onaj ko zivi u kuci zna da je to rupa bez dna...nisi jednu stvar ni zavrsio druga se kvari i propada...da ne pricam koliko su nas majstori zahebali dok smo pravili kucu i koliko je novaca otislo na popravke i korekcije odmah nakon

...ali takav nam grah valjda
e sad kad znas koliko posla si uradio, koliko si se napatio da bi nesto doveo u red i da si sebi nasao zanimaciju do penzije da imas radukati i to ako sve ide na ruku i onda da ti orah zezne ovo energije sto ti je ostalo da se boris za bolje sutra, jer je borba mozda uzaludna
kad svake godine rjesavas budj sigurno ti ne treba potencijalni izvor iste pored prozora da ga gledas i ljeti se radujes kako ces zimi ribati zidove (iako ima izolacija sa vanjske strane) i udisati smrad
bice da cemo cekati i pratiti, mada bi mi bilo draze preventivno djelovati...dobila sam dozvolu od muza da probam i ja razgovarati sa dajdjom...sumnjam da cu postici bolji rezultat od njega, ali barem cu znati da sam probala postici dogovor
nisam ja rada da se drvo sijece, moj prijedlog je, od prosle godine, bio da pokusamo izmjestiti orah, ma koliki to posao bio.i koliko nas kostalo, jer sigurno ce sad izmjestanje kostati manje nego sutra sanacija kuce, dajdji na vikendicu i jos mu posaditi oraha (na vikendici) pride, ali taj prijedlog nije usvojen, okarakterisan je nemogucim, previse posla ili tako nekako..vise se ne sjecam, nek mi muz halali...u svakom slucaju ne vidim da je kila - dvije oraha vrijedna komsijinog krova nad glavom, a opet ima nas raznih
@Osti_Mac, dakle da ne brinem dalje