opet ta Amerika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

divna odluka, samo ne znam sta njome dokazujes? :roll:

@focault: imas post na BCC
foucault

Post by foucault »

carlinov skec je"indecent, but not obscene", stoji u misljenju suda. a odluka je 4-3.

ali problem je u definisanju ovakvih stvari kao vulgarnosti. zasto sad recimo, Anti defamation league ne podnese prijavu protiv Sache Barona Cohena zbog Borata. Pogotovo zbog onog izbacenog dijela kad pjevaju "throw the jew down the well". zato sto svi znaju da je u pitanju socijalna satira i zato sto je i sam Cohen Jevrej. I Bog ga blagoslovio. 8-)

Ocigledno je svakom normalnom da se Carlin zajebava na racun tih istih moralista i njihovog besmislenog cenzurisanja psovki. A ne da je kao amel Baftic birvaktile, uzeo mikrofon i poceo besmisleno psovat' u tri ujutru. I kakvi ljudi glasaju protiv odluke. ovo je Vrhovni sud jbt.

gledaj samo u odluci: covjek je vozio svog sina u automobilu i cuo carlinov monolog na radiju. pa sta je ovo nadrealisti u picku materinu ? "ja sam mor'o odvest dijete u drugu sobu". jesil' mog'o promijeniti prokletu stanicu.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

foucault wrote:carlinov skec je"indecent, but not obscene", stoji u misljenju suda. a odluka je 4-3.

ali problem je u definisanju ovakvih stvari kao vulgarnosti. zasto sad recimo, Anti defamation league ne podnese prijavu protiv Sache Barona Cohena zbog Borata. Pogotovo zbog onog izbacenog dijela kad pjevaju "throw the jew down the well". zato sto svi znaju da je u pitanju socijalna satira i zato sto je i sam Cohen Jevrej. I Bog ga blagoslovio. 8-)

Ocigledno je svakom normalnom da se Carlin zajebava na racun tih istih moralista i njihovog besmislenog cenzurisanja psovki. A ne da je kao amel Baftic birvaktile, uzeo mikrofon i poceo besmisleno psovat' u tri ujutru. I kakvi ljudi glasaju protiv odluke. ovo je Vrhovni sud jbt.

gledaj samo u odluci: covjek je vozio svog sina u automobilu i cuo carlinov monolog na radiju. pa sta je ovo nadrealisti u picku materinu ? "ja sam mor'o odvest dijete u drugu sobu". jesil' mog'o promijeniti prokletu stanicu.
vidis ko je glasao protiv Brennan, Stewart, Mashall i White. meni se cini da je bilo 5-4 za odluku. A ovi liberalni su glasali protiv, mada me je Blackmun iznenadio :-D

A dobro sta ces drugo ocekivati od Rehnquista bog nek mu dusu prosti :D

pazi, ima tu i caka da je to bilo u po dana na radiju gdje su svi mogli slusat. Jebi ga, slazem se s tobom da nije bas sretna odluka...i ja bi drugacije glasao al ipak mozda ima malo nekog smisla, jer da je bila navece ili da je islo upozorenje onda stvarno ne bi imalo smisla.

Mada na kraju, ni ja se ne slazem s vecinom :D
pitt

Post by pitt »

nabijem ja political correctness........ :D :D
Post Reply