"Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

haos1

#101 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by haos1 »

SaraFina wrote:
haos1 wrote:
SaraFina wrote:Da, teme su traš, no posjećenost im je izvanredna. Pogotovo ovdje ste vi dali svoj doprinos :D

A tek na onoj o bosanskom jeziku?

Pale su krinke :D

Padaju ljudi isto tako i na turbofolk, srbijanske pjevacice. Padaju i na price o jugokomunistima, na takve stvari padaju obicni ljudi. Ne treba tu neka mudrost, samo copy-paste sablon. Ko sto si ti nasla i kopirla ovdje nesto od prije 1920. i sada je tvoja tema kao nesto ekstra. Trash obicni.
Dobro opisan profil prosječnog orjunasa. Osobito da djir turbofok i srbijanske cice.

Iskustvo vlastito? :D
Ne, ja samo pisem sta srecem masovno-danonocno bombardiranje smecem. Smece u smece.
Last edited by haos1 on 17/06/2016 02:17, edited 1 time in total.
SaraFina

#102 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Imaš ti kvačice? Nemam pojma šta si napisao. Prebaci tas. izgleda glupo.
haos1

#103 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by haos1 »

SaraFina wrote:Imaš ti kvačice? Nemam pojma šta si napisao. Prebaci tas. izgleda glupo.
Nemam, sa mobitela sam pisao i dosad si razumijela.
SaraFina

#104 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Zadnji post je nečitljiv. Kod mene i mobitel ima kvačice. Malo duže držiš na s i onda se ukaže traka sa š§ß :D
haos1

#105 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by haos1 »

SaraFina wrote:Zadnji post je nečitljiv. Kod mene i mobitel ima kvačice. Malo duže držiš na s i onda se ukaže traka sa š§ß :D

Hvala tek sam sad saznao za to. Evo za tebe čitav jedan post sa kvačicama ponovo.

"Ne, ja samo pišem šta srećem masovno-danonoćno bombardiranje smećem. Smeće u smeće."
SaraFina

#106 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Sporokontajuća sam. Vjerovatno zato što kasno. Opet ne kontam tu profinjenu stilsku izražajnost.

Moraću u krevet. Ugodna noć.
sinuhe

#107 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by sinuhe »

ORJUNA je djelovala u Sloveniji i Hrvatskoj, u vrijeme dok im je Jugoslavija trebala, a kao reakcija na italijanske pretenzije prema italijanskim predjelima Jugoslavije.
U BiH praktično nepoznata i nebitna a u Hrvatskoj popularizovana kroz ustaške doskočice.
Last edited by sinuhe on 17/06/2016 10:05, edited 1 time in total.
SaraFina

#108 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

sinuhe wrote:ORJUNA je djelovala u Sloveniji i Hrvatskoj, u vrijeme dok im je Jugoslavija tebala, a kao reakcija na italijanske pretenzije prema italijanskim predjelima Jugoslavije.
U BiH praktično nepoznata i nebitna a u Hrvatskoj popularizovana kroz ustaške doskočice.
Hvala na tvojoj slobodno povijesnoj interpretaciji. Ako si pročitao uvodni post, a izgleda da nisi, mene zanima koliko je u sadašnjosti jak i prisutan lobiji jugoslavenskih nacionalista.

Obzirom da se zemlja raspala u krvi i pepelu kako bilo ko moze biti zagovaratelj tkz orjunaštva odnosno jugoslovenskog nacionalizma. ( koji je kroz povijest mijenjao oblike i državna uredjenja, ali nije prestao da postoji) nego se samo prilagođavo i skrivao svoje izvorne ideje.
sinuhe

#109 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by sinuhe »

Nema zime za Bošnjake koji su bili najslabiji Jugosloveni. Isto kao što žale za A-U a zapravo su je bojkotovali.
SaraFina

#110 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

sinuhe wrote:Nema zime za Bošnjake koji su bili najslabiji Jugosloveni. Isto kao što žale za A-U a zapravo su je bojkotovali.

Notorna laž i iskrivljivanje povjesti i istine. Ako su Bošnjaci bili najslabiji Jugoslaveni zašto :

A) najnespremniji od svih jugoslavenskih naroda ušli u rat devedesetih

B) ako nisu bili privrženi ideji jugoslavenstva zašto su s toliko povjerenja i naivnosti čekali pet do dvanaest na samoorganizovanje što je rezultiralo etničkim čišćenjem, silovanjima, masovnim egzikucijama i na kraju genocidom

C)zašto i pored svega katastrofalnog što je obilježilo devedesete i dan danas se sjećaju s nostalgijom brastva i jedinstva

D) zašto generacije bošnjaka rođenih osamdesetih i devedesetih i dan danas štuju i propagiraju ideje jugoslavenstva

F) ko im je prenio i usadio taj nacionalizam, pa da su više vezani za EX Yugu nego za BiH u postojećem državnom uredjenju

Itd itd
Bodkin

#111 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by Bodkin »

Maskota foruma sa jos jednom temom :lol: pokret za koji niko ziv ne zna jebote. Al dobro mora se dokazati hrvattski nacionalizam da se uklopi kad preselis iz olova u hr :izet: a mozda i dijaspora.
Samo oni jos furaju ove sto godina stare furke.
Krokodajl

#112 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by Krokodajl »

Ovo ko neka K-pop pjevačica.
Orjuna feat Ju Go Nam
JThomas

#113 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by JThomas »

mc yankoo feat. sarafina i dj shone.
KB9

#114 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by KB9 »

svi smo mi braca, ko nas bre zavadi??? :izet:
SaraFina

#115 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Nisam vršila prozivku jugoslavenskih nacionalista. Ali nisam se ni nadala ovako masovnom odazivu. :thumbup:

Sad možete i temu pratiti kad ste se upisali :bih:
SaraFina

#116 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:Maskota foruma sa jos jednom temom :lol: pokret za koji niko ziv ne zna jebote. Al dobro mora se dokazati hrvattski nacionalizam da se uklopi kad preselis iz olova u hr :izet: a mozda i dijaspora.
Samo oni jos furaju ove sto godina stare furke.

Šta je ovo? Salonska priĆa ( oridji sam Sarajka ) ili jugo nacionalistička? Ops te dvije su itovjetne? Odjednom nestade Bosanca. Koji preobražaji " spavaĆa" na forumu :D
SaraFina

#117 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

Otto_13 wrote:
SaraFina wrote:Nisam vršila prozivku jugoslavenskih nacionalista. Ali nisam se ni nadala ovako masovnom odazivu. :thumbup:

Sad možete i temu pratiti kad ste se upisali :bih:

:hajmooo:
Kako izmigolje? Al naša spremnost je na visokoj razini :kiss:
ultima_palabra

#118 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by ultima_palabra »

Zar ne možeš kao svaka normalna cura postavljati selfije iz hale na instagram? Ova priča je debelo iznad tvog nivoa obrazovanja i svijesti.
SaraFina

#119 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:Zar ne možeš kao svaka normalna cura postavljati selfije iz hale na instagram? Ova priča je debelo iznad tvog nivoa obrazovanja i svijesti.
Ne mogu. Fizički sam zakinuta. Kratko rečeno ružna :D

Što se tiče moje svijesti nisi kompetentan da daješ sud. O obrazovanju da ne govorim.

Apsolvent univerziteta u Travniku, akademskom gradu? - takvih delegata očigledno vam ne nedostaje gdje je šovinizam prema ženskom rodu poželjna i normalna pojava. Shodno nivou obrazovanja.

Ko sledeći od vas spusti temu na privatnu razinu i uvrijedi me šovinističkim komentarom ( bilo koje vrste ) prijaviću ga :D

Hvala i tebi na upisu :D

Bujrum :
Last edited by SaraFina on 17/06/2016 10:28, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#120 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by ultima_palabra »

Šteta za to. Nisi čula za photoshop?

Trebala si onda makar čitati knjige umjesto opskurnih, fašistoidnih foruma. Sad je kasno. A da ti nekog nazivaš šovinistom je baš onak' simpa :D

Travnik je sad out, Vitez i Rakovica su in... vidi se da ne tišpra :D
SaraFina

#121 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:Šteta za to.

Trebala si onda makar čitati knjige umjesto opskurnih, fašistoidnih foruma. Sad je kasno. A da ti nekog nazivaš šovinistom je baš onak' simpa :D

Travnik je sad out, Vitez i Rakovica su in... vidi se da ne tišpra :D
A ti naučiti osnove verbalne forumske/opće komunikacije i kulture dok je Travnik bio IN :D

Ali kao što rekoh nivo obrazovanja i šovinističkog stava prema ženskom rodu samo je nuspojava. A tako i nedostatak opće kulture.

Žao mi je ipak što su vam Vitez i Rakovica preoteli titulu univerzitetskog sjedišta srednje Bosne.

I ne nastavljaj, ako nemaš ništa na temu. Nisam se šalila za prijavu.
Bodkin

#122 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by Bodkin »

Koliko moras biti ogranicen i koliko ti mozak mora biti ispran ustaskom ideologijom da se pozoves na opskurnu i zaboravljenu organizaciju za koju niko ne zna na ovim prostorima :lol:
GeeTnT

#123 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by GeeTnT »

Bodkin wrote:Koliko moras biti ogranicen i koliko ti mozak mora biti ispran ustaskom ideologijom da se pozoves na opskurnu i zaboravljenu organizaciju za koju niko ne zna na ovim prostorima :lol:
Tacno onoliko koliko ti je potrebno da podneses zahtjev za rehabilitaciju Draze Mihajlovica...

Better?
SaraFina

#124 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by SaraFina »

To što ti ne znaš Botkin nije mjerilo. Nikakvo. Ti recimo ponekad ne znaš da trebaš nakon točke udariti ovu praznu veliku tipku na tastaturi.

A što se tiče ideologija i ispranosti mozgova, opet nisi mjerodavan.

Pa još jednom da ponovimo: ako nemaš nikakvog argumenta, a upisao si se na temu, prošetaj dok ne nadodješ. Nemoj sebe dovoditi u situaciju da te zbog vrijeđanja i spuštanja teme na neki tvoj privatan obračun sa mnom prijavljujem.
Bodkin

#125 Re: "Orjuna - organizacija jugoslovenskih nacionalista"

Post by Bodkin »

Evo preznojio sam se. Ja sam bio u iskusenju da te prijavim jer tema vrijedja inteligenciju ali sam se suzdrzao. Pretpostavio sam da se neko zajebava jer odrasla prosjecno intelignentna osoba ne moze povezati ovu organizaciju sa 2016 godinom. Al eto, mozda se i varam :D

Ps. Nauci citati. D nije jednako T
Locked