512MB wrote:BMX1977 wrote:
![]()
![]()
jedna i jedina !!
512MB wrote:BMX1977 wrote:
![]()
![]()
dulekrele wrote: samo uzp-ovska djubrad govore za nekoga da je alkoholicar i ako on to nije ni pod razno. ali kada nemas nikakav posten argument onda lazes i covjeka pokusavas na neki drugi nacin da diskreditujes.
i da sjedi vascijeli dan i ispija case,flase...da ama bas nista ne radi.....itd....korisniji je ovoj drzavi od samozvanih nosilaca euroskih vrijednosti...Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
U prijateljskom Iranu bi proveo ostatak života u nekom liječilištu.
Ma i da prođe neće se ništa spektakularno dobrog desiti u zemlji...bilo tko od njih da prođe.bh.tornjak wrote:i da sjedi vascijeli dan i ispija case,flase...da ama bas nista ne radi.....itd....korisniji je ovoj drzavi od samozvanih nosilaca euroskih vrijednosti...Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
bolje i nista ne radit nego kvarit....zar ne
jbg.....sta ova drzava ima od "pametnog" Covica & Co......????Hafis wrote:Ma i da prođe neće se ništa spektakularno dobrog desiti u zemlji...bilo tko od njih da prođe.bh.tornjak wrote:i da sjedi vascijeli dan i ispija case,flase...da ama bas nista ne radi.....itd....korisniji je ovoj drzavi od samozvanih nosilaca euroskih vrijednosti...Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
bolje i nista ne radit nego kvarit....zar ne
Ali meni je taj mali,napuhani i priglupi alkos stvarno, gledajući ga na osobnoj razini kao jedinku, stvarno personifikacija bosanske gluposti i naivnosti.
Kakav alkoholicar?Hafis wrote:Čovječe, alkoholičar na čelu države. Hajde da se radi o slikaru, književniku, glumcu,akademiku sklonom alkoholu. Ali običan klošar ponikao iz lagumdžijine laboratorije. i još ispade ''spas'' za državu. Jebeš ti zemlju koju takvi bezveznjaci moraju spašavati već dvadeset i kusur godina živeći na grbači naroda. Nema u budućnosti ovdje nafake nikome.
Sva sreća, pa će se vremenom sva ova nadolazeća mladost spasiti bježeći iz nje.
e...vidis.....tu "nafaku" su uzeli razni Covici,Izetbegovici,Dodici,Jelavici,Dzaferovici....i ini koji su "hrabro" stajali na branicima nacionalnih interesaHafis wrote:Čovječe, alkoholičar na čelu države. Hajde da se radi o slikaru, književniku, glumcu, akademiku sklonom alkoholu, pa možeš kad tad očekivati od njega nešto vizionarsko. Ali običan klošar ponikao iz lagumdžijine laboratorije. i još ispade ''spas'' za državu. Jebeš ti zemlju koju takvi bezveznjaci moraju spašavati već dvadeset i kusur godina živeći na grbači naroda. Nema u budućnosti ovdje nafake nikome.
Sva sreća, pa će se vremenom sva ova nadolazeća mladost spasiti bježeći iz nje.
Puljic jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine.BMX1977 wrote:BHCluster wrote:BMX1977 wrote:
Bosno moja!Kako divan glas ima.
Dobar je i Puljic. Vjerovatno bi kardinala Vinka PUljica nazivali u Mostaru Ibrahimom. To je ta malogradjanska poltika HDZ-a. Bosanska katolicka crkva (Bosanska struja ne hercegovacka) je uvijek bila uz Bosnu. To ovi iz ""stolnoga"" vrlo dobro znaju i to im je najveci trn u oku.

Slika je malo starija, a poruka je i dalje ista!
..."Bosno moja, suzo sveta..Bosno moja jos od pamti vijeka..mnogi su te htjeli, a ja te imam život cijeli!"...
Odmah bi ga UZP-ovci naNapokon se pocelo djecu uciti kako treba..O.S. Brestovsko

Potpisujem od riječi do riječi , i zato treba glasati za KomšićaBMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada. Nije mi cilj nikoga da uvrijedim i nije mi namjera da se svadjam putem interneta ali sve mora imati svoju mjeru.
Kao prvo; vas hercegovacki hdz mentalitet je toliko napuhan i iskompleksiran da citajuci vase postove mi se povraca. Valjda vas je Tito zbog ustaske proslosti toliko ponizio; napravio toliku bijedu od vas, da sada zelite sami sebi i svakome oko sebe dokazati da niste seljaci nego da ste neko i nesto- gradjani vele grada od 45.000 stanovnika. U svakom slucaju kompleksi su u pitanju i to se iz aviona vidi.
Na vasem jedinom portalu i forumu poskok prolivate toliku mrznju prema Bosnjacima i Bosni da je to za nepovjerovati. Znaci prijetite novim etnickim ciscenjima (moderatori vaseg jedinog portala); prijetite ratom i sto je najsmijesnije umisljate se kao da ste na nekoj visini uzviseni a raspad Bosne samo sto se nije dogodio. Jasta ce; raspast ce se Bosna radi sake hercegovackih Hrvata i Dodika koji je na crnoj listi SAD-a kada se nije raspala kada smo mi u Tuzli ratovali protiv JNA a u Sarajevu bili pod opasadom.
Dakle da sumiramo cijelu povijest:
1) Hrvati i Bosnjaci glasaju za nezavisnost BiH;
2) Brzo nakon toga Tudjman smjenjuje Kljujica; legalnog izabranog predstavnika Hrvata i vodju HDZ-a (koji se zalaze za RBIH) a za Kljujica su glasali vecina hrvata iz Tuzle i Sarajeva i drugih gradova izvan hercegovine pa i u samoj hercegovini;
3) Tudjman naredjuje ubistvo Blaza Kraljevica;
4) Proglasuje se Herceg Bosna sa ciljem pripajanjem Hrvatskoj i Tudjman na HRT-u izjavljuje kako je BiH vjestacka drzava i apsurd;
5) HDZ i HVO protjerivaju i etnicki ciste Bosnjake; otvaraju konc logore uz pomoc Hrvatske Vojske. Gradonacelnik Zapadnog Mostara izjavljuje kako ce Istocni mostar takodjer pripasti Herceg Bosni uz pomoc vojne sile. Tudjman svojem kabinetu saopstava da su tenkovi HV u BiH i oklopne brigade iste.
Cijela ta politika je u Hagu osudjena kao medjunarodni sukob, na cijem celu je stajao Franjo Tudjman. A zlocin je nazvan imenom: Udruzeni Zlocinacki poduhvat dok je cijeli vrh te HDZ politike osudjen u Hagu.
Posle svega toga:
Umjesto da se svim silama probaju pomiriti sa vecinskim narodom u BiH; narodom koji je vecinski na teritoriju gdje zivi 60% svih Hrvata BiH danas- Hercegovci rade nesto drugo. Josipovic, Mesic su se svim silama trudili da Hrvate dovedu na pravu put jer im je jasno kuda vodi sukob sa Bosnjacima. No HDZ hercegovine bira sledeci put nakon sto su u cijelom svijetu medijski unisteni i diskvalifikovani pred Hagom:
1) Sklapaju pakt sa Srbima i guraju prst u oko dodatno Bosnjacima.
2) Proglasavaju Herceg Bosnu 2001. godine te nakon toga tenkovi Americki upadaju u Mostarsku banku i ukidaju Herceg Bosnu;
3) Na sve moguce nacine se trude da iznerviraju Bosnjake koalirajuci otvoreno sa covjekom koji otvoreno rusi BiH i zagovarajuci Herceg Bosnu pod imenom "federalna jedinica" itd.
4) Koristeci uticaj Hrvatske da u parlamentu EU nazivaju Bosnjake fundamentalistama.
Na kraju dolazi racun da se plati. Racun ce vjerovatno biti izbacivanje HDZ-a iz struktura vlasti sa odobrenjem velikih sila od strane normalnih Hrvata i Bosnjaka.
dok je poskokovaca, komsic ce biti najmocniji politicar u bosni i hercegovini, jer je upravo on alternativa trenutno najradikalnijem sloju bh drustva.Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada. Nije mi cilj nikoga da uvrijedim i nije mi namjera da se svadjam putem interneta ali sve mora imati svoju mjeru.
Kao prvo; vas hercegovacki hdz mentalitet je toliko napuhan i iskompleksiran da citajuci vase postove mi se povraca. Valjda vas je Tito zbog ustaske proslosti toliko ponizio; napravio toliku bijedu od vas, da sada zelite sami sebi i svakome oko sebe dokazati da niste seljaci nego da ste neko i nesto- gradjani vele grada od 45.000 stanovnika. U svakom slucaju kompleksi su u pitanju i to se iz aviona vidi.
Na vasem jedinom portalu i forumu poskok prolivate toliku mrznju prema Bosnjacima i Bosni da je to za nepovjerovati. Znaci prijetite novim etnickim ciscenjima (moderatori vaseg jedinog portala); prijetite ratom i sto je najsmijesnije umisljate se kao da ste na nekoj visini uzviseni a raspad Bosne samo sto se nije dogodio. Jasta ce; raspast ce se Bosna radi sake hercegovackih Hrvata i Dodika koji je na crnoj listi SAD-a kada se nije raspala kada smo mi u Tuzli ratovali protiv JNA a u Sarajevu bili pod opasadom.
Dakle da sumiramo cijelu povijest:
1) Hrvati i Bosnjaci glasaju za nezavisnost BiH;
2) Brzo nakon toga Tudjman smjenjuje Kljujica; legalnog izabranog predstavnika Hrvata i vodju HDZ-a (koji se zalaze za RBIH) a za Kljujica su glasali vecina hrvata iz Tuzle i Sarajeva i drugih gradova izvan hercegovine pa i u samoj hercegovini;
3) Tudjman naredjuje ubistvo Blaza Kraljevica;
4) Proglasuje se Herceg Bosna sa ciljem pripajanjem Hrvatskoj i Tudjman na HRT-u izjavljuje kako je BiH vjestacka drzava i apsurd;
5) HDZ i HVO protjerivaju i etnicki ciste Bosnjake; otvaraju konc logore uz pomoc Hrvatske Vojske. Gradonacelnik Zapadnog Mostara izjavljuje kako ce Istocni mostar takodjer pripasti Herceg Bosni uz pomoc vojne sile. Tudjman svojem kabinetu saopstava da su tenkovi HV u BiH i oklopne brigade iste.
Cijela ta politika je u Hagu osudjena kao medjunarodni sukob, na cijem celu je stajao Franjo Tudjman. A zlocin je nazvan imenom: Udruzeni Zlocinacki poduhvat dok je cijeli vrh te HDZ politike osudjen u Hagu.
Posle svega toga:
Umjesto da se svim silama probaju pomiriti sa vecinskim narodom u BiH; narodom koji je vecinski na teritoriju gdje zivi 60% svih Hrvata BiH danas- Hercegovci rade nesto drugo. Josipovic, Mesic su se svim silama trudili da Hrvate dovedu na pravu put jer im je jasno kuda vodi sukob sa Bosnjacima. No HDZ hercegovine bira sledeci put nakon sto su u cijelom svijetu medijski unisteni i diskvalifikovani pred Hagom:
1) Sklapaju pakt sa Srbima i guraju prst u oko dodatno Bosnjacima.
2) Proglasavaju Herceg Bosnu 2001. godine te nakon toga tenkovi Americki upadaju u Mostarsku banku i ukidaju Herceg Bosnu;
3) Na sve moguce nacine se trude da iznerviraju Bosnjake koalirajuci otvoreno sa covjekom koji otvoreno rusi BiH i zagovarajuci Herceg Bosnu pod imenom "federalna jedinica" itd.
4) Koristeci uticaj Hrvatske da u parlamentu EU nazivaju Bosnjake fundamentalistama.
Na kraju dolazi racun da se plati. Racun ce vjerovatno biti izbacivanje HDZ-a iz struktura vlasti sa odobrenjem velikih sila od strane normalnih Hrvata i Bosnjaka.
SaraFina wrote:
Džaba ti jarane sve ovo, kad nemaš certifikat od Dragana Čovića stožernika!
Novak20 wrote:SaraFina wrote:
Džaba ti jarane sve ovo, kad nemaš certifikat od Dragana Čovića stožernika!![]()
Izgleda da si se i ti registrovala za izdavanje certifikata Hrvatima.
upravo zbog tih stvari je komšić kandidat, jer je i normalnim i hrvatima i bošnjacima pun kufer prijetnji i tenzija. dugogodišnja prijetnja upravo i jeste ova da se hrvatima nešto kao nameće i ako se ponovi da neće biti dobro. evo sada se to upravo dešava i epilog toga će biti zaključavanje jedne pandorine kutije, jer u slučaju izbora komšića postoje samo dvije opcije, to je da se oni podignu i naprave haos, a druga je da se sakriju u mišije rupe i da hrvati konačno shvate da je komšić bio samo mehanizam opstanka na vlasti hdza i dragana čovića.mostarac1905 wrote:svi znamo da s novom komšićevom pobjedom neće na dobro. Opet pat pozicija i zastoj za vijeke vjekova.
halal hrvati, certifikati, optužbe da neko želi islamsku državu i to pripajati ljevici i tri tačke.mostarac1905 wrote:pusti ti to, ja ne vjerujem u te 'svete misije' ni jednog našeg političara. 'Komšić se kandidirao spriječi da Čović razori državu' i slične gluposti. Kandidirao se jer ima izgleda pobjediti i doći do pozicije moći.
sa trenutnim ustavom državu glave može doći samo najbrojniji narod.
Mogu ući ali s nekom ekskurzijom iz unutrašnjosti u sklopu obilaska skupštinske zgrade i ostalih znamenitosti Sarajeva.malakh wrote:
jos ako par hrvata iz dfa udje u dom naroda, moglo bi biti i kolektivnih srcanih i mozdanih udara.