Osama bin Laden

Locked
detroit-mercy

#126 Re: Osama bin Laden

Post by detroit-mercy »

corolla02 wrote:vrijedi ponoviti: Evo najnovija informacija

http://www.gwinnettdailypost.com/home/h ... 83424.html

sta sad kazu marionete koje zive u systemima velikih, kako ce da brane taj svoj system 8-)
Iskreno da ti kazem, ja licno nikada nisam vjerovao da ce ga uhapsiti niti im je to bio cilj. Znao sam da ce ga roknuti cim ga nadju, a razlozi su mnogi. Jedan od razloga, ako hoces da se zezas sa nama onda ces proci tako sto ce te Sahbaz zkkkkkkkkk :mrgreen: .
Prema tome nista novo.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#127 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

detroit-mercy wrote:

sta sad kazu marionete koje zive u systemima velikih, kako ce da brane taj svoj system 8-)
Iskreno da ti kazem, ja licno nikada nisam vjerovao da ce ga uhapsiti niti im je to bio cilj. Znao sam da ce ga roknuti cim ga nadju, a razlozi su mnogi. Jedan od razloga, ako hoces da se zezas sa nama onda ces proci tako sto ce te Sahbaz zkkkkkkkkk :mrgreen: .
Prema tome nista novo.
ovo je cisto ubijanje dokaza kad su ga mogli uhvatiti zivog i tu nisu cista posla; sad, sta je istina nakon svega nikad se nece se saznati
jefferson

#128 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

Da u vojnoj akciji u po noci garant su trebali reci: ruke u vis ili cemo pucati!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#129 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

jefferson wrote:

Da u vojnoj akciji u po noci garant su trebali reci: ruke u vis ili cemo pucati!
imali su najopremljenije ljude na terenu, pa za sta: za skrivanje dokaza!

nakon svega, itekako se moze povuvuci paralela Bin Laden = White House (bez obzira ko se naloazio u njoj)
bosanska senzacija

#130 Re: Osama bin Laden

Post by bosanska senzacija »

Jedina razlika između Osame i Obame je u stvari PR i marketing.

Kad Osama naređuje ubijanje to je teror a kad Obama radi istu stvar to je borba protiv terora.

Živimo u zajebanom svijetu :D
corolla02

#131 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

bosanska senzacija wrote:

Jedina razlika između Osame i Obame je u stvari PR i marketing.

Kad Osama naređuje ubijanje to je teror a kad Obama radi istu stvar to je borba protiv terora.

Živimo u zajebanom svijetu :D
:thumbup:
al haj ti to reci ovim nasim ovdje marionetama :lol:
bosanska senzacija

#132 Re: Osama bin Laden

jefferson wrote:

Možda bi u tom slučaju saznali gdje se nalazi skrivena atomska bomba :oops: ili lokaciju ostalih glavešina iz Al Kaide.

Metak u glavu je zasigurno najgluplja moguća opcija, ali od koga je i ne čudi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#133 Re: Osama bin Laden

Post by plain vanilla »

detroit-mercy wrote:
plain vanilla wrote: Citiraj me gdje sam to rekla?
A taj isti rahmetlija bi sredio i tebe kad bi cuo sta pricas o komunizmu i kako velicas Amere :wink:
Cini ti se, on je sa Amerima bio jako dobar :mrgreen: Drugo, nije komunizam nego socijalizam, da bi dosegli visi stadij drustvenog uredjenja morali smo koju deceniju da se bakcemo u socijalizmu. Vidi se da si mladja pa nisi imala Marksizam u skoli :mrgreen: .
Trece, ja nigdje nisam velicao Amere ili krtikovao Titu. Ja sam samo povukao paralelu u slucaju Bin Ladena i ovih nasi domacih izdajnika i kako prave drzave (koje drze do svog integriteta) rjesavaju takve slucajeve.
Ali izgleda da se nekim ta paralela ne svidja :mrgreen: , ali sta ces svijet je takav, ne mozemo svi biti zadovoljni :mrgreen:
Da, da, mlada, jucer svijet ugledala, sta ja znam sta je socijalizam :mrgreen: (gdje onaj Madner sto me starkom zove)

Je, velicas Amere, to Tito nije radio, bar ne ofirno..Samo znam da se ti ne bi sad kod Tite dobro proveo sa takvim stavovima..ali to je skroz of topic, a meni si na racun stavio Mladica i gluposti koje nisam izrekla.
jefferson

#134 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

bosanska senzacija wrote:
jefferson wrote:

Možda bi u tom slučaju saznali gdje se nalazi skrivena atomska bomba :oops: ili lokaciju ostalih glavešina iz Al Kaide.

Srecom na ovom svijetu postoje ljudi koji informacije ne kupe iz zute stampe, pa znaju da li moze Al Qaeda da ima nuklearnu bombu.
Vidis, ti apriori odbijas vjerovati u istinitost americke verzije, ali prihvatas kao istinu "press saopstenje" nekog polupismenog (ako i to) idiota koji je rekao eto da ima bombu!
corolla02

#135 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

jefferson wrote:

Srecom na ovom svijetu postoje ljudi koji informacije ne kupe iz zute stampe, pa znaju da li moze Al Qaeda da ima nuklearnu bombu.
Vidis, ti apriori odbijas vjerovati u istinitost americke verzije, ali prihvatas kao istinu "press saopstenje" nekog polupismenog (ako i to) idiota koji je rekao eto da ima bombu!
[/quote]

amerima nije vjerovati ni jednu; definitivno potvrdjeno ovim zadnjim njihovim zlocinom :oops:
jefferson

#136 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:

amerima nije vjerovati ni jednu; definitivno potvrdjeno ovim zadnjim njihovim zlocinom :oops:[/quote]

Ti im vjerujes ocito! Dao si im podatke svoje, finansijske, zivotne. Zivis tu gdje zivis i sl. Mozda da preselis u slobodarski Iran ili Pakistan? Ocito oni samo istinu govore!
bosanska senzacija

#137 Re: Osama bin Laden

Ako ti kažeš da su američki ambasadori polupismeni idioti onda se i ja slažem :oops: i ne znam gdje pročita da ja vjerujem u tu priču. Zbog toga i ovaj smajli :oops:

Nego, zašto ubiti čovjeka koji im je mogao dati toliko bitnih informacija, zar to nije glup potez.
corolla02

#138 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

jefferson wrote:]

amerima nije vjerovati ni jednu; definitivno potvrdjeno ovim zadnjim njihovim zlocinom :oops:
Ti im vjerujes ocito! Dao si im podatke svoje, finansijske, zivotne. Zivis tu gdje zivis i sl. Mozda da preselis u slobodarski Iran ili Pakistan? Ocito oni samo istinu govore!
[/quote]

ja postujem njihove zakone; dakle, odnosi funkcijonisu ja vs oni :mrgreen:

ali sam stvarno skeptik po mnogim njihovim stavovima o demokratiji i sta rade domestically and internationally!
jefferson

#139 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

bosanska senzacija wrote:Ako ti kažeš da su američki ambasadori polupismeni idioti onda se i ja slažem :oops: i ne znam gdje pročita da ja vjerujem u tu priču. Zbog toga i ovaj smajli :oops:

Nego, zašto ubiti čovjeka koji im je mogao dati toliko bitnih informacija, zar to nije glup potez.
Tu informaciju je dao neki idiot iz Al Qaede. Americki ambasador je moze komentarisati i sl, ali izvor informacije koja je stara vec nekoliko sedmica je Al Qaeda.
Govorim zato sto apriori uzimas zdravo za gotovo da je to istina!
jefferson

#140 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:]

ja postujem njihove zakone; dakle, odnosi funkcijonisu ja vs oni :mrgreen:

ali sam stvarno skeptik po mnogim njihovim stavovima o demokratiji i sta rade domestically and internationally![/quote]

Aha, a de mi vrli pravnice reci u cemu je razlika izmedju domace i medjunarodne demokratije?
Takodje, po kojim se to domacim demokratskim principima ti ne slazes? Ocito ti odgovara jer zivis gdje zivis!
corolla02

#141 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
Aha, a de mi vrli pravnice reci u cemu je razlika izmedju domace i medjunarodne demokratije?
Takodje, po kojim se to domacim demokratskim principima ti ne slazes? Ocito ti odgovara jer zivis gdje zivis![/quote
]
samo ih vadi emigracija i nista vise :thumbup:
jefferson

#142 Re: Osama bin Laden

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:
Takodje, po kojim se to domacim demokratskim principima ti ne slazes? Ocito ti odgovara jer zivis gdje zivis![/quote
]
samo ih vadi emigracija i nista vise :thumbup:
Ma da, ta ce oni!
corolla02

#143 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

jefferson wrote: samo ih vadi emigracija i nista vise :thumbup:

Ma da, ta ce oni![/quote]

i to ne od jucer :wink:
bosanska senzacija

#144 Re: Osama bin Laden

jefferson wrote:
bosanska senzacija wrote:Ako ti kažeš da su američki ambasadori polupismeni idioti onda se i ja slažem :oops: i ne znam gdje pročita da ja vjerujem u tu priču. Zbog toga i ovaj smajli :oops:

Tu informaciju je dao neki idiot iz Al Qaede. Americki ambasador je moze komentarisati i sl, ali izvor informacije koja je stara vec nekoliko sedmica je Al Qaeda.
Govorim zato sto apriori uzimas zdravo za gotovo da je to istina!
Na stranu atomska i wikileaks, to nije tema današnje emisije.

Razmišljajmo malo svojom glavom, pokušajmo biti kritični i ne primati svaku vijest zdravo za gotovo.

Mislim da se možemo složiti oko jedne stvari. U borbi protiv terorizma, fantomskog neprijatelja koji djeluje iz sjene je najvažnija tačna informacija. Da su, 2001 ili 2005, u Njujorku ili Londonu imali tačnu informaciju (able danger) na vrijeme bi spasili hiljade života. Zar stvarno misliš da su Obama i njegova administracija toliko glupi i naivni da sebi dopuste da ih nadjačaju emocije za osvetom i umjesto mnogo korisnijeg ispitivanja dopuste da se Bin Ladenu prosvira mozak? Ovaku su opasnoj zmiji samo odsjekli rep i pitanje je vremena kada će ta zmija ponovo ugristi, a možda su mogli neutralisati tu zmiju ili saznati koga će idućeg ona ugristi.

Možda se nekom ovo moje naglabanje čini nebitnim i nevažnim ali isključivo zbog ove stvari ja ne vjerujem u oficijalnu verziju Bin Ladenovog ubistva.
Abu FEED el-Castro

#145 Re: Osama bin Laden

Post by Abu FEED el-Castro »

tz tz tz sta ljudi napricase :|
corolla02

#146 Re: Osama bin Laden

Post by corolla02 »

evo ga ziv ba :lol:
nosara

#147 Re: Osama bin Laden

Post by nosara »

Tomislav Klauski, index...

Obama kao Bush; OSVETA kao temelj vanjske politike (osveta za sta...? :? 9/11 je bio domaci uradak obavjestajnog podzemlja sad... :roll: Al' hajde...)

OSVETA kao temelj vanjske politike. Zvuči kao nešto što bi George W. Bush izmislio, zar ne? A ne netko tko je dobio Nobelovu nagradu za mir.

Bijela kuća priznala je ovih dana da je Osama Bin Laden ubijen nenaoružan. Pakistanska tajna služba objavila je riječi Osamine 12-godišnje kćeri koja je rekla da je njezin otac uhićen prije nego što je pogubljen. Metak u glavu, metak u prsa. Tijelo u more.

Nije li to odgovarajuća osveta za ono što je Osama učinio Amerikancima, Britancima, Španjolcima, Australcima i drugim stanovnicima demokratskog svijeta? Oteti zrakoplovi, bombaši samoubojice i paklene naprave uzimali su živote nenaoružanih ljudi. Američki specijalci uzeli su život nenaoružanom krivcu za te napade.

Teroristički reality show

Napad na Ameriku 11. rujna 2001. godine svijet je promatrao u izravnom televizijskom prijenosu. Milijarde ljudi sjedile su pred malim ekranima i gledale kako se oteti zrakoplovi zabijaju u njujorške nebodere, kako očajni ljudi skaču kroz prozore, kako se zgrade ruše i odnose za sobom tisuće života. Bio je to pravi teroristički reality show.

Vojni reality show

Onaj vojni reality show, upad u rezidenciju Osame Bin Ladena i njegovo pogubljenje ostao je, međutim, rezerviran samo za predsjednika Baracka Obamu i visoke dužnosnike američke vlade. Samo su oni u živom prijenosu gledali kako specijalci strijeljaju već uhvaćenog terorista. I zatim slavodobitno objavili kako je "pravda zadovoljena".

Nije li to nešto što bi učinio George W. Bush? Naredio smaknuće Bin Ladena i potom Americi objavio da tako izgleda američka pravda. Ubiti terorista kao što je terorist ubijao druge. Bez pravde, bez suđenja, nenaoružanog i zato bespomoćnog.

Nobel za ubojstvo

To ne zvuči kao nešto što bi učinio dobitnik Nobelove nagrade za mir. Ali zvuči kao nešto što bi učinio predsjednik SAD-a, zvao se on Bush ili Obama. Osveta je ono što se tražilo u ratu protiv terorizma. Osveta za 11. rujna, osveta za ubijene civile, osveta za poniženje, strah, teror. Osveta za prve žrtve agresije na američkom tlu.

Sad je jasno da nisu Osamu Bin Ladena lovili da ga ulove, nego da ga ubiju. Nisu ga htjeli proglasili krivim, nego mrtvim. Nisu željeli biti bolji od njega. Željeli su biti isti kao on: hladnokrvnim ubojstvom osvetiti žrtve 11. rujna. Smaknuli su ga kao što je on smaknuo pet tisuća Amerikanaca.

To je osveta. Osveta kao koncept vanjske politike. Politike predsjednika koji je Nobelovu nagradu za mir dobio devet dana nakon što je u Afganistan poslao dodatnih 30 tisuća vojnika. Vojnika koji su imali zadatak locirati i ubiti Osamu Bin Ladena.

Obama kao Bush

Ne bi se trebalo čuditi ako Obama opet dobije Nobelovu nagradu za mir jer je svijet spasio od zloglasnog terorista. Ali njemu je puno važnije da dobije povjerenje Amerikanaca na predstojećim izborima. Možda se nije rodio u Americi, ali se zato ponaša kao predsjednik Amerike. Da, kao George Bush, stariji i mlađi. S time da je taj isti Bush sudio Sadamu Huseinu prje nego što ga je objesio.

Oko za oko, zub za zub

Tako izgleda američka pravda. Bombardiranje rezidencija, ubijanje civila, pucanje po novinarima, silovanje maloljetnica, mučenje u Abu Graibu i ponižavanje u Guantanamu. I sve to u ime osvete. Oko za oko, zub za zub.

Neke s ovih prostora osveta je dovela pred Haaški sud. Baracka Obamu mogla bi dovesti do još jedne Nobelove nagrade za mir.

I, dakako...

Last edited by nosara on 04/05/2011 18:24, edited 1 time in total.
plain vanilla

#148 Re: Osama bin Laden

Post by plain vanilla »

dobrodosao nazad :D
nosara

#149 Re: Osama bin Laden

Post by nosara »

plain vanilla wrote:dobrodosao nazad :D
Danke... :wink:

Vidi ovo...

plain vanilla

#150 Re: Osama bin Laden

Post by plain vanilla »

nosara wrote:Tomislav Klauski, index...

Obama kao Bush; OSVETA kao temelj vanjske politike (osveta za sta...? :? 9/11 je bio domaci uradak obavjestajnog podzemlja sad... :roll: Al' hajde...)

OSVETA kao temelj vanjske politike. Zvuči kao nešto što bi George W. Bush izmislio, zar ne? A ne netko tko je dobio Nobelovu nagradu za mir.

Bijela kuća priznala je ovih dana da je Osama Bin Laden ubijen nenaoružan. Pakistanska tajna služba objavila je riječi Osamine 12-godišnje kćeri koja je rekla da je njezin otac uhićen prije nego što je pogubljen. Metak u glavu, metak u prsa. Tijelo u more.

Nije li to odgovarajuća osveta za ono što je Osama učinio Amerikancima, Britancima, Španjolcima, Australcima i drugim stanovnicima demokratskog svijeta? Oteti zrakoplovi, bombaši samoubojice i paklene naprave uzimali su živote nenaoružanih ljudi. Američki specijalci uzeli su život nenaoružanom krivcu za te napade.

Teroristički reality show

Napad na Ameriku 11. rujna 2001. godine svijet je promatrao u izravnom televizijskom prijenosu. Milijarde ljudi sjedile su pred malim ekranima i gledale kako se oteti zrakoplovi zabijaju u njujorške nebodere, kako očajni ljudi skaču kroz prozore, kako se zgrade ruše i odnose za sobom tisuće života. Bio je to pravi teroristički reality show.

Vojni reality show

Onaj vojni reality show, upad u rezidenciju Osame Bin Ladena i njegovo pogubljenje ostao je, međutim, rezerviran samo za predsjednika Baracka Obamu i visoke dužnosnike američke vlade. Samo su oni u živom prijenosu gledali kako specijalci strijeljaju već uhvaćenog terorista. I zatim slavodobitno objavili kako je "pravda zadovoljena".

Nije li to nešto što bi učinio George W. Bush? Naredio smaknuće Bin Ladena i potom Americi objavio da tako izgleda američka pravda. Ubiti terorista kao što je terorist ubijao druge. Bez pravde, bez suđenja, nenaoružanog i zato bespomoćnog.

Nobel za ubojstvo

To ne zvuči kao nešto što bi učinio dobitnik Nobelove nagrade za mir. Ali zvuči kao nešto što bi učinio predsjednik SAD-a, zvao se on Bush ili Obama. Osveta je ono što se tražilo u ratu protiv terorizma. Osveta za 11. rujna, osveta za ubijene civile, osveta za poniženje, strah, teror. Osveta za prve žrtve agresije na američkom tlu.

Sad je jasno da nisu Osamu Bin Ladena lovili da ga ulove, nego da ga ubiju. Nisu ga htjeli proglasili krivim, nego mrtvim. Nisu željeli biti bolji od njega. Željeli su biti isti kao on: hladnokrvnim ubojstvom osvetiti žrtve 11. rujna. Smaknuli su ga kao što je on smaknuo pet tisuća Amerikanaca.

To je osveta. Osveta kao koncept vanjske politike. Politike predsjednika koji je Nobelovu nagradu za mir dobio devet dana nakon što je u Afganistan poslao dodatnih 30 tisuća vojnika. Vojnika koji su imali zadatak locirati i ubiti Osamu Bin Ladena.

Obama kao Bush

Ne bi se trebalo čuditi ako Obama opet dobije Nobelovu nagradu za mir jer je svijet spasio od zloglasnog terorista. Ali njemu je puno važnije da dobije povjerenje Amerikanaca na predstojećim izborima. Možda se nije rodio u Americi, ali se zato ponaša kao predsjednik Amerike. Da, kao George Bush, stariji i mlađi. S time da je taj isti Bush sudio Sadamu Huseinu prje nego što ga je objesio.

Oko za oko, zub za zub

Tako izgleda američka pravda. Bombardiranje rezidencija, ubijanje civila, pucanje po novinarima, silovanje maloljetnica, mučenje u Abu Graibu i ponižavanje u Guantanamu. I sve to u ime osvete. Oko za oko, zub za zub.

Neke s ovih prostora osveta je dovela pred Haaški sud. Baracka Obamu mogla bi dovesti do još jedne Nobelove nagrade za mir.

I, dakako...

steta je da tekst ostane na prosloj stranici..
Svijet kako ga kroje Ameri i nikako drugacije..Samo kad oni ubijaju onda su heroji,a drugi su teroristi
Locked