Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Virtu4l

#1 Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Virtu4l »

Najveca nada bh tenisa, Mirza Basic, prosao je prvo kolo juniorskog Wimbledona. Mirza je bez mnogo problema savladao osmog nosioca Marcela Arevala iz El Salvadora. Rezultat je bio veoma uvjerljiv, 6-4 6-1.

Ovo je najbitnije takmicenje za Mirzu u dosadasnjoj karijeri, dobar rezultat na Wimbledonu bi mu otvorio mnoga vrata i puno laksi put do samog vrha, a mislim da ovdje moze do polufinala, tamo bi ga cekao Bernard Tomic iz Australije, inace po mnogima najveca nada svjetskog tenisa.
klixober

#2 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by klixober »

Mislim da bi Mirza vec trebao poceti igrati seniorske turnire jer samo ce tako dobiti pravo iskustvo i pritisak potreban za napredovanje.
zimzelen

#3 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

komeba wrote:Mislim da bi Mirza vec trebao poceti igrati seniorske turnire jer samo ce tako dobiti pravo iskustvo i pritisak potreban za napredovanje.
Ima boljih od njega, pa nisu poceli u seniorskoj konkurenciji. Bjelorus Ignatik, Portugalac Etlis, Australac Tomic, ili ni jednom ili samo jednom okusali se u seniorsko. Ne treba zuriti. Brzo se izgori. Osim toga, Djokovic se ne pojavi svakih 20 godina i tu ne treba 'prepisivati'. Sretno Mirza.
Virtu4l

#4 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Virtu4l »

Ma da, prvo mora proci challengere, ali sve mu o zavisi od plasmana na Wimbledonu, samo tako moze privuci sponzore. Nakon toga bi jednu godinu (ili dvije) isao u challenger konkurenciju, a ATP takmicenja bi dosla sama po sebi.

Svi smo mi vise-manje pratili karijeru Marina Cilica, njega je juniorski Rolland Garros lansirao dalje.
laku noć

#5 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by laku noć »

zimzelen wrote:
komeba wrote:Mislim da bi Mirza vec trebao poceti igrati seniorske turnire jer samo ce tako dobiti pravo iskustvo i pritisak potreban za napredovanje.
Ima boljih od njega, pa nisu poceli u seniorskoj konkurenciji. Bjelorus Ignatik, Portugalac Etlis, Australac Tomic, ili ni jednom ili samo jednom okusali se u seniorsko. Ne treba zuriti. Brzo se izgori. Osim toga, Djokovic se ne pojavi svakih 20 godina i tu ne treba 'prepisivati'. Sretno Mirza.
Naprotiv,treba požuriti i što je prije moguće naći sponzore.Mali je extra talenat i bila bi prava katastrofa ako ne dođe do toga.Pojaviće se recimo teniska federacija Engleske i mali ode :roll: Ako mu se misli pomagati sad je pravi momenat
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Admir_1984 »

Koliko ja znam njegovi roditelji jedva nekako sklapaju kraj sa krajem da mali i dalje igra za BiH, tj da ne ode da igra za druge drzave. Konkretno ima jos ponudu hrvatskog teniskog saveza. A recimo za ovu godinu iz budzeta za kulturu i sport doniran je sa vjerovali ili ne 10 000KM :x :x :x :x dok tamo neki filmovi dobijaju na stotine hiljada maraka :x :x

Iskreno se nadam da ce mali postati veliki igrac i sto je jos bitinije igrati za nashu zemlju
Djidjimilovich

#7 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Djidjimilovich »

[quote="Admir_1984"]Koliko ja znam njegovi roditelji jedva nekako sklapaju kraj sa krajem da mali i dalje igra za BiH, tj da ne ode da igra za druge drzave. Konkretno ima jos ponudu hrvatskog teniskog saveza. A recimo za ovu godinu iz budzeta za kulturu i sport doniran je sa vjerovali ili ne 10 000KM :x :x :x :x dok tamo neki filmovi dobijaju na stotine hiljada maraka :x :x

Mirzu veoma dobro znam.... ne biste vjerovali koliko on ima problema sa nasim savezom... oni ne da mu ne pomazu nego mu odmazu...
zimzelen

#8 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

[quote="Djidjimilovich"][quote="Admir_1984"]Koliko ja znam njegovi roditelji jedva nekako sklapaju kraj sa krajem da mali i dalje igra za BiH, tj da ne ode da igra za druge drzave. Konkretno ima jos ponudu hrvatskog teniskog saveza. A recimo za ovu godinu iz budzeta za kulturu i sport doniran je sa vjerovali ili ne 10 000KM :x :x :x :x dok tamo neki filmovi dobijaju na stotine hiljada maraka :x :x

Mirzu veoma dobro znam.... ne biste vjerovali koliko on ima problema sa nasim savezom... oni ne da mu ne pomazu nego mu odmazu...[/quo
Cuo sam da su mu roditelji ljudi koji nikada ne bi dopustili da predje da igra pod tudjom zastavom i da sve cine da tako ostane, to mi je utjeha i nada ada ce igrati za BiH. Tacno je da savez pomaze vrlo malo (tekst iz Dana prije 5-6 mjeseci demantira te jer se nesto dale, dao Hadzihafizbegovic, nepoznati donator davao po 500 KM mjesecno i sl.) ali treba znati da je rijec o individualnom sport gdje nista nije dobio ni Djokovic, ali je ostao pod zastavom Srbije. I oni su, kao Mirzini roditelji kredit uzeli, prodali stan, da bi ulozili u sina. Nadam se najboljem a dobar rezultat na Wimbledonu otvara vrata sponzorima. Onda je sve gbore navedeno-nevazno. Go, Mirza, go.
Luke Perry

#9 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Luke Perry »

Sljedeci mec protiv pobjednika meca Dane Propoggia AUS v Borut Puc SLO

Borut je sin Iztoka Puca :-D
edin_Basket

#10 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by edin_Basket »

Mirzi svak cast, zelim mu sve najbolje. Momak razvaljuje kosarke,o tenisu da ne govorim, miran, jos sto je bitnije SKROMAN
laku noć

#11 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by laku noć »

Zna li ko koje je godište Mirza?
sabanss

#12 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by sabanss »

Sto se mene tice nek' ide igrati gdje mu je bolje.

Koji ce k**ac talenat propadati kad nama (ocigledno) ne treba.
zimzelen

#13 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

laku noć wrote:Zna li ko koje je godište Mirza?
7 decembra ce napuniti 17 godina. dakle u juniorskoj kategoriji moze igrati i cijelu narednu godinu.
E, da je pameti, da BH Telecom, Energoinvest ili ko vec investira u momka, sigurno bi se visestruko vratilo. Njemu sada treba 100000 dolara, jer je ovo kljucni period za tenisere njegovog uzrasta. Ima ih puno koji su bili i bolji od njega ali -propadnu. Sretno Mirzoni.
Luke Perry

#14 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Luke Perry »

Dok za angazman stranih propaliteta u KK Bosnu ima sponzora :-)
laku noć

#15 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by laku noć »

zimzelen wrote:
7 decembra ce napuniti 17 godina. dakle u juniorskoj kategoriji moze igrati i cijelu narednu godinu.
E, da je pameti, da BH Telecom, Energoinvest ili ko vec investira u momka, sigurno bi se visestruko vratilo. Njemu sada treba 100000 dolara, jer je ovo kljucni period za tenisere njegovog uzrasta. Ima ih puno koji su bili i bolji od njega ali -propadnu. Sretno Mirzoni.
Ne zaboravi da je Beker sa 17 uzeo Vimbldon,nema on više šta tražiti u juniorskoj konkurenciji
zimzelen

#16 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

laku noć wrote:
zimzelen wrote:
Ne zaboravi da je Beker sa 17 uzeo Vimbldon,nema on više šta tražiti u juniorskoj konkurenciji
Zar mozes takav zakljucak praviti zbog Beckera? Pa, niko nikad vjerovatno mladji nece uzeti Wimbledon a osim toga, primjer njegovog zemljaka Sticha, govori kako se i kasno moze uci na tour i uzeti-najveci od najvecih. Dakle, ta ti opaska ne stoji jer je rijec o ekstremnom slucaju i talentu koji se radja u 20-30 godina.
Mirza za ulazak u profi vode treba i puuno vise novca a sponzori se mogu privuci s dobrim juniorskim rezultataima, na kojima ces potvrditi talenat i mladosti, kao garancijom da ce se ulozeno vratiti.
Peppers

#17 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Peppers »

Naravno, kao i uvijek se nadju neke pametnice i konstatuju "kako je Becker sa 17 osvojio Wimbledon" i na osnovu toga zakljucuju da on nema sta traziti u seniorskoj konkurenciji :roll:
Da li si upoznat sa turnirima i rangom tih turnira koje je Basic osvojio u svojim kategorijama? Da li si upoznat sa situacijom da on ne moze da uopste nastupi na nekim turnirima zato sto nema novca? Npr. momak nije igrao na juniorskom Australian openu jer nije imao novca.

Moguce je da ti imas neko culo za rezonovanje ko jeste, a ko nije talenat, a mi ostali ne. Ako je tako onda molim te podhitno kontaktiraj Nicka Bollettierija (vlasnik najpoznatije teniske akademije na svijetu) i objasni mu da Mirza nikad nece uspjeti i da ga ne zove vise u svoju akademiju. Ocigledno je covjek u zabludi.
Last edited by Peppers on 29/06/2008 22:24, edited 1 time in total.
Virtu4l

#18 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Virtu4l »

ZaIista se ne treba obazirati na ove glupe komentare.

To je bilo nekada davno, kada je teniski svijet bio sasvim drugaciji, od bodovanja, rankinga, do same strukture turnira.

Mirza je stvarno veliki talenat, Bolletieri ce mu puno pomoci, ali Mirza naredne sedmice mora opravdati ocekivanja. Mislim da ce dobiti jos neke pozivnice za turnire u Hrvatskoj, a nakon toga US Open i ponovo velika sansa za dokazivanjem na podlozi koju Mirza najvise voli.
Peppers

#19 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Peppers »

Mirza vec ove godine nastupa u veoma jakom turniru u Umagu ;-)
Chairman

#20 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Chairman »

Znam momka, dobar je ali bilo je i boljih pa su propali.Mislim da ukoliko u naredne 3 godine u udje u top 100 da mu je bolje posvetiti se skoli jer nema previse hljeba u profi tenisu za one oko 150 tog mjesta.
Kakogod, sve najbolje!
Meshtar

#21 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by Meshtar »

I da propadne, nek propadne. Bar pokušava za razliku od mnogih i bar se još uvijek takmiči pod zastavom BiH, za razliku od mnogih. Iako mu je ova država pomogla "samo tako". Bravo Mirza, šta god postigao, svaka ti čast. Gdje si i odakle si, dobro i reket imaš.
laku noć

#22 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by laku noć »

Peppers wrote:Naravno, kao i uvijek se nadju neke pametnice i konstatuju "kako je Becker sa 17 osvojio Wimbledon" i na osnovu toga zakljucuju da on nema sta traziti u seniorskoj konkurenciji :roll:
Da li si upoznat sa turnirima i rangom tih turnira koje je Basic osvojio u svojim kategorijama? Da li si upoznat sa situacijom da on ne moze da uopste nastupi na nekim turnirima zato sto nema novca? Npr. momak nije igrao na juniorskom Australian openu jer nije imao novca.

Moguce je da ti imas neko culo za rezonovanje ko jeste, a ko nije talenat, a mi ostali ne. Ako je tako onda molim te podhitno kontaktiraj Nicka Bollettierija (vlasnik najpoznatije teniske akademije na svijetu) i objasni mu da Mirza nikad nece uspjeti i da ga ne zove vise u svoju akademiju. Ocigledno je covjek u zabludi.
Ne kažem da treba da ga osvoji ali to su godine kad on mora biti među prvih 200 ako misli ozbiljnije nešto uraditi.Naravno da za to treba novca ali gdje su mediji,javnost...da se to malo pogura ?Nemam nikakve zle namjere ali ako ovu godinu ili najkasnije sledeću ne bude našao sponzora u BiH mislim da će otići van.Pa u ovom trenutku bi recimo npr .bio drugi reket Britanije, iza Mareja :lol: :lol: :lol:
zimzelen

#23 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

Peppers wrote:Mirza vec ove godine nastupa u veoma jakom turniru u Umagu ;-)
Da ali si trebao dodati da je wild card dobio za - kvale! Svejedno je to lijepo priznanje. Bojim se jedino da ga Hrvati i na taj nacin ne zele vrbovati. Oni imaju 'rupu'nakon Cilica iako nije neka panika, jer Medjugorac je tek 19-godisnjak. Niko nije iskocio od juniora pa traze 'mlado meso u Bosni'.
zimzelen

#24 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by zimzelen »

laku noć wrote:
Peppers wrote:Naravno, kao i uvijek se nadju neke pametnice i konstatuju "kako je Becker sa 17 osvojio Wimbledon" i na osnovu toga zakljucuju da on nema sta traziti u seniorskoj konkurenciji :roll:

Ne kažem da treba da ga osvoji ali to su godine kad on mora biti među prvih 200 ako misli ozbiljnije nešto uraditi.Naravno da za to treba novca ali gdje su mediji,javnost...da se to malo pogura ?Nemam nikakve zle namjere ali ako ovu godinu ili najkasnije sledeću ne bude našao sponzora u BiH mislim da će otići van.Pa u ovom trenutku bi recimo npr .bio drugi reket Britanije, iza Mareja :lol: :lol: :lol:
Izvini, ali ne mora. Tvrdim ti da ima boljih igraca od Mirze, cak mladjih (mali Hrvat Krajinovic iz Srbije to jeste) , koji su se jedva ugurali u top 1000 jer je jako osjetljiv period pa taktiziraju i treneri i familije igraca sta i kako.
Mirzu treba podrzati na svaki nacin. Mi to bar mozemo rijecima.
laku noć

#25 Re: Mirza Basic na Wimbledonu 2008

Post by laku noć »

zimzelen wrote:
laku noć wrote:

Izvini, ali ne mora. Tvrdim ti da ima boljih igraca od Mirze, cak mladjih (mali Hrvat Krajinovic iz Srbije to jeste) , koji su se jedva ugurali u top 1000 jer je jako osjetljiv period pa taktiziraju i treneri i familije igraca sta i kako.
Mirzu treba podrzati na svaki nacin. Mi to bar mozemo rijecima.
Ali igra pod "belim orlovima" :D,a ti se liječi kompleksa :dance:
Post Reply