Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
-
lajkujMe
#51 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Idealno bi bilo Ivanic, Komsic/Falatar, Becirovic.
Vjerovatno ce biti Dodik, Covic, i kod je iz SDA inace ova konstelacija ravno smrti BIH.
Vjerovatno ce biti Dodik, Covic, i kod je iz SDA inace ova konstelacija ravno smrti BIH.
- Billy The Pljuc
#52 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Vrlo vjerovatno da ce se gledati Dzaferovic-Dodik-Komsic, pitanje je samo koliko ce dogurati taj isti trojac. Ono sto je simptomaticno jeste da se SDA glasaci potcjenjuju na gotovo svim temama a mi forumasi fakat zanemarujemo koliki je njihov stvarni broj. Zaboravljamo da se radi o hiljadama uhljebasa koji ce na izbore istjerati komplet "famalije" do 18-og koljena te o hiljadama onih koji za bolje ne znaju jer tamo negdje u njihovim selima/mjestima (da ne napisem vukojebinama) nikad i nije bilo opozicije i oduvijek se glasalo za SDA.
Nosen obecanjima o otcjepljenju o kojem sanja i za koje "zivi" velika vecina bosnjaka pravoslavne vjeroispovijesti i pricom kako ce on u Sarajevo da on tamo nekome "jebe mater", Dodik ce pomesti ove izbore.
Sto se tice bosnjaka katolicke vjeroispovjesti gledamo Zeljka Komsica jer su tako Covic i ADEZE trazili svojom gluposcu i zeljama o komadu avlije u kojem bi oni kraljevali bez polaganja racuna a koji bi eventualno vremenom prispojili matici i konacno skinuli breme "dijaspore".
Iskreno volio bih da grijesim ali kako gledam na stvari u BiH nikada napretka nece biti jer ovdje zdravog tkiva ima sve manje na svakoj od pomenutih strana. Ovo ce ovako trajati sve do momenta kad nas istjeraju istovremeno na ulice ili nas okrenu jedne protiv drugih, trece opcije na zalost nema.
Nosen obecanjima o otcjepljenju o kojem sanja i za koje "zivi" velika vecina bosnjaka pravoslavne vjeroispovijesti i pricom kako ce on u Sarajevo da on tamo nekome "jebe mater", Dodik ce pomesti ove izbore.
Sto se tice bosnjaka katolicke vjeroispovjesti gledamo Zeljka Komsica jer su tako Covic i ADEZE trazili svojom gluposcu i zeljama o komadu avlije u kojem bi oni kraljevali bez polaganja racuna a koji bi eventualno vremenom prispojili matici i konacno skinuli breme "dijaspore".
Iskreno volio bih da grijesim ali kako gledam na stvari u BiH nikada napretka nece biti jer ovdje zdravog tkiva ima sve manje na svakoj od pomenutih strana. Ovo ce ovako trajati sve do momenta kad nas istjeraju istovremeno na ulice ili nas okrenu jedne protiv drugih, trece opcije na zalost nema.
- AmiĐa_Idriz
#53 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Pudlica - Krmak - Majorizirani kombinacija za gašenje države, samo zadnji ko krene nek ugasi svjetlo.
- mO k3
#54 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Denis-Zeljko-mladen ....
-
DonieBrasco
#55 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
ANKETE:
Bošnjacki kandidati: kandidati-iz-reda-bosnjackog-naroda-za- ... 51530.html
Hrvatski kandidati: kandidati-iz-reda-hrvatskog-naroda-za-p ... 51531.html
Srpski kandidati: kandidati-iz-reda-srpskog-naroda-za-pre ... 51532.html
Bošnjacki kandidati: kandidati-iz-reda-bosnjackog-naroda-za- ... 51530.html
Hrvatski kandidati: kandidati-iz-reda-hrvatskog-naroda-za-p ... 51531.html
Srpski kandidati: kandidati-iz-reda-srpskog-naroda-za-pre ... 51532.html
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
walk_M-A-N
#57 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Za izbor članova P. bi puno bolje bilo da postoji preferencijalni sistem, da glasač može raspodijeliti glasove, a najbolje kad bi tu bili i negativni glasovi.
U tom bih slučaju kao B. glasač npr. dao -5 bodova Radončiću, jer mi je bitnije da on ne bude nego ko će biti, jer ostali nisu loši. I samo u tom slučaju podijelio bih +5 bodova na druge kandidate, recimo Jerlagić ili Džaferović, možda čak i Hadžikadić. Šepić se precijenio, mada ni Jerlagić nema šanse.
Usput, pisma koja su poslali su trebala i ranije, ali konkretnije. Ne možeš Incku prijetiti da će mladi otići iz
BiH da rade u njegovoj zemlji.
E pošto bi tada puno više dobili ovi alternativni, eto odgovora zašto je samo jedan glas i jedan krug. Stranke sebi prilagodile.
Ako želimo išta postići osim utjehe da smo glasali za dobrog čovjeka, moramo gledati realnost.
U mom slučaju to prema prethodnoj diskusiji znači vjerovatno Džaferović. Plus mu je ratna uloga i poznavanje sistema a minus što decenijama kao i svi ti zastupnici i političari uzima preveliki nezasluženi novac i što mu je kao i Genjcu dobro jer ne smije ništa vidjeti da ne valja u Sda. Što naravno nije isto sa onima koji su uzimali tj krali i dodatno za namještanje poslova.
Srećom ta logika ne vrijedi za ostalo glasanje. Na nivou Kantona me zanima samo rad i pravda, ali naravno ne ova koja se samo tako zove.
Ipak je teško odabrati između puno ubleha, nesposobnih i lopova koji bi svi velike pare za malo priče. Čitava demokratija je propast i sve su gori i tzv. ministri i tzv. zastupnici.
U tom bih slučaju kao B. glasač npr. dao -5 bodova Radončiću, jer mi je bitnije da on ne bude nego ko će biti, jer ostali nisu loši. I samo u tom slučaju podijelio bih +5 bodova na druge kandidate, recimo Jerlagić ili Džaferović, možda čak i Hadžikadić. Šepić se precijenio, mada ni Jerlagić nema šanse.
Usput, pisma koja su poslali su trebala i ranije, ali konkretnije. Ne možeš Incku prijetiti da će mladi otići iz
BiH da rade u njegovoj zemlji.
E pošto bi tada puno više dobili ovi alternativni, eto odgovora zašto je samo jedan glas i jedan krug. Stranke sebi prilagodile.
Ako želimo išta postići osim utjehe da smo glasali za dobrog čovjeka, moramo gledati realnost.
U mom slučaju to prema prethodnoj diskusiji znači vjerovatno Džaferović. Plus mu je ratna uloga i poznavanje sistema a minus što decenijama kao i svi ti zastupnici i političari uzima preveliki nezasluženi novac i što mu je kao i Genjcu dobro jer ne smije ništa vidjeti da ne valja u Sda. Što naravno nije isto sa onima koji su uzimali tj krali i dodatno za namještanje poslova.
Srećom ta logika ne vrijedi za ostalo glasanje. Na nivou Kantona me zanima samo rad i pravda, ali naravno ne ova koja se samo tako zove.
Ipak je teško odabrati između puno ubleha, nesposobnih i lopova koji bi svi velike pare za malo priče. Čitava demokratija je propast i sve su gori i tzv. ministri i tzv. zastupnici.
-
putokaz1
#58 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Kaže kolega da podcjenjujemo SDA
Pa SDA je izgubila Banoviće,Kladanj,Sapnu,Srebrenik....
Izgubila je Kukića,Šepića,Konakovića....
SDA udara ,ubija borce
Ipak ta SDA će imati relativnu pobjedu u HNK(Bošnjaci),u SBK(Bošnjaci)u KS(zbog 3 lijeve stranke)i možda i još kojem kantonu
Varijanta da Kukić,Šepić,Konaković pa i Hadžibajrić igraju za SDA je vrlo realna,da se opet sastaju poslije izbora
Da se vratimo na Predsjendištvo
Da li je podrška TK i USK dovoljna Bećireviću?
Da li Hadžikadić,Falatar+ pomažu Džaferoviću i Čoviću?
Da li je 3 lijeva kandidata=poraz?
Moguća slika u KS je da Džaferović ostvari relativnu pobjedu ni kriv ni dužan,a da iza njega budu Komšić,Bećirević,Falatar koji će imati skoro 3 x više glasova nego on?
Neko kaže da je Šepić precjenjen pa čojk vodi na anketi FACETV
Lukavac 2014 i Tuzla pobjedio je Radončić,a sad ni 3% neće dobiti,samo ako ga Kukić podrži pa pobjedi u Banovićima
ZAŠTO bi Tuzlaci glasali za bilo koga osim Denisa,Naš čojk,Lijep,Mlad, Obrazovan,Ima Spiku,udara po Dodiku,Bakiru,Čoviću...
SDP ima infrastrukturu,raste,jedino mu smetaju Komšić,Falatar i Ostali poput MirsadaH.-Da nema njih Denis bi pobjedio ubjedljivo
Ja očekujem Denis-Dragan-Mile nažalost,Ivanić je izgubio povjerenje Bošnjaka koji donose prevagu,Čović nema konkurenciju i Prvi Puta će SDP imati člana Predsjedništva Bošnjaka
Za kraj nama je svejedno ko vlada svi ćemo otić u Sloveniju ili Minhen
Pa SDA je izgubila Banoviće,Kladanj,Sapnu,Srebrenik....
Izgubila je Kukića,Šepića,Konakovića....
SDA udara ,ubija borce
Ipak ta SDA će imati relativnu pobjedu u HNK(Bošnjaci),u SBK(Bošnjaci)u KS(zbog 3 lijeve stranke)i možda i još kojem kantonu
Varijanta da Kukić,Šepić,Konaković pa i Hadžibajrić igraju za SDA je vrlo realna,da se opet sastaju poslije izbora
Da se vratimo na Predsjendištvo
Da li je podrška TK i USK dovoljna Bećireviću?
Da li Hadžikadić,Falatar+ pomažu Džaferoviću i Čoviću?
Da li je 3 lijeva kandidata=poraz?
Moguća slika u KS je da Džaferović ostvari relativnu pobjedu ni kriv ni dužan,a da iza njega budu Komšić,Bećirević,Falatar koji će imati skoro 3 x više glasova nego on?
Neko kaže da je Šepić precjenjen pa čojk vodi na anketi FACETV
Lukavac 2014 i Tuzla pobjedio je Radončić,a sad ni 3% neće dobiti,samo ako ga Kukić podrži pa pobjedi u Banovićima
ZAŠTO bi Tuzlaci glasali za bilo koga osim Denisa,Naš čojk,Lijep,Mlad, Obrazovan,Ima Spiku,udara po Dodiku,Bakiru,Čoviću...
SDP ima infrastrukturu,raste,jedino mu smetaju Komšić,Falatar i Ostali poput MirsadaH.-Da nema njih Denis bi pobjedio ubjedljivo
Ja očekujem Denis-Dragan-Mile nažalost,Ivanić je izgubio povjerenje Bošnjaka koji donose prevagu,Čović nema konkurenciju i Prvi Puta će SDP imati člana Predsjedništva Bošnjaka
Za kraj nama je svejedno ko vlada svi ćemo otić u Sloveniju ili Minhen
-
Novak20
#59 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Čudi me i mislim da neJma šaMse bez obzira na Face anketu.
https://vijesti.ba/clanak/420491/sepic- ... ti-face-tv
Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH, dobio je najveću podršku gledalaca ove ugledne TV kuće, u konkurenciji 10 kandidata iz Federacije BiH koji se nalaze na glasačkom listiću za oktobarske izbore. Šepić je dobio 36% ukupnih glasova. Anketa je bila otvorena 7 dana, a rezultati su objavljeni sinoć na Centralnom dnevniku.
Na drugom mjestu je Denis Bećirović iz SDP-a sa 30%, dok je treći Željko Komšić sa 14% podrške.
- Krokodajl
#60 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Mislim da će najuzbudljivija utrka biti za Bošnjačkog člana predsjedništva, i tu je najveća borba Džaferović - Bećirević - Radončić.
SDA je udarena razbijanjem svojih baza, izgubili su dosta u USK i TK u odnosu na prošle izbore, pogotovo im udarac u TK može biti koban, ako Kuko i PDA otvoreno podrže Radončića recimo, Šefik se može halaliti od mjesta predsjedništva i mislim da bi Fahro onda u tom slučaju stvarno ušao.
Da je Zvizdić umjesto Šefika bila bi druga priča, ovako Šefik je Bakirov privjesak.
Što se tiče izbora za Hrvatskog, mislim da će Čović pobjediti a da će to najviše koštati Denisa, jer će potencijalni Denisovi glasači glasati za Željka, na kraju mislim da ni Denis ni Željko neće sjediti u fotelji predsjedništva.
Kod Srpskog člana mislim da nema puno razmišljanja, Dodik osvaja ovo lagano.
SDA je udarena razbijanjem svojih baza, izgubili su dosta u USK i TK u odnosu na prošle izbore, pogotovo im udarac u TK može biti koban, ako Kuko i PDA otvoreno podrže Radončića recimo, Šefik se može halaliti od mjesta predsjedništva i mislim da bi Fahro onda u tom slučaju stvarno ušao.
Da je Zvizdić umjesto Šefika bila bi druga priča, ovako Šefik je Bakirov privjesak.
Što se tiče izbora za Hrvatskog, mislim da će Čović pobjediti a da će to najviše koštati Denisa, jer će potencijalni Denisovi glasači glasati za Željka, na kraju mislim da ni Denis ni Željko neće sjediti u fotelji predsjedništva.
Kod Srpskog člana mislim da nema puno razmišljanja, Dodik osvaja ovo lagano.
-
putokaz1
#61 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Na osnovu čega Radončić,on je izgubio sve osim možda dio u KS,SBB je propo,nema Fahre ni na mapi,Oslabljena SDA ili Ojačani SDP,Džafer ili Bećir
Komšić,Falatar,Hadžikadić direktno rade za Džafera a i Fahro i Šepić Jerlagić takođe
Trebao bi Denis ali...
Komšić,Falatar,Hadžikadić direktno rade za Džafera a i Fahro i Šepić Jerlagić takođe
Trebao bi Denis ali...
-
Nero Histrion
#62 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Novak20 wrote:Čudi me i mislim da neJma šaMse bez obzira na Face anketu.
Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH, dobio je najveću podršku gledalaca ove ugledne TV kuće, u konkurenciji 10 kandidata iz Federacije BiH koji se nalaze na glasačkom listiću za oktobarske izbore. Šepić je dobio 36% ukupnih glasova. Anketa je bila otvorena 7 dana, a rezultati su objavljeni sinoć na Centralnom dnevniku.
Na drugom mjestu je Denis Bećirović iz SDP-a sa 30%, dok je treći Željko Komšić sa 14% podrške.
Iznenadjen sam da je Sepic isplivao na prvo mjesto, koliko je gledalaca glasalo, koji je uzorak u pitanju, nisam pratio? Moze li neko postaviti cijelu listu sa rezultatima te ankete?
- duminjo
- Leverage
#64 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Glavno kad Senad kaže da njegova anketa nikad ne maša, a svaka budala zna da će Šepić biti peti ili u najboljem slučaju četvrti.
-
Nero Histrion
#65 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Tanke su mu sanse, slabo posjeceni skupovi kad se uporedi s Radoncicevim i Dzaferovicevim. I Komsic ima vise glasackog tijela. Ta anketa nije mjerodavna, Sepic ako bude cetvrti bit ce odlican rezultat. I dalje sam mislejnja da ce poredak biti sljedeci: Covic-Radoncic-Dodik, jos uvijek nisam odlucio kome dati glas.Leverage wrote:Glavno kad Senad kaže da njegova anketa nikad ne maša, a svaka budala zna da će Šepić biti peti ili u najboljem slučaju četvrti.
- AmiĐa_Idriz
#66 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Šepić ima nekakvu dobru spiku, fino para uši. Povući će mu Kasumović dosta glasova, a fura tu neku politiku novih i mladih ljudi, naravno, sve se to koristi za napredovanje sopstvene guzice.
Pašće on na anketi, polakena.
Pašće on na anketi, polakena.
- Billy The Pljuc
#67 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Bilo bi idealno da ne gledamo uopste Dzafera, Dodika i Covica u predsjednistvu a ionako smo jebani i mozda na kraju sva trojica zavrse tamo i "ondak" se fakat nadam brzom gasenju svjetla. Kako god da okrenes vrlo vjerovatno minimum dvojica od ove trojice idu tamo, ostaje samo da vidimo koja dvojica. Gadi mi se ovo sve oko izbora i narod kojem nije ocito dosta jahanja ovo dvajs i kusur godina, kad je vec takav onda hljeba nemao jesti i pokrepali svi na sve tri strane.
- Maraschino
- horkesh
#69 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Senadove ankete su relevantne k'o Avazovo anketiranje ljudi na ulici.Leverage wrote:Glavno kad Senad kaže da njegova anketa nikad ne maša, a svaka budala zna da će Šepić biti peti ili u najboljem slučaju četvrti.
-
convict
#70 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Druze, ja koliko vidim, sud mu je odbio apelaciju. Situacija identicna kao u slucaju Pilav, pa nema potrebe ponovo presudjivati.
- Maraschino
#71 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Pa to ti kazem. Sada i on ide za Strazbur.convict wrote:Druze, ja koliko vidim, sud mu je odbio apelaciju. Situacija identicna kao u slucaju Pilav, pa nema potrebe ponovo presudjivati.
-
Novak20
#72 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Kad krenu tužbe BiH protiv ovog, onog, advokati će da vrište od sreće.
https://vijesti.ba/clanak/421367/dodik- ... edstavnike
https://vijesti.ba/clanak/421367/dodik- ... edstavnike
"Ne treba vjerovati onima koji na međunarodnom planu kažu da poštuju Dejtonski sporazum, jer da poštuju ne bi ga urušili do te mjere da je danas na sceni pravno politička situacija koja se potpuno razlikuje od onoga što je napisano u Ustavu, a što će biti problem BiH u budućnosti", istakao je Dodik, prenosi Srna.
On je najavio da će odmah po ulasku u Predsjedništvo tražiti da se donese odluka o podnošenju tužbi pred međunarodnim i domaćim sudovima protiv visokih predstavnika koji su kršili međunarodno pravo i podsjetio na izjavu Paddya Ashdowna da su on i njegovi prijatelji, takođe Britanci, Chris Patton i George Robertson "uložili mnogo napora da disciplinuju političare u BiH, prije svega, u RS i da su njihovi postupci ponekad bili brutalni".
"To je Ashdown izjavio na sastanku što je sasvim dovoljno da ga tužite i da svaki, iole objektivan, sud presudi jer je on kao visoki predstavnik bio dužan da štiti Dejton a ne da ga razgrađuje. Uz to sve još kad nam stranci počnu da pričaju o kriminalu i korupciji to je toliko smiješno. Navešću samo primjer Ashdowna koji je kupio kuću za 100.000 KM od muslimanskog generala na Jablaničkom jezeru i nakon toga je prodao za milion i po kada je odlazio. Šta je to nego korupcija. Ali oni misle da će sve to neko zaboraviti i zato njima Milorad Dodik, možda, i smeta jer previše zna i previše pamti", rekao je Dodik.
On je naglasio da BiH nema šansi sve dok najveći dio vlasti kreiraju stranci i kao takva ne može uspjeti, kao što ni pokušaji njene centralizacija nisu i neće ništa dobro donijeti ni narodu ni BiH.
- kmirsad
#73 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)

Čović - Dodik - Bakir...
-
Seawolf
#74 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
07. oktobra 2018-e, Seawolf će glasati ovako:
Član Predsjedništva BiH: Boriša FALATAR (NS)
Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH (izborna jedinica 513): Amra ZULFIKARPAŠIĆ i Elvedina OMERHODŽIĆ (NS)
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (izborna jedinica 411): Sabina ĆUDIĆ, Želimir BUKARIĆ, Senita IMAMOVIĆ i Vesna HADŽIOSMANOVIĆ (NS)
Skupština Kantona Sarajevo: Vildana BEŠLIJA, Edin FORTO, Elvis VRETO, Sandra ZAIMOVIĆ, Faris ŠEHOVIĆ, Jasmina MRŠO, Nejla JAHIĆ i Alen GIRT (NS)
Član Predsjedništva BiH: Boriša FALATAR (NS)
Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH (izborna jedinica 513): Amra ZULFIKARPAŠIĆ i Elvedina OMERHODŽIĆ (NS)
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (izborna jedinica 411): Sabina ĆUDIĆ, Želimir BUKARIĆ, Senita IMAMOVIĆ i Vesna HADŽIOSMANOVIĆ (NS)
Skupština Kantona Sarajevo: Vildana BEŠLIJA, Edin FORTO, Elvis VRETO, Sandra ZAIMOVIĆ, Faris ŠEHOVIĆ, Jasmina MRŠO, Nejla JAHIĆ i Alen GIRT (NS)
- Quaresma
#75 Re: Izbori 2018 - Kandidati za Predsjedništvo BiH (svi kandidati iz reda svih naroda)
Da li postoji mogucnost da se glasa u drugom gradu, kantonu?