liliac wrote:Svako pametan zna da je gotovo nemoguće da SDP osvoji toliko glasova da može sam formirati i federalnu vladu, a ne drzavnu. Svakako bi morali ići u koaliciju sa nekim od HDZ-ova.
Umjesto da je SDP kao vodeća opoziciona partija pokušala napraviti predizbornu koaliciju sa NS, NSRZB, LDS i NHI. Tako bi jasno biračima pokazali da žele preuzeti odgovornost, da se drže svojih principa, da nisu izdajice lijevice...
Ovako, propast će glasovi koje će birači dati npr. LDS-u i NHI-u.
Uvjerena sam da bi predizbornom koalicijom koju sam kao primjer navela, uz kvalitetnu kampanju SDP pomeo sve u Federaciji, čak i začepio usta gospodi iz HDZ-a. Ali očito Zlatko ne misli tako. Primarna stvar je pljuvati po Oslobođenju koje ih je podržavalo sve prethodne kampanje kada im je njihov novi saveznik žestoko okretao leđa i pljuvao po njima.
@Ogledalo
SDP kao lider opozicije je mogao okupiti lijevicu i siguran sam da bi dobili na izborima uz adekvatnu kampanju. Sad što se Zlatko prije 20-ak dana počeo vaditi kako je Alijansa bila propast, to ide njemu na dušu. Jebi ga, vi napadate ljude po forumu koji pišu ono što ste vi pisali mjesecima na temama o Utemeljitelju, a sad je on prešutno najbolja opcija za koalicionog partnera.
Zaboravilo se Zlatkovo hvalisanje kako je Radončića dobio na sudu 3:0, zaboravilo se dugogodišnje pljuvanje po SDP-u, nemogućnost reklamiranja u Avazu na prošlim izborima itd. Uvijek sam glasao za SDP, povraćalo mi se kada ih se stavljalo u istu ravan sa klerofašistima i lopovima na vlasti. Sad vidim koliko sam bio glup i vjerovao u neke nebulozne principe.[/quote]
nego, sta cemo s tim sto je oslobodjenje odbilo objaviti bakirov komentar? da li zato sto nije htio odgovoriti na postavljeno pitanje ili zato sto je odgovorio na nepostavljeno? ono o tome da se oslobodjenje pretvorilo u megafon harisa silajdzica.[/quote]
Nisu tražili esej od jedne stranice, nego kratki komentar. Oslobođenje možda gura Harisa i ne mislim da su savršen niti nezavisan medij, samo u poređenju sa Avazom su NY Times.
Drugi par opanaka je taj što je Bakir H. izgubio pamćenje, pa je sad i SB pod Silajdžićevom šapom.
Sve bi bilo drugačije da Zlatko ima m.da i krene žestoko na sve ili ništa, ali gdje će on sa malim strankama, pa da mu jadniku neko ko je dobio nekoliko hiljada glasova kroji kapu.
Majke mi, isplatilo bi se mjesec dana kopati po internetu i ovdje izbaciti sve što je g.Lagumdžija govorio i pisao o Radončiću.
Energija se troši na blaćenje Oslobođenja, Naše stranke, "foteljaša" iz malih stranaka itd., umjesto da su je usmjerili na stvaranje pozitivne atmosfere. Ovako gube glasove istinskih lijevičara, ali koga još briga za građane.