MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MaD_ProfessoR

#3626 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

medjutim wrote:
The BEN10 wrote:Šta je bilo sa Stojnićem, opet neka kontroverza!?
Btw, Ricco jučer sletio u Sarajevo, a navečer borba bila... :-)
Imas na klixu u rubrici sport, slike i video. Nemam komentar na borbe i na "glavnu borbu".
Btw scena sa tog videa, osoba A kaci high kickom osobu B, osoba B pada, a osoba A ne zavrsava vec staje u "neutralni ugao", dok sudija broji osobi B...
Kakva su to pravila?! :-) :-)
njesra, al šta drugo očekivat od stojnića, iskreno :D
The BEN10

#3627 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

omG, tek sad vidjeh video - kad sam sinoć gledao prilog nije ga bilo. Stvarno nemam komentara. :-)
Btw, Rodriguez došao na dan borbe, a Stojnić se ugojio ko...
MaD_ProfessoR

#3628 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

pa to su te ozbiljne pripreme za ozbiljnu organizaciju :D
bingov buraz

#3629 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Cain i fizicki zapusten cini mi se,je li do podcjenjivanja protivnika ili nesto drugo ne znam ali ovo nije ona stara masina Cain :shock:
Veliko iznenadjenje za mene.
junior3

#3630 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

Nigdje onog Caina kao protiv JDS-a i Silve, ipak je 2 godine pauze puno.

Sad se nadam da je JDS sledeći u borbi za titulu, mada je vjerovatno da će ipak odraditi jednu borbu prije pa ako dobije eto ga.
medjutim

#3631 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

junior3 wrote:Nigdje onog Caina kao protiv JDS-a i Silve, ipak je 2 godine pauze puno.

Sad se nadam da je JDS sledeći u borbi za titulu, mada je vjerovatno da će ipak odraditi jednu borbu prije pa ako dobije eto ga.
Ja bih JDS-u odmah dao borbu, pobjedio ga je 2008. godine, plus lik ima vezane pobjede nakon poraza od Cain-a. Arlovski bi mogao biti kandidat, a tu je i Miocic, koji je vrhunski borac.
Ne bih se iznenadio ako Cain dobije revans, mada licno mislim da treba sacekati.
junior3

#3632 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

I ja bi brate, samo još da se pitamo. :D
junior3

#3633 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

.
Dead Man Walking

#3634 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Po meni Miocic ponajbolje djeluje u ovoj kategoriji, jedini ima brzinu i vidim ga na vrhu ubrzo.
4m3l

#3635 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

MaD_ProfessoR wrote:
medjutim wrote:
Imas na klixu u rubrici sport, slike i video. Nemam komentar na borbe i na "glavnu borbu".
Btw scena sa tog videa, osoba A kaci high kickom osobu B, osoba B pada, a osoba A ne zavrsava vec staje u "neutralni ugao", dok sudija broji osobi B...
njesra, al šta drugo očekivat od stojnića, iskreno :D
radjene su k1 borbe u kavezu sa mma rukavicama, zato je to brojanje :)
Daryl Dixon

#3636 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

https://www.facebook.com/ufc.highlight/ ... 675931845/

Ne znam stvarno.. Složit cu se s' tim da izgleda jako fizički zapušteno i imam osjećaj kao da je nadmorska visina imala uticaja na njegovo stanje, otom-potom.. Jedino što je pokazao je ta prva runda i ono čišćenje pred kraj runde, ostalo.. :| Fabricio zasluženo uzeo pojas, bolji je bio u svim segmentima od stand up-a do partera, pogađao ga je direktima što je po meni imalo veliki značaj na cijeli tok borbe (rano mu je otvorio krvarenje na oba oka što je uzrokovalo dodatne probleme). Onakav Cain da je sinoć kojim slučajem isao u parter kojim slucajem sa Werdumom (dobro nije ni on glup zna kakve sposobnosti mu ima protivnik) ovaj bi ga zavrsio za 3 minute jer mu je BJJ na zavidnom nivou a i taktika je ucinila svoje.. E jos je ostalo da se sjebem sa Aldom malo pa da zaokruzimo ciklus MMA idola (Spider, Cain itd). Moram jos Deneta pronaci da vidim tu "slavnu" borbu pa da budem rahat :D :lol: :thumbup:
MaD_ProfessoR

#3637 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

4m3l wrote:radjene su k1 borbe u kavezu sa mma rukavicama, zato je to brojanje :)
:shock:
fakat cirkus od organizacije

Što se Kabila tiče, mnogima je ostala kost u grlu kad su vidjeli kako izgleda sad već bivši šampion nakon prve runde.
Meni je izgledalo kao da nije dana proveo trenirajući posljednju godinu.
Reče Javier Mendez da su ga upozoravali mjesecima prije borbe na nadmorsku visinu, al da je on rekao da mu je dosta 2 sedmice da se adaptira, što se očito pokazali nedostatnim. Loša priprema, predug lay off, Werdum nabrijan - dobar dan u mexico cityju za izgubiti pojas.
The BEN10

#3638 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Werdum mi je strašno antipatičan lik. Nadam se da će ga JDS opet razmontirati...
MaD_ProfessoR

#3639 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Meni bi bilo draže da ga Stipe razmontira :D
junior3

#3640 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

Junior ima prednost, realno bi bilo da on napadne pojas.
plagijator1975

#3641 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by plagijator1975 »

Koliko sam nafalio Caina, ne smijem se niti javljat ovdje :mrgreen:

I dalje ga gotivim naravno, i abd vratiti će se on, jer ovo nije bio Velasquez!
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3642 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

junior3 wrote:Razočarao me Velaskez. :mrgreen:

A jebao ga je i trener, navalio na rušenje.

Evo šanse za Juniora ajmooooo. :mrgreen:
Nije navalio na rusenje nego je trener vidio da Cain gubi u standupu i da je pitanje trenutka KO ...i onda je okrenuo strategiju da proba nesto uraditi u partneru iako su znali da je to rizik ali su znali da ni stanup ne vodi nigdje jer je Cain kondiciono podbacio skroz. Ipak Cain odlicno disciplinovan, onako razvaljen slusa trenera i pokusava obaranja....

Jbg, lako je biti general poslije bitke ...ja da sam se kladio, kladio bi se na Caina a navijao sam svakako za Werduma ...meni skroz pozitivan lik a pratim ga jos od kada je pokusavao Mirka da nauci BJJ ...mislim i naucio ga je samo sto to Mirko slabo koristi .

Vidim sada po mrezama, neki kazu da je za ovako drastican pad karda kod Caina ustvari zasluzna strozija kontrola u UFC-u oko zabranjenih supstanci...kao ima veze i nadmorska visina ali puno vise ta kontrola ...Cain mi je djelovao kao da nema sanse da odradi 3 runde a kamoli 5 ...malo je i komicno izgledala ona njegova strategija da ide stalno naprijed i da vrsi pritisak kada mu kick nogom izgleda kao da bi ga i ja izdrazao da me njime pogodi, potpuno bez snage i brzine.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3643 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

medjutim wrote:
Al sto Stojinic nabode Ricka nakon sudijskog prekida ...ono je bas ulicarski bilo i to bi u UFC-u bilo sankcionisano samo tako ...jos ga poslije ljubi pola sata, ja sam morao glavu da okrenem da ono ne gledam :)
Mislim svaka cast Stojicu sto pokusava da napravi kakvu takvu scenu u BiH ali realno ovo je sve dosta lose ispalo. Ipak, sigurno da nije lako kada sve moras sam. Pratiti cu sta ce biti sa Mighty Mo-om mada mislim da pobjeda protiv njega nema sanse da bude dovoljna za poziv u UFC ...Denis se jednostavno mora malo stesati ...pod malo mislim jedno 20 KG minimum ...dobio bi na kardiu i brzini samo tako ..
junior3

#3644 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by junior3 »

Oćemo revanš. :D

Daryl Dixon

#3645 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Joj Siver-a kako je loš, ne može moju nanu pobjediti ccc :-) :run:
SpecialOffer

#3646 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by SpecialOffer »

Ne pratim bas MMA pa da pitam vas koji ste upuceni, kakv je Mirsad Bektic? Kakvi su ovi borci sto je pobjedjivao? Amateri neki ili... I sta pisu Amerikanci hoce li biti od njega sta?
plagijator1975

#3647 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by plagijator1975 »

SpecialOffer wrote:Ne pratim bas MMA pa da pitam vas koji ste upuceni, kakv je Mirsad Bektic? Kakvi su ovi borci sto je pobjedjivao? Amateri neki ili... I sta pisu Amerikanci hoce li biti od njega sta?
Svaku borbu je sve bolji i bolji, strašno brz, dobro se snalazi i u standupu i u parteru.

Ovu zadnju borbu je rasturio, dobijat će sve jače protivnike ali mislim da ima potencijala čak i za pojas u dogledno vrijeme :bih:
Amir_sabanovic

#3648 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Amir_sabanovic »

Aldo vs McGregor? Šta mislite? :-D
plagijator1975

#3649 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by plagijator1975 »

Amir_sabanovic wrote:Aldo vs McGregor? Šta mislite? :-D
Tipujem na Alda, ali poslije Caina ne smijem se zaklet :mrgreen:
nema me tamo

#3650 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Stvorio se veliki hype oko Conora zbog njegovog kurčevitog ponašanja..
Ja licno do prije 2 mjeseca nisam cuo niti za jednog, al' ja ne pratim UFC toliko da znam ko je kakav i ko je sve u toj organizaciji..
Ono sto znam nakon gledanje bruku klipova od njih dvojice je to da je Aldo raznjeo sve protivnike, dok s druge strane Conor je dobio samo dvojicu iz top 5..

Momak ima veliku bazu navijaca u Americi jer je Irac..
Volio bih da on uzme pojas.
Post Reply