opremanje stana

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

olympiasa

#26 Re: opremanje stana

Post by olympiasa »

Postao/la slavkoimamodilera dana 17/03/2009 14:08

Na toj garnituri ti samo falim ja, nisam tako skup, dogovorit cemo se lako za cijenu...
Možda i hoćemo :wink:
Reasonably Curios

#27 Re: opremanje stana

Post by Reasonably Curios »

Ja sam jučer bila na sajmu namještaja u Skenderiji i ništa me nije oduševilo. Usput sma ušla u Natuzzi i tamo mi rekoše da u je toku neka akcija 10 % popusta i da imaju neke ugaone garniture od 4 - 5 hiljada. što se tiče izgleda i udobnosti, sigurno je najbolje opcija... Možda tamo da pogledaš...
*mima*

#28 Re: opremanje stana

Post by *mima* »

:sax:
Cholina_Lokica

#29 Re: opremanje stana

Post by Cholina_Lokica »

obidji natuzzi i casa mia, na netu natuzzi nema stranicu bosansku, ali ima njihova generalna, pa pogledaj sta nude da vidis odprilike sta bi mogla traziti (natuzzi.com). cekas malo duze za isporuku, ali boze moj, strpis se :D

i uz put... sta ako zena pita gdje ce potrositi pare, zar ne bi trebala sutiti i ne pitati za savjet samo da se ne bi neko nasao uvridjen jer pobogu si neko ima love da si priusti nesto skuplje... sto ne mogu suplje
*mima*

#30 Re: opremanje stana

Post by *mima* »

Kako se raja upale u sekundi.
olympiasa

#31 Re: opremanje stana

Post by olympiasa »

Postao/la kalkulacija dana 17/03/2009 14:09

Bila u Natuzzi-ju prije par mjeseci...djevojke ljubazne pravo...pomogle mi da odaberem i na kraju kupila svoju garnituru i to za nešto više od 3.6 hiljada prezadovoljna!

Zezas... 3600 ? pa odlična cijena... :-D ipak je najbolje otići i raspitati se...
Edinz

#32 Re: opremanje stana

Post by Edinz »

Postoji opcija i Italsofe, ja sam tamo uzimao namjestaj ali sam cekao 5 mjeseci. Italsofa i Natuzzi su prakticno ista firma i nikad vise kod njih.
Amazonka27

#33 Re: opremanje stana

Post by Amazonka27 »

vama sigurno treba softly... :run:
gurabija78

#34 Re: opremanje stana

Post by gurabija78 »

meni lici da olympiasa, Reasonably Curios i kalkulacija su jedna osoba ili mozda 3 razlicite koje rade za medenog.... hajte ba na market.ba
nineinchnails

#35 Re: opremanje stana

Post by nineinchnails »

ja hocu kod Damira :-D
*mima*

#36 Re: opremanje stana

Post by *mima* »

gurabija78 wrote:meni lici da olympiasa, Reasonably Curios i kalkulacija su jedna osoba ili mozda 3 razlicite koje rade za medenog.... hajte ba na market.ba

:lol: :lol: :lol: :lol:
Adriatic

#38 Re: opremanje stana

Post by Adriatic »

Ne bih ti preporucio Living i Natuzzi nikako. To je ista firma, TVIN KOMERC.
Cijene su grozne. Ali čovjek bi i prežalio, da taj namještaj vrijedi.
Ali na njemu se niti može sjediti, niti ležati.
Punjen je nekakvim materijalom, valjda poliuretan, ne sjećam se, koji splasne nakon nekoliko mjeseci. Pa ih moraš moliti da dođu da to napušu. Vjerovala ili ne.
A još ako hoćeš sa ležajem, znaj da je ležaj jako mali (ono na izvlačenje) mada dušek nije loš.
Ali će ti prodavačica reći da to nije za svakodnevno spavanje???????????
Pa za šta je? Da spavaš svaki deseti dan?
Znači nije za sjedenje, nije za spavanje a platiš grdnu lovu.
Garnitura se može naći možda do 4.000 KM ali u najjeftinijem materijalu. Ako hoćeš bolji materijal ili ne daj bože kožu, cijena se penje i skoro do 10.000 KM.
A o roku isporuke da ne govorim: najmanje tri mjeseca. I to ako naručiš prije juna.
Poslije je to i duže, s obzirom da u Italiji svi idu na godišnji u osmom mjesecu.
Dakle, razmisli dobro, platićeš grdnu lovu a nećeš dobiti ni približan kvalitet.
jasminasab

#39 Re: opremanje stana

Post by jasminasab »

Ja sam na sajmu bila ugodno iznenadjena nekim eko-materijalom kojeg koriste za garniture u http://www.eco-company.ba
Sad kakvih sve garnitura ima ne znam, ali mislim da vrijedi pogledati...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#40 Re: opremanje stana

Post by anjusha »

Da ne otvaram novu temu, jer i meni treba nesto slicno, samo ja sam puno puno odredjenija u tome sta mi treba.
Ovako, treba mi krevet - trosjed- neki na razvlačenje (koji bi mi preko dana sluzio za sjedenje, a nocu bih ga razvukla da spavam na njemu) sa sandukom za posteljinu i kad se razvuce da nema onog procjepa, ili kako ja zovem -rupe, izmedju gornjeg djela (naslonjača) i donjeg dijela (sjedišta). Jer nekako uvijek spavam na sredini, taj mi procjep dodje ravno na kičmu i onda se ujutro budim ko prebijena mačka.
Molim za savjete za KVALITETNIJE krevete te vrste jer ovaj zadnji sam kupila prije 2 godine i propao vec ko stara Grčka. Gdje i koliko? Hvala :)
halilova vila

#41 Re: opremanje stana

Post by halilova vila »

Sjeca li se ko Nausnice :lol: ?

Nije ekskluzivan namjestaj, ali meni su Kaleine garniture sasvim ok.
gurabija78

#42 Re: opremanje stana

Post by gurabija78 »

halilova vila wrote:Sjeca li se ko Nausnice :lol: ?

Nije ekskluzivan namjestaj, ali meni su Kaleine garniture sasvim ok.
super izgledaju, podjonena ikea, ali neudobne za sjedit duze od sat....
minimal

#43 Re: opremanje stana

Post by minimal »

Mislim da je krajnje vrijeme da kao potrosaci malo poradimo na svojoj svijesti i usmjerimo nas novac i kupovnu moc prema domacim proizvodima. :bih:
Nattuzi i slicne firme su svojom promocijom i marketinskom propagandom uticale na nasu percepciju da ih gledamo kao "italijanske", "moderne", "kvalitetne" itd. i to nam lijepo naplacuju :shock: !
Vjerujem da imamo mnogo domacih proizvodjaca namjestaja koji nimalo ne zaostaju u dizajnu i kvalitetu ali nemaju iskustva sa marketingom ili ga neefikasno koriste.
To je razlog sto ne mogu pridobiti nase povjerenje koje mi rado poklanjamo svima samo da nije "nase", iako cesto iz opravdanih razloga, ali moramo poceti vjerovati u domace proizvode.
Kupovinom domacih proizvoda ispunjavamo licne zelje i potrebe ali ujedno poticemo privredu i sto je najbitnije je da citav lanac od proizvodjaca preko posrednika pa do trgovca ostvaruje korist i profit i osugurava radna mjesta.
Nedavno sam i ja takodjer bio u potrazi za novim namjestajem, ja koji sebe licno smatra "picajzlom" sam sve sto sam trazio nasao kod jednog domaceg proizvodjaca i to relatvno povoljno npr. kozna ugaona - 30% popust, -10% za gotovinsko placanje, cijena = 2400,00 km, prerano je da govorim o kvalitetu ali mislim da se necu pokajati.
Ko ne vjeruje evo i link, http://www.malagic.com/ :thumbup:
Post Reply