Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
- Thorgerson
#26 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ne vidim kuda bi se ova utrka vozila? Jedina cesta koja je u iole normalnom stanju je glavna saobracajnica, al opet i tu ima ponegdje rupa, a o prelazima preko sina da ne govorim.
Mislim super ideja, ali fkt ja ne vidim kuda oni mogu voziti tu utrku.
Jedino da zatvore autoput i zaobilaznicu i da se dole to odrzi. Ove ostale ceste, pa nisu ludi, da im neko pogine.
Mislim super ideja, ali fkt ja ne vidim kuda oni mogu voziti tu utrku.
Jedino da zatvore autoput i zaobilaznicu i da se dole to odrzi. Ove ostale ceste, pa nisu ludi, da im neko pogine.
- Dope_Man
#27 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Teoretski nije tesko zamisliti nekoliko razlicitih staza koje, osim glavne mogu ulaziti i u naselja tipa Otoka, Hrasno, Grbavica itd.
Naravno, sve je to teoretski. Prakticno, za taj dan (i jos koji dan priprema, treninga, kvalifikacija sta sve vec ide) moras prakticno blokirati komplet grad (i naravno sve te ulice uraditi nanovo za potrebe utrke). Ukratko, preskupo i neizvodivo za grad poput Sarajeva gdje blokiras dvije ulice i blokirao si citav grad.
Naravno, sve je to teoretski. Prakticno, za taj dan (i jos koji dan priprema, treninga, kvalifikacija sta sve vec ide) moras prakticno blokirati komplet grad (i naravno sve te ulice uraditi nanovo za potrebe utrke). Ukratko, preskupo i neizvodivo za grad poput Sarajeva gdje blokiras dvije ulice i blokirao si citav grad.
- nepass1
#28 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Sto da ne ako ce popraviti ceste pa i sahtove, a sigurno bih i otisao da pogledam.
-
ITNet
#29 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
I ja sam konto gdje bi moglo ovo da se odrzi i jedino sto vidim je cesta od Ilidze prema Hrasnici, da se tamo neke carlame mogu napraviti, mozda negdje okrenuti na kruznom ili ga svintati ne neki parking ispred bazena i tako nesto mislim da bi bilo izvodljivo
- Thorgerson
#30 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Mozes ti zamisliti sta hoces, ja ti govorim da je cesta nekvalitetna, neravna, sahtovi itd... Ne razumijem onda poentu takve utrke, ono zamisli formula fura i onda uspori da predje preko sina...Dope_Man wrote:Teoretski nije tesko zamisliti nekoliko razlicitih staza koje, osim glavne mogu ulaziti i u naselja tipa Otoka, Hrasno, Grbavica itd.
Kome li padaju samo ove ideje napamet....
- Logovan
#31 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Iznenadit će nas.Thorgerson wrote:Mislio sam da ce nakon Rolling Stonesa malo odahnuti..ali jok, sta li je sljedece.
- Dope_Man
#32 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ma kazem samo za rutu da je moguce zamisliti vise njih. I sam sam napisao da je u praksi to nemoguce sprovesti. Cak i da imamo savrsene ceste, i dalje bi bio ogroman problem zatvaranja veceg dijela grada jer je Sarajevo takvo kakvo jeste.. pregradi 2-3 ulice i napravio si potpunu saobracajnu blokadu grada.Thorgerson wrote:Mozes ti zamisliti sta hoces, ja ti govorim da je cesta nekvalitetna, neravna, sahtovi itd... Ne razumijem onda poentu takve utrke, ono zamisli formula fura i onda uspori da predje preko sina...Dope_Man wrote:Teoretski nije tesko zamisliti nekoliko razlicitih staza koje, osim glavne mogu ulaziti i u naselja tipa Otoka, Hrasno, Grbavica itd.
Naravno, sve je to teoretski. Prakticno, za taj dan (i jos koji dan priprema, treninga, kvalifikacija sta sve vec ide) moras prakticno blokirati komplet grad (i naravno sve te ulice uraditi nanovo za potrebe utrke). Ukratko, preskupo i neizvodivo za grad poput Sarajeva gdje blokiras dvije ulice i blokirao si citav grad.![]()
Kome li padaju samo ove ideje napamet....Mislio sam da ce nakon Rolling Stonesa malo odahnuti..ali jok, sta li je sljedece.
- beni-bu-man
#33 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ma jebeni Street Race 402m se nemere organizovat u Sarajevu a ne nekava Formula E, budimo realni 
- mayab
#34 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Juče oko 11 sati sasvim slučajno,na BHR1 upratim napola razgovor sa tim Samirom Cerićem, uglavnom on cini mi se govori o potrebi sirenja jedne dobre dionice koja bi bila dio staze za utrku, bas me zanima gdje, kako i kuda!
Žao mi što ne čuh od početka šta je sve pričao!
Žao mi što ne čuh od početka šta je sve pričao!
- drndalo
#35 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Nisi nista propustio, od ublehasa njegovog tipa samo to mozes i cuti....
Iz najave:" U Velikoj Britaniji poznat kao jedan od poznatijih poduzetnika..."
Sta god to znacilo... S obzirom da ima istoriju predstavljanja sebe necim sto nije, cudi me da se pred Skakom nije pojavio kao "Predsjednik odbora za sirenje na nova trzista e-formule"... Pa onda sa njegovim parama ako bi ih dobio, u e-formulu kao "predstavnik odbora za organizaciju"...
Nije da vec nije pisao po svojim biografijama da je maltene "Sir" (titula) u UK, i clan upravnog odbora nekih velikih organizacija... Koje naravno nisu znale da im je on jedan od celnih ljudi...
Iz najave:" U Velikoj Britaniji poznat kao jedan od poznatijih poduzetnika..."
Sta god to znacilo... S obzirom da ima istoriju predstavljanja sebe necim sto nije, cudi me da se pred Skakom nije pojavio kao "Predsjednik odbora za sirenje na nova trzista e-formule"... Pa onda sa njegovim parama ako bi ih dobio, u e-formulu kao "predstavnik odbora za organizaciju"...
Nije da vec nije pisao po svojim biografijama da je maltene "Sir" (titula) u UK, i clan upravnog odbora nekih velikih organizacija... Koje naravno nisu znale da im je on jedan od celnih ljudi...
-
Heller
#36 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Kad formula zapadne u rupu, pa izađi guraj. Al dobro lakše je Formulu gurat nego tramvaj.
- Dr. Kuca
#37 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Velika bi ovo stvar bila, odlicna incijativa i ideja. 
-
splinter
#38 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
https://www.klix.ba/sport/formula1/pogl ... /180530005
Koja je po vama najbolja ruta. Meni pod a i b, a nije loša ni pod d1
- Haris.ba
#39 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Hajde da maštamo. Meni pod A. Jer bi se morala proširiti nulta transferzala, i napraviti konačno 4 trake.
A možda konačno i sruše onu zgradu na trasi južne longitudinale.
A možda konačno i sruše onu zgradu na trasi južne longitudinale.
-
splinter
#40 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Pa naravno da pustimo mašti na volju. Nego kontam koga se sve poznajem od raje i famelije a da ima kakve stanove iznad koje od dionica pa da se fino ko čoek zavalim na balkon i gledam.
- Dope_Man
#41 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Zadnje tri su meni puno zanimljivije od prvih koje su samo pravougaonik. Zadnje tri imaju oblik staze, mada bi ih ja malo jos produzio, ovako djeluju prekratko sa tih 2.5 km.
- trambusek88
#42 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Isključivo D varijante, jer bi južna longitudinala ostala prohodna, kao i trolejbuski saobraćaj prema Trgu austrije.
Meni se sviđaju D ili D2
A, B i C osim što su manje interesantne, dovele bi i do mnogo većeg kolapsa i blokade u saobraćaju.
Meni se sviđaju D ili D2
A, B i C osim što su manje interesantne, dovele bi i do mnogo većeg kolapsa i blokade u saobraćaju.
- Filter
#43 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
pit lejn u gundulicevoj? bilo bi sarafa do soukbunara
a sto se tice same ideje, naravno da moze
a sto se tice same ideje, naravno da moze
- jazzer
#44 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Beograd je od F4 vikenda zaradio 20 mio EUR.
Ako bi se odrzala trka u Sarajevu ne vjerujem ni da bi ovdje zarada bila manja.
A i dobro izgleda, ja bi volio ovako nesto u Sarajevu.
Ako bi se odrzala trka u Sarajevu ne vjerujem ni da bi ovdje zarada bila manja.
A i dobro izgleda, ja bi volio ovako nesto u Sarajevu.
- Logovan
#45 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
A - može, iako pomalo dosadnasplinter wrote:https://www.klix.ba/sport/formula1/pogl ... /180530005
B - totalno dosadna
C - interesantna, može
D1 - može
D2 - ne valja
D - isti klinac
- Thorgerson
#46 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ma nema od ovoga nista...
Pogledao jedan prijedlog bilo mi dovoljno...
A prijedlog - prolazi na pocetku one zgrade u Zagrabackoj, tu je krivina 90 stepeni. Aj, ok to nije problem ima i gorih krivina, ali je problem sto tu jedva automobil skrene lijevo jer iz 4 trake ulazi u ulicu sa 2 trake. Smijesno. Dakle, ovo mogu odmah komotno otpisati, jer cisto sumnjam da je to sigurno i da ce im odobriti. Cestu prosiriti ne mogu na tom dijelu.
Druga stvar cesta na tom dijelu i na ovom dijelu kod parlamenta je u takvom stanju da bi svaki krug morali mijenjati amortizere, kugle, ublazivace ili sta vec imaju na tim cudima. Ne razumijem kako misle da po onom makadmu ljudi voze, pa nisu budale jbt.
Pretpostavljam da su i ostali prijedlozi takvi da ukljucuju sanaciju ili prosirenje ceste. I pored svega ostalog oko organizacije, to sve mi da uradimo do iduce godine...
Da ne govorim o sahtovima kod OHR-a...
Poenta...mi nemamo osnovno, nemamo cestu u kakvom-takvom stanju, sigurnu. I ono hoce da organizuje formulu.
A prijedlog - prolazi na pocetku one zgrade u Zagrabackoj, tu je krivina 90 stepeni. Aj, ok to nije problem ima i gorih krivina, ali je problem sto tu jedva automobil skrene lijevo jer iz 4 trake ulazi u ulicu sa 2 trake. Smijesno. Dakle, ovo mogu odmah komotno otpisati, jer cisto sumnjam da je to sigurno i da ce im odobriti. Cestu prosiriti ne mogu na tom dijelu.
Druga stvar cesta na tom dijelu i na ovom dijelu kod parlamenta je u takvom stanju da bi svaki krug morali mijenjati amortizere, kugle, ublazivace ili sta vec imaju na tim cudima. Ne razumijem kako misle da po onom makadmu ljudi voze, pa nisu budale jbt.
Pretpostavljam da su i ostali prijedlozi takvi da ukljucuju sanaciju ili prosirenje ceste. I pored svega ostalog oko organizacije, to sve mi da uradimo do iduce godine...
Poenta...mi nemamo osnovno, nemamo cestu u kakvom-takvom stanju, sigurnu. I ono hoce da organizuje formulu.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#47 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ne znam zasto pominjete trenutno stanje saobracajnica? Ukoliko bi bilo ekonomske isplativosti, vršila bi se sanacija postojećih saobraćajnica, odnosno potpuno nov sloj. Kao što rekoh, ako je ekonomski opravdano, nije problem to uraditi. Naravno, ako ima i volje za promocijom na taj način 
- Logovan
#48 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Pa valjda bi se riješili pojedini problemi saobraćajnica, rušilo bi se, uređivalo, asfaltiralo, krpilo, itd.Thorgerson wrote:Ma nema od ovoga nista...
- drndalo
- Haris.ba
#50 Re: Organizacija utrke Formule E u Sarajevu ??!!
Ama nemoj da otvaraš nam oči i rusiš projekte.drndalo wrote:Mala Google pretraga o inicijatoru kaze:
http://www.charlietuesdaygates.co.uk/20 ... tists.html
Zašto kvariš pansu da Sarajevo ima trke formule?
P.S.
Mrsko mi sada tražiti, zna li iko mora li se uplatiti 100.000 eura unaprijed Formuli neovisno dobije li se utrka?