MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mantis

#3451 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Mantis »

Ubiće ga Mirko nogama :lol: ja mislim da je u 11 glavna borba
nema me tamo

#3453 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Odlican stream. :thumbup:

Sace Mirko za 10- 15 min.
bingov buraz

#3454 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Bravo Mirko :thumbup:
nema me tamo

#3455 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Duplo mu vratio!
almirony

#3456 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by almirony »

Bravo Mirko!
rayman90

#3457 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

hahah :izet: :izet: :D
zanzakpizdolizije

#3458 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zanzakpizdolizije »

Slatka osveta. Bravo Mirko.
Daryl Dixon

#3459 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Dobro ga je Mirkec otvorio :)
Mantis

#3460 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Mantis »

Uf dobra borba, 10. maja Mark Hunt vs Stipe Miocic jedva čekam, ne znam ima li šta prije zanimljivo
valjuga

#3461 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by valjuga »

Mantis wrote:Uf dobra borba, 10. maja Mark Hunt vs Stipe Miocic jedva čekam, ne znam ima li šta prije zanimljivo
Ima Machida, čini mi se 18 aprila.
medjutim

#3462 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Mirkan sa 40 kuka na ledjima izvuce citav event, koji je malo je reci bio odron. Kontam ja sve da je prvi put u Poljskoj, ali UFC ako konta da zadrzi publiku u Europi, morat ce malo jaca imena davati na fight cardu. Recimo stockholmski event je bio 10 puta bolji od ovog, al haj nebitno. Sto se tice Mirka, skakao sam od srece kad je pobjedio, mislim da ga je poraz od Gonzage proganjao sve ove godine koliko je proslo od njihovog prvog meca. U kakvim uslovima trenira, u ovim godinama, ova njegova pobjeda ima ogromnu vrijednost, istinski je sampion, svaka mu cast!
MaD_ProfessoR

#3463 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Fakat nije odavno lošiji event bio, pa ni u glavnoj borbi se do samog kraja nije imalo šta vidjeti.
Male sam, skoro nikakve šanse davao Mirku, i nikad mi nije bilo draže da budem osporen :D
Srećom, nije ga Gonzaga stigao završit u drugoj rundi, a bio je vrlo blizu,
da je umjesto na polugu išao na gnp, tu bi Mirkecov kraj bio. Ispuhao se, što se vidjelo na onim traljavim pokušajima obaranja, jedva je ustajao.
Najbolje bi bilo da sada nakon ove pobjede ode k'o gdin, al čisto sumnjam, pokušat će uzet što više love. Ima kandidata iz stare garde za upariti za još nekoliko borbi, tu su Minotaur, Frank Mir, pa možda bi neke šanse imao i protiv Ben Rothwella ili Shawn Jordana.
Najgore što mu se može dogoditi su Reem, JDS, Travis Browne, Mitrione, al mislim da će barem još jednog morat pobijedit da bi dobio šansu protiv nekog od nabrojanih.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3464 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

MaD_ProfessoR wrote:Fakat nije odavno lošiji event bio, pa ni u glavnoj borbi se do samog kraja nije imalo šta vidjeti.
Male sam, skoro nikakve šanse davao Mirku, i nikad mi nije bilo draže da budem osporen :D
Srećom, nije ga Gonzaga stigao završit u drugoj rundi, a bio je vrlo blizu,
da je umjesto na polugu išao na gnp, tu bi Mirkecov kraj bio. Ispuhao se, što se vidjelo na onim traljavim pokušajima obaranja, jedva je ustajao.
Najbolje bi bilo da sada nakon ove pobjede ode k'o gdin, al čisto sumnjam, pokušat će uzet što više love. Ima kandidata iz stare garde za upariti za još nekoliko borbi, tu su Minotaur, Frank Mir, pa možda bi neke šanse imao i protiv Ben Rothwella ili Shawn Jordana.
Najgore što mu se može dogoditi su Reem, JDS, Travis Browne, Mitrione, al mislim da će barem još jednog morat pobijedit da bi dobio šansu protiv nekog od nabrojanih.
Isto za bold dio...ni ja mu nisam davao neke sanse ali ima u Mirku jos vatre...
Po meni, event je izvadila zadnja borba. Odavno nisam borbu prestajao na nogama ispred TV-a vristeci " ne to Mirko , pa kreni naprijed jebemu vise, pa ne mozes ga pobjediti ako ne pokusavas, itd itd :D ) ... i pocinje treca, gledam opet pasiva u standupu...pa reko sta si trazio revans kad nisi 2 postena pokusaja napada imao ...op klinc, sjevnu hellblow (kako su prozvani oni laktovi) i svi znamo sta dalje bi ...ja mislim da su komsije mislile da sam poludio kolika je to vriska po kuci bila hahaha...jbg, zbog Mirka sam i poceo da pratim MMA...
Bas mi drago da je laktove napokon ubacio u arsenal.

E sad sama borba, bez emocija, moze da se posmatra na dva nacina. Ako je zaista istina ono sto kaze (a nema razloga da se sumnja) da im je strategija bila da ga dvije runde izmore i da Mirko krene u trecoj ili cetvrtoj, samo mogu reci svaka cast iako dosta riskantno jer ono je moglo biti zavrseno krajem druge. Pozitivno je sto je Mirko bio i solidno ofanzivan sa ledja (pogodio je laktom par puta jako) ali i onaj pokusaj heel lock na nekome ko je ipak BJJ expert. Negativno je sto u prve dvije runde Gonzaga ima rusenja 2 od 2 bez ikakve sanse za odbranu i prilicno lagane tranzicije u full mount kao i po meni ipak prevelika rezervisanost Mirka u standupu...ono je bilo previse pasivno zaista. Naravno ovi laktovi su extra i tek kada sam ponovo pogledao borbu sa OK snimkom, tek sam onda vidio svu silinu GnP laktovima ...ono odavno nisam vidio da neko onako jako lupa. Pa ono glavu odvaljuje. Navodno Gonazaga ima potres mozga ali samo onaj cut je dovoljan.
Sve u svemu, pravo, pravo , pravo mi je drago zbog ove borbe jer sam mislio da nema sanse da Mirko jos nekada pruzi ovako nesto.

Roy Nelson se oglasio vec na twiteru i posto nema bukiranu borbu, ko zna, mozda je on u planu za revans.
Po meni, zdrav Mirko ima sansi sa Mirom,Nelsonom, Nogom mozda i sa novim (bez steroidnim) Alistairom...mozda bi sa Huntom bilo zanimljivo. Barnet takodjer....uglavnom ima tu par interesantnih borbi. Ja mislim da je ipak Nelson sljedeci mada bih najvise volio da vidim borbu protiv Arlovskog ...on je visoko kotiran na 7 mjesto a mislim da protiv njega Mirko ima i te kakve sanse. Ta pobjeda bi ga vratila u TOP 10 sto ni sanjao nisam da se moze ikada vise desiti .... uglavnom stvari su upravo postale PUNO PUNO PUNO interesantnije ...ponovo za nekoga navijam :thumbup:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3465 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Zaboravih samo da dodam da je Mirko znacajno popravio tzv. wrist controll koji ga je kostao poraza u prvoj borbi sa Gonzagom...naucio je u Pridu kontrolu zglobova ali tamo nije bilo lakta...sada je to puno puno bolje izgledalo ...realno, da je umjesto Gonzage Roy Nelson bio u full mountu 2 runde po par minuta, to bi vjerovatno i bio kraj borbe.
zanzakpizdolizije

#3466 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zanzakpizdolizije »

protiv nelsona nema nikakve šanse. Big Country ima najjaču bradu u ufc-u. Uspio ga je u zadnjih nekoliko godina nokautom jedino riješiti Hunt.
Ovo je brada: http://www.dailymotion.com/video/x1xw3d ... -720_sport
medjutim

#3467 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Ne znam da li grijesim, ali mislim da su trenutno slobodni Overeem, Nelson, JDS, Barnett i Bigfoot Silva? Jbt od ovih likova, mozda najlakse bi prosao sa Bigfoot-om. Kao sto kaze da se vratio zbog revans meceva, meni je po njega najopasniji Nelson, Mira bi mogao dobiti, Minotaura takodjer, Schauba mooozda, JDS-a ne racunam, jer ocekujem da ce njega i Overeema uparit, tako da ostaje jedino Nelson iz grupe koja jos nema ugovoren mec. Iskreno se nadam da ce mu dati nesto drugo, mozda Struve odustane pa dobije Minotaura :D
MaD_ProfessoR

#3468 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Ne znam kakav je status Barnetta, k'o kroz maglu da se penzionisao. Vidim da radi grappling za Metamoris.
Shaub se oprostio od HW i otišao kategoriju ispod, valjda ga više stid da bude vreća za bubanje :D
JDS je imao nekakve operacije, ne znam koliko se oporavio i kad bi se mogao vratiti
(bolje po Mirka da se ne vrati još :D ) .
Najizglednije su mu borbe protiv Nelsona, Mira, Minotaura. Eventualno Hunt :evil:
The BEN10

#3469 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Iako sam navijao za Mirka, smatram da je u ovoj borbi imao dosta sreće i da je bio na rubu poraza. Pričati o taktici umaranja protivnika istovremeno znajući da je Gonzaga dvaput (!!!) imao mount je po meni neozbiljna.
Ne znam tačan ni približan podatak, ali mislim da je procenat onih koji su se u borbi dvaput izvukli iz mounta i pobijedili na kraju (makar i na bodove) par procenata, ako i toliko. Mislim ono, čovjek ti sjedi na prsima i mlati te, a ti nisi ni sekunde zabrinut. Mirko mi je omiljeni borac, postigao je sve sam, krećući iz nule, ali mislim da mu je vrijeme odavno prošlo. Gonzaga, Nelson, Schaub, Mir jesu definitivno lošiji borci od njega - da je imao pripreme u kampovima kao što drugi rade, plus da je malo poradio na hrvanju ne bi mu se desili oni porazi, ali Bože moj. Ovako mi se nekako čini da je sve ovo nazor i jedva. Ne vidim ni neku potrebu da daje saopštenja tipa: ova pobjeda je za one koji su me pokopali.
Daryl Dixon

#3470 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Hajde Dragone pokazi od cega siiiii :) :-D
Superhikk

#3471 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Daryl Dixon wrote:Hajde Dragone pokazi od cega siiiii :) :-D
Ne znam od čega je bio prije, ali sad je od mljevenog mesa.
Nema on srce ratnika. Pade bez ispaljenog metka.
MaD_ProfessoR

#3472 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Dragon od kontri je :D

Svaka čast Mačidi na tehnici koju posjeduje, al meni je jedan od dosadnijih boraca za gledati, bez obzira na nokaute koje je bilježio. Čekati na kontra-udarac, i tako svaku borbu, meni niti je atraktivno nit me raduje gledati u main eventu,a kamoli u borbi za titulu (najdosadnija borba ikad- Weidman VS Machida!), tako da mi je bilo drago dočekati da bude samljeven kao sinoć. Halloway je zvijer, tako kreativan i brz, ljepota gledati. OSP ubica :D

9 / 11 pogodio na ufcfantasy :D

http://prntscr.com/6vjkyn

:D
Daryl Dixon

#3473 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Dobro ti je profa rekao - od kontri je sto i jeste tako fakat. Inace gotivim brazilce pravo ali mora se priznati da je Luke zasluzio pobjedu + ipak nije mala stvar rear naked choke-om zavrsiti ovakvog MMA borca. Kad je slijedeći event, fight card? :D
cassius

#3474 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Daryl Dixon wrote:Dobro ti je profa rekao - od kontri je sto i jeste tako fakat. Inace gotivim brazilce pravo ali mora se priznati da je Luke zasluzio pobjedu + ipak nije mala stvar rear naked choke-om zavrsiti ovakvog MMA borca. Kad je slijedeći event, fight card? :D

Veceras :D

http://en.wikipedia.org/wiki/UFC_186
Daryl Dixon

#3475 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Auuuuu mighty mouse u oktagonu... Kako je brz lik sta je ono? :) :thumbup:
Post Reply