MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Daryl Dixon

#3826 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Kombat wrote:A evo sta kaze zivuca legenda i ikona ovog sporta...

http://www.bloodyelbow.com/2015/7/13/89 ... r-mma-news

U svakom slucaju, ova irska seljacina im prodaje karte - ogromna irska populacija u murici koja kao i svi "mali" (pod malim mislim beznacajni) narodi je uvijek raspolozena za podrzati bilo koga koji se ogrne njihovom zastavom i koji dolazi iz "old country" tako da...ima smisla ovo sto Wand govori.
Svaka mu je na mjestu. Dana je-beni bijeli predator, praavi jebe-ni illuminati madafakaa, ide mi na kur.c sa nekim svojim kurcevitim odgovorima i spustanjima na presicama ali može mu se, što da ne :D Ovo za doktore i za novinare je u pravu, svakakvih novinara i govana danas kako kod nas tako i kod njih, pisu svakakva sranja samo da bi se novine prodavale i sajtovi čitali. Bezbeli nisu htjeli da placaju nekog dobrog, strucnog doktora da pregleda Alda zapravo da pregleda te nalaze i X-rays (znamo koliko su skupi doktori kod njih) nego našao nekog jaru iz Omera Maslića i dao mu na fuka koju kintu... :roll: Jesu se sjeb.ali debili na weight in-u, doktor tj jaro, šta već, koji je vagao ljude - kasnio :D Conor dobar borac, Bektica nisam nesto posebno pratio, njegovo ce tek da dodje tako da necu to da komentarise. Ponavljam, irac je privremeni šampion, pravi šampion je Jose Aldo iz sjevero-zapadnih favela i ,ponavljam, moj keš ide na pravog šampiona isto kao sto je isao na pobjedu Lawlera protiv Rory-ja . Pozdrav

P.S. Čitao sam i ja sinoć tu vijest za Fedora aka Mr. Ledeni pogled, bila bi cašpija da se tivra u oktagon :-D
Kombat

#3827 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Kombat »

Ma ja...prva borba rematch fedor vs crocop. Proslo je deset godina taman :thumbup: :run:
Cracked

#3828 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Suplja za dvije hefte pripreme, isto toliko je McGregor imao za pripremu za stilski kompletno drugaciju borbu + nikad u UFC se nije borio sa hrvacem a dobio ponajboljeg. Ne bi nista drugacije bilo ni da je imao 6 mjeseci. Sve u cemu je mini mendes dobar, uspio je realizirati na McGregoru a ovaj nije ni trepnuo, Udarci u tijelo su ga ispuhali i nakon neuspjesne predstave mendesa na podu ovaj ga dokrajcio. To je samo prica da mendes ostane relevantan za rematch nekad u buducnosti. Dobar je mendes, ali ovaj je bolji.
Ovo je drugi top 5 borac kojeg je McGregor nabio. Nema tu se vise sta pricati. Ako se ne varam Jon Jones je uskocio za povrijedjenog Evansa za titulu protiv tadasnjeg sampiona Shoguna. Ne sjecam se koliko je imao vremena pripreme, ali bi ga krakonja rastavio i da se dan ranije poceo pripremati.
Daryl Dixon

#3829 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Boga mi bruda da se Mini Mendes spremao 6 mjeseci za ovu borbu pojeo bi i Alda i Conora zajedno. Šalim se naravno, oduševio me je MM morao sam ga naci na fejsbuku :lol: Cuj više od pola miliona američkih dolara dobio za meč, znaci nesto vise od milion konvertibilnih maraka za nesto sto volis da radis i to za deset minuta. :jbt: gdje mi živimo... Po meni je najpametniji upravo MM ispao, nije morao slusati i trpiti onolika sranja mjesecima od žutog, skoro pa nikakvih obaveza prema medijima tj 4x manje od ove dvojice (letovi, konferencije, tv emisije, reklame onolike), predobro odradio borbu pokazao da nije bezveze u top pet a dok se Conor sada lupa po nosini jedan dečko pod bolovima radi treninge u dijelu sjevero-zapadnih favela i čeka januar da dokaže svima pa i cijelom svijetu koliko vrijedi i da nije bezveze toliko godina na tronu (samo da ne bude povreda kao sa Spiderom.Amin) :) Najviše mi žao Bermudeza, kakav je niz pobjeda napravio (7 meščini) i taman što je propričao po tv-u da želi title shot, dođe jedan Lamas pa potom Stephens i pade brat na deveto mjesto.. :thumbup:
The BEN10

#3830 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Cracked wrote:Ovo je drugi top 5 borac kojeg je McGregor nabio. Nema tu se vise sta pricati. Ako se ne varam Jon Jones je uskocio za povrijedjenog Evansa za titulu protiv tadasnjeg sampiona Shoguna. Ne sjecam se koliko je imao vremena pripreme, ali bi ga krakonja rastavio i da se dan ranije poceo pripremati.
Tako je, borac koji nema takedown defence i što je još gore, uopšte nema nikakav ground game što je u sportu gdje hrvanje ima itekako važnu ulogu osnova (praktično jedno bez drugog ne ide - ili te niko ne može oboriti kao JDS-a recimo, ili si na zemlji Minotaur ili Werdum), se upoređuje sa Jon Jonesom. Ma krasno... :lol:
E pa vidite kako lupetate:
During Jon Jones' post-fight interview, following his victory over Ryan Bader at UFC 126, Joe Rogan announced that Rashad Evans had injured his knee during training. Jones was then informed that the UFC wanted him to replace Evans in a fight against Mauricio Rua in the main event for the UFC Light Heavyweight Championship. Jones accepted, and the fight was set for this event.
Dakle, Jones je 5. februara obaviješten da će uskočiti kao zamjena za borbu za titulu koja se održava 19. marta. Pa to je mjesec i po!
Kažem, NE POSTOJI borba za titulu u istoriji gdje je jednom od boraca dato samo 12 dana za pripreme. Ne postoji!
I još jedna stvar za tih 12 dana - puno je veći problem u fizičkoj pripremljenosti nego pripremi za specifičnog protivnika: uživo sam slušao Mirka Filipovića kada kaže "najbolji zahvat je SNAGA". Evo kaže noga ili ruka i napravi polugu ako možeš. Džaba ti sva tehnika na svijetu ako nemaš kuveta paša, džaba.
Mendes je ispuhao već u drugoj rundi. Sam je rekao da je zbog toga odlučio da rizikuje i da proba McGregora završiti. Pa zašto bi ustajao iz onakve pozicije gdje je zabio 10 laktova bez problema!? I plus, mogao je oboriti onog pacera kad je htio u ostatku borbe - a zna se kakvu prednost imaju hrvači kod bodovnih sudija... :roll:
Cracked

#3831 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Ja opet tvrdim i da se imao pripremati 6 mjeseci nebi dalje dogurao nego je sada. Mendes je sve ispucao sto je imao na njega, ovaj je ustao kao da nista nije bilo. Na sva usta kako je on imao dvije sedmice, isto kao da je do tog trenutka bio kompletno neaktivan, a fino se ignorise da je Conor imao također samo 14 dana da se pripremi za stilski kompletno drugacijeg borca. I kao sto se vec navelo 5 puta vise vremena je trosio na medije nego mendes u tih 14 dana. I sto mi opste pricamo o title fightu kad se ovdje radi o interim koju niko ne drzi prije tog meca. Ako tvrdite da je conor nezasluzeno tu gdje jeste, cemu onda briga o 14 dana pripreme s nekim likom koji ocigledno po vama nije zasluzeno tu, a sampion svakako prije borbe nije bio, pa ni interim
rayman90

#3832 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

frank mir does it again :D bome, da je ovako agresivan bio, mislim da je i kroz reema mogo proci :-D
MaD_ProfessoR

#3833 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

imao sam i boljih dana

http://prntscr.com/7x3qpf

:)

glavna borba predvidljiva, ko repriza :thumbup:
cassius

#3834 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

TJ Dillashaw prejak borac.
Daryl Dixon

#3835 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Profa može to puno bolje :) :thumbup: :bih:

Zvjerkica :srce:

Image
Daryl Dixon

#3836 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

UFC 191 - 5 sept. Mighty Mouse vs Dodson 2
UFC 192 - 3 okt. Cormier vs Gustafsson uff :D
Last edited by Daryl Dixon on 31/07/2015 13:54, edited 1 time in total.
MaD_ProfessoR

#3837 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Može, kako ne može :D nego nekad srcem odigram, tu najviše fula bude :D

Ronda bi ovu trebala saprati k'o šmrkom, džaba bethe nosinu diže :mrgreen:
junior3

#3838 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

Je li to niko nije ispratio event? Bilo veselo. :D
Dead Man Walking

#3839 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Meni vala onako, bilo je puno boljih. Ova zadnja borba ko i svaka do sad. :)
MaD_ProfessoR

#3840 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Nisam puno očekivao od ovog eventa, Nogiuere su mi već odavno za penzije, za Rondu sam znao da će uzeti via whatever, ali sam umislio da će bethe, s obzirom na izgled glave, uspjeti trpiti udarce do 2. runde i tek potom onako pasti.
Maia tata bjja :thumbup:

Tanak sam bio i ovaj put, Darile :(

http://prntscr.com/7zwk43
Daryl Dixon

#3841 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

MaD_ProfessoR wrote:Nisam puno očekivao od ovog eventa, Nogiuere su mi već odavno za penzije, za Rondu sam znao da će uzeti via whatever, ali sam umislio da će bethe, s obzirom na izgled glave, uspjeti trpiti udarce do 2. runde i tek potom onako pasti.
Maia tata bjja :thumbup:

Tanak sam bio i ovaj put, Darile :(

http://prntscr.com/7zwk43
Kvota na Rondu 1.05 :D Dobro je braconi idemo dalje, vjerujes da nisam uspio borbe pogledati, moram zasjesti danas-sutra pa laganini pregledati :thumbup: :bih: :sax:
The BEN10

#3842 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

http://fightsite.hr/ufc/tj-dillashaw-co ... -sto-prije
"Naravno da znam što je razlog poraza. Pa Chad se odmarao, pecao i pio pivo, a onda je došao poziv za borbu. S deset dana priprema odradio je borbu protiv borca koji se pripremao tri mjeseca. A Chadu je uvijek potrebno malo više vremena da bi došao u optimalnu formu, jer on je borac takve građe, takve muskulature. Teško je bilo očekivati da on dođe u optimalnu formu u tako kratkom vremenu. Posebno ako se uzme u obzir da je tu još bio prisutan i ogroman adrenalin", rekao je TJ.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3843 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam gdje da pitam, možda je ovdje najadekvatnije... Jel ima Dževad Poturak svoj kickboxing klub u Sarajevu i kako se zove, gdje je (nisam uspjela izguglati) Ako nema on, gdje ima klub za početnike treninga ovog sporta ili običnog boksa? Hvala...
MaD_ProfessoR

#3844 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Lawler VS Condit :evil:
Daryl Dixon

#3845 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

MaD_ProfessoR wrote:Lawler VS Condit :evil:
Zašto jedan Condit mora dobiti po pičci? :lol: :bih:
MaD_ProfessoR

#3846 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Daryl Dixon wrote:

:D

žilav je condit, al mislim da je glavonja prejak za njega :D

sutra
OSP by KO R2 :evil:
Daryl Dixon

#3847 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

MaD_ProfessoR wrote:
Daryl Dixon wrote:

:D

žilav je condit, al mislim da je glavonja prejak za njega :D

sutra
OSP by KO R2 :evil:
Uff bit ce strasna borba brate :) :)
MaD_ProfessoR

#3848 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

loš na fantasy, strašno, stid me postavit :mrgreen:
The BEN10

#3849 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Sad kad je sve prošlo naravno da će reći istinu, a to je da NIJE BIO SPREMAN KAO INAČE. To je svakom normalnom insanu jasno valjda.
Đe onaj što veli da mu je bilo dovoljno dvije hefte!? :-)
http://fightsite.hr/ufc/mendes-kada-sam ... ez-iznimke
I zaista, Mendes je dok je imao snage kontrolirao meč na parteru. Bez problema je rušio McGregora i držao ga u poziciji garda. McGregor je bio bezopasan.

"Pobjeđivao je jedino kada me pogađao na nogama. Stvarno je jako dobar u segmentu kada vas stišće u stojci. Uvijek je agresivan, nešto poput Diazovog stila. No, svatko tko se zna kretati, tko je lagan na nogama te ga može srušiti, će pobjediti u meču protiv njega svaki put. Ja jednostavno nakon hrvačkog dijela nisam više mogao ustati i biti dovoljno brz na nogama."

"Najteže je to što znam da ga mogu pobijediti, a bio sam tako blizu..."
Daryl Dixon

#3850 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Hhahahha joj brata dva mjeseca proslo od eventa on jos o onom zutom prica :lol: Brate opusti se je.bat ce mu Aldo mamicu :) :thumbup: :bih:
Post Reply