Orwelovo vrijeme...
- spreca
#26 Re: Orwelovo vrijeme...
@futurista.........reci ti meni jel te jos dira komsija?
-
futurista
#27 Re: Orwelovo vrijeme...
Ma latinicno care jbg... Ja sam srbin tek od ' devedesetih'...
- spreca
#28 Re: Orwelovo vrijeme...
futurista wrote:Doslo neko cudno vrijeme...'budale progovorile pametni, ucutal'i( Andric), Ovo danasnje vrijeme sjajno je opisao u svom 'futuristickom romanu' -1984.(Dz. Orwel.) Vrijeme relity shoya -veliki Brat - Farma. Vrijeme, u kome su idoli mladima dugonoge pjevaljke, ( kratke pameti) koje 'otvaraju usta', i pokazuju silikonske grudi, i guze ciji je IQ, ravan duzini poteptica na njihovim stiklicama. Ovo je vrijeme u kome seljaci napustise sela, i odose u grad zaboravljajuci i 'kucu i okucnicu, ocevinu, i djedovinu' sve zbog radi da cuju kako im ' cipela o asfalt udara'... taman da se u gradu zlopate , ne vracaju se, ne pada im na pamet.Doslo neko cudno vrijeme... u kome moji seljaci kupuju caj od Kamilice u prodavnicama a Kamilica... pune su je njive, preko ljeta 'place da je neko ubere'...ali nema ko na zalost...nema se kad, ko bi serije gled'o... Doslo neko cudno vrijeme u kome seljaci svoje njive vise ne ogradjuju, pa ako im udje tudja stoka ( kao povremeno moja) oni tada prijete ubistvom , prijete smrcu,( kao sto meni moj komsija prijeti smrcu!( rovile mu moje svinje u njivi) sasvim dovoljan razlog da nekoga ubijes zar ne.. ? I , ne pada im na pamet da svoja imanja ograde, kao sto su im preci njihovi ogradjivali, jer nisu zeljeli da se ' zamjere svojim kosmijama'...a ogradjivali su svoja imanja i zbog toga sto je bilo moguce da i njihova stoka zaluta kod komsije ( tada su seljaci masovno drzali stoku)a , danas... danas, se to sve bo'me 'pohasilo i pokondirilo'... Doslo neko cudno vrijeme....
-
futurista
#29 Re: Orwelovo vrijeme...
Spreca opet me jutros provoirao na cesti blizu moje kuce... Ja imao sjekiru alin nasrce opet ja uzmakoh jednopet metara i pored toga sto imam sjeikiru a on je goloruk... A onda stadoh... I podigoh je na gotovs... Stani rekoh.... I on stade... I skoci do auta a gepek ufati i veli mamu tijebem kilavu... Imam i ja oruzje... Jebiga ja cekam da ce iz geoeka izvadit pusku i odoh na ahiret...li ne izvadi...samo mi joj napickara svega i svacega ide niz cestu u grad
- spreca
#30 Re: Orwelovo vrijeme...
Ko sto kod nas rekli daj boze na hajr.......ali cini mi se da je rjesio da ti zagorca zivotfuturista wrote:Spreca opet me jutros provoirao na cesti blizu moje kuce... Ja imao sjekiru alin nasrce opet ja uzmakoh jednopet metara i pored toga sto imam sjeikiru a on je goloruk... A onda stadoh... I podigoh je na gotovs... Stani rekoh.... I on stade... I skoci do auta a gepek ufati i veli mamu tijebem kilavu... Imam i ja oruzje... Jebiga ja cekam da ce iz geoeka izvadit pusku i odoh na ahiret...li ne izvadi...samo mi joj napickara svega i svacega ide niz cestu u grad
- insomnia78
#31 Re: Orwelovo vrijeme...
Mora se priznati imas potencijala, zabljesne u nekim trenutcima al jos uvijek je to amaterski nivo trolanja
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
futurista
#32 Re: Orwelovo vrijeme...
insomnia ko si ti da me ocjenjujes? AJDE organizuj kviz da vidimo ko vis ezna... ono jesma ja seljak koji cuva krmke ali velika je greska potcjenit me... cuvam, cuvam pa sta eto ovih dana cuvcajuci krmke koristim priliku procitati nesto ' pametno'... pa tako uzeh Froma iz bibilioteke Umece ljubavi... ja jessam seljak i coban ... ali to moje seljstvo me ne sprjecava da ucim i d aprosirujem svooje vidike i naadogradjumem svoje znanje
- Cherry-Cherry
#33 Re: Orwelovo vrijeme...
Ne zezajte čovjeka. On je pročitao cijeli internet i to dva puta.

-
co211
#34 Re: Orwelovo vrijeme...
Sam naglasi da je srbin i onda plače kako je ugrožen.
panGlu
panGlu
-
futurista
#35 Re: Orwelovo vrijeme...
Naravno da nisam procitao cijeli internet ali da sam citao to je svakako istina i to mogo vise od mogih ovdje na forumu , mozda bi from moju ljubav ka knjizi nazvao 'strascu' kao sto se ima strast prema poslu pozpristu filmu ili bilo cemu drugome... Ma bitno je da me knjihga zanima ... Inace kada u selu pozele da me naruze ( a poruzan sam to sm vec rekao) onda obicavaju reckako pametujem....
-
co211
#36 Re: Orwelovo vrijeme...
Za nekoga tko bi trebao biti načitan, gramatika i pisanje ti je općenito... sranje.
- Cherry-Cherry
#37 Re: Orwelovo vrijeme...
A joj kako jadan pokušaj trolanja. 
-
futurista
#38 Re: Orwelovo vrijeme...
Ne lupaj gluposti vec mikopirajRijec koju sam pogresno izgovorio... To sto fulamslova ne znaci dasam nepismen vec da je problem ili do konekcije ili do foruma jer svako malo mi trazi da se ponovo ulogujem... Taman napisem poruku kadonoopet moram da se iznova ulogujem... Tako da predjasnji tekst ko sam napisao nestano bestraga kao nekom carolijom... Eto ajde care ti ili bilo ko drugi kopirajte mi RIJEC KOJU SAM NEPRAVILNO NAPISAO ?
- insomnia78
#39 Re: Orwelovo vrijeme...
Rekoh ti ja, talenta ima ali sve u svemu ipak jadan pokusaj trolanja
- titinho
#40 Re: Orwelovo vrijeme...
Ne mozemo svi bit intelektualci
-
futurista
#41 Re: Orwelovo vrijeme...
Ja sma eto 'talentovan' insomnia ... a vi posjedujete 'znanje' jel ? ( izvinjavam ti se zbog ruznih rijeci) ako si dama? mislio sam da je muskarac u pitanju . mada nisma ti gledoa profil i jos uvijek ne znAM jesi li dama ili muskarac?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Avetinho
#43 Re: Orwelovo vrijeme...
Stvarno su dosla teska vremena... Covjek hoce pravoslavnu cunu obrezivat pred Velikim Bratom... ccc...futurista wrote:Ako me pobijedite u znanju vas dvojica ... Pristajem da javno obrezem svoju pravoslavnu cunu pred kamerama... Pa ja ctam od svoje osme godine ...