga koji nikad tega u zivotu nije uzeo poput ovoga nekoga iz mase
violentjack

Post by violentjack »

Sacekaj sto se ti javljas na temu whow..kad veze s vezom nemas o body-buildingu

Imas 169 poundi..smijesno i pricas nesto o Bmi..pricas nesto o nekakvim vjezbicama..

Ako si zensko izvini..ali ako si musko jadan si sa tezinom

:lol: :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Prvo ishrana je vazna ..ali vaznija je masa od svega toga

Zato u teretanama ces vidjeti bildera sa stomacinom preko koljena..pa ostanu to do ljeta do toniraju misice

Pitaj sve ijednog bildera sta je najvaznije..reci ce ti masa
Jer sa jakom masom..i ako imas dobro predispoziciju za body building..mozes postici cuda
whow

Post by whow »

Jack ti pojma nemas o cemu govoris. Postavljas neke postove o tome
" kako izgubiti 5 kila jer si overweight a ovamo se pravis strucnjak" Prvo ti jesi debeo zato i neces da pricas o bmi. Evo da ti odgovorim kako da izgubis pet kila. Prvo nemoj se ozderavati ko' krmak . Drugo nemoj samo da dizes tegove ko' neki bolid vec radi i druge vjezbe i pocni se baviti sportom: plivanje , skijanje , trcanje. Trece malo vise guzi, ako je trema popi nesto casa vina te nece ubiti. Sto se mene tice ja mogu nabiti 200 lbs za mjesec dana i to misica jer volim da jedem a ne sala kao ti ali nisam bolid ko' ti da to radim. Imam prijatelja takav ko ' ti moje visine a ima 210lbs kao's sve misici a stomak mu visi kao vjerovatno i tebi.
violentjack

Post by violentjack »

Otkud ti znas kako ja izgledam ili kako bih ti mislio da ja izgledam

:roll:
violentjack

Post by violentjack »

Momak ovdje imaju 3 osobe na forumu necu da ih imenujem koje su me vidjele

ja sam za tebe genetsko cudoviste sto se tice misica a ne sala
Neces sad da krenes imati vise misica od mene

Nazalost necu da psujem nisi vrijedan truda maleni

Ali ako si u Sarajevu..ostavi adresu i pogledaj covjeka sa veoma malo fata a koji ima 114 kila

Pa se divi kasnije..ili reci gdje treniras u Sarajevu pa da navratim

:lol:
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

neko iz mase wrote:sto se tice kreatina, bjezi i od tog. daje ti privremeno snagu i zadrzavajuci vodu u tvom tijelu daje ti veci izgled i napumpanost misica, koji se gube cim kreatin prestanes uzimati.
kod bodybuildinga ti je ishrana #1 pa tek onda pravilan trening. Pri povecanom treningu moras povecati i unos proteina u tijelo. Problem je sto vecina ljudi to rade kroz uzimanje vjestackih proteina (whey protein) a i to je velika greska.
Vjerovatno si se, ili se još baviš sportom pa imaš averziju prema ovim dodacima. Sa aspekta sportske medicine noviji kreatinski proizvodi kvalitetnih firmi nemaju baš nikakva štetna dejstva a pogotovo ne za bubrege. Jedino mogu izazvati stomačne tegobe kod ljudi slabijeg želudca.

A kreatin se ne uzima da se dobije izgled napumpanosti već da se se omogući intenzivniji trening :) što će samo po sebi dovesti do rasta mišića.
whow

Post by whow »

Ako mogu da pitam- zasto imas tremu covjece :-) , daj da pricamo o tome .Mozda to mogu pomoci.
the baklava dealer

sto se mene tice mozete se prepucavati koliko god hocete. mene je samo zanimalo kakav je sedmicni program najbolji za masu daltoida i latisimusa. i to po vasem iskustvu.
pratio sam strane sajtove i forume o ovome, i tamo se prica kako kreatin, gluatmin monohidrat i esencijalne amino kiseline nisu stetne osim ako ih se uzima vise nego organizam moze svariti. drugo su steroidi, oni rade na hormonalnoj bazi i imaju nus pojave.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Nisu štetne, kao što sam napisao gore, one od kvalitetnijih firmi. Samo što kod nas baš i nema kvalitetne ponude :).

A što se tiče direktno bb-a preporučuje sa uzimanje whey proteina na bazi sirutke nakon treninga radi bržeg oporavka. A ti proteini nisu ništa neprirodniji od bilo kojeg jela što jedeš iz konzerve. :)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

violentjack wrote:Neko iz mase i whow ne javljajte se na temu..jer ne znate o cemu se prica..niti se razumijete u to
dobro, necemo se sad prepucavati oko ovog, covjek je otvorio temu da dobije savjet, a ne da cita prepucavanja izmedju tebe i ostalih. Za to ima dovoljno drugih tema na ovom forumu.
koliko se mi razumijemo, i koliko se ti razumijes da se primjetiti iz prilozenih poruka.
kao zakljucak bi ti mogao samo preporuciti da posavjetujes nekog malo boljeg psihijatra, rijesio bi te mozda par problema.
Post Reply