"Oprosti" ipak na ceremoniji otvaranja Starog most

mrmot

Post by mrmot »

Šteta što ne uvrste neke starije izvođaće, recimo Mišu Kovača sa onom:
"Sutra mi sude"...
DonDavudes

Post by DonDavudes »

bigus, naravno da to stoji
ali da su tako svi razmisljali rata nebi uopšte ni bilo
cinjenica (nazalost) jeste da ti osim za bosnu mozes rahat za hrvatsjku navijat na evropskom prvenstvu
cijenim tvoje misljenje, samo je steta sto si medju manjinom
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

DonDavudes wrote:osim za bosnu mozes rahat za hrvatsjku navijat na evropskom prvenstvu
Wrong, Davudes. Mozes i ti rahat navijati za Hrvatsku. Ili neku drugu zemlju. To je stvar izbora, a ne nacionalne opredijeljenosti.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

DonDavudes wrote:bigus, naravno da to stoji
ali da su tako svi razmisljali rata nebi uopšte ni bilo
cinjenica (nazalost) jeste da ti osim za bosnu mozes rahat za hrvatsjku navijat na evropskom prvenstvu
cijenim tvoje misljenje, samo je steta sto si medju manjinom
:x Ko ti je manjina, mi HRVATI manjina :x
:D :D :D :D :lol: :lol:
DonDavudes

Post by DonDavudes »

tcccc, pa se ti trudi da budes politicki korektan :roll:
nego, ZIVJELA DZAMAHIRIJA :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

dobrosusjedska zemlja velikeHrvatske :lol:
horoz

Post by horoz »

mrmot wrote:Šteta što ne uvrste neke starije izvođaće, recimo Mišu Kovača sa onom:
"Sutra mi sude"...
:D :D :D
prleitihi

#33 Re: "Oprosti" ipak na ceremoniji otvaranja Starog

Post by prleitihi »

progDVB wrote:Image
NA CEREMONIJI otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru 23. srpnja ipak će se izvesti pjesma "Oprosti", rekao je redatelj ove ceremonije Sulejman Kupusović u izjavi koju je u utorak na večer objavila lokalna televizija Mostar.

Kupusović je odbio reći tko će izvoditi ovu pjesmu. Ranije je najavljivano da će ovu svoju pjesmu izvesti sam Giboni što je izazvalo negodovanja lokalnih hrvatskih struktura i medija. Najčešće se govorilo da bi to značilo traženje oprosta za rušenje Starog most koji se u Neretvu srušio u jesen 1993. godine nakon što su ga pogodili topnički projektili ispaljeni s položaja HVO-a. Protivnici izvođenja te pjesme na ceremoniji otvaranja Starog mosta tumače kako bi se tom pjesmom politizirala obnova Starog mosta i ceremonija otvaranja.

Kupusović je međutim izjavio kako uvrštavanjem te pjesme u ceremoniju otvaranja Starog mosta ne žele politizirati cijeli događaj.

Giboni je nedavno izjavio kako je odustao od izvođenja svoje pjesme "Oprosti" na svečanosti otvaranja Starog Mosta u Mostaru.

Glazbeni kritičari objašnjavaju kako je ta pjesma isključivo ljubavne naravi, ali mostarski Hrvati u njoj vide i političke aluzije ako bi ju se izvelo na ceremoniji otvaranja Starog mosta.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=210516
joj kad se samo sjetim ove kupusovićeve gluposti..da mu gibonni pjeva oprosti na ceremoniji otvaranja obnovljenog starog mosta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
artzy

#34 Re: "Oprosti" ipak na ceremoniji otvaranja Starog

Post by artzy »

prleitihi wrote:
progDVB wrote:Image
NA CEREMONIJI otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru 23. srpnja ipak će se izvesti pjesma "Oprosti", rekao je redatelj ove ceremonije Sulejman Kupusović u izjavi koju je u utorak na večer objavila lokalna televizija Mostar.

Kupusović je odbio reći tko će izvoditi ovu pjesmu. Ranije je najavljivano da će ovu svoju pjesmu izvesti sam Giboni što je izazvalo negodovanja lokalnih hrvatskih struktura i medija. Najčešće se govorilo da bi to značilo traženje oprosta za rušenje Starog most koji se u Neretvu srušio u jesen 1993. godine nakon što su ga pogodili topnički projektili ispaljeni s položaja HVO-a. Protivnici izvođenja te pjesme na ceremoniji otvaranja Starog mosta tumače kako bi se tom pjesmom politizirala obnova Starog mosta i ceremonija otvaranja.

Kupusović je međutim izjavio kako uvrštavanjem te pjesme u ceremoniju otvaranja Starog mosta ne žele politizirati cijeli događaj.

Giboni je nedavno izjavio kako je odustao od izvođenja svoje pjesme "Oprosti" na svečanosti otvaranja Starog Mosta u Mostaru.

Glazbeni kritičari objašnjavaju kako je ta pjesma isključivo ljubavne naravi, ali mostarski Hrvati u njoj vide i političke aluzije ako bi ju se izvelo na ceremoniji otvaranja Starog mosta.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=210516
joj kad se samo sjetim ove kupusovićeve gluposti..da mu gibonni pjeva oprosti na ceremoniji otvaranja obnovljenog starog mosta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imamo mi pjevaca po BiH. Neko bi trebao otpjevati: "Haj probaj opet".
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

...ja pogođen nisam, ni umro, ni pao samo sam morao skočiti dole ...
Meni je sve sumnjivo...paranoja...šta li? :D
Post Reply