OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

zerem

#376 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu

Post by zerem »

CAKAL wrote:Općina Centar-Jusuf Bubica

Općina Iliđa-Kerim Lučarević-Doktor

Općina Hadžići-Aziz Fišo

Općina Novi grad-Nail Gajević

Općina Novo Sarajevo-Adnan Kozić

Općina Stari grad-Alija Čeljo

Općina Vogošča-Samir Špiljak

Da li sa novim ljudima iz ove male stranke BPS-Sefer Halilović možemo naprjed dali se ipak može nešta promjeniti,a ne uvjek glasati za iste.

Ja znam da su u Hadzicima potrebne hitne promjene vlasti jer ovi iz SDA vladaju vec 18.godina i njima niko ne odgovara oni trebaju vladati jos 100 godina po njihovom kad mi moglo.Mislim da kandidat BPS-a Fiso Aziz moze dosta uraditi jer je ucesnik rata i iskusni privrednik.
vekac

#377 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by vekac »

Evo jedan tekst razgovora sa Đedovićem i zamolio bi one neznalice koji su drugima pripisivali njegov uspjeh da malo bolje procitaju i informišu se prije nego što krenu sa pisanjem raznih izmišljotina na ovom forumu o radu i uspjesima
Dine Konakovića u KK Bosna. Koliko vidim neki bi sad htjeli da popljuju sve uspjehe Bosne u tom periodu samo zato što je njihov bivši direktor kandidovan za načelnika ispred SDA, a znamo svi kakva je ljepota bila ići na utakmice Bosne i gledati nam voljeni klub u prepunoj Skenderiji.

Bosanac u dresu BarceloneĐedović: Iza mene je izvrsna sezona
Piše: Brza zmija
Petak, 25.07.08. 08:43.

Utakmica odigrana prije dva dana u dvorani Ramiz Salčin, podsjetila je sarajevsku publiku na istinskog dragulja bh. košarke kojeg smo do prošle sezone mogli gledati i na našim terenima, a koji sada krijeru gradi u Španiji.

Naravno, govorimo o Nihadu Đedoviću, osamnaestogodišnjaku koji je predvodio reprezentaciju BiH u pobjedi nad selekcijom novinara (najbolji strijelac utakmice, 16p).

Nakon dvije sezone provedene u prvom timu KK Bosna ASA BHT, tačnije samo jedne sa značajnijom minutažom, Nihad je pobudio interesovanje najvećih evropskih klubova koji su se praktično otimali za talentovanog šutera, a on je za početak svoje internacionalne karijere odabrao slavnu Barcelonu.

“Prošlu sezonu proveo sam u drugom timu Barcelone koji nastupa u trećoj španskoj ligi. Čitavo to vrijeme trenirao sam i sa prvim timom i mislim da je to bilo jedno veliko iskustvo za mene.”, počinje Đedović svoj razgovor za SportSport.ba. “Treću špansku ligu čine filijale najjačih klubova i tu igraju njihovi mladi igrači ili igrači koje klubovi testiraju. Liga ni u kojem slučaju nije zanemariva i naš tim sezonu je okončao negdje na sredini tabele, a ja sam vrlo zadovoljan svojim učinkom.”

Đedović je tokom prošle sezone predvodio drugi tim Barcelone i u igri provodio oko 25 minuta po susretu i postizao prosječno 17 poena.

Đedović u dresu Barcelone protiv Bogdanovića u dresu Reala“Sve utakmice igrali smo pod budnim okom skauta i trenera prvog tima Barcelone i mislim da sam ostavio dobar utisak, pa se nadam da bih mogao izboriti mjesto među dvanaest igrača prvog tima za narednu sezonu. Prvi tim trenutno ima devet igrača, i ako dovedu još samo jednog ili dvojicu otvara se prostor za mene. Ipak, ne bih imao ništa protiv da još jednu sezonu igram ponovo za drugi tim.”, skroman je naš najveći košarkaški talenat.

Đedović je trenutno u Sloveniji na pripremama reprezentacije BiH, a po onome što je do sada je pokazao u plavo-žutom dresu, sigruno je da će biti jedan od važnijih točkića u igri Mensura Bajramovića.

“Na mojoj poziciji u reprezentaciji igra još samo Ikonić, pa ćemo nas dvojica dijeliti minutažu. Meni je velika čast da sam dio ove ekipe, selektor će odlučiti o ulogama na terenu, a mi igrači treba da damo svoj maksimum i što bolje iskoristimo vrijeme koje provedemo na terenu.”, odlučan je Đedović. “Nismo favoriti u našoj kvalifikacionoj grupi, ali mislim da na domaćem terenu možemo pružiti dobre partije, a na gostovanjima možemo i moramo iznenaditi. Ipak, po onome što sam do sada vidio, smatram da Velika Britanija ima najkvalitetniji tim.”

Iako je posljednjih godinu dana daleko od Sarajeva, Đedović je u toku sa svime što se dešava na košarkaškim terenima u BiH.

“Pratio sam utakmice Bosne putem interneta i sve što se u Sarajevu događalo, proživljavao sam kao da sam još uvijek tamo. Osim toga, u stalnom kontaktu sam sa Dinom Konakovićem koji je mnogo učinio za moju karijeru, pomogao mi da se dokažem u Sarajevu i da danas budem tu gdje jesam.”

Početkom 2008. godine Đedović je u dresu Barcelone dominirao na juniorskom turniru "L’Hospitalet" (29 poena u finalnoj utakmici), a svoj tim je predstavljao i u revijalnom dijelu u takmičenju u trojkama:
Fair Life

#378 Re: Sidran - nosilac liste SDA

Post by Fair Life »

Novus ordo seclorum wrote:
Sargan wrote:Usporedjivati Abdulaha Sidrana iili Marka Vesovica sa Nemanjom Kusturicom je u najmanju ruku smijesno, da ne upotrijebim kakav drugu izraz. Marko Vesovic je za mene CAR pa bio u SDA, SDP, Stranci sa podebljavanje linija na rukomentnom igralistu ili pak stranic "Leteci medvejedici iznad Alipasinog" je ne vazno.

E muko moja kada nama ne valja ni Sidran ni Vesovic a valjaju nam Goran Bregovic ili Thompsom. Mozda bi se trebali zapitati da li je jedino sto us vemu ovome ne valja mi i nasa pakost. :-)
Vidis, Sargane, potpuno si upravu kad kazes da je smijesno uporedjivati Sidrana i Vesovica sa Kusturicom. Ali zasto ih onda uporedjivati sa Bregovicem i Thompsonom. Posebno, mislim, da Bregovic nema veze sa svim ovim, a pogotovo ne u istoj skupini sa Thompsonom.
Poor guy...
megafon

#379 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by megafon »

Ko bi da pita, ko se interesuje, ko ima problem, ko zeli znati:
POZOVITE MIDU KAROVICA NA 062 279 026!
SVAKI DAN OD 9-10h!

Pitajte sve sto vas zanima!
Iznesite problem!
Iznesite nedoumice!
Podrzite Midu!
Podrzite SDP!

Zbog sebe, zbog nas, zbog COVJEKA!
sijedi

#380 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by sijedi »

megafon wrote:Ko bi da pita, ko se interesuje, ko ima problem, ko zeli znati:
POZOVITE MIDU KAROVICA NA 062 279 026!
SVAKI DAN OD 9-10h!

Iznesite problem!
Iznesite nedoumice!
Podrzite Midu!
Podrzite SDP!

na listi ove stranke za općinu Centar-Sarajevo nalezi se Z.Blekić .
Mislim da ovo nije trebalo SDp-u
nedim01

#381 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by nedim01 »

ide glas za BPS.

vjerovatno ce sada, szbih koja naglo pada, i sdp kojem je uzasno krivo sto BPS raste, smisliti neku aferu Seferu, Kerimu, proglasavati ih svim i svacim, i njihove kandidate, ali pregurace se i to ako Bog da.
seln

#382 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by seln »

nedim01 wrote:ide glas za BPS.

vjerovatno ce sada, szbih koja naglo pada, i sdp kojem je uzasno krivo sto BPS raste, smisliti neku aferu Seferu, Kerimu, proglasavati ih svim i svacim, i njihove kandidate, ali pregurace se i to ako Bog da.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Paranoja, paranoja, ja sam tvoja paranoja....
zoka08

#383 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by zoka08 »

POZOVITE MIDU KAROVICA NA 062 279 026 !
SVAKI DAN OD 9-10h!

Iznesite problem!
Iznesite nedoumice!
Podrzite Midu!
Podrzite SDP!

Zao mi je Mido, ali nisi doastao sadasnjem nacelniku Koldzi. Pouzdano znam di ni pojedini blizi clanovi tvoje porodice nece glasati za tebe vec za Koldzu. Moja porodica i ja smo uvijek bili uz SDP, ali kada smo god pokusali doci do nacelnika (bilo Krune, bilo Komsica) nismo uspijevali. Kod Koldze cim sam se najavio on me je primio KAO COVJEKA i pomogao mi. Osim toga kada su maloljetni delikventi zapalili moju komsinicu od cega je ona i podlegla, Koldzo se nasao odmah tu i jedini im pruzio pomoc, kada sam se prije izvjesnog vremena nasao na mjestu teskog saobracajnog udesa na Pofalicima Koldzo je vec bio tu, itd,itd. Male stvari cine velikog covjeka i zato cu ja i moja porodica po prvi puta glasati za nekoga ko je clan SDA, zato sto zelimo da glasamo ZA COVJEKA.
I jos nesto. Smatram da je SDP kriv sto su u Novome Sarajevu odrzani vanredni izbori jer Komsic svaki put napusti mjesto nacelnika cim mu se za to ukaze prilika. Sta mislis koliko su kostali vanredni izbori, i ko je to na kraju platio???
Babonić

#384 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Babonić »

Bez puno priče ne glasam srcem lopovskim ni za 100 % lopove ni za one koji bi sda glasali za čovjeka a šta je taj čovjek dosad bio? Vanzemaljac možda? Samo za BPS-SH Novo Sarajevo jedini koji mogu stvari na svoje mjesto u poćini Novo Sarajevo ostali su ublehaši i to dokazani. :sax: :bih:
DobroJutroKolumbo

#385 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja znam da u Opstini Novi Grad - Sarajevo sigurno pobjeđuje Damir Hadžić! Njega u OP. N.G. niko ne moze pobijediti! Evo ako se smije neko opkladiti po 500 KM da ce pobijediti neko drugi , odmah dajem pare! :D :D :D :D
zoka08

#386 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by zoka08 »

Bez puno priče ne glasam srcem lopovskim ni za 100 % lopove ni za one koji bi sda glasali za čovjeka a šta je taj čovjek dosad bio? Vanzemaljac možda? Samo za BPS-SH Novo Sarajevo jedini koji mogu stvari na svoje mjesto u poćini Novo Sarajevo ostali su ublehaši i to dokazani.
Da vjerovatno bi sastav opcine Novo Sarajevo bio kao i sastav GRAS-a, ili bi smo ga preimenovali u Novi Pazar. Budimo realni vasa prica o postenju pada odmah kada se zna koliko nepotizma donosite sa svojim prisustvom. BPS je mala stranka i nema nikakve sanse u Novom Sarajevu. Daleko ste ispod SDA, SDP-a i stranke ZABIH. Ukratko igrate u drugoj ligi a ne u prvoj.
Da bih ja nekoga optuzio da je lopov morao bih to i da dokazem jer su to u protivnom obicne floskule i samo pokazuju licnu povrsnost onoga ko ih iskazuje. Ovo sto sam rekao za tvoju stranku mogu da dokazem. Jednostavno pogledaj ko radi u GRAS-u. I ne zaboravi da je BPS bio i clan "cuvene" "Koalicije za promjene", gdje su sve male stranke profitirale a kola se slomila na SDP-u, cime ste dokazali da vam nije vazno sa kime ste u vlasti vec samo da ste u vlasti, ili kako je Chercil lijepo nazvao jednu stranku slicnu vasoj "VLASTOZEDNA STRANKA".
Babonić

#387 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Babonić »

Hahhahahahah smješno kakve veze ima Gras sa BPS to su samo šuplje priče:prvo pogledaj listu BPS-a za novo Sarajevo a ne da lupetaš ko Maksim po diviziji.Da imao uticaja u Grasu makar bi na tramvajima bile naše slike hahah čista logika.Vi koji mislite da je SDP mulitenička stranka to okačite mačku o rep što se tiće Novog Sarajeva tu su se SDA i SDP dogovorili oko podjele vlasti samo to sljepac nevidi ili neželi da vidi.SDP polako ali sigurno prelazi u večinsku Bošnjačku socijaldemokratsku stranku nažalost.Zato svoje argumente baci u Miljacku i spusti se na zemlju.Tvoje viđenje BPS-a kroz Gras je totalno pogrešno a i smišljeno zato što kroz to hočeš da staviš paralelu između sanđaklija i BPS-a što je smješno stranka je za sve ljude daj bože kako vi to perfidno kažete da "sanđaklije"glasaju za BPS a ne za SDA.Ti i slični tebi su dohakali zajedno sa SDA,SzBiH ovoj BiH jer samo djelite ljude na sanđaklije sarajlije istočno bosance krajšnike i slično a svi smo mi građani i trebamo se djeliti na loše i dobre.
Epitop

#388 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Epitop »

Jučer sam bio u Sarajevu pa sam Primjetio da je jedan od kandidata Hadis Zubanović. Da li je to Hadis Zubanović fudbaler
kojeg "vole i cijene" :D navijači Sarajeva i da li če dobti glasova od navijača Sarajeva?
zoka08

#389 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by zoka08 »

[quoteHahhahahahah smješno kakve veze ima Gras sa BPS to su samo šuplje priče:prvo pogledaj listu BPS-a za novo Sarajevo a ne da lupetaš ko Maksim po diviziji.Da imao uticaja u Grasu makar bi na tramvajima bile naše slike hahah čista logika.Vi koji mislite da je SDP mulitenička stranka to okačite mačku o rep što se tiće Novog Sarajeva tu su se SDA i SDP dogovorili oko podjele vlasti samo to sljepac nevidi ili neželi da vidi.SDP polako ali sigurno prelazi u večinsku Bošnjačku socijaldemokratsku stranku nažalost.Zato svoje argumente baci u Miljacku i spusti se na zemlju.Tvoje viđenje BPS-a kroz Gras je totalno pogrešno a i smišljeno zato što kroz to hočeš da staviš paralelu između sanđaklija i BPS-a što je smješno stranka je za sve ljude daj bože kako vi to perfidno kažete da "sanđaklije"glasaju za BPS a ne za SDA.Ti i slični tebi su dohakali zajedno sa SDA,SzBiH ovoj BiH jer samo djelite ljude na sanđaklije sarajlije istočno bosance krajšnike i slično a svi smo mi građani i trebamo se djeliti na loše i dobre.][/quote]Jedno vam moram priznati. Sampioni ste u zamjeni teza. Ja tebi kazem da tvoja stranka protazira nepotizam, a ti meni kazes da ja ne dijelim ljude na dobre i lose, vec po teritorijalnoj ili vjerskoj pripadnosti. Ja sam ti naveo razloge zasto cu glasati za Koldzu (koji uzgred nije moje nacije i vjere ako je to nekome vazno). Upravo vi dijelite ljude po tom kriteriju. A kada smo vec kod GRAS-a, mozda se stvari malo mijenjaju kako je otisao Jusufranic, ali ne kako bi trebale. Uostalom nadjemo se opet na ovome forumu u ponedjeljak pa cu te pitati sta mislis o rezultatima izbora. Samo nemojte da se povucete, kao jedne godine kada ste bojkotovali izbore, pa da sve one koji nisu izasli na izbore proglasite svojim glasacima.
iguman

#390 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by iguman »

Ne pratim mnogo politicku scenu u FBiH ali sam cuo par politicara i nije mi jasno koja je razlika izmedju SDP i SDA, osim sto su jedni na vlasti a drugi bi to htjeli biti.

Obadvije stranke tvrde da su: multikulti, za BiH bez entiteta, za BiH u EU, neprijatelj im je zajednicki....

Kada ispod imena politicara ne bih vidio kojoj stranci pripadaju fakat ne bih znao razliku.

I da, neko bi trebao Vesovicu reci da je alkoholizam bolest i da se danas uspjesno lijeci :D
ulpinian

#391 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by ulpinian »

Neki dan gledam TV debatu za opštinsko vijeće Ilidza, pitaju nekog kandidata šta bi on učinio za Ilidzu ?
Kaže lik... "Paaaa, ovaj... et'... ja bih pokrenuo Energoinvest" :lol: :lol: :lol:
Kladim se da 90% kandidata ne zna nabrojati nadležnosti opštinskog vijeća. :P
elSaik

#392 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by elSaik »

zoka08 wrote:
POZOVITE MIDU KAROVICA NA 062 279 026 !
SVAKI DAN OD 9-10h!

Iznesite problem!
Iznesite nedoumice!
Podrzite Midu!
Podrzite SDP!

Zao mi je Mido, ali nisi doastao sadasnjem nacelniku Koldzi. Pouzdano znam di ni pojedini blizi clanovi tvoje porodice nece glasati za tebe vec za Koldzu. Moja porodica i ja smo uvijek bili uz SDP, ali kada smo god pokusali doci do nacelnika (bilo Krune, bilo Komsica) nismo uspijevali. Kod Koldze cim sam se najavio on me je primio KAO COVJEKA i pomogao mi. Osim toga kada su maloljetni delikventi zapalili moju komsinicu od cega je ona i podlegla, Koldzo se nasao odmah tu i jedini im pruzio pomoc, kada sam se prije izvjesnog vremena nasao na mjestu teskog saobracajnog udesa na Pofalicima Koldzo je vec bio tu, itd,itd. Male stvari cine velikog covjeka i zato cu ja i moja porodica po prvi puta glasati za nekoga ko je clan SDA, zato sto zelimo da glasamo ZA COVJEKA.
I jos nesto. Smatram da je SDP kriv sto su u Novome Sarajevu odrzani vanredni izbori jer Komsic svaki put napusti mjesto nacelnika cim mu se za to ukaze prilika. Sta mislis koliko su kostali vanredni izbori, i ko je to na kraju platio???
:?
lopta

#393 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by lopta »

Toliko mladih ljudi i toliko svadja i prepirki zbog debila. :(

Udrite se jace, ne treba vama ni bolje. :thumbup:
broy

#394 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by broy »

ulpinian wrote:Neki dan gledam TV debatu za opštinsko vijeće Ilidza, pitaju nekog kandidata šta bi on učinio za Ilidzu ?
Kaže lik... "Paaaa, ovaj... et'... ja bih pokrenuo Energoinvest" :lol: :lol: :lol:
:lol: :-)
Fair Life

#395 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Fair Life »

Od smijeha se upisati je zdravo.
A tek od smijurije...

Očekuje se da SDA Vašim imenom na listi za općinu Centar dobije mnogo. Šta Vi očekujete da dobijete?
- Razumio sam da je moj zadatak - nosilac liste! - povući malo, pojačati malo listu na kojoj se, inače, nakon moga imena nalaze imena 34 veoma kvalitetna kandidata za vijećnike. Impresivne su njihove biografije, veoma uravnoteženi generacijski i odnosi između ženskih i muških kandidata. Što se mene tiče, ja sam određene uslove postavio i prije i poslije prihvatanja ponude. Bit će mi veoma važno kako će se poštovati moj stav da u određenim ideološkim pitanjima imam "stranački eksteritorijalnu poziciju". I da ponekad mogu reći nešto što se stranci, recimo, "ne isplati".

Smatrate li da bi Bakir Izetbegović mogao naslijediti Aliju Izetbegovića, u smislu liderstva u stranci, ali i kao politički faktor?
- On je svoga rahmetli oca već naslijedio, i po onome što se vidi i po onome što se ne vidi. Zar niste primijetili kako se u TV polemikama veoma često služi jednostavnim, slikovitim, veoma efektnim poređenjima, što je kao čisto naslijeđe očeve darovitosti?

(Iz intervjua s Abdulahom Sidranom, književnikom i
nosiocem liste SDA za sarajevsku Općinu Centar; Dnevni avaz)
Madame de Pompadour

#396 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Madame de Pompadour »

broy wrote:
ulpinian wrote:Neki dan gledam TV debatu za opštinsko vijeće Ilidza, pitaju nekog kandidata šta bi on učinio za Ilidzu ?
:lol: :-)

Eeeeee zato pitajte kandidate SBiH vijecnike u Opcini Trnovo, oni imaju formulu za sve, kako nabaviti povoljno junice, kako kupiti glasove i kako postaviti kandidate sa prikupljenom skolom i dokupljenim faxom:)
Judge_Dread

#397 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:40, edited 1 time in total.
Josip

#398 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by Josip »

http://sirokibrig.com/sirokibrig.com.op ... sp?ID=2840

daj pare majstore ili će posrednici u prosvjed-štrajk. :D :D :D :D

http://sirokibrig.com/sirokibrig.com.op ... sp?ID=2830

od devet iz njegove stranke 7 Ivankovića. jedan rođak (onaj Vlado) i 6 Lijanovića. dinastija hahahahahaaaa :D
komandant mark

#399 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by komandant mark »

moze li neko od stranackih aktivista koji djeluju na ovom forumu postaviti rezultate za opcinska vijeca makar za 4 sarajevske gradske opcine - po imenima vijecnika, da vidimo ko je usao u vijeca (bas me interesuje jesu li usli sidran, kemo monteno, mirza varesanovic...).
pretpostavljam da sve stranke imaju te rezultate iako nisu zvanicno objavljeni
to je to

#400 Re: OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI

Post by to je to »

I mene to interesuje. Kada će biti poznate te liste?
Post Reply