Skyfox wrote:Danima gledaju ledenice i ne micu aute.
tri dana poslije velikog snijega su ove ledenice na slici vec bila povelike, sidjem da ocistim auto, skontam da je jedan komsija bacao sa i oko svojeg auta direktno ispred mojeg a drugi koji stoji u sredini parkinga isto napravio poveliku hrpu koja bi mi smetala da izadjem.
ljutim se kratko pa skontam da barem ovi iz sredine nemaju gdje drugo sa snijegom osim ispred auta gdje meni smeta ili iza auta gdje njima smeta da izadju.
krenem da lopatam, nekako uspijem da pomjerim auto naprijed toliko da mu ledenice ne prijete. prodje par dana zvoni komsija kaze hajmo cistiti navodno ce doci policija da se ruse ledenice. tad su bile mnogo manje od ovih. ja sidjem opet lopataj na -15°, poslije jedno pola sata skontam da nema nista od te policije, nema veze ocistim oko auta pomjerim ga naprijed koliko moze. izaci svakako ne bi mogao jer su dijelovi parkinga bili ocisceni do dna a onda ide jedan dio gdje ima utabanog snijega 30cm, a izmedju toga nigdje prelaza. mozda da svi vozimo neko terensko vozilo. slomim drsku lopate sa kojom smo lomili led. skontam da nemam gdje s njim i da ga uspijem izvuci.
subota prije tri dana, pogledam napolje, vidim opasno toplo. skontam da se ispred lorisa oslobodilo nekoliko mjesta da bi mogao tamo da parkiram. izadjem, prokopam se do sredine sa ovim komsijom koji je parkiran do mene, snijeg tezak ko kamen.
sad je belaj sto vlasnika auta koja stoje u sredini nema ili su sami kuci sa malom djecom. hajde iskopamo i trece auto od komsije koji jedva hoda, sta ce on kopati dobro ga je uspio ikako ocistiti.
okruglo 14 dana poslije velikog snijega izlazim sa parkinga.