MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
EmiRem

#3026 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Superhikk wrote:Jedina šansa Gloveru je da pokuša da navuče Jonesa na kafanski scenario, pravu tuču, zamahivanje širokim krošeima i nadati se da pored jačeg udarca ima čvršću bradu i osmijeh sreće. Mora krenuti na sve ili ništa što prije. Inače slijedi tranžiranje i čop čop sa distance Jonesovim arsenalom kidalica. Il pukovnik il pokojnik.
Jest, al kad bi Jones bio tako glup pa tako nasjeo, ne bi on sedmi put branio titulu......
amra67

#3027 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Superhikk wrote:Jedina šansa Gloveru je da pokuša da navuče Jonesa na kafanski scenario, pravu tuču, zamahivanje širokim krošeima i nadati se da pored jačeg udarca ima čvršću bradu i osmijeh sreće. Mora krenuti na sve ili ništa što prije. Inače slijedi tranžiranje i čop čop sa distance Jonesovim arsenalom kidalica. Il pukovnik il pokojnik.

speed and the elbows make difference !!! a JJ ih zna koristiti i te kako.. glover mora skratiti distancu znaci mora pokusati ulaziti i izlaziti a laktovi na kratkoj distanci su oruzje broj jedan..
medjutim

#3028 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Meni Glover fizickom konstitucijom vise vuce na teskasa, ima dobar boks, ali Jones je stvarno masina. Mislim da je najblizi bio Aleks da ga skine, al eto vidjet cemo. Nego sta kazete Nurmagomedova? Kako vam se svidja podivljala dagestanska guja? :D Volio bih ga vidjeti protiv Melendeza ili protiv Bensona.
propalismo

#3029 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by propalismo »

Jedina Jonesova slaba tacka je kada se na pocetku meca sunja kao zivotinja e tada kad bi se neko nasao spretan da ga zalozi nogom u glavu da sjedne na dupe.Ja nesto kontam da bi se on jedino mogao tako pobjediti :run:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3030 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

propalismo wrote:Jedina Jonesova slaba tacka je kada se na pocetku meca sunja kao zivotinja e tada kad bi se neko nasao spretan da ga zalozi nogom u glavu da sjedne na dupe.Ja nesto kontam da bi se on jedino mogao tako pobjediti :run:
Zamalo ga na tu foru nije udario Vitor Belfort na pocetku njihvog meca ...naravno to bi bio ilegalan udarac jer je Jonesu uvijek tada jedna ruka na podu ...
madFlava

#3031 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

za mjesec dana , Henderson vs Cormier :D
Superhikk

#3032 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

amra67 wrote:

speed and the elbows make difference !!! a JJ ih zna koristiti i te kako.. glover mora skratiti distancu znaci mora pokusati ulaziti i izlaziti a laktovi na kratkoj distanci su oruzje broj jedan..
Svakako da mora računati da popije koji udarac, ali nadam se da je svjestan da u borbi na distanci, i borbi na poene nema ni minimalnu šansu. Kad nije uspjelo pokretnom i krakatom Švedu, još manje će statičnom Gloveru. Nadam se da će ići hrabro i pokušati da završi borbu, da skrati distancu i proba u otvorenoj izmjeni udaraca da bude jači. Prednost mu je jači udarac, testiraće vilice i sreću. I bolje mu je da hrabro "pogine" nego da ga komada 5 rundi. Jones mi nije borac koji će da izbjegava borbu ako protivnik hrabro i silovito krene na njega. Misterija mi je samo da li će ući u razmjenu udaraca ili će ga rušiti. Jedina šansa Glovera je prvo, ne kažem i prevelika.
The BEN10

#3033 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Kontam da bi Glover mogao probati kombinaciju ulaska u klinč i rušenja Bonesa. Mislim da je snažniji i da bi ga mogao srušiti...

Btw:
http://www.sherdog.com/news/news/Former ... -UFC-67077
Former Ultimate Fighting Championship heavyweight king Andrei Arlovski has returned to the UFC fold.

UFC President Dana White revealed the news via Twitter on Thursday, though no further details have been released concerning “The Pit Bull’s” Octagon return.

“Welcome back, Andrei Arlovski!” White wrote.
harisaga

#3034 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

Ne ruši se brate snagom :S. Jones je duplo bolji hrvač i ako neko nekoga baci jones ce glovera.
The BEN10

#3035 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

harisaga wrote:Ne ruši se brate snagom :S. Jones je duplo bolji hrvač i ako neko nekoga baci jones ce glovera.
Citiram Mirka Filipovića kojeg sam uživo slušao kako ovo govori - najbolji zahvat je SNAGA. Ne kažem da je to jedini preduslov za obaranje, ali itekako je važan.
UnscarD

#3036 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Meni jaran sparingovao sa Mirkom ...jaran je fizicki veci za jedno 5-6 cm i tezi jedno 5 kg i narano trenira MMA ...kaze uhvati ga underhook kao da baci Mirka...kaze isto ko da je balvan zagrlio :-D kaze da je nevjerovatno snazan , ono poigrava se sa njim kao da je tezi 30 kg a ne laksi 5kg ...
Ipak u ovoj komparaciji Glover - Jones hrvanje, tu je Jones u prednosti 100% ali gledajuci kako je Glover bacao Rampage Jakcsona, ta prednost bi mogla biti manja nego sto se cini ...taman koliko je Glover mozda bolji u BJJ od Jonesa...
Static-X

#3037 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Static-X »

Da hoce Glover pobjediti, da se zakuha jos vise. Nesto poput Silve kad prvu popusi. Onda svi polecemo da vidimo kako ce ga Silva otresti u drugom mecu kad ono :shock: :cry:
medjutim

#3038 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

UnscarD wrote:Meni jaran sparingovao sa Mirkom ...jaran je fizicki veci za jedno 5-6 cm i tezi jedno 5 kg i narano trenira MMA ...kaze uhvati ga underhook kao da baci Mirka...kaze isto ko da je balvan zagrlio :-D kaze da je nevjerovatno snazan , ono poigrava se sa njim kao da je tezi 30 kg a ne laksi 5kg ...
Ipak u ovoj komparaciji Glover - Jones hrvanje, tu je Jones u prednosti 100% ali gledajuci kako je Glover bacao Rampage Jakcsona, ta prednost bi mogla biti manja nego sto se cini ...taman koliko je Glover mozda bolji u BJJ od Jonesa...
Sparingovao ili bio na seminaru? :)
UnscarD

#3039 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

medjutim wrote:
UnscarD wrote:Meni jaran sparingovao sa Mirkom ...jaran je fizicki veci za jedno 5-6 cm i tezi jedno 5 kg i narano trenira MMA ...kaze uhvati ga underhook kao da baci Mirka...kaze isto ko da je balvan zagrlio :-D kaze da je nevjerovatno snazan , ono poigrava se sa njim kao da je tezi 30 kg a ne laksi 5kg ...
Sparingovao ili bio na seminaru? :)
Pravo da ti kazem ne znam ...ono kad je kod Svabe dolazio na par dana u Sarajevo a jaran trenira tamo pa su se i druzili izlazili i sve ... kaze da je legenda Mirko...da ima provala samo takvih ./..
Znam i da je prije tog treninga, sparinga , mislio da bi i on mogao koliko toliko da opstane u oktagonu ono da se ne bi obrukao bas skroz...nakon toga sparinga je promjenio misljenje :) kaze to je tolika razlika u klasi, snazi , tehnici svemu ...da su to dva svijeta ...e onda meni kaze, zamisli sta je tek onda onaj Overeem koji jednog tako spremnog Mirka onako baca po ringu ....misli se na Overeema iz konjsko meso (lafo) faze, sad je i on ispuhao ...
harisaga

#3040 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

Ako je Mirko rekao da je snaga najbolji zahvat ,to mora da je tačno ;D.

btw ,zašto misliš da bi "opstao " u oktagonu ??Zar se kod Švabe ne fokusiraju na japanski Ju jutsu ?
To nije isto druže
mefistofilis

#3041 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by mefistofilis »

postoji razlika izmedu prof i amatera. u svakom sportu i u svakoj sferi zivota. tako isto i u fight-u.
kad bi neko ko trenira 4-6 sati sedmicno (sto realno nije malo) rekao da bi mogao opstati u ringu to bi bilo slicno tome da ja, koji odem na besket onako pomalo, kazem da bih mogao bar jedno poluvrijeme izdrzati. jbg valjda ne bi toliko fulao...
:D
Jazzy.ba

#3042 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Jazzy.ba »

Prenosi li ko boks veceras?
bingov buraz

#3043 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Jazzy.ba wrote:Prenosi li ko boks veceras?
rtl Hrvatska
Šveđanin

#3044 Re: Odg: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Šveđanin »

Cek bolan jel ovo klicko politicar? :)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Jazzy.ba

#3045 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Jazzy.ba »

bingov buraz wrote:
Jazzy.ba wrote:Prenosi li ko boks veceras?
rtl Hrvatska
Zahvaljujem.
bingov buraz

#3046 Re: Odg: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Šveđanin wrote:Cek bolan jel ovo klicko politicar? :)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
nije ovo mu je brat,Vitalij je politicar i penzionisani bokser
Dead Man Walking

#3047 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Ako bude kakav link za UFC nabacite. :)
The BEN10

#3048 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

harisaga wrote:Ako je Mirko rekao da je snaga najbolji zahvat ,to mora da je tačno ;D.
Pa normalno - inače bi trebalo vjerovati bubuljičavom adolescentu koji ni rukavice ne zna metnut pravilno? Mirko je plaćao suhim zlatom jednog Dean Listera i Werduma da mu dođu kući i uče ga JJ te pokusati insinuirati da je Mirko laik za te stvari je u najmanju ruku smiješno...
Dead Man Walking

#3049 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Izdrza Glover svih 5 rundi, al nije imao sanse ni jednog trena.
Superhikk

#3050 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

U prvoj rundi mu je povrijedio desno rame i onda je bila one way street. Nije bio loš Glover u prvoj, ali previše se jednodimenzionalno suprostavio Jonesovom arsenalu. Pogriješio je što nije u prve dvije krenuo na sve ili ništa kad je dva tri puta pogodio. Na 5 rundi nije imao šta da traži sa svojom kondicijom. Jones ipak nije izgledao toliko zastrašujuće, ne izgleda mi da je to isti borac kao prije Gusa, ne piše mu se dobro u revanšu. Jesu komentatori navlačili za Jonesa a minimizirali Glovera čak i kad je dobro pogađao. Isto su i u replayu ignorisali. UFC se pribojavao Glovera očigledno.

A Davis, koja impotencija. Oduvijek mi je bio najgori borac od svih koji se visoko kotiraju. Sem prosječnog rvanja čovjek nema ništa drugo ni prosječno. kako on dospje u top 5 lhw vjerujem da ni njemu nije jasno. Ili možda jeste čim izaziva Jonesa. Nadam se da mu je Rumble objasnio neke stvari. Ovakav kakav je bio noćas i Jonesu bi skinuo skalp. Zvijer
Post Reply