Olympics London - Atletika

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

vladar sprinta 2012 ce biti :D

Usain Bolt
17
74%
Steve Blake
4
17%
Asafa Powell
0
No votes
Tyson Gay
1
4%
Cristoph Lemaitre
0
No votes
Justin Gatlin
1
4%

Total votes: 23

just principe

#51 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

Prva 3 mjesta na 200m JAMAJKA 8-) 8-) 8-)

Usein Bolt najbolji sprinter svih vremena
convict

#52 Re: Olympics London - Atletika

Post by convict »

convict wrote:Bolt je postavio takve standarde tako da pobjeda na 100 m uz 9.64 više i nije neka vijest. Zato imam osjećaj da će prava vijest biti trka na 200 m
imam osjećaj da je dobro usporio zadnjih 10ak metara?!I pored toga 19.32!
Better Man

#53 Re: Olympics London - Atletika

Post by Better Man »

just principe wrote:Prva 3 mjesta na 200m JAMAJKA 8-) 8-) 8-)

Usein Bolt najbolji sprinter svih vremena
Kako uspori na kraju! mogao je srušiti svjetski rekord! Kralj sprinta!
It_is_a_Leclerc

#54 Re: Olympics London - Atletika

Post by It_is_a_Leclerc »

On je nevjerovatno inteligentan sprinter. Zna čovjek da ima sve rekorde u malom nožnom prstu, ali namjerno usporavajući na kraju tjera ljude da se pitaju gdje je granica... I svaka im čast... Sva trojica su doslovno rasturili konkurente.
Verocious

#55 Re: Olympics London - Atletika

Post by Verocious »

Da je mogao skinuti rekord skinuo bi ga. Koja je logika iza toga da namjerno nece da obara rekord(iako pojma nema u kojem vremenu trci)?
Better Man

#56 Re: Olympics London - Atletika

Post by Better Man »

Verocious wrote:Da je mogao skinuti rekord skinuo bi ga. Koja je logika iza toga da namjerno nece da obara rekord(iako pojma nema u kojem vremenu trci)?
Lova majstore! Zašto je Bubka rušio rekorde cenat po cenat, nego zbog love! Da mu je ponuđena cifra za rušenje rekorda, srušio bi ga ili da je Blake imao više snage da ga pritisne, tad ne bi usporio na kraju i vjerovatno bi ga srušio!
Verocious

#57 Re: Olympics London - Atletika

Post by Verocious »

Better Man wrote:
Verocious wrote:Da je mogao skinuti rekord skinuo bi ga. Koja je logika iza toga da namjerno nece da obara rekord(iako pojma nema u kojem vremenu trci)?
Lova majstore! Zašto je Bubka rušio rekorde cenat po cenat, nego zbog love! Da mu je ponuđena cifra za rušenje rekorda, srušio bi ga ili da je Blake imao više snage da ga pritisne, tad ne bi usporio na kraju i vjerovatno bi ga srušio!
A to se ne daju pare na olimpijadi nego se takmici u humanitarne svrhe :-) Ako se kada obara rekord onda je to na olimpijadi kada su sve oci uprte u njega pa se dobiju pare i za svjetski i za olimpijski rekord a i okiti se zlatnom olimpijskom medaljom.
Znam ja to za te fore, i Isinbyeva se time sluzila pa svaki miting uzimala masnu globu za obaranje rekorda. Ali 2009. godina i svjetski rekord su podaleko...

Stvarate vanzemaljca od Bolta s tom pricom, moze a nece, ne da mu se, boli ga neka stvar itd.
just principe

#58 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

Moze on ispod 19 ali nece. Sto ce djabe da se umara :mrgreen:

Image
Tayyip

#59 Re: Olympics London - Atletika

Post by Tayyip »

Image
Romanista 101%

#60 Re: Olympics London - Atletika

Post by Romanista 101% »

Opet deru Amere, neka. A slag na tortu 4x100!
NeKi_LiK

#61 Re: Olympics London - Atletika

Post by NeKi_LiK »

Očito je usporio zadnjih desetak metara... okretanje glave, dizanje prsta na usta... ali svejedno nije imao svjetski u nogama u ovoj trci... olimpijski vjerovatno jeste...
just principe

#62 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Everyone is doing Bolting :-)

Image
Charuga
Globalni moderator

#63 Re: Olympics London - Atletika

Post by Charuga »

Ima li neko snimak finala na 200 m? Nisam bas nesto pratio ove igre, sta je sa stafetama (4x100 i 4x400), jesu li gotove? Sta je sa trkama na 400 i 800 m?
ultima_palabra

#64 Re: Olympics London - Atletika

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ima li neko snimak finala na 200 m? Nisam bas nesto pratio ove igre, sta je sa stafetama (4x100 i 4x400), jesu li gotove? Sta je sa trkama na 400 i 800 m?
Štafete će biti ove zadnje dvije večeri (petak i subota).

800 metara je bilo sinoć, Kenijac Rudisha oborio svjetski rekord (prvi na ovim OI). Na 400 metara pobijedio Kirani James (prva medalja ikada za Grenadu).

Ne radi mi YT na poslu, pa ti ne mogu naći snimak na 200 m.
Charuga
Globalni moderator

#65 Re: Olympics London - Atletika

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ima li neko snimak finala na 200 m? Nisam bas nesto pratio ove igre, sta je sa stafetama (4x100 i 4x400), jesu li gotove? Sta je sa trkama na 400 i 800 m?
Štafete će biti ove zadnje dvije večeri (petak i subota).

800 metara je bilo sinoć, Kenijac Rudisha oborio svjetski rekord (prvi na ovim OI). Na 400 metara pobijedio Kirani James (prva medalja ikada za Grenadu).

Ne radi mi YT na poslu, pa ti ne mogu naći snimak na 200 m.
Hvala na informacijama. Nasao sam snimak finala na 200 m.
sumirprimus

#66 Re: Olympics London - Atletika

Post by sumirprimus »

Meni vise ide na to,da oni namjerno usporavaju da ne bi bili preofirni...
Haj jedan vanserijski,haj dvojica,al ovi prze sa komplet ekipom...
da li ce se ikad dokazat,vrijeme ce pokazat... :D
ultima_palabra

#67 Re: Olympics London - Atletika

Post by ultima_palabra »

Malo mi je i žao ovih ostalih... Blake je strašan sprinter, pa onda Gatlin na stoji, ovaj Martina... ali jednostavno protiv Bolta nemaju nikakve šanse. Lik je čudo prirode i uvijek će ubaciti u dodatnu brzinu ako osjeti da je ugrožen kao sinoć od Blakea.

Jedino što mislim da onom konstitucijom nije predodređen za dugovječnu karijeru... pitanje je koliko ima i motiva nakon ovoga.
sumirprimus

#68 Re: Olympics London - Atletika

Post by sumirprimus »

pa sponzorima ce dug otplalitt naredne godine u moskvi,a onda ko zna...
ultima_palabra

#69 Re: Olympics London - Atletika

Post by ultima_palabra »

Dvije Turkinje prve na 1500 metara :-)

I Bahamci su ugodno iznenađenje... kako lik lagano uze Angela Taylora u finišu, Angelo kao da je bio povrijeđen.
just principe

#70 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

sumirprimus wrote:pa sponzorima ce dug otplalitt naredne godine u moskvi,a onda ko zna...
sutra ce i Jamajcani na 4x1oo. Vidjeli ste da su bez Bolta u 1/2 bili na pragu olimpijskog rekorda, sta ce tek biti veceras.

:!: Naravno steta sto nema Asafe ali i bez njega ce ici ispod 37 sekundi :!:
ultima_palabra

#71 Re: Olympics London - Atletika

Post by ultima_palabra »

Kako li je 5,97 olimpijski rekord u skoku s motkom? Zar nije Bubka više skakao na OI?
just principe

#72 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

wiki kaze da nije, Bubka je na nekim divljim igrama uzeo rekord

Nego, kako je ovo moguce

Image

Image

bez zeze, ovdje nesto smrdi :D
just principe

#73 Re: Olympics London - Atletika

Post by just principe »

Bacanje koplja učio je preko Youtubea, a danas je u finalu!

Na Olimpijske igre u London iz Kenije je stiglo 49 sportaša, a samo njih četvero ne bavi se trčanjem. Od njih četvero, jedan se još dodatno izdvaja i ima nevjerojatnu priču.

Julius Yego (23) baca koplje, a godinama ja trenirao gledajući snimke preko Youtubea! Danas, u 20.20 sati, nastupa u finalu! Samo po sebi to je senzacija, a gdje bi mu bio kraj da još osvoji medalju.

- Kada sam imao 16 godina, na TV-u sam vidio tu disciplinu na Igrama u Ateni - rekao je Yego.

Dovoljno da počne bacati koplje. Ali, umjesto koplja za početak su to bila drva. Neko vrijeme je bacao drva, a onda mu je srednja škola dala jedino koplje koje je imala. Ubrzo se slomilo i činilo se kako je kratka karijera gotova i prije pravog početka.

No, Yegoa je primijetio učitelj u školi i kupio mu koplje koje košta kao dvije kenijske prosječne plaće. Imao je alat, ali nije znao što s njim.

Otišao je na Youtube i gledao snimke dvostrukih olimpijskih prvaka, Jana Železnya i Andreasa Thorkildsena. Naučio je tehniku, donekle, uz sate i sate gledanja.

- Morao sam vidjeti što ti ljudi rade. Oni su mi bili idoli.

A onda je krenulo. Juniorski rekord zemlje pa zaposlenje u policiji i osigurano vrijeme za treniranje. Potom mu je Međunarodna atletska federacija ponudila šestomjesečnu stipendiju u Švedskoj da vježba s najboljim trenerima. Prošle godine je postao prvak Afrike, a nedugo potom ostvario i B normu.

Priča je stigla i do idola Thorkildsena koji ga je uzeo 'pod svoje' i s njim napravio još čuda. Ima samo 175 cm i bio je najmanji bacač koplja u kvalifikacijama.

- Kada je Kipchoge Keino osvajao zlata trčanjem, cijeli kenijski narod je trčao s njim. Ja samo želim svom narodu pokazati da smo dobri i na nekim drugim poljima.

Od 12 finalista ima deveti rezultat, ali to je manje bitno. On je svoj san ispunio. U finalu će bacati s idolom, Andreasom Thorkildsenom...
Verocious

#74 Re: Olympics London - Atletika

Post by Verocious »

ultima_palabra wrote:Kako li je 5,97 olimpijski rekord u skoku s motkom? Zar nije Bubka više skakao na OI?
On je zatajio skroz sto se tice olimpijada, ucestvovao je na cetri olimpijade a uzeo je "samo" jedno zlato iako je najbolji skakac s motkom ikada. Nesrece s povredama, lose tempiranje forme itd.
ultima_palabra

#75 Re: Olympics London - Atletika

Post by ultima_palabra »

Verocious wrote:
ultima_palabra wrote:Kako li je 5,97 olimpijski rekord u skoku s motkom? Zar nije Bubka više skakao na OI?
On je zatajio skroz sto se tice olimpijada, ucestvovao je na cetri olimpijade a uzeo je "samo" jedno zlato iako je najbolji skakac s motkom ikada. Nesrece s povredama, lose tempiranje forme itd.
Podsjetio sam se malo... Los Angeles propustio zbog sovjetskog bojkota, Seoul zlato sa 5,90, u Barceloni nije preskočio nijednu visinu, u Atlanti povreda i u Sydneyu već bio prestar.
Post Reply