Hvala na ugodnim rijecima! No, ja bih, ipak, sacekao, da vidimo kako ce se "Vrtlog" ponasati?babilon wrote:Vrtlog, ostrouman, pronicljiv, umjetnicki nastrojen.
Da, babilon je zensko, nadam se da je moja prognoza u vezi nicka vrtlog uspjela
Osman pise aforizme
- Vrtlog
#26 Re: Osman pise aforizme
- Vrtlog
#27 Re: Osman pise aforizme
He, he, he. Ovo je jako mudro! Fina mreza, ispletena na umjetnicki nacin, savrsena "navlakusa", ( da izvines na izrazu ) ali, nemam namjeru nikog reklamirati, osim, da dodam; ne prisivam nicije, cak ni svoje ne znam prisiti, a ako mi i uspije, ne znam to cijeniti. Dakle, ako se i pojavi necija rijec to samo moze biti od prijatelja( ce) koji su mi, naravno, to dozvolili. U onom "parcetu mojih slova" nema tudjeg, izuzev: "sukrvicnosti", sto se slucajno samo namjestilo. Svi smo mi pod uticajem, manje il vise, onih koje citamo. Ako zavrsnica posta lici na aforizme, a trebalo bi, oni su prvi put publikovani na ovom forumu, publikovani uopste.babilon wrote:Iskreno, mene ne zanima puno ponasanje drugih forumasa. Ipak imam primjedbu. Prisvajanje tudjih aforizama je povreda autorskih pravaVrtlog wrote:Hvala na ugodnim rijecima! No, ja bih, ipak, sacekao, da vidimo kako ce se "Vrtlog" ponasati?babilon wrote:Vrtlog, ostrouman, pronicljiv, umjetnicki nastrojen.
Da, babilon je zensko, nadam se da je moja prognoza u vezi nicka vrtlog uspjela![]()
Tako, imaj na umu ubuduce
- Vrtlog
#28 Re: Osman pise aforizme
Nema potrebe za izvinjenjem, ali to je odlika jedne dame. Rijec "navlakusa" se upotrebljava na nasim prostorima i nema uporista u knjizevnom smislu, vise je medjusobnog, ulicnog, satrovackog zargona. "Navlakusa" znaci: kad nekog zelimo na fini nacin isprovocirati ( bez provociranja) da se ofira, otkrije...kaze nesto sto nas interesuje, jer je ostao nedorecen.babilon wrote:Ovo za navlakusa ne kontam, ali ako sam se pogresno izrazila, onda izvini, do mene je. Danas svak svakoga kopira. Napisem nesto, ostavi mi neko, nije bitno ko, komentar. Posjetim joj blog, prvi stihovi identicni. Da me je pitala da li moze posuditi, dopustila bih joj. Ali, ne, posudila bezpitanja. I to ne jednu rijec, dvije, nego citav stih
![]()
Jos jednom se izvinjavam, ako je doslo do nesporazuma
Znam za kopiranja i ostala degradiranja, to je stara boljka, starija od nas i vremena u kom smo se zatekli. Sam zivot, kao nikad do kraja rastumacen pojam, ima u tom nekog uticaja, jer nemilosrdno stanca kopije koje se radjaju. Nema potrebe za izvinjenjem, pa cak i da si napisala neku, hajd, recimo: stamparsku gresku. Ovo je forum na kom cesto sjevaju varnice, ali ako one sjevnu izmedju dva dostojanstvena bica, koja ne cijene samo sebe, vec i druge, to se brzo "prepegla. Forum je razmjena misljenja i informacija, ali, isto tako, nasa slika, odnosno, sken mentalnog sklopa homosapiensa s nasih prostora. Naravno, da je sasvim na mjestu, ukoliko primjetimo, upozoriti i/ili javiti ostecenoj strani, to jest onom ciji je tekst, misao, rijec zloupotrebljena. Hvala na ugodnoj konverzaciji!
- atom62
#29 Re: Osman pise aforizme
osmane, osmane, ebo si jeza! nikad vise neces ti sjediti u prvom safu! pustaj bradu na vrijeme! prihvati se svete knjige i mars u dzamiju!